Jump to content
PirateClub.hu

Formula 1


Gabi89
 Share

Recommended Posts

Hivatalos: Mercedes GP lesz a Brawnból

 

A Mercedes-Benz hétfőn egy sajtótájékoztatót hívott össze, amelyen a Daimler vezetője, Dieter Zetsche és a Mercedes sportigazgatója is jelen voltak. A német gyártó ezen a rendezvényen jelentette be, hogy 75,1 százalékos részesedést vásárol a Brawn csapatból. A Daimler 45,1 százalékot birtokol majd, míg az Abar (a Daimler részvényese) 30 százalékot, míg 24,9 százalék Ross Brawn tulajdonában marad.

 

"A Mercedes 2010-ben saját Formula-1-es csapattal, a Mercedes GP-vel áll rajthoz a bajnokságban." - jelentette ki Zetsche.

 

Megegyezés született arról, hogy az elkövetkezendő két évben végleg szakítani fognak a McLarennel. "Teljes egyetértésben megegyeztünk arról, hogy a McLaren csoport az elkövetkezendő két évben megvásárolja a Daimler negyven százalékos tulajdonát. Továbbra is maradunk a McLaren motorszállító partnere. A sportban riválisok leszünk, de továbbra is örülünk a McLaren-Mercedes győzelmeinek." - tette hozzá Zetsche.

 

A Brawn csapat Mercedes színekben, Mercedes GP Team néven folytatja Formula-1-es munkásságát. A versenyzői kérdésekben egyelőre nem döntöttek. "Továbbra is vannak találgatások a jövő évi párost illetően, és mielőbb szeretnénk dönteni." - jelentette ki Haug.

 

Egyes német lapok eközben hivatalos jelzővel illették a hírt, miszerint Nico Rosbergnek biztos szerződése van. A híresztelések szerint Jenson Buttonnal és Nick Heidfelddel továbbra is folynak a tárgyalások. Zetsche ezt nem akarta megerősíteni, mindössze annyit mondott: "Nem bánnám, ha az egyes rajtszám a miénk lenne."

 

Az Auto Motor und Sport úgy tudja, hogy a párost Nico Rosberg és Jenson Button alkotja majd.

 

A német lap további információi szerint az autó ezüstös festést kap, és a Mobil1 is a Brawnnal tart. A McLaren számára nagy financiális veszteség a Mercedes távozása, mivel a gyártó csak a motorokat fogja biztosítani 2015-ig, de nem járul hozzá évi harmincmillió euróval a költségekhez, és nem fizeti ki a versenyzői fizetések felét sem.

 

Hát nem tudom mire lesznek képesek, a jó alap mindenesetre megvan, szakemberekből sincs hiány, pénz is lesz bőven, pilóták sem kutyaütők, már ha nem csalnak a pletykák ;)

Szóval kíváncsian várom mire viszik majd, mint gyári Mercedes csapat! Nem szeretném, ha a többi nagy gyártó (Honda, BMW, Toyota) sorsára jutnának! ;)

Mclaren meg veszíteni fog valóban nem kevés pénzt, de úgy gondolom ez által nem fognak visszaesni látványosan és biztosra veszem, hogy élen maradnak, pontosabban visszatérnek az élre ismételten!

Link to comment
Share on other sites

Egyes német lapok eközben hivatalos jelzővel illették a hírt, miszerint Nico Rosbergnek biztos szerződése van. A híresztelések szerint Jenson Buttonnal és Nick Heidfelddel továbbra is folynak a tárgyalások. Zetsche ezt nem akarta megerősíteni, mindössze annyit mondott: "Nem bánnám, ha az egyes rajtszám a miénk lenne."

 

Az Auto Motor und Sport úgy tudja, hogy a párost Nico Rosberg és Jenson Button alkotja majd.

