Jump to content
PirateClub.hu

6 egyszerű titok az igazi megtalálásához


Szipi
 Share

Recommended Posts

6 egyszerű titok az igazi megtalálásához

 

 

Ha állandóan szingli maradsz vagy ha ugyanazokkal a partnerkapcsolati problémákkal küzdesz újra és újra, akkor itt az ideje, hogy megtudd ki is vagy valójában, mit vársz el egy párkapcsolattól, és hogyan nyithatod meg a lelked, ami segít megtalálni a tartós szerelmet. Kezdjük 6 egyszerű gyakorlattal!

 

- Nézz szét magad körül!

- Ne játssz játszmákat!

- Engedd, hogy a partnerek jöjjenek-menjenek!

- Tedd le a csomagod!

- Adj ajándékokat!

- Legyél barátságban önmagaddal!

 

Nézz szét magad körül!

Nagyon általános a szingli embereknél, hogy azzal töltik idejük nagy részét, hogy a “megfelelő partnert” keresik. A Zen azt tanácsolja, hogy ahelyett hogy körbe-körbe futkosnánk, álljunk meg és nézzünk szét magunk körül, lehet, hogy akit keresünk már ott áll előttünk! Akár barát, akár csak egy ismerős, figyeld meg hogyan tartod magadtól távol őt és ne tedd ezt többé. Csak hagyd, hogy a dolgok történjenek, fogadj el mindent, amit ez a kapcsolat adhat a számodra.

Másnap tedd ugyanezt egy másik emberrel a környezetedből. Ez nem jelenti azt, hogy mindenkit potenciális házastársként szemlélj, aki csak az utadat keresztezi! Ez csak egy gyakorlat, hogy lásd, hogyan távolítasz el embereket a közeledből nem tudatosan, miközben “ Igazit” keresed.

 

Ne játssz játszmákat!

Sok szingli panaszkodik arra, hogy sosem szerelmes. Ennek oka nagyon egyszerű. Annyira elfoglalják magukat saját kis játszmáikkal, hogy szinte sosem mutatják meg a partnerüknek igazi önmagukat. Milyen szerepeket és játszmákat játszol a partnerkapcsolatodban? Milyen szerepeket vársz el a másiktól? Abba leszel szerelmes, aki valójában, vagy abba amilyen szerepet játszik? A cél az, hogy lásd a különbségeket önmagad és az általad alakított szerepek között. Ehhez játssz egy kicsit, próbálj ki több szerepjátszást és figyeld önmagad, melyik milyen érzés. Végül próbáld félredobni őket és légy végre önmagad!

 

Engedd, hogy a partnerek jöjjenek-menjenek

A szerelmi élet elérésének egyik fontos akadálya a kitartás hiánya. Belekapaszkodunk a másikba, korlátozzuk a szerelmet, hogy a saját magától növekedjen. A Zen szerint, ha valaki belép az életedbe, hagyd. Köszöntsd, bárki is az, élvezd, amit hoz, még ha csak rövid időre is. Ha menni akar, engedd. Értsd meg, hogy a távozása nem tőled függ, egyszerűen eljött az ideje. Ugyanezt tedd te magad is: jöjj-menj kedvedre, ez a legkönnyebb módja a szerelem megtalálásának.

 

Tedd le a csomagod!

Sokan úgy érzik, hogy a szerelem nem igazi, ha nem teljesül minden elvárásuk. Sokszor ezek az elvárások akadályozzák a szerelem kialakulását. Mik a párkapcsolat „szükséges összetevői”? Ha nem vagy biztos benne, írd le egy listára és jól nézd át. Lásd meg, hogy ez egy hatalmas és nehéz csomag, amit mindenhová cipelsz magaddal. A Zen szerint ezt a csomagot le kell tenned. Egy napra tekints el egy elvárásodtól és figyeld meg, mi változik az érzéseidben! Aztán próbáld meg még egy napra! Rá fogsz jönni, hogy minél többet engedsz az elvárásaidból, annál több fény és boldogság érkezik az életedbe. Sőt, ez lehetőséget nyújt, hogy mindenféle emberrel megismerkedj, csomag nélkül…

 

Adj ajándékokat!

