Jump to content
PirateClub.hu

Formula 1


Gabi89
 Share

Recommended Posts

na a Ferrari taktikailag maradt 0. A megbízhatóság sehol . Szánalom. A mercedes nagyon gyenge volt ,a bmw és a toyota is . Alonso egész jó eredményt ért el. Vettel beragadt ami a vesztét okozta. A brawn-nál szerintem Button a favorit Rubenssel szemben.

Link to comment
Share on other sites

Safety Car-t én is vártam, hogy lesz, be is jött, de unalmas futammal kapcsolatban nem lett igazam, azért voltak izgalmak.

Ferrari meg hát .... nem kommentálom, megszoktuk <_< Gondolom nem kis munkával a gyárban összehoznak egy olyan autót, ami képes a dobogóért harcolni, erre a csapat megint elront mindent ....

Red Bull-ok jók voltak, különösen Webber, Alonso megint kihozta a maximumot a Renault-ból, sajnos az autó ennyire képes .... ;)

Rajt utáni baleset elég komoly volt, szegény Sutil nem kis ütés kapott, komplett oldalszekrény hiányzott :mellow:

Nem tehetett semmit ....

Toyota ma iszonyat gyenge volt, Glock csak 9. lett ... ez nagyon kevés. Új fejlesztések pedig még plusz fél másodperc hátrányt jelentettek, szal Mclarennel együtt ezt a hétvégét elszúrták ... ;)

 

Kimice: Kerékcsere ugyanúgy lesz, szal box látogatások is. Ha neked az lesz az izgalma, mint az ez évi ausztrál futam, hogy 2-4 másodpercet buknak ,mert sz**á mennek a gumik, akkor tessék ... Valaki jobban használja a gumikat, valaki nem, szóval lesz itt taktika elhiheted, ettől nem lesz izgalmasabb semmi.

Ugyan az lesz, mint 2005-ben, akkor is kerékcsere nuku, de rá egy évre visszahozták. Itt is max egy évet adok, ennek a marhaságnak ... ;)

Link to comment
Share on other sites

A Ferrari megint jól elbánt Massával, ha úgy nézzük, ennyi erővel többet is tankolhattak volna és nem kell visszavenni a sebességből, de fontosabb volt a boxban "megelőzni". <_<

Button pedig ha megnyeri a világbajnokságot, majd Rubens elmondhatja ugyanazt, mint a Ferrari-nál, hogy ő (itt is) csak másodhegedűs volt, és hogy megkapta ugyanazt a technikát, de a jobb stratégia a csapattársé volt most is, jelenleg Button-é. Lehet ezzel várni kell még pár hónapot, esetleg egy alkoholmámoros party-t, ahol is melegnek titulálja majd az egész Button famíliát. :D Azt se tartom elképzelhetetlennek, hogy összehoz majd egy-két futamgyőzelmet, és akkor tuti elsírja magát, mert ennyit tud, mégis mindig másban keresi a hibát. <_<

Link to comment
Share on other sites

Én meg mint nagy Ferrari -s most Massat eltakarítottam onnan volna Vettel versenyét jól elb***ta :(

Második verseny ahol szegény Vettel simán az élen vagy a második helyen lehetett volna csak mindig beragad vki mögé.

Ferrari tény,hogy jön felfelé de mióta Schumi és a többiek elmentek ez már nem az a csapat ráadásul teljesen megbízhatatlanok.

Link to comment
Share on other sites

Azt hiszem, hogy Kovaleinen nyilatkozata mindent elmond a Mclaren teljesítményéről ....

 

"Úgy tűnik, jelenleg egyszerűen nincs szerencsém. Nehéz hétvége volt, az autó teljesítménye nem olyan, mint amilyennek akarjuk, és ez mindenkit nagyon keményen érintett, de ilyen az élet. De nem szabad elfelejtenünk, hogy nagyon sokat fejlődött az autónk mióta a télen utoljára itt teszteltünk, és előbb-utóbb Jensonnal és a többiekkel fogunk harcolni az élen. Már nagyon várom Monacót, ahol az eddigieknél is keményebben fogok harcolni. Nem hagyom, hogy ez az egész magával rántson."