 

Ezt pont ma láttam a BBC-n. :D Angolban nyomatták, mindent nem értettem teljesen, de az tisztán lejött, hogy a pilóták még nincsenek megnevezve. Mondjuk picit meglepett Brawn döntése, de hát ő tudja. :huh:

Link to comment
Share on other sites

Az a baj, hogy pilóta kérdésben ezek után, nem 100%, hogy csak Ross fog dönteni, itt már német duóról beszélnek, egyre intenzívebben .... név szerint Rosberg - Heidfeld. Majd kiderül mi lesz, bár 1-es rajtszám miatt, lehet maradhat Button 1 évig .... bár sztem anélkül is maradna, 1 évig biztos .... ;)

 

Valaki nagyon unatkozott, bár az alapszíne valószínűsíthetően ez lesz, de ezt majd csak jövő év elején tudjuk meg .... :)

mercedesbenz.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hivatalos: Glock a Manor színeiben folytatja pályafutását

 

A volt Toyota pilóta, Timo a jövő évben debütáló, Manor Grand Prix színeiben folytatja Formula-1-es pályafutását. A német versenyző korábban a Renault csapattal is tárgyalásokat folytatott, választása végül az újonc brigádra esett.

 

Timo Glock: "Sokan úgy vélik, hogy ez bátor döntés volt, de sok érv szól a csapat mellett. Számomra az is fontos volt, hogy biztosítottak arról, hogy beleszólhatok a fejlesztési munkálatokba. Az autót Nick Wirth építi, akinek nagy tapasztalata és jó hírneve van a sportban. Az Acura ARX-02a az amerikai Le Mans sorozatban számos sikert ért el anélkül, hogy akár egyetlen órát is dolgoztak volna a szélcsatornában. Ez egy szenzációs autó. Amikor Nick Wirth kollegáival, John Booth-tal, és Graeme Lowdonnal megkeresett, azonnal egy hullámhosszon voltunk. Azt akarták, hogy én fejlesszem az autójukat. Eredetileg más terveink voltak, és az volt a cél, hogy a harmadik évben a bajnoki címért harcoljuk a Toyotával, de az ismert okokból erre nincs lehetőség. Ez egy új kihívás, amit nagyon várok. A Manor mellett szólt, hogy számomra az emberi tényező is nagyon fontos. Mindig remek a hangulat a privát csapatoknál, amit a GP2-ben az iSportnál is megtapasztalhattam. Közös erővel értük el a sikereket. A Manor is hasonlóan dolgozik, ezért döntöttem a csapat mellett. Egy hajóban fogunk evezni a sikerekért."

 

Hans-Berns Kamps, menedzser: "Nagyon örülök, hogy Timo vállalta ezt a kihívást. A Glock módszert alkalmazzuk: harcolunk, dolgozunk, fejlesztünk, kommunikálunk és gázt adunk."

 

Nick Wirth, tervező: "Örülök, hogy Timo úgy döntött, hogy csatlakozik a csapathoz. Mindig azt javasoltam, hogy szerződtessünk egy tapasztalt versenyzőt, aki segít az autó fejlesztésében. Timo nemcsak tehetséges, de több dobogós helyet is szerezett, így már várjuk, hogy megkezdhessük a közös munkát."

 

Glock módszer :D Szimpatikus srác, Sutil mellett, az egy kedvencem, vagyis inkább szimpatizálok vele. Gyors, igaz időmérőn van mit javítania!

Mindenesetre én sok sikert kívánok neki! ;)

Link to comment
Share on other sites

Hivatalos: Raikkönen 2010-ben nem indul a Forma-1-ben!

 

Kimi Raikkönen, a 2007-es év világbajnoka kihagyja a 2010-es évadot, és csak 2011-ben tér vissza a Forma-1be, ismertette a finn döntését menedzsere, Steve Robertson. A pilótának szerződése lejárta előtt kellett távoznia a Ferraritól, miután az olasz gárda a spanyol Santander bankkal kötött szponzori szerződést. E megállapodás fejében a spanyolok Fernando Alonsót akarták a vörös autóban látni, így Raikkönennek nem maradt hely. A finn ezért kezdett tárgyalásokat a McLarennel, ahol Lewis Hamilton mellett versenyezhetett volna.

