Jump to content
PirateClub.hu

Formula 1


Gabi89
 Share

Recommended Posts

Szerintem Wéber Gábort ne szidd, mert még egy ilyen tudású ember nincsen Magyarországon, és Ő soha nem mond hülyeségeket. Gyuszi az, aki zöldségeket beszél. Wéber Gabi mindig okosakat mond, olyan szeme van, olyanokat észrevesz, amit más nem. Te pl. kiszúrtad volna, hogy a McLareneken asszimetrikus diffúzor van?

Wébert se bírom, de inkább szívesebben hallgatom, mint Palikot, de Gyula sincs ám a helyzet magaslatán sokszor. :D

Link to comment
Share on other sites

Na a sajtó beindult :D

 

Sajtó: Alonso helyettesíti Massát a valenciai versenyen

 

A spanyol sajtó az elmúlt időszakban gyakran hozta összefüggésbe Fernano Alonsót a Ferrari csapattal - a hírek többnyire arról szóltak, hogy a kétszeres bajnok jövőre az olasz csapathoz szerződik. Felipe Massa balesete és a Renault valenciai kizárása azonban újabb spekulációknak adott alapot.

 

A Diario AS arról értesült, hogy Alonso helyettesíti Valenciában Massát, és így betekintést nyerhet a Ferrari munkájába. Ez nem ütközik a szerződésébe sem, mivel ha a Renault nem tud versenyzési lehetőséget biztosítani, a pilóta máshol indulhat.

Link to comment
Share on other sites

Massa szemsérülése csak feltételezés, állapota javult

 

Jó hírek érkeztek a budapesti Állami Egészségügyi Központban kezelt Felipe Massa felől, a brazil Forma-1-es pilóta állapota ugyanis jelentősen javult az elmúlt egy napban, sőt, az orvosok rövid időn belül további javulásra számítanak. Az állítólagos szemsérülésről a szakemberek nem tudtak nyilatkozni.

 

"Az elmúlt 24 órában jelentős javulás ment végbe Felipe Massa állapotában"- kezdte a legfontosabb információval Dr. Zsíros Lajos, traumatológiai osztályvezető főorvos. "A pilóta állapota továbbra is stabil. Az elvégzett CT-vizsgálat során javulást észleltünk."

 

"A nyugtatás és az altatás megszüntetésével Felipe kontaktusképessé vált, így a délutáni órákban a mesterséges lélegeztetést megszüntettük. Jelen pillanatban aluszékony, de a feltett kérdésekre adekvát válaszokat ad, végtagjait spontán és jól mozgatja. Jelenleg láztalan. A továbbiakban újabb javulás várható, az éjszaka folyamán újabb beavatkozás már nem történik. A tervek szerint újabb altatásra sem kerül sor"- zárta rövid helyzetjelentését a szakember az ÁEK előtt hétfő este tartott sajtótájékoztatón.

 

A világsajtóban a mai napon szárnyra kelő, Massa szemsérüléséről szóló információkkal kapcsolatos kérdésekre Dr. Bazsó Péter orvosigazgató sem igennel, sem nemmel nem tudott válaszolni, mivel a pilótán jelenlegi állapotában nem végezhetők el a látásra vonatkozó vizsgálatok. Így még nem jelenthető ki, hogy a baleset során sérült volna Massa látása.

 

A szakemberek szerint egyelőre arról is túl korai beszélni, hogy a brazil versenyző ebből a súlyos sérülésből teljes mértékben fel tud-e épülni, de Bazsó szerint ez "természetesen nem kizárt".

 

A család képviseletében Dino Altmann, a család orvosa elmondta, teljes mértékben meg vannak elégedve azzal az ellátással és bánásmóddal, amiben Felipét az Állami Egészségügyi Központban részesítik, így - a korábbi kósza hírekkel ellentétben - egyelőre nem tervezik, hogy átszállítják máshová.

 

Felipe Massa szombaton délután, a Magyar Nagydíj időmérőjének második etapjában szenvedett balestet. Az előtte haladó Rubens Barrichello autójának egy levált alkatrésze találta fejbe a Ferrarival száguldó pilótát. Massa ezután szinte fékezés nélkül, nagy sebességgel egyenesen belerohant a gumifalba.

 

 

 

Hálistennek, hogy kezd jobban lenni! :)

Link to comment
Share on other sites

Akkor ezt olvassátok el ;)

 

http://www.f1hirek.hu/hir/A_valenciai_szervezok_enyhitenek_a_Renault_bunteteset_200907271616

 

remélem enyhítik ezt a büntetést!

Jah meg olyan pletyka is felröppent, hogy ugye kérdéses a Renault indulása Valenciában, hogy akkor Alonso fog versenyezni Massa helyett azon az egy versenyen!

Link to comment
Share on other sites

Micsoda spekulációk vannak...! :o

A Ferrari nem zárja ki Michael Schumacher visszatérését

 

A Ferrari nem zárja ki, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fogja pótolni Felipe Massát, aki a Formula–1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésén szenvedett súlyos fejsérülést.