 

Nagyon sajnálom szegényt ... 2007-ben annyira jó volt, de valahogy ez a Mclaren nem passzol a vezetési stílusához vagy nem tudom, lényeg, nem jó helyen van .... tavaly sem volt az igazi, voltak jó versenyei de Hamilton VB lett, ő meg 7.

Nagyon jó versenyzőnek tartom, de Mclarennel szerintem nem tud sikeres lenni, remélem rám cáfol pár jó eredménnyel .... én beégek, de jobb kedvem lesz :D

Link to comment
Share on other sites

Hali!

 

Sztem egy jó kis verseny volt!

A rajt izgalmas volt, Barichello nagyon jól kapta el, Massa is. Szép kis baleset történt ott. Én akkor azthittem, hogy Barichello fogja megnyerni. Aztán jött az, hogy 3 kiállású taktika. Sztem az is simán működött...volna! Mert végig könnyű autóval ment volna gyorsköröket. De nem jött be. Sajnáltam Barichellot, hogy nem ő nyerte meg!

Webber a taktikának köszönhette a 3. helyet. Alonsoval szépet csatázot, de nem volt szép tőle h szinte kilökte a fűre!

Massa szépen ment, szépen tartotta magamögött Vettelt! Csak Vettelt nem értem! Miért volt ilyen béne? Miért nem előzte meg? Meg sztem ő is benne volt az elrontott taktikában! Ha egy kicsit is okosabb lett volna, akkor rászólt volna a fiúkra a 2. kiállás elött, h 1 körrel elöbb/késöbb megyek be, mert nem akarok Massával együtt bemenni, és a boxban akarom leelőzni! Ennyit a csoda német gyerekről!

 

A másik meg a Ferrari! Szörnyű! SZÖRNYŰ! Katasztrófa, hogy mit művelnek! Ennyire vakok nem lehetnek komolya. Kevés benyát tankolnak a kocsiba! Nevetséges!

Link to comment
Share on other sites

Én meg mint nagy Ferrari -s most Massat eltakarítottam onnan volna Vettel versenyét jól elb***ta :(

Második verseny ahol szegény Vettel simán az élen vagy a második helyen lehetett volna csak mindig beragad vki mögé.

 

Miért, versenyben voltak, ahogy szegény Massa a rádióban is mondta, ő csak a pozícióját védte!!! Láttunk már nem egy ilyet akár Monacoban is csak hogy ne menjek messzire. Ha meg gyorsabb, miért nem előzte ki. Ennyi.

 

Gabi : Vettelnek állt a lehetőség. Meg kell előzni ha feltartja.

 

Amúgy ezzel a csapattal,hibákkal és autóval Schumi sem lenne sokkal előrébb.

 

Pontosan! :happy:

Schumacher is csak küszködött és szenvedett 2005-ben a Ferrarival, egyetlen versenyt nyert meg az USA nagydíjat és ő se volt csodára képes, ezt kapta, ezt nyújtotta. (ha jól emlékszem :D)

 

Szabó Norbi, kevés benzint tudod, hogy Vettel előtt jöjjön ki a boxból, pfff :S komolyan az egész Ferrari széthullóban van, mióta Schumacher visszavonult.

 

Nem az, én örülök ilyeneknek, mint Button, most legalább megmutatja mire képes! ;) Vettel meg jövőhét végén Szegeden parádézik illllllllllllly, én ott leszek! :D

Link to comment
Share on other sites

Na nem akartam itt vitát kiprovokálni de az lett belőle.

Amúgy utolsó még ,hogy több volt benne mert ahogy Massát lehagyta sokkal gyorsabb köröket ment mint addig az egész verseny alatt. Véber mondta egyből asszem ,hogy Vettel milyen jó köröket megy és 1-1,5másodpercel jobbakat mint addig Massa mögött...

