Jump to content
PirateClub.hu

Formula 1


Gabi89
 Share

Recommended Posts

Amíg Ecclestone itt van tuti lesz verseny nálunk, mert ő szereti Magyarországot és a pályát is :) Ha minden igaz lassan alá lesz írva a szerződés 2016-ig, szóval lesz még futam itt bőven, ha minden jól alakul :)

Imola egyértelmű, hogy a legjobb pálya, de sajnos nem szerepel a verseny naptárban és szerintem nem is nagyon fog ....

Spa pedig minden versenyző kedvence ;)

Link to comment
Share on other sites

Komolyan mondom a legjobb pálya a Hungaroring, mert itt vannak a legjobb és legizgalmasabb versenyek is.

Ha valaki ezzel nem ért egyet az szóljon most vagy hallgasson el örökre!! :D

 

 

Télleg izgalmas versenyek szoktak itt lenni nálunk: 60 körön keresztül vonatoznak egymás mögött, mert előzni lehetetlen, kivéve egy kanyart! ;) Egyszer volt itt jó verseny, de akkor is az eső miatt! ;) Amúgy hótunalmas versenyek szoktak nálunk lenni.

 

 

Végre megegyesztek, és vééééégre Mosley-t kirugták a **csába! :D

Link to comment
Share on other sites

Olvasgatás közben egy nagyon érdekes videót találtam. A Force India csapat segítségével mutatták be hogy egy boxkiállás alkalmával mi is történik.

Nagyon jó kis videó, érdemes megnézni :)

 

http://www.youtube.com/watch?v=Ya-fpuxyeoI

Link to comment
Share on other sites

Mosley neheztel a csapatokra és az egyezség felbbontásával fenyeget

 

 

 

A Formula-1-es csapatok megegyezést kötöttek az FIA elnökével Max Mosley-val a jövő évi szabályokról és a költségek csökkentéséről. A nemzetközi sajtó a FOTA diadalának tekintette a megállapodást, aminek Mosley nem örül, és kilátásba helyezte, hogy felbontja az egyezséget.

 

A békeszerződés feltétele volt, hogy a 69 esztendős brit nem jelölteti magát újra a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöki pozíciójára, és elfogadja a csapatok javaslatait, miközben a FOTA ígéretet tett arra, hogy nem ünnepli nyilvánosan a sikert.

 

A www.racefax.com értesülései szerint Mosley levelet írt a Ferrari elnökének, Luca di Montezemolónak, amelyben arra kéri, hogy helyesbítsen néhány dolgon, és kérjen elnézést, ellenkező esetben semmis lesz az egyezség, és ismét jelöltetheti magát.

 

"A sajtó tudatos félrevezetése miatt elképzelhető, hogy átgondolom az ajánlatomat." - áll a levélben, amelyben Mosley többet között azt kifogásolja, hogy a különböző lapokat arról tájékoztatták, hogy a Formula-1-es feladatokat mostantól Michel Boeri látja el. A szövetség elnöke elmondta, hogy ez téves információ, mivel októberig az FIA teljes jogkörű elnöke lesz.

 

"A Formula-1 jövője érdekében sikerült megállapodást kötnünk, amelynek alapja az volt, hogy valós visszajelzéseket adunk a sajtónak. Emiatt meglepett, hogy a FOTA azt közölte a sajtóval, hogy Boeri látja el a sporttal kapcsolatos feladatokat, miközben tudjuk, hogy ez nem felel meg a valóságnak, ahogyan az sem, hogy kényszerítve voltam a visszavonulásra, valamint az sem, hogy október után nem lesz feladatom a szövetségen belül. Ez az FIA felépítése miatt is lehetetlen."

 

Mosley azt is kifogásolta, hogy a sajtóban diktátornak nevezték, amit a Motorsport Világtanács megsértésnek tart, mivel az elnököt a szövetség közgyűlése választja, demokratikus úton.

 

"Ha azt szeretnéd, hogy az egyezség hosszú távú legyen, akkor a FOTA-nak azonnal helyesbítenie kell, és a jövőben mellőzni kell az ilyen közleményeket."

 

Mosley azt várta, hogy a FOTA a csütörtöki sajtótájékoztatóján elnézést kér, erre azonban nem került sor. A feltételezések szerint azonban Montezemolo a bolognai megbeszélés előtt nem kapta kézhez a levelet.

formula.hu

Link to comment
Share on other sites

Azt a Mosleyt bocsi, mosleyt jól meg kéne verni. B) Eddig amíg ő volt az elnök, folyamatosan csak olyan döntéseiről meg botrányairól hallottam, amik rossz fényt vetettek a forma1-re. Már vége lehetne ezeknek az ügyeknek, ő meg MONDJON LE! :D Most majd azért megyünk tüntetni hogy mondjon le Mosley :D

Link to comment
Share on other sites

Kis érdekesség:

 

A madridi AS című lap biztos benne, Fernando Alonso 2010-től a Ferrarinál indul, szeptemberben bejelentik szerződtetését, novemberben Spanyolországban mutatják be a rajongóknak. Kimi Raikkönen vagy Felipe Massa távozik.

