Jump to content
PirateClub.hu

Hidrogén a telefonban


Szipi
 Share

Recommended Posts

Hidrogén a telefonban

 

Világszerte elkeseredett küzdelem folyik a gyári kutatólaboratóriumokban, hogy megtalálják azt az olcsó energiaforrást, amellyel a mobiltelefonok hatékonyabban működtethetők. Ezért tűnik szenzációsnak az a bejelentés, hogy egy tüzelőanyag-gyártó cég (Angstrom, Power) és egy mobiltelefongyártó (Motorola) egymással összefogva megalkotta egy olyan maroktelefon mintapéldányát, amely hidrogénnel töltött tüzelőanyag-cellával működik.

 

Persze az a kérdés, hogy otthon honnan vegyünk hidrogént. Erre azt a megoldást kínálják, hogy csak egy kis asztali vízbontó készüléket kell vennünk, majd egy fém-hidridet tartalmazó apró tartályba kell vezetni a benne keletkező hidrogént. Ha ezt belecsúsztatják a mobiltelefonba, voltaképpen a fizikából jól ismert módon egy galvánelem egyik pólusát hidrogén alkotja, a másik pólusára pedig oxigén áramlik.

Ennek következtében a galvánelem két pólusa között villamos feszültségkülönbség jön létre, s az áramló elektronok pedig könnyedén működtethetik a telefonkészüléket. Ez a megoldás parányi méreteivel arathat sikert, és azzal, hogy a vízbontáshoz egy napelem energiája használható. Részletesebb adatok még nincsenek a mintapéldányról, de az biztos, hogy a hidrogén miatt nagy robbanás lesz - a telefonpiacon.

Link to comment
Share on other sites

Biztonságosnak biztonságos, csak épp víz keletkezik XD

 

A töltésnél meg lemennke a francba, tuti konnektoros változat lesz, nem napelemes. Akkor meg ugyanott vannak, mint az akksival. Mondjuk többet bírja.

De inkább értelmes lenne cserélhető hidrogéncellát pakolni, mint otthon játszadozni

Link to comment
Share on other sites

az új telónál lényeges lenne, hogy olcsóbb legyen. szipi

Link to comment
Share on other sites

ezt a hülyeséget.... Egyszerűbb felrakni 2-3órát a töltőre 4-5 naponta, mint a vízbontóval szórakázi ki tudja milyen gyakran.

 

Hát, a mai telefonok (tapasztalat, nagoyn okos, nagyon szép 6288) 2 napnál többet nem húznak ki, telefonálás nélkül max. 3, de úgy hogy hazaérsz és kikapcsolt. Tény hogy kell valami újítás, emrt különben a hátunkon fogunk hozni midnig egy aggregátort...

 

És nem biztos, hogy húde olcsóbb lesz ez a tech, drága szipi. Egy akksi 5ruppó. Hosszú távon a hidrogéncellázás nem hinném hogy olcsóbb lenne

Link to comment
Share on other sites

nekem az lenne még a legjobb ha tényleg hosszú ideig tartani egy-egy feltöltés, pedig így is alig dumizok. szipi

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...