Érdekes cikk:

A nagy Brawn-blöff és Barrichello hadüzenete

http://www.f1hirek.hu/?t=article&id=24806

 

Barrichello tehát pufoghat, ahogy akar, a Brawn GP vezérkara már letette a garast Button mellett. Ami nem is csoda, hiszen kettejük közül mégis csak az angol vezeti a vb-tabellát, vagyis ő a gyorsabb.

 

Mi van a Ferrarival? :(

Az még magyarázható a Vettellel folytatott pozícióharccal, hogy a versenyen Massát egy körrel "rövidebbre" tankolták, mint kellett volna. De az is igaz, hogy ha a Ferrari F60 gyorsabb, stabilabb versenyautó lenne, a brazilnak nem kellett volna annyit nyomogatnia a KERS gombot, hogy maga mögött tudja tartani az egyébként sokkal gyorsabb Red Bullt.

 

Ha egyszer a Red Bull-Renault igazán beérik, ha megkapja a duplafedeles diffúzort (mondjuk két hét múlva, Monacóban) és Sebastian Vettelnek nem állják az útját holmi félretankolt Ferrarik; ha egyszer minden összejön úgy, ahogy az Sanghajban összejött, talán meg tudja majd szorongatni az angol golyóit. Néhány alkalommal
Link to comment
Share on other sites

Hali!

 

Olvastam megint erről a hemilton rasszista ügyről.nem szép dolog persze, de az a poén az egészben(ahogy leirták az f1hirek.hu-n) hogy nem kiabáltak semmit, csak befestették feketére az arcukat és magukra dobtak egy Mclarenes pólót... :huh:

 

ha én most megnövesztem a hajamat egy kicsit, ledobok pár kilót és felveszek egy rönós pólót akkor az Alonso iránti rasszista cselekedetnek számít?? :o

 

annyira túlreagálja a világ ezt a rasszizmus témát, arra senki sem gondolt hogy lehet hogy neki szurkoltak? :o Vagy ezt teljes mértékkel ki is zárták mert spanyolországban csak Alonso drukker lehet?Németországban meg csak Vettel meg Glock meg stb. Angliában meg csak Hamilton,Button stb. ???

Link to comment
Share on other sites

A Ferrari bejelentette: kiszáll, ha marad a költségvetési sapka

 

A Ferrari hivatalos közleményben jelentette be, hogy nem indul a 2010-es Formula–1-es világbajnokságon, ha az FIA nem változtatja meg az önkéntes költségvetési sapkáról hozott szabályait.

 

A Ferrari vezetői ma tárgyalták meg, hogy az olasz istálló indul-e a 2010-es Formula–1-es világbajnokságon. Nos, a megbeszélés lezajlott, de végleges döntés még nem született.

 

A Ferrari legalábbis nem azt jelentette be, hogy nem adja le nevezését a május 29-i határidőig a 2010-es vb-sorozatra, hanem azt, hogy csak abban az esetben nem jelentkezik, ha a Nemzetközi Automobil-szövetség nem változtat az önkéntes költségvetési sapkáról hozott szabályairól.

 

„A Formula–1 jövője szempontjából kulcsfontosságú, hogy azonosak legyenek a szabályok az összes csapatra nézve, és ezek stabilak legyenek. Elengedhetetlen továbbá a FOTA törekvéseinek folyamatossága a költségek csökkentésére és a sportág megfelelő irányítása” – áll a maranellóiak közleményében.

 

„Ha ezeket az alapvető elveket nem tartják tiszteletben, és a kétezer-tízre vonatkozó szabályokat nem módosítják, akkor a Ferrari nem szándékozik indulni a következő világbajnokságon” – fogalmaznak egyértelműen a Ferrarinál.

 

Nem a Ferrari az első, a Toyota és a Red Bull is bejelentette, hogy nem indul a 2010-es világbajnokságon, ha érvényben maradnak az új szabályok, valamint nagy valószínűséggel a többi gyári csapat is csatlakozik a „bojkotthoz”. Csak a Brawn GP, a Williams és a Force India áll készen a jelentkezésre.

