Jump to content
PirateClub.hu

Scirocco GT24


DriftKing
 Share

Recommended Posts

Scirocco GT24: versenygépből tanulmány


Szép dolog, hogy az Audi egyedi A3 és TT Clubsport prototípusokat mutat a Wörtherseetreffen résztvevőinek, de a rendezvény eredendően mégis VW GTI találkozónak indult, így a Volkswagen sem mehet üres kézzel rajongói közé. Készítettek is több tanulmányt, köztük egy különleges Sciroccót, abból a versenyautóból, amellyel a Nürburgringen áll rajthoz a gyári csapat ugyanezen a hétvégén.

A Scirocco alapváltozata is igazán izgalmas darab – a többi VW közt mindenképp – de a GT24 a versenypályára szánt szélesítésekkel és légterelőkkel, a hófehér felnikkel, az óriási légbeömlőkkel és a motorháztető nyílásaival még többet ígérő látvány. Ráadásul a külső nem csak üres ígéret: az autó orrába a kétliteres TFSI turbómotor 325 lóerős változatát építették, az állítható futómű nyomtávja 61 mm-rel nagyobb, mint a szériaváltozaté, az autó magassága pedig akár 75 mm-rel csökkenthető, ha maximálisan kihasznáják az ültetésre kínálkozó lehetőséget. A fékrendszer is versenypályára született: 362 mm-es első és 255 mm-es hátsó tárcsák lassítják az 1120 kilogrammos járművet. Az utcai autó persze jóval nehezebb – pontosan 178 kilogrammal – de a GT24 belső terét látva ezen egy pillanatig sem csodálkuzunk.

Az arasznyi oldalfalú Recaro üléseken, a szögletes versenykormányon, a bukócsöveken és a középen elhelyezett kapcsolókon kívül nem maradt sok minden a belső térben. Kihajigálták belőle a felesleges kárpitokat, a nehéz hátsó üléspadot, sőt, még az eredeti műszerfalat is, a lényeges adatok közlésére úgyis elegendő két nagyobbacska LCD. Még váltókar sincs, de nem is kell: a szekvenciális kapcsolású váltó működtetéséhez elegendő a kormány mögött elhelyezett két fül.

A Scirocco GT24 lehetne önmagáért való bravúroskodás is, amilyen a tavaly ugyanitt leleplezett Golf GTI W12-es volt, de állítólag nem az. A VW azt mondja, a hamarosan bemutatkozó Scirocco R előzetese, amely spártai belsejét ugyan nyilván nem örökli a tanulmánytól, de kétliteres motorját, és néhány jellegzetes külső ismertetőjegyét egészen biztosan.

fs.jpg
f.jpg
fst.jpg
id.jpg
rs.jpg



forrás: totalcar.hu
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...