Jump to content
PirateClub.hu

Orvosi szenzáció: megvan a bőrrák ellenszere!


TurtLee
 Share

Recommended Posts

Sydney – Szenzációs áttörésről számoltak be ausztrál kutatók a rosszindulatú bőrrák kezelésében. Az orvosok egy csaknem ötven éve ismert vegyület, egy bizonyos festékanyag, a bengálvörös befecskendezésével a klinikai tesztelés során a melanomás sejtek nyolcvan százalékát nyomtalanul eltüntették

 

Fél évszázada már, hogy minden orvosi vagy gyógyszerészeti laborban ott áll a polcon egy bizonyos vegyület, egy biológiai festékanyag, amit hivatalos elnevezése – 4,5,6,7,-tetrachloro-2’,4’,5’,7’-tetraiodofluorescein – helyett a sokkal barátságosabban csengő bengálvörös néven emlegettek a tudósok.

 

A trükkös elnevezésű, de amúgy ártalmatlan színezéket szemproblémák feltárásánál alkalmazták, de fontos szerep jutott neki a mikroszkopikus metszetek megfestésénél is. Ám egészen mostanáig senki sem sejtette, hogy életmentő szerep juthat neki.

 

A Sydney Melanoma Társaságnak a Royal Prince Alfred kórházzal közösen végzett kísérletei azonban szenzációs eredményre vezettek. John Thompson, a kutatás vezetője elmondta: a bengálvörös melanómás daganatba fecskendezve egy hét alatt kifejti hatását. A rákos anyajegy hét nap alatt elhal, majd két héten belül egyszerűen leesik a bőrről, egészséges bőrsejteket hagyva hátra.

 

A kísérletbe bevont 20 páciensnél a tumorok nyolcvan százaléka gyakorlatilag felszívódott a bengálvörös hatására. Ráadásul a hatóanyag érintetlenül hagyja az egészséges sejteket, és olyan immunreakciót vált ki, amelynek következtében olyan daganatok is eltűnnek, amelyeket nem is fecskendeztek be.

 

– Érdekes megfigyelni, hogy a bengálvörös nem egyszerűen elpusztítja a melanómát, de védekezési képességgel is felruházza a sejteket, amelyek aztán átadják egymásnak az immunitást – mondta a Sydney Morning Heraldnak a professzor. – A klinikai kipróbálás azt is bizonyította, hogy alkalmazása teljesen biztonságos, csak egy hölgy esetében lépett fel túlreakció, de nála is csak azért, mert a befecskendezés után több órát töltött tűző napon.

 

Az eljárás széles körben való alkalmazásához azonban még hátravan egy újabb tesztsorozat, amelyhez a kutatók 65 önkéntes jelentkezését várják, főként olyanokét, akiknek bőrrákja műtéti úton már nem kezelhető.

 

Forrás: blikk.hu

Link to comment
Share on other sites

erről csak annyét mondanék, hogy az oldala konkrétan be se jön már... <_<, dehát mit is várhatnánk egy ilyen semmitmondó, sztárok életéről és egyéb felesleges badarságokról szóló napilaptól....

Link to comment
Share on other sites

Szerintem van rá ellenszer vagy valami ami nagyrész segíti a felépülést. A gyógyszer ipar a pénzről szól nem arról, hogy minnél hamarabb gyógyulj meg. Sajnos. Olvastam is róla egy könyvet az a címe, hogy Cenzúrázott egészség vannak benne megdöbbentő dolgok. (Akit érdekel esetleg feltöltöm ha kell.)

Link to comment
Share on other sites

...Olvastam is róla egy könyvet az a címe, hogy Cenzúrázott egészség vannak benne megdöbbentő dolgok. (Akit érdekel esetleg feltöltöm ha kell...)

 

Én személy szerint nagyon örülnék a könyvnek.

A brokkolitól a kávéig már minden volt a bőrrák ellenszere :)

Nem hinnén, hogy erre a megbizhatatlan forrásra (Blikk) lehet is valamicskét támaszkodni...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...