Jump to content
PirateClub.hu

Honda versenyautó


DriftKing
 Share

Recommended Posts

Honda versenyautó-fantázia gyerekeknek
A Hot Wheels játékautók 40 éves születésnapjára készült az elvetemült négykerekű, amelyet a Honda amerikai fejlesztőközpontjának szakemberei terveztek.


Tudván, hogy az autót csak 1:64-es méretarányú makettként kell megépíteni, a tervezők szabadjára engedték a fantáziájukat. A középen elhelyezett óriási, az alkotók szerint kerek 20 literes V10-es motor, az autó két szélére kihelyezett ülések és különös, villás kialakítású orr első pillantásra teljesen értelmetlennek tűnhet, de felülről nézve a játékautót, hamar rájöhetünk, milyen ötlet húzódik meg a háttérben: a karosszéria fehér, burkolt részei épp a Honda jelvény H betűjét adják ki. Ráadásul az őrült szuperjárgány egyszerre emlékeztet a Honda korai F1-es versenyautóira - nagy részben a vörös-fehér versenyfestésnek köszönhetően - és az 1960-as évek végének, illetve az 70-es évek elejének ékforma tanulmány-autóira, azaz többféleképp is felidézi a Hot Wheels születésének korát.

Az apró játékautók gyártója, a Mattel nemcsak a Hondát kérte fel, hogy tervezzen születésnapi különlegességet a számára, így a japán gyártó kreációja csak az első, amely még az idén a boltokba kerül. Később a Chevrolet, a Dodge, a Ford, a Lotus és a Mitsubishi tervezte játékok is gyártásba kerülnek, bár nehéz elképzelni, hogy ennél meglepőbb formák is születhettek a játékgyártó felhívására.

képek:
gp_f.jpg
fs.jpg
r.jpg
gp_rs.jpg
s.jpg
t.jpg
x.jpg


forrás: totalcar.hu
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

hát elvetemült az biztos. ha ezt megépitenék akkor hogy kanyarodnának vele??meg milyen lenne ha középen elkap egy villanyoszlopot akkor legalább nem halsz meg... :lol:

Link to comment
Share on other sites

gratulálok... ha elolvastad volna ezt a cím alatt:

"A Hot Wheels játékautók 40 éves születésnapjára készült az elvetemült négykerekű, amelyet a Honda amerikai fejlesztőközpontjának szakemberei terveztek."

(meg úgy a cikket, és nem csak a képeket nézegeted)

akkor lehet hogy nem lepődtél volna meg annyira...

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...