 

Raikkönen korábban azt mondta, hogy vagy a McLarennel indul 2010-ben, vagy semmilyen Forma-1-es autóval, mivel egyetlen célja van, a győzelem. Úgy tűnik, a brit csapattal zátonyra futottak a tárgyalások. Raikkönen menedzsere a tekintélyes finn lapnak, a 'Turun Sanomat'nak nyilatkozva kedden éjjel elárulta, nem született megállapodás.

 

"A Forma-1-ben két lehetőségünk volt: vagy a McLaren, vagy egyáltalán nem indulni," mondta Robertson. "Kimi és a McLaren nem tudott megállapodni, ezért nem fog a Forma-1-ben versenyezni, legalábbis jövőre nem."

 

"Egy év kihagyás semmit nem jelent Kimi számára. Sokkal inkább az érdekli, hogy győzelmekért és a világbajnoki címért harcolhasson. A Forma-1-nek hiányozni fog Kimi. Egész nyáron nagyon keményen dolgozott, olyan eredményeket ért el a Ferrarival, amelyekre csak a legjobb pilóták képesek," tette hozzá a hírhez Robertson.

 

A brit 'Autosport' magazin információi szerint több olyan pont is volt a tárgyalások során, amelyekben Raikkönen és a McLaren nem értett egyet. Ezen dolgok még az előtt merültek fel, hogy a csapat számára kiderült volna, Jenson Button elérhető, sőt, érdeklődik is a McLaren iránt.

 

A szerződés anyagi oldalán túl Raikkönen és a McLaren között arról is vita volt, hogy hány alkalommal kellene a finn versenyzőnek szponzori rendezvényeken részt vennie, illetve hogy a csapat engedélyezi-e számára a Forma-1-es futamokkal nem ütköző rali versenyeken való részvételt.

 

Miután Raikkönen csak akkor akar visszatérni a Forma-1-be, ha egy versenyképes autóba ülhet, elég kevés lehetősége van. A legjobb választás talán a Red Bull Racing lehet, ahol elméletben 2011-ben felszabadul egy hely, hiszen lejár Mark Webber szerződése.

 

Egyelőre nem egyértelmű, hogy a Forma-1 helyett Raikkönen mivel tölti majd a 2010-es esztendőt. Lehetséges, hogy a Rali Világbajnokságra (WRC) koncenrál majd, miközben megpróbálja tisztázni a Forma-1-es visszatérés részleteit. Esély van arra is, hogy a Red Bull és Raikkönen között már jövőre, a raliban is együttműködés jöhet létre.

 

Várható volt, de én bíztam benne, hogy maradni fog, de sajnos 1 év szünet ... bár Hakkinen is csak 1 év szünetet akart 2001 után és látjuk mi lett belőle ;)

Furcsa lesz nélküle az biztos, egy egyéniség távozott az F1-ből, aki mellesleg a legjobbak között említhető, mind az új évezredben, mind a F1 történetében!

Viszlát Kimi, várunk vissza!

Link to comment
Share on other sites

Én is egyből arra gondoltam ,hogy ezt az 1év kihagyást valyon hogy gondolták ? ahhoz hogy biztosra tudja ,hogy 2011-ben visszatér már most le kellene igazolnia valahova 2011-től ... de hát majd meglátjuk :) , lehet hogy a Button - Hamilton páros (ha tényleg összejön) is olyan jó lesz mint az Alonso - Hamilton volt :D

 

Egyetértettem azzal ,hogy csak a Meki-hez akar menni ,mert hiába nyert idén a Brawn ,de azért mégiscsak lutri lenne beülni oda ...

 

Sajnálom ,hogy Kimi távozik mert ő az 1-es számú kedvencem ,de másfelől igencsak felháborítónak tartom ,hogy a pénz miatt nem tudtak megegyezni ... Raikkönen eddig is a legjobban fizetett pilóta volt az F1-ben , ráadásul ha maradt volna jövőre is 10 milla eurót kapott volna a Ferkától ,a Merci meg 5-6 -ot ajánlott neki .