 

Bejelenti a szeptemberi Olasz Nagydíjon a Ferrari, hogy 2010-től öt szezonra szerződtette Fernando Alonsót, állítja a spanyol as.com. A világbajnok csapat rendszeresen a monzai hétvégén közli nagyobb változtatásait, itt derült ki például 2006-ban, hogy Michael Schumacher az idény végén visszavonul, helyét Kimi Raikkönen veszi át.

 

Az AS értesülését erősíti, hogy a hagyományos Ferrari-napokat, amikor az F1-istálló rajongóival ünnepli az évad lezárását, idén először nem Olaszországban, hanem Spanyolországban tartják. Az istálló a napokban jelentette be, hogy Valencia lesz a helyszín november 13 és 15 között, állítólag itt mutatják be Alonsót a közönségnek.

 

Érkezésével a jelenlegi pilóták közül Felipe Massa vagy Kimi Raikkönen távozik, annak ellenére, hogy mindkettőjüknek 2010 végéig van érvényes szerződésük. Mivel idén nincs esélyük a vb-címre [1], a korai bejelentés senkit nem zavarna meg.

 

Az AS úgy tudja, nincs eldöntve, melyikük marad, a hátra lévő versenyeken mutatott jobb teljesítmény fog dönteni. Egyelőre nagyjából egálban vannak, Massának 16, Raikkönennek 10 pontja van, de a csapat idei egyetlen dobogós helyét a finn szerezte Monacóban.

 

Alonso távozása a Renault-tól nem váratlan, idén is pocsék gépet kapott, ami a tavalyival ellentétben nem is javul. Szerződése az év végén lejár, semmi nem gátolhatja lelépését. A kétszeres világbajnoknak valószínűleg már előzetes megállapodása van a Ferrarival, többször elmondta, álma, hogy ott versenyezzen.

 

Link to comment
Share on other sites

Hát nem tudom mi lesz Alonso sorsa, de a ferrari tagad. Egy másik lap értesülése szerint, most ez a helyzet:

 

A Ferrari tagadja Alonso szerződtetését

 

Ahogyan az már lenni szokott, a szenzációs pletykát általában egy kijózanító cáfolat követi. A Ferrari és Fernando Alonso jövő évi házasságáról szóló spanyol lapinformáció esetében is ez a helyzet, az olasz istálló szóvivője ugyanis tagadta a spanyol pilóta szerződtetését.

Kedden mi is beszámoltunk róla, hogy a spanyol AS szerint Fernando Alonso már jövőre a Ferrarinál fog versenyezni, és a kétszeres világbajnok öt évre ír alá a vörösökhöz.

A sportlap azt is tudni vélte, hogy a szurkolók és a média által is régóta fantáziált páros létrejöttét az idei Olasz Nagydíjon jelenti be a Ferrari, hiszen a maranellóiak hagyományosan Monzában szokták kihirdetni következő évi felállásukat.

A Ferrari sajtószóvivője, Luca Colajanni azonban kiábrándította azokat, akik képzeletben már vörös overallban látták Alonsót: "Nem pazarolhatjuk arra az időnket, hogy az ilyen spekulációkat kommentáljuk. Különben is, gondoljanak csak arra, hogy 2010 végéig Massát és Räikkönent is szerződés köti hozzánk"- fogalmazta meg csapata álláspontját Colajanni a Gazzetta dello Sport-nak nyilatkozva.

 

Nem vagyok Alonso fan, de az bizonyos, hogy ami az elmúlt időben történt a kétszeres világbajnokkal, az méltatlan hozzá. Bebizonyította többször is, hogy a nagyon gyenge autóval is képes mindent kiadni magából, és hogy a tűz sem égett ki belőle. Nem akartam közhelyt használni, de akkor is így van: világbajnoki címeket ingyen nem osztanak. Megjegyzem, nem vagyok biztos benne, hogy abban az esetben, ha mégis a vörös istállóhoz kerül, nem a ferrari lesz a legalkalmasabb arra, h megmutassa világbajnoki képességeit. Még akkor sem, ha jelen állás szerint biztosan jobb, mint a renault. Bár az is igaz, hogy az idén megmutatkozott, hogy mennyire képes megváltozni az f1 arculata egyetlen idény alatt. Ki tudja?

