Jump to content
PirateClub.hu

Fiat Phyllia


DriftKing
 Share

Recommended Posts

Fiat Phyllia: napelemes kisautó a jövőnek

A fura, aszimmetrikus kisautó egyelőre nem több megvalósításra váró tervnél, de arra már most is alkalmas, hogy felhívja magára a figyelmet.

 

fs.jpg

 

A Phyllia egy olyan autó lesz – vagy legalábbis lehet – amely napenergiával, és üzemanyagcellával is üzemelhet, és igen olcsó közlekedési alternatívát szolgáltatna a hagyományos személyautókkal szemben nagy, túlzsúfolt városokban. Az egyszerű dobozformát a tervezők izgalmas, trapéz és háromszög-forma üvegekkel tették izgalmasabbá, amelyek nagy részben napcellákat tartalmaznak. A számítások szerint egy átlagos nap során a kisautó mintegy 18 kilométer megtételére elegendő energiát gyűjthetne be csak a nap energiájából a padlóba épített akkumulátorokba, de ha ez nem volna elegendő, hidrogénnel táplált üzemanyagcellák szolgáltatnák a továbbhaladáshoz szükséges energiát.

 

A Phyllia tervezése a Fiat kutatási központjának vezetésével folytatják, de a projektben számos más cég és szervezet vesz még részt, a költségek egy részét Piemont tartomány viseli, azzal a szándékkal, hogy a fejlesztés végeredményeképp akár sorozatban gyártható autóval csökkenteni tudják majd a környék, sőt, egész Olaszország légszennyezettségét.

 

rt.jpg

x.jpg

xs.jpg

 

forrás: totalcar.hu

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

jah minygyá szétesiik:D

Én nekem ez ócska kínai kis távirányítós autók jutnak eszembe a zöld kerékről és a teljesen gagyi már-már ronda megjelenésről ... amikről egyesek azt állítják szép.... Há' szerintetek?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...