Ez a 15 millió euró visszalépés lett volna neki ,de így meg olyan mintha csak a pénzért csinálná az egészet ,és ha már nem kap 20 milla fölött ,nem is ül be az autóba... :S Remélem ,hogy tényleg nem csak a pénz volt az egyetlen pont amiben nem tudtak megegyezni .

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Kimi Raikkönen, a 2007-es év világbajnoka kihagyja a 2010-es évadot, és csak 2011-ben tér vissza a Forma-1be,

Ez valami finn szokás? :D Már meg nem mondom pontosan mikor volt, de ezt mintha Hakkinen is eljátszotta volna, mert ő visszavonul egy év gyereknevelési szabira (vagy hogy magyarázta ki), aztán később bejelentette, végleg letette a lantot.

Nem lepődnék meg, ha Kimi is így tenné. Nekem speciel nem fog hiányozni. ;)

Link to comment
Share on other sites

Hivatalos: A McLaren a Jenson Button - Lewis Hamilton párossal folytatja

 

A Vodafone McLaren Mercedes szerződést kötött Jenson Buttonnal. Szenzációs dupla-világbajnok felállással vág neki a 2010-es esztendőnek a brit csapat, miután Jenson csatlakozott Lewishoz - adta hírül a McLaren alig néhány perce. A bejelentés a csapat hivatalos twitter oldalán történt.

Link to comment
Share on other sites

Engem egyáltalán nem izgat hogy Kimi kihagyja a szezont...jó is lesz, mert legalább több újonc bizonyíthat, olyan újoncok akik lelkesek és nem 10milláért csinálják. :) ...meg akik nem nyomják a kerst a spai bukótérben! ;)

 

Várom a jövő évet nagyon, Button Hamilton páros + Alonso Massa! :)

Remélem Button elkeni hamika száját! :D

 

csak nehogy aztán majd valamelyik új csapat söpörjön az év elején...(kivétel Sutil) :D

Link to comment
Share on other sites

Kimit a Ferrari kifizette volna, szóval itt tuti nem csak a pénzről volt szó .... tény, hogy Button olcsó, de Mclarennek Kimiért szinte alig kellett volna fizetnie, ezért is érdekes ez a döntés ....

A Vodafone Button mellett szólt, ez is egy elég nyomós ok! ;)

 

Dani: Nem találták szabálytalannak, tehát lényegtelen, keress vissza és megtudod, hogy az ilyenek szinte mindennaposak voltak mindig is .... ;)

Ennél nagyobb baja senkinek se legyen .... :D

Én is kíváncsi vagyok az újoncokra, de nem lehet csak rájuk építeni és hát nem mindenki úgy debütál, mint Hamilton .... ;)

Igazából én Hülkenbergtől várok sokat, többi újonctól, ha többen lesznek, tőlük is stabilitást várok mindenképpen ;)

Link to comment
Share on other sites

Dani : az sem volt fair ,hogy a KERS-t kötelezővé akarták tenni ,ezért a nagyobb csapatok csak arra álltak rá,aztán jövőre sem vezetik be végül (bár javítsatok ki ha tévedek ! ) ... meg amúgy is voltak durvább dolgok ennél idén ,tehát felesleges ezen lovagolni.

 

Hamilton - Button páros borítékolható volt . Remélem tényleg nem fog megismétlődni a történelem és tisztelni fogják egymást annyira ,hogy ne szúrjanak ki egymással a pályán . Nem hinném hogy a McLaren mégegyszer elköveti azt a hibát mint Alonso - Hamilton párosnál , és akkor tényleg ütőképesek lesznek csapatként is .

 

Újoncoktól nem várok sokat ,hiszen az idei újoncok sem bizonyítottak ... vagy volt valaki aki Kobayashin kívül jól ment ? Lehet ,hogy én emlékszem rosszul ,de tényleg az rémlik hogy mindenki elvérzett ,pedig sokuktól sokat vártak.