Link to comment
Share on other sites

http://f1hirek.hu/hir/Button__En_vagyok_minden_idok_legjobbja_200907061142

 

Most ez valami vicc ,vagy Button tényleg azt nyilatkozta ,hogy saját magát tartja minden idők legnagyobb pilótájának ? :D

 

Csak azért érdekes nekem,mert ilyet még világbajnokoktól sem nagyon hallottam még nyilatkozatba ... például Sumi sem mondott ilyet ... sőt még Hamilton és Vettel is azt nyilatkozta ,hogy Schumit tartja példaképének .

 

Elhiszem ,h jól megy a verda Button alatt ,de azért ilyet nyilatkozni :D :D :D szóval LoL ...

 

A többiek autója a Red Bullén kívül nem versenyképes... viszont kíváncsi lennék ,ha a Ferka és a Meki is összehozott volna egy ütőképes autót ,akkor is itt tartanánk e . persze a forma-1 -ben sincs ha ,de akkor is ,szerintem az igazi nagy versenyzők gyenge autóval is tudtak mutatni valamit ( például néha Alonso ezzel a mostani Renaulttal ..) ,Button meg hol volt eddig ???

 

Jah igen ,hogy ennyire számít az autó ? Akkor meg nem Button jó ennyire ,hanem a Brawn ,vagy hogy is van ez...

Link to comment
Share on other sites

Üdv

 

Hát ezzel most az én szememben nagyon kicsi lett....

Még iylet egyszerűen vicc nevetséges :angry: Nála sokkal nagyobb tehetséggel rendelkező pilóták nem bírnak még hasonlót sem mondani...

 

Oké h kell az önbizalom és legbelül magukat kell h tartsák a legjobbnak de h mindenidők legjobbjának... Schumi Senna Prost Lauda Fangio Stewart és még sorolhatnám a legnagyobbakat.... de Button még a jelenlegi mezőnyben sincs az első háromban vicc

Link to comment
Share on other sites

Igen ezen én is csodálkoztam hogy csak így lazán lenyilatkozik egy ilyet! :blink: Így hirtelen nekemis erős volt hogy így adja elő magát! :mellow:

Tény és való hogy idén elég ütős dolog amit csinálnak a Brawn-ok és Button de azért azt is nézzük már hogy milyen az idei mezőny! Akik az f1-ben versenyeznek azok közül sokan vannak olyan pilóták akik ha kapnának egy ütőképes autót meglenne az eredménye! (ezzel nem azt akarom mondani hogy nem kell vezetési tudás, de sokkal jobban múlik az autón mint a pilótán...)

Link to comment
Share on other sites

a formula.hu kivételével minden f1 el foglalkozó oldal lehozta ezt a hírt, de nemtudom mennyire komolyan gondolja button mert ha tényleg ezt gondolja az elég gáz. kezeltetnie kéne magát.

 

mennek a találgatások Alonso jövőjéről, szerintem marad a Renaultnál, olyanokat nyilatkozik kb hoyg jövőre nálunk a Renaultnál kevesebb szponzor lessz mert elmegy az ING meg hasonlók[sry a szar fogalmazásért :D ]

Link to comment
Share on other sites

Button:Szánalom.

 

Az Alonso ügy elég fura . Massa és Kimi is szerződéssel rendelkezik és egyikük sem olyan béna hogy csak úgy elküldjék :blink: Viszont Alonsonak lejár a szerződése és 1 évre csak nem ír majd alá valahova . Majd csak kiderül :)

Link to comment
Share on other sites

Button szerintem csak poénnak szánta, nem védeni akarom, de Lauda, Stewaer, Mansell vagy bárki, tuti visszaszólt volna neki, ha annyira komoly lenne az ügy ;)

Alonso meg szerintem tuti jön a Ferrarihoz és nagyon úgy érzem Kimi helyére. Egyre többet rallizik és nem tudom akar-e maradni, bár ő bizonygatja, hogy letölti a szerződését ... nem tudom ... Kimi - Alonso páros nagyon erős lenne és nem tudom nem járnának-e úgy mint Prost - Senna ....

Na de ez még a távoli jövő.

 

Egyébként hivatalosan is bejelentették, hogy Fuji távozik a verseny naptárból és Suzuka marad véglek. Ennek én nagyon örülök, Suzuka az egyik legjobb pálya, kell az F1-be :)

Link to comment
Share on other sites

És mi a véleményetek Bernie Bá' azon nyilatkozatáról, amelyben Hitlert dicsőítette? :D Jó vezetőnek nevezte, aki összefogta a népet stb, pontosabb információval én se tudok szolgálni, mert csak hallottam egy foszlányt a tvben róla, vagy talán a rötölö klub txtjén olvastam nem rég. Meg, hogy ő szerinte a Forma-1be kellene egy női versenyző és egy zsidó is, ha már színes bőrű is van. :mellow: Ezt is talán a txtn olvastam, ti erről, ezekről hallottatok már, és mi a véleményetek?