 

„Nem lenne helyes most rögtön igent vagy nemet mondani – jelentette ki Stefano Domenicali csapatfőnök hétfőn a berlini Tagesspiegelnek. – Ezen a héten átgondoljuk Schumi valenciai bevetésének esélyeit, de természetesen Massa felépülése most mindennél fontosabb.”

 

A német pilóta 2006 októberében futotta 250. és egyben eddigi utolsó GP-jét. Pontosan 40 éves, hét hónapos és 20 napos lenne a következő vb-futamon, amelyet négy hét múlva rendeznek a spanyol kikötővárosban. A 91-szeres versenygyőztes szerepvállalása ellen szól, hogy még sosem ült a jelenlegi Ferrariban – az új szabályok értelmében nem tesztelhetett –, utoljára pedig tavaly áprilisban vezette a maranellóiak F1-es gépét.

 

Schumacher visszatérésének ötletét egyébként Niki Lauda, az osztrákok legendás versenyzője vetette fel vasárnap, aki három vb-címéből kettőt a maranellói istálló színeiben szerzett meg:

 

„Nincs olyan pilóta, akinek tudása megközelítené Michaelét. Massa akár két-három hónapot is kihagyhat, és ha én lennék Luca di Montezemolo Ferrari-elnök helyében, bizony Michaelt hívnám fel.”

 

Willi Weber, a 40 éves Schumacher menedzsere kategorikusan cáfolta ügyfelének visszatérését, hangsúlyozva, hogy a csapatnak két nagyszerű tesztpilótája van.

 

A Ferrari két hivatalos tartalékja a 38 esztendős olasz Luca Badoer és a 35 éves spanyol Marc Gené.

 

- Forrás: MTI -

Link to comment
Share on other sites

Akkor ezt olvassátok el ;)

 

http://www.f1hirek.hu/hir/A_valenciai_szervezok_enyhitenek_a_Renault_bunteteset_200907271616

 

remélem enyhítik ezt a büntetést!

Jah meg olyan pletyka is felröppent, hogy ugye kérdéses a Renault indulása Valenciában, hogy akkor Alonso fog versenyezni Massa helyett azon az egy versenyen!

 

 

Hát én nem engedném a Renaultot versenyezni Valenciában!

Az egy dolog, Alonso észrevette, hogy valami nincs rendben, és lassan ment, de ha nem veszi észre, és 200km/h nál ellszáll a kerék??? Nem véletlenül vezették be, hogy láncnak kell rögzíteni a felfüggesztést!

A csapat hibázott, pihenjenek, és gyakorolják a kerékcserét!

Link to comment
Share on other sites

sztem is jobb lesz elgondolkozniuk h milyen egy "igazi" kerékcsere! am mehetnek ide oda az istállók között a versenyzők egyik-másik verseny után? mert sztem nem vmi logikus!

 

viszont ha télleg visszatér Schumi akkor jó sok néző lesz meg sztem én is tuti megnézem! kíváncsi vagyok mit tud még az öregróka!

 

 

Felipe jobbulást!

Link to comment
Share on other sites

Nem tudom én nem hoznám vissza Schumachert, az utolsó versenye valami fenomenális volt, talán a valaha volt legjobb teljesítményt nyújtotta ;)

Ahogy Palik mondta arra a futamra: "Az autósport ünnepe", amivel teljesen egyetértek. Az van bent a köztudatba, hogy a csúcson hagyta abba, nem VB-ként, de a csúcson, nem kellene ezt a képet lerombolni egy esetleges gyengébb teljesítménnyel ;)

Link to comment
Share on other sites

azt olvastam egy f1 es oldalon hogy anno a Ferrari is kapott 2 verseny eltiltást csak épp a német nagydíj jött volna ezért elhalasztották a büntetést szal a Renault is lehet hogy még indulhat. és szerintem csak azért mondta ezt Domenicali hogy legyen miről írjonak az újságírók, Scumacher '06 ban befejezte, nemhiszem hogy most beugrana pár versenyre, van ott 2 tesztpilóta azok közül megy az egyik.

Link to comment
Share on other sites

Nah eggyel kevesebb Fernando Alonso szurkoló van mostmár...

Mit értesz azon, hogy "fekete zászló"?

 

úgylátszik nem értetted meg mit irtam...

Vettel Alonso után esett ki, s mivel két kedvencem van, Alonso és Vettel ezért akartam felállni! ;) (Mivel Sutil is kiesett már az elején)

fekete zászló: nekem ezen a futamon most nem volt első helyezett. :);) én gyűlölöm hamiltont, tud vezetni, tehetséges de utálom mint a ***** :)

Link to comment
Share on other sites

Menedzsere, Willi Weber után maga Michael Schumacher is megerősítette: 2006-os visszavonulását végérvényesnek tekinti, így hiába keresné meg a Ferrari Felipe Massa pótlásával kapcsolatban, biztosan nemet mondana. "Nincs értelme, hogy most ajánlatokról beszéljek. Intenzív és komoly tárgyalások eddig sem zajlottak, ugyanis a döntésem továbbra is érvényes" - mondta a hétszeres világbajnok a Bunt című magazin interjújában. A német ráadásul azt is igyekezett leszögezni, hogy tanácsadói szerepkörében sem szándékozik nagyobb hévvel belevetni magát a munkába. "Ahhoz teljes munkaidőben kellene dolgoznom. Ez azonban szóba se kerül, ugyanis tökéletesen élvezem a szabadságot. De ez már kezdettől fogva világos volt" - fogalmazott.

