Jump to content
PirateClub.hu

Hatos BMW versenyautót épít az Alpina


DriftKing
 Share

Recommended Posts

Hatos BMW versenyautót épít az Alpina
A BMW-specialista tuningcég több évtizedes szünet után tér vissza az autóversenyzéshez, méghozzá egy igazán érdekes géppel.


Míg a gyáriak az M3-asból és a Z4-esből építenek versenyautót, addig az Alpina a hatos kupéval próbálja megizzasztani az FIA GT3 bajnokságának többi résztvevőjét a 2009-es szezontól. A választás talán furcsának tűnhet, hiszen a nagydarab, alaphelyzetben is több mint 1,6 tonnás hatos kevésbé tűnhet alkalmasnak egy versenygép alapjául, mint más, kisebb és könnyedebb BMW-k, de az Alpinának a sikeres B6 modellek révén nagy tapasztalata van a termetes kupéval. A B6 GT3 jelzésű versenyautó alapjául az utcai B6 S változat szolgál, amelybe 4,4 literes, 530 lóerős, kompresszoros V8-as motort szerelnek. Az autót természetesen alapos súlycsökkentésnek vetik alá, és ahogy az első prototípusról készült képen is egyértleműen látszik, hatásosnak tűnő aerodinamikai csomagot készítenek hozzá elöl és oldalt mélyre nyúló kötényekkel, hátul pedig hatalmas, az autó tetejének vonaláig nyúló hátsó szárnnyal.

Az Alpina az 1970-es években számos győzelmet aratott túrakocsi-versenyeken, de az 1980-as évek második felében visszavonultak, és azóta kizárólag utcai tuninggal foglalkoznak. A cég most azért tér vissza a pályákra, mert a régi sikerekre már nemigen emlékszik a vásárlóközönség, és úgy érzik, néhány jó versenyeredménnyel felújíthatnák az Alpina név nimbuszát.

gp_alpinagt3.jpg


forrás: totalcar.hu
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...