 

Várható volt, hogy így döntenek, az hogy ijesztgetnek vagy valóban ezt akarják nem tudni, de szerintem meglépnék ... ez a 40 millió az nagyon kevés, ez még egy Force Indiának is nagyon kevés az idei 80-100-hoz képest ... ;)

Szóval van még miről tárgyalni ;)

Link to comment
Share on other sites

Szerintem jól tették ,h ők is csatlakoztak a Toyotához és a RedBullhoz ... Mosley nemrég azt nyilatkozta ,h túlélné az F1 a Ferrari hiányát ... hát akkor nézzük túléli-e a Ferrari , a RedBull és a Toyota hiányát :) . de ha van egy kis eszük úgyis rájönnek ,h hülyeség ez a költségvetési sapka... másfelől meg pont olyan döntéseket hoznak mintha tudatosan tönkre akarnák vágni a sportágat ,szóval már nemtudom mit higgyek...

 

 

Más:Massa autójából azért fogyott ki a nafta mert nem működött rendesen a tankoló berendezés ... Vettel versenyét pedig szerintem saját maga b***ta el ,azzal ,h elrontotta a rajtot és beragadt Massa mögé .... képtelen volt megelőzni Massat ,ennyi. Már Wéber Gabiékat sem értettem ,h miért szajkózzák ,h most Massa jól elrontja Vettel versenyét mikor ők 2-en is versenyben voltak ,és Vettel egyszerűen nem tudott közelebb kerülni Massahoz...

 

Örülök ,h végre begyorsultak a Ferrarik és jó volt látni ,h legalább a RedBullal tud menni az egyik gép , viszont ettől függetlenül megbízhatóság és csapategység még mindig a béka segge alatt van ... és ezek a bakik . Enzo forog a sírjában...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Üdv

 

Sztem nem olyan komoly ez a hír mint azt egyes oldalakon lefestik csak annyit mondtak h nem neveznek ha így marad

Innentől kezdve Mosleynak meg kell lenni annyi észnek h rájöjjön h ez így nem OKÉ és változtatnak

Mert még 1 nagy csapat hiánya nem lenne nagy gond de má 4-5-é amibe benne lenne a ferrari is pff :o kinézné az f1-et???? senki...

Link to comment
Share on other sites

Már Wéber Gabiékat sem értettem ,h miért szajkózzák ,h most Massa jól elrontja Vettel versenyét

Wéber Gabi is pfff. :D

 

Mondjuk az azért nagy szó lenne, ha jövőre kiszállna a Ferrari, pont az a csapat, aki már a kezdetektől ott van. Már máskor is volt szó erről pár évvel ezelőtt, hogy kiszállnak és egy új sportágat hoznak létre vagy mi. Mosley is lejáratta magát a botrányával és még beszól ilyet, Bernie bá' is elmehetne már nyugdíjba, ő se tudja már mit találjon ki a nagy jólétében. <_<

 

Bár volt itt olyanról is szó, hogy lesz nagyobb és kisebb költségvetés is, amit választhatnak a csapatok és ennek megfelelően vállalják az évadot, pontosan nem tom mikortól lesz ez érvényes. :huh:

Link to comment
Share on other sites

Jövőre lesz, vagyis akarják ....

Aki elvállalja a 40 milliót, az bármennyit tesztelhet, korlátlanul fejleszthet, meg hasonlók, aki viszont többet akar költeni, az nem tesztelhet év közben és mindenre határ van kiszabva, pontos adatokat szerintem még korábban bemásoltam ide is ...

De ezt a 40 millát tuti felviszik 80 körüli összegre, mert abba a Ferrari is belemenne, meg mindenki.

Link to comment
Share on other sites

"Bármikor is változtatást kértünk a csapatoktól, mindig együtt sírtak, legyen volt szó a parc fermés szabályról, a motorfejlesztés befagyasztásáról, a V10-ről a V8-asra való váltásról... Minden egyes alkalommal voltak, akik azt állították, hogy most fog szétesni a Forma-1. Ezen tapasztalatok juttatták el az FIA-t odáig, hogy mára rugalmasan kezelünk minden hisztériát. Az emberek egyszerűen nem szeretik a változást"- mondta Purnell az Autosport magazinnak adott exkluzív interjúban.

