Jump to content
PirateClub.hu

Formula 1


Gabi89
 Share

Recommended Posts

OFF : Óóóóó én írtam a záróbeszédet ?? Mily meghatóóóóó :lol:

ON : Márcsak másfél hét és itt a francia nagydíj ... má várom nagyon ....

De most töltöm a komplett '97es szezont .... Mióta várok erre :rolleyes::)

Link to comment
Share on other sites

Óóóóó én írtam a záróbeszédet ?? Mily meghatóóóóó

Ha ünneprontó akarnék lenni, akkor megnyitnám a témát, beleírnék valamit és utána visszazárnám :D :D

 

Francia pályának szeretem a vonalvezetését, valamint kellemes emlékek kötődnek hozzá. Pl. Schumaher már a francia futamon világbajnok lett amikor Raikkönen elhibázta az utolsó körben az egyik kanyart :D

Link to comment
Share on other sites

Lewis Hamilton a kanadai kudarc ellenére is magabiztos, és bizakodó a bajnoki küzdelmet illetően. A 23 esztendős versenyző mindent el fog követni a siker érdekében.

 

A tízpozíciós rajtbüntetés sem állíthatja meg. A kritika "nem veszi el az önbizalmamat. Nem érzem úgy, hogy vereséget szenvedtem. Bizakodó vagyok a következő versenyeket illetően. Kanadában gyorsabbak voltunk a vetélytársaknál. Biztos vagyok abban, hogy megállíthatatlanok leszünk."

 

A tavalyi második helyezett a tíz rajthelyes büntetés ellenére is keményen készül Kanadára. "Nem foglalkozom a büntetéssel, keményen edzek, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el. Nem lehet mindig nyerni."

 

Hamilton csak nevet azokon a feltételezéseken, amelyek szerint szándékosan ment neki Räikkönennek. A büntetést "kemény"-nek tartja, de elfogadja. "Senki versenyét nem akartam tönkre tenni. Én is kiestem."

 

Míg Räikkönen Hamilton manőverét, Hamilton a biztonsági autós szabályt tartja butaságnak. "A versenyre összpontosítunk, így nem nyerő, ha a boxutca végén a piros lámpára is figyelni kell. De ez a szabály." – tette hozzá Hamilton, aki beismerte, hogy figyelmetlen volt.

forrás:formula.hu

 

kicsit se nagy az arca. heh

Link to comment
Share on other sites

Ha ünneprontó akarnék lenni, akkor megnyitnám a témát, beleírnék valamit és utána visszazárnám biggrin.gif biggrin.gif

Már írtak :D

 

Na nem baj ... :D

Hát Francia Nagydíjhoz kötödnek szép dolgok ... meg nem túl szépek is ... tavaly Alberts mikor magával vitte a komplett tankolóberendezést .... :D :D

Link to comment
Share on other sites

Magny Coursban egy ideig nem hiszem , hogy látsz F1es futamot .... Bernie bácsi kitette őket a naptárból ..... <_< Ahogy pár , szerintem és a versenyzők szerinti jó pályák is lassan eltűnnek vagy elfognak tűnni .... Mert ugye haladni kell keletre .. ott van a pénz ....

Szerencsére nálunk még 2011ig lesz .... de utána mi lesz az má jó kérdés ....

Link to comment
Share on other sites

amúgy nem azért írom, de én tökre nem értem hogy mért van itt mországon futam,persze örülök meg minden, de hogy olyan pályák vannak veszélyben mint silverstone, a hungaroring meg 2011-ig biztosítva van az szerintem nevetséges.

 

Räikkönen reméli hogy megoldják a problémákat Kanadában

 

Kimi Räikkönen élesen bírálta a kanadai aszfaltcsíkot, amely a hétvége során feltöredezett, megnehezítve ezzel a versenyzők dolgát. "A pálya egy vicc."

 

"Ha tíz centiméterrel elhagytuk az ideális ívet, az autó megcsúszott az apró kavicsokon. Ez így megy már három vagy négy éve. Mindig csak ígérik, hogy megoldják a problémát." ? jelentette ki a címvédő.

 

"Talán külső szakértőket kellene hívni, hogy kiküszöböljék a hibákat. Tapasztalt embereket, akik értik a dolgukat." ? folytatta a Ferrari versenyzője, aki ennek ellenére nem szeretné, hogy a futam kikerüljön a versenynaptárból.

 

"Szívesen utazom Kanadába. Remélem végre lépni fognak, és akkor sokkal izgalmasabb versenyünk lesz az elkövetkezendő esztendőben."

