Jump to content
PirateClub.hu

Cubase vs. FL Studio


meszi9
 Share

Recommended Posts

Hay!

Ahogy hallottam ismerösöktöl a Cubase szebb hangzást biztosit mint az Fl studio és ezért ha meg akarod vmelyiket tanulni akkor a cubase-t ajánlom, több mindent is tudsz benn megcsinálni! én mondjuk fl studio-val csinálom a zenét már több mint 1 éve és semmi bajom nincs vele csak a hangzása nem a legszebb...szal inkább Cubase:) [ez csak az én vélemélnyem:) ]

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

hát egyhamar nem biztos h meg fogod majd tanulni :) nemkönnyü az ilyen, én még most jövök rá sokmindenre egy év után! ja és tudom még ajánlani progik közt a Logic Pro-t(ha van egy mac osx tipusu operácios rendszer a gépeden) meg a Reason-t...amugy Gabesz...igaz az uj Fl-nek szebb a hangzása de nemtud többet semmivel sem :) amugy milyen stilusba toljátok?

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Én régebben elég sok zenét próbáltam kreálni FL-al!Mostanában az a baj hogy nem nagyon van ihletem,meg ha lenne akkor is,kinek csináljam?Kipróbáltam a Cubase-t is,valóban szebben szól mint az FL,csak az a baj hogy,az utóbbit már jobban kiismertem meg,szerintem jóval egyszerűbb minta többi zeneszerkeztő!A Reason-ról meg ne is beszéljek!Már csomószor nekiültem hogy,megtanuljam legalább az alapokat de,nem igazán akart összejöni a dolog!Úgyhogy maradok a jó öreg FL-nál.A másik nagy hibám hogy,csak töltögetem lefele a jobbnál jobb VSTi,VST-ket,és nem használom ki mert,egyszerűen nincs kedvem így zenét csinálni,csak magamnak!

Link to comment
Share on other sites

mondjuk az elég gáz ha nincs ihlet...:) sztem h legyen ihleted hallgass a stilusodbeli elöadoktol zenéket aztán ugy jön magátol :P Reason nem nehéz...sokban hasonlit az Fl-re...csak hát igen foglalkozni kell vele h megtanulj rajt zenét irni..ennyi :P

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hát én nem sok hasonlóságot véltem felfedezni a két szoftver között. :) De komolyan, nem lehet őker egy lapon említeni. Rezsónak óriási hátránya a vst, viszont előnye is egyben, mert van hozzá rengeteg nagyon jó refill. Egy nagyon zárt szerkezet, első ránézésre nincs benne akkora szabadság, de ha valaki kiismeri az rájön, hogy elég jól megoldották azzal, hogy lehet kötözgetni meg kombinálni mindent mindennel. Baj még vele az, hogy egy új verziószámmal alig tesznek bele újítást. És a szekvenszert is nagyon elkúrták a 4-esben. Nem értem miért kell valamin változtani ami egyszer bevállt. De a legnagyobb bajom vele, a hangzás. Export után egy hallgathatatlan végeredményt kaptam mindig, ami amúgy nagyon jól szólt. Tehát csak úgy magában nem érdemes használni.

Az FL már egy komolyabb téma. Meglepődtem, mert a vele készített legelső zeném hihetetlen jól szól. Minden hang a helyén szól, szép lecsengések, határozott mélyek. Nagyon egyben van. Viszont nem igazán jöttem rá dolgokra. Ebből a szempontból a rezsó a nyerő, ott könnyebben kitapasztaltam mi micsoda. És talán a szekvenszer még abban "érthetőbb" is. De a hangzás miatt leraktam a Reason-t.

Aki komolyabban belemélyed, annak egyértelműen: Cubase, Cakewalk vagy Ableton. Ha valaki veszi a fáradtságot, és foglalkozik a témával, akkor rájön, hogy ezekkel érdemes.

Na igen, első hallásra lopásnak tűnhet, ha meghallagunk zenéket és várjuk az ihletet. De tévedés, mert ha beindul a gépezet, akkor úgyis jön az inspiráció, egy egész más téma létrehozására. :) Persze aki lopni akar, annak úgyis mindegy, de az inkább ne készítsen zenéket, pláne ne a nagyközönségnek.