 

Új csapatok autói meg szerintem nem az első évükben fogják megváltani a világot , leginkább a lekörőzendő futottak még kategóriát fogják erősíteni , habár tény hogy jót tenne az F1-nek ha több autó harcolna az első pozícióért .

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hali !!!

 

 

Alap barátom : Én arra leszek majd kíváncsi , hogy a jövő év végén Button mit fog nyafogni , hogy mennyire bántak vele előnytelenül !!!

 

Mert mint mindig most is kiderült hogy messze nem voltak egyenlő feltételek a mekinél , már ha hinni lehet Kovalainennek és ugye ha Alonso afférjára gondolunk akkor nem alaptalanok Heiki kijelentései !

 

Raikonnen eljátszotta az esélyeit szerintem , megy rally-zni , kivánom legyen eredményes ott !!! :);)

Link to comment
Share on other sites

Nekem Button viselkedése nem tetszik nagyon! Azért nem maradt a Brawnál, illetve a Mercinél, mert kevés pénzt kapott volna, míg a Mclaren jóval többet fizet neki! És akkor Kimi a pénz éhes! Nem ezt vártam Buttontól! Nagyon nem szép dolog ez Tőle!

Link to comment
Share on other sites

Hali !!!

 

Ezzel nem nagyon értek egyet : megérdemelte a normális fizetést !!!

 

Tavalyi idényben ennél kevesebbért lett világbajnok !!! Tehát akkor ha úgy nézzük azt mondták Ross Brawn-nak : Jövöre már csak 8 milláért tudnék világbajnok lenni ?

 

Emellett az ilyen hangzatos kijelentések : az álmomat váltottam valóra -> akkor ezt az álmot már csak 8 milláért fogja megvalósítani , holott előző évi álma csak a fele volt árban mint az idei ?

 

Ilyenkor mindíg valahogy a sport háttérbe szorul !!!

 

Ja azt majd elfelejtettem , hogy mindíg akkor jönnek elő egy ilyen nagyobb kaliberű egyéniségnél a pénz meg a fizetés , mikor világbajnok lesz , egész addig csak a sport meg a férfias hozzáállás meg a rengeteg munka dominál !!! Megvan VB cím , egyből előjön : na most akkor viszont fizessetek meg mint világbajnokot !!!

 

Ez az ami nagyon nincs inyemre sem Buttonnál sem a többi VB győztesnél !

 

De ez csak az én véleményem !!!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Azért Button a Hondánál jól megszedte magát, nem keveset keresett, igazából tavaly esett vissza nagyon a fizuja .... ;)

Annyiból megértem, hogy mint aktuális VB többet szeretett volna, de Ross Brawn is nyilatkozta, hogy mindenképpen megakarta tartani, de nem jött össze .... ;)

Na mindegy, érdekes döntés .... majd meglátjuk helyesen döntött-e ... ;)

 

Közben, olvastam, hogy Villeneuve itt tartózkodik Ausztriában és intenzív edzésbe kezdett .... lehet visszatérésen dolgozik, igazából F1 vagy NASCAR, de nekem nagyon az előbbi tűnik valószínűnek, aminek örülök, de nem tudom helyes döntés-, majd meglátjuk ;)

Bahreini szezonnyitó meg ad okot következtetni .... na majd ezt is meglátjuk :D

 

„A bemelegítést követően a program 100 percig tart, mely alatt a leghosszabb szünet öt másodperc. Igazán, igazán brutális."

„Szerencsére Erwin még nem küldött a szaunába edzeni. Jelenleg a téli tesztekre készülök, így egy kissé hideg lesz. Azonban amikor megkezdődik a bahreini versenyre való felkészülés, tudom, hogy nem fogok elmenekülni!"

„Semmi sincs még elrendezve, azonban szeretem, ha a céllal kapcsolatos dolgok haladnak. Tényleg azt hiszik, hogy idejönnék szenvedni a visszavonulásom után, és messze lennék a két fiamtól, ha nem hinném, hogy a dolgok jól alakulnak?"