 

A finn pilóta továbbra is neheztel Lewis Hamiltonra. "Nehezen tudom elhinni, hogy nem lehet észrevenni két egymás mellett várakozó autót és a piros lámpát. Megérdemli a büntetést. A tíz rajthelyes büntetés miatt sokkal nehezebb dolga lesz Franciaországban."

 

"Az első vagy a második helyen végeztünk volna. Csalódott voltam. Balesetek ugyan előfordulhatnak, de nem álló autókkal."

 

 

 

kimi kikellt önmagából ,vagy mi a rák?

Link to comment
Share on other sites

Azért vagyunk bent a versenynaptárban mert nálunk van a legmodernebb tecnikai vagy kommunikáció központ vagy valami ilyemi a neve ... :D

Illetve nálunk nem történt pl olyan , hogy befut egy néző a pályára (lásd 2003 angol nagydíj)

De nem lehet tudni mi lesz a Hungaroringgel a jövőben ... remélem maradunk még sokáig:)

Ja és nem azért a magyar pályamunkásokat hívták az első Török GP-re mert mi vagyunk a legközelebb .... :D

Nagyon jól meg van szervezve és komolyabb problémáról még nem hallottam ami nálunk lett volna ... :)

Link to comment
Share on other sites

szerintem ha azt akarják hogy itt maradjon az f1,akkor ideje lenne átalakítani a pályát, bár az a vicces hogy ezt a pályát nem is lehetne nagyon átalakítani, max a célegyenest meghosszabítani, de nem azért nincs előzés hanem mert a célegyenes rávezető kanyar eccerűen sz@r

Link to comment
Share on other sites

Nem tudom nekem bejön ez a pálya .... technikás pálya ... épp az a jó benne hogy nem lehet minden kanyarba előzni ... :D

Biztos lesznek kisebb átalakítások majd , de nem most még .... de nekem őszintén szólva tetszik :)

Link to comment
Share on other sites

Kimice, nagyon hazafias vagy látom, de ha még nem voltál kinn a Hungaroringen akár F1 futamon, akár bármilyen más rendezvényen, akkor ne alkoss ilyen véleményt.

Azért hozták ide anno a Forma 1-et, mert Ecclestone akart egy vasfüggöny mögötti versenyt, és ezt a 80-as években csak nálunk lehetett megvalósítani, ráadásul Ecclestonenak is tetszett Magyarország. Azóta a ringen minden verseny izgalmakat és váratlan fordulatokat hozott az évad többi futamához képest, mindig is átlagon felüliek voltak a futamok itt. A Hungaroringen nagyon profi a szervezés, nagyon kevés súlyos baleset volt itt, sőt, most így hirtelen nem is emlékszem nagyon nagy bukásra itt, kultúráltak a pálya épületei, nem toitoi wc-be kell bejárni mint néhány más pályán stb. A vonalvezetés pedig azért lett kicsit átalakítva (legfontosabb a hosszabb célegyenes), hogy valahol nagyobb esély legyen az előzésre, valamint nagyobb sebességet érjenek el az autókkal. Ettől függetlenül ennek a pályának mindig is az volt a lényege, hogy technikás. Gyors pályából van bőven, technikás kanyargósból viszont csak kevés.

Link to comment
Share on other sites

„Kubica egy hatalmas tehetség, és ha a BMW továbbra is ilyen megbízható lesz, akkor úgy gondolom, hogy a lengyel pilóta lehet a legnagyobb vetélytársam a világbajnoki címért folytatott versenyben" – nyilatkozta az Eurosport honlapján Lewis Hamilton.

 

Remélem már kárpitozzák Hamilton szobáját az elmegyógyintézetben! A lengyelt is ő hozta jó helyzetbe. Lehet, hogy titkos Kubicarajongó, az elvakult fajtából! :P

Link to comment
Share on other sites

Kanadában keresik a megoldást az aszfaltproblémára


A múlt hétvégi Kanadai Nagydíj időmérőjét követően több pilóta panaszkodott a pálya tízes kanyarjánál tapasztalt feltöredezett aszfaltra, ezért a szervezők még a verseny előtt átmenetileg megoldották a problémát. A jövő évi futam előtt azonban nagyobb felújítást helyeztek kilátásba Montrealban.

Pedig az idei nagydíj előtt több helyen is újraaszfaltozták a pályát, és a kerékvetőket is lecserélték, tehát a montrealiak igyekeztek a lehető legjobb állapotba hozni a helyszínt.

Az aszfaltcsík ennek ellenére a hajtűkanyarnál feltöredezett, a pálya elnökhelyettese, Francois Dumontier pedig elárulta, már a futamhétvégén is vizsgálták a pilóták panaszai nyomán a hajtűkanyart, de hozzátette, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a jövő évi verseny előtt megoldják a helyzetet.