 

"Hatalmas egyensúlyozási mutatvány ez. Új csapatoknak is vonzóvá szeretnénk tenni a Forma-1-et, de érzésem szerint ha ennél is feljebb megyünk a költségvetési plafonnal , akkor a jelentkező új istállók száma, ami már a harmincról a 40 millió fontra való emelkedéssel is csökkent, teljesen lenullázódott volna." nyilatkozta Tony Purnell a FIA munkatársa.

 

 

Ez mind szép és jó ,de kit érdekelnek az új csapatok ,a USGPE és társai ,ha olyan gyártók hagyják el a forma-1-et mint a Ferrari , BMW, Renault... nagyszerű ,hogy több csapatot akarnak és emiatt vonzóbbá akarják tenni a belépés feltételeit ,de inkább azt kéne elérni ,h a mostani csapatok jól érezzék magukat az F-1 -ben és őket segíteni ,nem akadályozni és elüldözni őket ...

 

Persze ez az egész csak fenyegetőzés ,és a FIA -ra már tényleg csak így lehet hatni mert ész érvekkel nem lehet őket meggyőzni ... itt nem a változásról van szó (és amiatt sírna mindenki ahogy Tony barátunk fogalmazott) ,hanem arról ,h rossz irányba viszik a sportágat.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nem azt szeretné a több millió ember ahogy a Brawn megelőzi a USGPE-t. Rengetegen a nagy csapatok miatt.

Kiszállna a Ferrari nem hiszem h én nézném tovább az F1-et... De remélem most már észbe kapnak mózliék, és feljebbviszik legalább 80 millióra. Még akkor sem lesz ez olyan nagy pénz, fognak akkor is jönni új csapatok, és legalább a régi nagyok is megmaradnak.

Link to comment
Share on other sites

Íme a következő ....

 

Hivatalos: A Renault kiszállhat a Formula-1-ből

 

A Ferrari példáját követve a Renault istálló hivatalosan is megerősítette a hírt, hogy amennyiben a Nemzetközi Automobil Szövetség bevezeti a párhuzamos szabályrendszert, nem fognak nevezni a jövő évi Formula-1-es bajnokságba. A francia istálló sajtóközleményében azt sérelmezi, hogy az FIA figyelmen kívül hagyta a csapatok javaslatát, amelynek értelmében 2009 és 2012 között fokozatosan csökkentették volna a kiadásokat.

 

A francia csapat hangsúlyozta, hogy a FOTA is hasonló költségvetés szabályozási javaslatot tett, mint a szövetség, amely minden egyes szereplő beleegyezésével bevezethető lenne. A csapat fontosnak tartja, hogy az FIA, a FOM és a FOTA közösen egyeztessen, hogy megfelelő legyen az egyensúly a bevétel és a költség között.

 

A Renault úgy véli, hogy valamennyi régi és új csapatnak is azonos feltételeket kell szabni. A francia gyártó elnöke, Bernard Rey elmondta: "A Renault a legjobb autósport bajnokságként tekintett a Formula-1-re, amely a technikai teljesítmény nívós színtere. Továbbra is elkötelezettnek érezzük magunkat a sport iránt, de nem akarunk olyan bajnokságban szerepelni, ahol különböző szabályok vannak érvényben. Ha a szövetség kitart az álláspontja mellett, az évad végén visszavonulunk."

 

"A célunk, hogy csökkentsük a költségeket, miközben a Formula-1 megőrizheti magas színvonalát, és továbbra is nagy értéket képviselhet a piacon." - tette hozzá Briatore, aki hangsúlyozta, hogy hajlandóak tárgyalni a szövetséggel, az egyoldalú intézkedéseket azonban nem tolerálják. "Ha az FIA nem vonja vissza a Motorsport Világtanács döntését, akkor nincs más választásunk, mint a Formula-1-es kiszállás."

 

.... és azt hiszem, még olvashatunk 1-2 ilyen hivatalos bejelentést, szóval ideje lenne a FIA-nak kicsit átgondolni mi is lenne a helyes ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...