 

mondtam én hogy nem fog MSC visszajönni.

Link to comment
Share on other sites

Nem tudom én nem hoznám vissza Schumachert, az utolsó versenye valami fenomenális volt, talán a valaha volt legjobb teljesítményt nyújtotta ;)

Így van, tudni kell abbahagyni. Nem úgy, mint Michael Jordan, aki többször is visszatért, mert nem tudott leállni.

Azért kíváncsi lennék mire lenne képes a jelenlegi Ferrarival Schumacher. :D

 

Egy kép egy olyan rugóról, amilyen Massát eltalálta, és még pár kép a futamról:

http://galeria.fn.hu/3/show/34482/258747/

Link to comment
Share on other sites

Sajnálom, de nem fogok utánuk sírni, idejöttek, hogy 4 év alatt VB-t nyernek, egészen tavalyig azt mondom reálisnak tűnt, mindenük megvolt, meglenne egy VB csapathoz, erre kiszállnak .... KERS-t erőltetik, 2 verseny után kikapják a kocsiból, pofáznak a költségvetési sapka ellen, új bajnokságot akarnak és mindezek ellenére kilépnek minden előjel nélkül ....

Sőt hétfőn Theissen azt nyilatkozta, hogy Vettelt, akár már 2010-ben visszahozzák a BMW-hez ;)

Igaza lett a Hondának, hogy nem ők lesznek az egyetlenek ....

Sauber Úr kérem vegye vissza a csapatot és ismét legyen egy erős középcsapat a Sauber Petronas Ferrari!!!! De szép is volt :rolleyes:

 

Toyota itt szenved évek óta, de nem vonultak ki (még??). Remélem más távozó nem lesz ;) Ha lesz, akkor pedig vissza a régi időket, sok sok privát csapattal ;)

Benetton, Jordan, Tyrell, Steward, Arrows, BAR, Minardi ... stb ... stb ;) Csak, hogy a közelmúltból említsek 1-2 csapatot ;)

 

 

Michael Schumacher az Európa Nagydíjon visszatér a Formula-1-be

 

A Ferrari úgy döntött, hogy a hétszeres világbajnok, Michael Schumachert ültetné be a Magyar Nagydíjon sérülést szenvedett Felipe Massa helyére. A világbajnok úgy tűnik elfogadja a felkérést.

 

"Hála Istennek, hogy jó hírek érkeznek Felipéről. Szeretnék neki jobbulást kívánni. Délután beszéltem Stefano Domenicalival és Luca di Montezemolóval, és úgy döntöttünk, hogy felkészülök Felipe helyettesítésére. Annak ellenére, hogy már lezártam a témát, nem hagyhatom figyelmen kívül a csapatom érdekeit ebben a szerencsétlen helyzetben. Harcosként örülök ennek a kihívásnak." - írja Schumacher a saját honlapján.

 

A negyven esztendős versenyző egy speciális edzésprogramot teljesít majd, hogy megfelelően fel tudjon készülni és rajthoz állhasson a valenciai versenyen.

 

A hivatalos bejelentés előtt a csapat meg akar bizonyosdni arról, hogy a hétszeres Forma-1-es világbajnok az idei évben elszenvedett motorbalesete kapcsán nem szerzett-e olyan sérülsét, ami akadályozná a versenyzésben.

Link to comment
Share on other sites

Bár Jaire is leírta már, de én is belinkelem most, Schumacher visszatér: :D

 

http://sportgeza.hu/forma1/2009/07/29/michael_schumacher_visszater_massa_helyen/

 

Azért érdekes, a délutáni hírekben még 200 százalék volt, hogy nem ül be nagy lenne a nyomás rajta, este pedig már ezt írták. :D

Link to comment
Share on other sites

Ha elolvasnád a belinkeltemet, akkor te is tudnád, hogy nem egy futamra jön vissza. ;)

 

Massa szombaton, a Magyar GP időmérőjén sérült meg, felépül, de várhatóan idén már nem vezethet, a német megbizatása így az augusztus 23-i Európa GP-től hét versenyre, a szezon végéig szól.

(na most, ha ti mást tudtok, szóljatok)

 

Úgy jár mint Massa? Ettől nem hiszem, hogy félne. :D

Link to comment
Share on other sites

nem azt mondom h fél tőle hanem h rosszabbul is elsülhet egy ien baleset! de azért kíváncsi vagyok mit tud még Schumi! :P

 

az lenne még nagy ha így világbajnok lenne még1x! :D nem tudom h ez lehetséges-e mert annyira nem vagyok otthon ebbe a pontvrsenybe h ki mennyit kap hanyadik helyezett hány pont!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...