"A probléma úgy tűnik a kanyarokban tapasztalható"- nyilatkozta Dumontier az autosport.com-nak. "Megnézzük a hajtűkanyart és annak kialakítását. Alaposan megvizsgáljuk az FIA-val együtt."

"Tavaly ugyanez a problémánk volt, bár valójában 2005 óta ez van, így az előző esztendő után komolyan megvizsgáltuk, hogy milyen terméket használjunk a kérdéses helyen, és tényleg úgy gondoltuk, hogy elég jót alkalmaztunk ahhoz, hogy kitartson a hétvégén"- folytatta Dumontier. "Ezért nagyon idegesek lettünk a kvalifikáción történtek miatt, ugyanis meg kellett vizsgálnunk, hogy mit is tehetünk. Megnézzük, hogy más pályák mit használnak, és hogy mi is tudjuk-e alkalmazni ugyanazt a terméket."

Az elnökhelyettes arról is mesélt, hogy szerinte mi lehet az oka annak, hogy a többi aszfaltcsíktól eltérően a Gilles Villeneuve pálya, amely részben közút is, rosszabb állapotban van.

"Miénk az egyetlen olyan versenypálya, amelynek nyáron plusz harminc, télen viszont mínusz harminc fokot kell kibírnia. Az aszfaltot mindez megviseli, mindemellett a pályát sok busz és kerékpáros használja egész idő alatt"- tette hozzá Dumontier.



Link to comment
Share on other sites

1ébként ha már a Hungaroringről beszéltetek akkor idén (rajtam kívűl) ki fog kimenni a futamra ?

Link to comment
Share on other sites

Én nem megyek ki,majd akkor ha lesz fölösleges pénzem arra hogy a legjobb jegyet vegyem meg vagy ilyesmi.Azért hogy ott üljek és talán elázzak nem adok ki ennyi pénzt.A boxutcalátogatás érdekelne meg ilyesmi ,valami jó kis vip jegy kéne :D

Link to comment
Share on other sites

Csak mondom szólok ma teszteltek a csapatok Barcelonában!

 

Teszteredmények, Barcelona, 3. nap-2008. 06. 14.:

 

1 N. Piquet jr. Renault R28 1:20.076 -.--- -.--- 112

2 P. de la Rosa McLaren-Mercedes MP4-23 1:20.402 +0.326 +0.326 82

3 L. Badoer Ferrari F2008 1:20.680 +0.604 +0.278 63

4 M. Webber Williams RB4 1:21.037 +0.961 +0.357 92

5 T. Glock Toyota TF108 1:21.158 +1.082 +0.121 86

6 N. Heidfeld BMW Sauber F1.08 1:21.295 +1.219 +0.137 88

7 R. Barrichello Honda RA108 1:21.672 +1.596 +0.377 83

8 N. Hülkenberg Williams FW30 1:21.674 +1.598 +0.002 60

9 S. Vettel Toro Rosso STR3 1:21.880 +1.804 +0.206 72

 

Előző 2 napot Badoer nyerte!

Link to comment
Share on other sites

Piquet teszteken és szabadedzéseken általában jól megy .... De időmérőn és versenyen egyáltalán nem .... Már sokan mondták , nem bírja a nyomást .....

Ez lehet a baj .... előzni tud , már megmutatta ... de valami nem stimmel nála .... tegyék be egy kiscsapatba és had tanuljon és aztán ha ott mutat valamit mehet vissza a nagyokhoz .... de valamit mutatnia kell , mert eddig 0 amit művel .....

Link to comment
Share on other sites

Villeneuve szívesen visszatérne a Formula-1-be


Az 1997-es esztendő bajnoka, Jacques Villeneuve sajnálja, hogy nem léphet pályára a Formula-1-ben. "Remélem, hogy egyszer még versenyezhetek kipörgésgátló nélkül a Formula-1-ben, de azt hiszem sajnos egyesek nem örülnének neki."

A Le Mansi 24 órás verseny második helyezettje az Autosprint-nek elmondta, hogy szívesen visszatérne az elit géposztályba. "Nem mondom, hogy nem lépnék szívesen pályára a Formula-1-ben, különösen a technikai újítások után."

"Más sorozatokban is próbálkoztam, de csak azért, mert nem volt a Formula-1-ben számomra hely. Ha lehetőség kínálkozik, akkor - elsősorban a technikai szabályok miatt - szívesen versenyeznék újra a Formula-1-ben."

Ennek én örülnék a legjobban , de erre már sajnos nincs esély ....
De a lényeg , Gooooo Jacques!!!!!! :D
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...