Link to comment
Share on other sites

Német Nagydíj 1. szabadedzés

1. Mark Webber Red Bull Racing 1:33.082 19

2. Jenson Button Brawn GP 1:33.463 +0.381 18

3. Felipe Massa Ferrari 1:33.745 +0.663 21

4. Jarno Trulli Toyota 1:33.795 +0.713 23

5. Giancarlo Fisichella Force India 1:33.839 +0.757 26

6. Kimi Räikkönen Ferrari 1:33.840 +0.758 23

7. Nico Rosberg Williams 1:33.902 +0.820 26

8. Sebastian Vettel Red Bull Racing 1:33.909 +0.827 13

9. Nakadzsima Kazuki Williams 1:33.952 +0.870 25

10. Fernando Alonso Renault 1:34.148 +1.066 16

11. Nick Heidfeld BMW Sauber 1:34.221 +1.139 25

12. Rubens Barrichello Brawn GP 1:34.227 +1.145 17

13. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:34.483 +1.401 14

14. Robert Kubica BMW Sauber 1:34.694 +1.612 23

15. Nelsinho Piquet Renault 1:34.738 +1.656 24

16. Sébastien Bourdais Toro Rosso 1:34.827 +1.745 27

17. Sébastien Buemi Toro Rosso 1:34.878 +1.796 28

18. Heikki Kovalainen McLaren-Mercedes 1:34.893 +1.811 26

19. Timo Glock Toyota 1:34.911 +1.829 23

20. Adrian Sutil Force India 1:35.092 +2.010 6

Link to comment
Share on other sites

Na az időmérőn túl vagyunk, ez a kis esőcske jól bekavart ... :D

Sutil a bomba meglepetés a mai napon, tény szerencse is kellett, de jól viselte a változó körülményeket és a maga javára fordította, kiváló :)

Mclaren és a Renault is javult, főként a Mclaren, bár Alonso jól ment, de sajnos az a kis hiba közbeszólt, szóval holnapig kell várnuk, hogy megtudjuk, hol is tart a Renault.

Webber végre megszerezte az első POLE-t, már nagyon ráfért és meg is érdemelte. Vettel nyilatkozta, hogy hibázott, szóval benne is több volt.

2 Ferrarit előbbre vártam, bár Kimi a 3. etapban 2 mért kört, ha ment, tuti nagyon megvannak tankolva, de ezt hamarosan megtudjuk.

Lényegében izgalmas egy időmérő volt, futam is legyen legalább ilyen izgalmas és változatos :)

Link to comment
Share on other sites

Hali!

Elég érdekes időmérő volt az esőnek és néhány 1-2 csapat javulásának köszönhetően :) Webber ...hát vb idén nem lesz ,meg úgy amúgy sem ,örüljön mert megvan élete első pole-ja. A Ferrarikra kíváncsi vagyok,8.9.hely nem valami fényes. A Merci sokat javult aminek örülök :)

Link to comment
Share on other sites

Jó futam volt, kár hogy Alonso beragadt az elején és nem tudta a végén megelőzni a két brawn-t!

 

Webber is jól ment, a ferrárik végig pocsékak voltak csak a mezőnyt tartották fel, mégis Massa munkája dicséretes, szép a 3. hely.

 

kimiről meg inkább nem is irok semmit, egész végig nem csinált semmit, utána elrontotta Sutil versenyét, aztán meg kiállt...gratulálok neki.

pl. a mai futamon tök feleslegesen szerepelt szerintem... nah mindegy.

Link to comment
Share on other sites

Dani: Nem Kimi volt a hibás, mindketten agresszívan védték a pozíciójukat, hideg gumival nem tudott befordulni Sutil és emiatt koccoltak össze, Kimi maximum abban hibázott, hogy túl agresszív volt és türelmetlen, ha vár talán megelőzhette volna .... de hát Sutil nagyon jó tempót ment, szóval ez sem biztos.

Lényeg, hogy versenybalesetnek lett minősítve.

De, Kimi a leszakadt darabok miatt esett ki, ugyanis ezek a darabkák kilyukasztották a hűtő , legalábbis a hivatalos közleményben és Raikkönen nyilatkozatában ez állt.

Na mindegy, sajnálom mindkettejüket, főleg Sutilt, de mindennek van tanulsága.

A Force India nagyot lépett előre versenytempóban is, most aztán már tényleg megkell szerezniük azt az első pontot ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...