Link to comment
Share on other sites

Én sajnálom hogy Kimi nem fog rajthoz állni jövőre. Egy egyéniséget veszített vele a Forma1 sztem:) Nehéz nélküle elképzelni a futamokat. Button-ról annyit, hogy összejött neki egy év és mindjárt a pénz kell neki, (méghogy kihívás). A hondával éveken át nem ért el semmit ott nem jutott eszébe, hogy menjem vmi erősebb, megbízhatóbb csapathoz, de az is lehet hogy akkor a kutyának sem kellett. Az újoncokra kiváncsi vok, sok sikert nekik, de engem az is érdekel, h Alonso mire lesz képes majd a Ferrariban. Remélem egy izgalmas évnek nézünk elébe és nem lesz egyoldalú, nem csak 2 csapatról fog szólni, hanem több csapat és pilóta is harcba szállhat majd az arany éremért!

Link to comment
Share on other sites

Sajnálom hogy Kimi nem lesz, ő az egyik legtehetségesebb. Ő az első az új generációból (Hamilton, Vettel, Rosberg, Glock..stb...) :(

 

De azért nagy összegekben fogadnék arra, hogy jövöre is jó versenyek lesznek, az uj pilóták pedig uj színt hoznak majd!

 

Tehát ne keseregjünk, várjunk türelemmel:)

Link to comment
Share on other sites

A Mercedes nem sieti el a pilótaválasztást

 

A Brawn GP-ből néhány napja Mercedes GP-vé alakuló istálló nem kapkodja el a döntést, hogy kit szerződtessen a McLarenhez távozó Jenson Button helyére. Egyelőre csupán találgatások vannak a minden valószínűség szerint Nico Rosberg csapattársául szerződtetni kívánt pilóta személyéről, mivel a brackley-i székhelyű istállónál nem szolgálnak érdemi információval.

 

"Nem kapkodunk, hogy kiválasszuk Button utódját. Butaság lenne gyors döntésbe hajszolni magunkat. Alaposan elemezni fogjuk a szóba jöhető pilóták listáját. Úgy vélem, a nálunk levő szabad hely a legvonzóbb jelenleg a piacon"- nyilatkozta az Auto Motor und Sport magazinnak Ross Brawn, akinek a megfogalmazásából arra lehet következtetni, hogy a csapat egyik pilótája már megvan.

 

A Button által üresen hagyott ülés elfoglalására a hírek szerint a Ferrarinál feleslegessé vált Kimi Räikkönen, az eddig a BMW Saubert szolgáló Nick Heidfeld, és az idén év közben majdnem visszatérő Michael Schumacher a legesélyesebb.

 

Az ügyben Ross Brawn mellett Norbert Haug is megszólalt, ám az általa elmondottak sem tartalmaznak túl sok konkrétumot. "Kimi tudja a számom. Bármikor felhívhat. A Michaellel folytatott legutóbbi beszélgetésem után pedig nem az volt az érzésem, hogy hosszú távra szeretné elkötelezni magát."

 

Schumacher visszatérését szóvivője, Sabine Kehm határozottan cáfolja.

 

 

Akkor mégsem volt hivatalos az a hír, hogy Heidfeld lesz a másik pilóta. És szerintem Schumi se fog visszatérni!

Link to comment
Share on other sites

Hivatalos: Nico Rosberg a Mercedesnél folytatja

 

Régóta nyílt titok volt, hogy Nico Rosberg a Forma-1-ben jövőre már Mercedes GP néven induló Brawn GP-hez szerződik, ám ez mostantól hivatalos információnak tekinthető.

 

Rosberg csapattársának kiléte egyelőre ismeretlen, és néhány napig még biztosan az is lesz. Sokáig Nick Heidfeld tűnt befutónak, de később Michael Schumacher neve is felmerült, sőt, az eredetileg egyéves szabadságot tervező Kimi Räikkönent is szóba hozták a csapattal. Schumacher érkezésére reálisan kevés az esély, hiszen menedzsere sem tud arról, hogy egy 2010-es állás is szóba került volna védence és a Mercedes közt, sőt, Ross Brawn csapatfőnök a legutóbbi nyilatkozatában a média által szőtt álomnak nevezte Schumi visszatérését.