Az adás és a kapás minden kapcsolat veleje. Ha szerelmes vagy, ez sosem okoz problémát, természetesen adsz és bárminek örülsz, amit kapsz. Ha a szerelem felé szeretnél nyitni, alkalmazd ezt a mindennapjaidban és kezd el adni. Milyen ajándékokat adj? Mit várj cserébe? Állj meg egy pillanatra és gondolkodj el, mit is adhatsz a másiknak. Aztán add! Minden egyes nap adj valami mást. Nem kell drágának és trendinek lennie, nem is kell tárgyiasult valaminek lennie – csak valamivel gazdagítsd a másik napját és mindezt csendben, mindenféle fanfár nélkül. Tedd ezt más emberekkel is, majd magaddal is. Minden nap adj magadnak valamit. Ez a gyakorlat nagyon egyszerű, de nagyon hatásos. Mindent megváltoztathat a napi kapcsolataidban. Amikor adsz, sose várj semmit cserébe, még egy mosolyt, vagy „köszönöm”-öt se! Így, ilyen nagylelkűen élve természetszerűen viszonzásra találnak majd az ajándékaid.

 

Legyél barátságban önmagaddal!

Sok ember mondja magáról, hogy magányos, még akkor is, ha van partnerük. Egyszerűen azért, mert önmagukkal sem barátkoznak. Ha megbecsülöd, aki vagy és egyetértésben élsz önmagaddal, akkor sosem leszel magányos. Legyél barátságban önmagaddal! Fogadd el minden egyes részed. Hagyd abba az önkritikát, és csendben figyelj befelé. Figyeld a lélegzésed, fogadd el hogy úgy vagy tökéletes, ahogy vagy. Legyél ennyire természetes a párkapcsolataidban is és azt fogja a másik becsülni, aki igazán vagy! Változtass pozitív dolgokat az életedben és a boldogság kopogtatni fog az ajtódon!

Link to comment
Share on other sites

mindketten nagyon aranyosak vtok, de erről fogalmam sincs, mert nekem soha nem volt szerencsém ilyen figyelmes pasikhoz, és fogalmam sincs mi az az elhalmozás, mármint gyakorlatban, mert én soha senkitől nem kaptam semmit sem. tőlem csak kértek............ :( szipi

Link to comment
Share on other sites

Pedig a HSZeid alapján megérdemelnéd szipi.

Sűrűn olvasom az írásaidat ebben a témakörben, de nem tudom eldönteni, hogy azért írod, hogy segíts másoknak, vagy azért, mert valahol vágysz egy olyan valaki után, akire a leírtak illenek.

Amikor én szerelmes voltam, nem voltak határok, mindent - a lehetőségeimhez mérten - megadtam és ez szerintem így jó.

Sajnos már régóta nem teszem...

Link to comment
Share on other sites

köszönöm verby! nagyon kedves vagy. azért is írok, osztom meg a tapasztalatokat, és adok tanácsot, mert mindenkinek próbálok segíteni, hogy könnyebben boldoguljon a párkapcsolatokban, sikerüljön megtalálniuk az igazit, de egyben tényleg vannak olyan dolgok az életemben amik kimaradtak, és erről nem tudok nyilatkozni, - de egyben vágyakozás, jó lenne átélni mindazt amiről ti is beszéltek. :)B) szipi

Link to comment
Share on other sites

Ha jól értelmezem - javíts ki, ha tévednék - te megtaláltad (legalábbis pillanatnyilag) az igazit, de érzed olyan dolgok hiányát, melyet mi teljesen természetesnek veszünk, ha olyannal vagyunk, akit szeretünk.

Link to comment
Share on other sites

kijavítalak téged. én soha senkitől nem éltem át hiába voltam párkapcsolatban, hogy mi az a kényeztetés, ajándékozás, elhalmozás amiről ez az iromány, és a fiúk is beszélnek. sokan szóban ígérgettek, vetítettek, hallgattam a nyálveregetéseket, de nem láttam belőle semmit, pedig a szenzoraim működtek. nagy a hiányérzetem ezen a téren sajna. szipi

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...