Link to comment
Share on other sites

Az elöttem szólónak sokmindenben igazat adok. A sequencer rémához pedig annyit...h rezsónál télleg ezt elkurták...föleg a kijelölést másolást és beillesztést. Ezért is maradok az Fl-nél én mert sokkal egyszerübb kezelni abba és gyorsabban lehet dolgozni vele...ja és a másolásrol annyit még...h én ebben a hands up! stilusban sokmindent onnan tanultam meg hogy hallgattam és másolni probáltam a nagyobb elöadokat persze nem adtam ki ezeket a zenéket mert csak szidnának érte meg itt jön az a kérdés h "ennek mi értelme van?!..." De sztem igy sokat lehet tanulni...és ahogy már emlitették ezután jönnek csak az 5letek a zenéhez :)

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Sziasztok! :D

 

Én FL Studio kedvelő vagyok (leszek, mindöröké).Na szóval,melyik ad jobb hangzást?Szerintem az a hangkártyádon mulik, mert hogy a programon nem az is biztos.Az a lényeg hogy jol legyen összekombinálva az egész amit csinálsz,na meg már a már olyan VST-VSTI vannak, mondhatjunk hogy profi zenét készíthettünk.Én már 5 éve tolom FL Studion és amikor elkezdtem netem se volt,szóval mindenre nekem kellett rá jönnöm.De már a már mondhatom azt hogy profi zeneszerkesztő vagyok.Úgyhogy ha valakinek segítség kell az csak szóljon. B) 2 DVDnyi zeném van ami csakis saját alkotás(írás).És erre büszke vagyok.

Ja. És Electro - House -Minimal - Techno Zenéket készítek,na néha Trancet is össze ütök.

Dobjatok fel pár zenét amit tik írtatok (és nem más).Kíváncsi vagyok.Énis teszek fel egy párat! :D

 

Ide fel is tettem demo alkotásokat.

Töltsétek! :D

 

 

http://www.pirateclub.hu/index.php?showtopic=6107888

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...
  • 5 months later...

Sziasztok!

 

Egyértelmüen a Cubase a jobb, mint az fl :)

De, ha megtanulod a Cubase-t használni, akkor menni fog bármelyik zeneszerkesztő használata, pl. Sonar, Logic, Ableton,stb.stb.

 

Hát igen, a Cubase 4-t is, az Air Team, kb. 8 hónapnyi próbálkozás, után törte fel végre.

Az Sx3 nem a legszebben kever, bár nem rossz. De ez a Cubase 4, ez odaver!

Nagyon jól kever. Én csináltam sok kisérletet zeneszerkesztőkkel, s ami hangzásban legjobban megállta a helyét:Cubase 4, Ableton 8, Logic 8.

 

Tudom, hogy a Logic 8 mac osx-n fut, de hack osx-l khhm..:)

 

Egyébként a Programok forum-ba feltöltöttem a Cubase 4-t, ha esetleg valakinek kell.

 

Cubase 4-t innen tudjátok letölteni a (link ide a pirateclub-ra mutat:) ):

 

Cubase 4 letöltés

 

Még annyit hozzáfüznék, hogy úgy érdemes zenélni, hogy Cubase 4-l, attól még Reason 4 futhat rewire módban.

Tehát Reason-ben kikvered mondjuk subtracktorral, vagy bármivel a hangszint, de Cubase 4-ben irod a dallamot.

S nagyon ajánlom, hogy ha C4-eznek, akkor használják a Channel eq-ját.

Szerintem jobb minőségű, mint a Logic 8-é. Mindennek használjátok ki, az előnyét!

 

De, egyébként, annyira nem számít, hogy ki mit használ.

Nézzétek meg Soliquid-t. Ő is Fl-ezik, s mekkora hírnévre tett szert.

Vagy ott van Daniel Kandi. Ő csak Reason-t használ, s nézzétek meg hol tart:)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...