 

Az ötödik F1-es idényére készülő Nico Rosberg viszont biztosan ott lesz a Mercedes csapatában 2010-ben. Az elmúlt négy évben a Williamsnél versenyző tehetség eddigi legjobb eredménye a második hely a sorozatban, de új munkaadójával végre felállna a dobogó legfelső fokára is. Elnézve a Brawn GP idei szezonját, erre meg is lesz minden esélye.

 

"Igazán boldog vagyok, hogy én is részese lehet az ezüstnyilak 2010-es újbóli felbukkanásának, és a Mercedesnél vezethetek. Nincs még egy olyan márka a Forma-1-ben, amely hasonlóan hosszú és sikeres múlttal rendelkezik a motorsportban, mint a Mercedes"- kezdte a Brawn GP (2010-től már Mercedes GP) honlapján közzétett sajtóanyagban a 24 éves Rosberg.

 

"Nagyon büszke vagyok rá, hogy az új Mercedes csapatnál fogok vezetni, és együtt dolgozhatok majd Ross Brawnnal. Motiváltabb vagyok, mint valaha, és már alig várom, hogy megkezdjük a tesztet az ezüstnyíllal, és ott legyünk a rajtnál a 2010-es szezon első versenyén, március 14-én Bahreinben"- zárta első mercedeses felszólalását a német.

Az angolul, németül, franciául és olaszul is folyékonyan beszélő Nico Rosberghez hasonlóan újdonsült csapatfőnöke, Ross Brawn is örömmel nyugtázta a megállapodást: "Nagyon örülünk neki, hogy Nicót a Mercedesnél üdvözölhetjük, és már alig várjuk, hogy megkezdjük vele a közös munkát. Nico nagy tehetség, és négyéves Forma-1-es tapasztalatával már a kezdetektől fogva jelentős segítségünkre lesz."

 

A csapatfőnöknek ráadásul már némi tapasztalata is van a Rosberg családdal: "Élveztem a közös munkát apjával, Keke Rosberggel Forma-1-es pályafutása alatt, és nagyszerű látni azt, hogy Nico is hasonló útra lépett."

 

"A 2009-es volt Nico eddigi legjobb szezonja a Forma-1-ben, és remélhetőleg jövőre velünk még tovább fejlődhet"- zárta bizakodva Brawn.

 

A sajtóközleményben a Mercedes részéről Norbert Haug is felszólalt: "Nicót még a gokartos időkből ismerem, amikor Lewis Hamilton ellen harcolt, majd a DTM futamainak betétversenyin tűnt fel - egészen kiskora óta ismerem. Már igen korán egyértelmű volt, hogy autóversenyző lesz, és nagyon örülünk neki, hogy a Williamsnél eltöltött négy év után nálunk fog vezetni. Sokkal szebbé teszi a Mercedes számára az újrakezdést a Forma-1-ben, hogy az egyik legtehetségesebb és legszimpatikusabb pilóta csatlakozott hozzánk. Nico és a csapat is nagyon ambiciózus, így pedig még sokra vihetjük.

 

1955 óta nem volt német pilóta a Mercedesnél

A Mercedes a Forma-1-ben legutóbb Karl Kling személyében 1955-ben alkalmazott német pilótát. Rosberg és Kling mellett eddig csak Hans Herrmann és Hermann Lang képviselte a stuttgarti márkát németként a sorozatban. Mercedes motorral ellátott F1-es autót legutóbb Heinz-Harald Frentzen vezetett, még 1994-ben a Saubernél. Rosberg lehet az első német, aki futamot nyer az F1-ben a honfitárs márkával, a Mercedesszel.

 

217439639-5981123112009_1000.jpg

forrás: f1hirek.hu

 

====

 

Remélem a Mercedes is és Nico is a hírhedt német precizitásban, és pontosságban fog dolgozni.Jó lenne végre egy vb, tiszta német csapat, német pilótával...Tökéletes! :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...