Jump to content
PirateClub.hu

Nissan Teana: a jövő Vel Satisa?


DriftKing
 Share

Recommended Posts

Nissan Teana: a jövő Vel Satisa?

 

Nissan nagykocsit manapság nem forgalmaznak mifelénk, pedig a japánok igazán sokfélét gyártanak. Amerikában ott az Altima és a Maxima, Japánban a Skyline, a Cima, a Fuga és a többi, Európában teljesen ismeretlen modell, sőt, van egy össz-ázsiai óriásuk is, a Teana, amelynek második generációját a napokban leplezték le a Pekingi Autószalonon.

 

gp_f.jpg

 

A csapott hátú, fronthajtású szedán egy változatát tavaly Tokióban már láthattuk. Akkor és ott Intima Conceptnek hívták, és már felismerhetőek voltak rajta a végleges modell jellegzetességei. Az új Teanának ugyanis egyedi stílusa van. Nem egy egyszerű csapott hátú limuzin a sok közül: megkapóan karcsú, lendületes, és mégsem sportos, egy kicsit sem, inkább delfinszerűen áramvonalas, elegáns szépség. Már az előző generációban is volt valami ebből a szokatlan karakterből, de ezúttal még bátrabbak voltak a tervezők: az erősen ívelt oldalvonal és a kupészerű tető még azt is feledteti, hogy az autó elejéről lemaradtak a jellegzetes részletek: a hűtőmaszk alapján ugyanúgy lehetne Toyota vagy Hyundai, mint Nissan, ha nem volna rajta jelvény.

 

gp_fs.jpg

 

A lemezek alatt ismerős műszaki megoldásokat találunk: fronthajtású, orrmotoros hajtásláncot, a Nissan-féle Xtronic CVT váltót, és 2,5 vagy 3,5 literes V6-os motorokat (VQ25DE és VQ35DE), illetve a Kínának tervezett olcsóbb kivitelben a Qashqai kétliteres, négyhengeres MR20DE kódjelű benzinmotorját. Dízelváltozat egyelőre nincs, hiszen a Távol-Keleten, ahová az autót szánják, nem volna iránta kereslet, Európába pedig nem hozzák, vagyis Nissan Teana néven biztos nem.

 

gp_fst.jpg

 

Egyes pletykák szerint ugyanis elképzelhető, hogy ebből a modellből lesz a következő Renault csúcsmodell. A Vel Satis utódját állítólag a koreai Renault-Samsung Motors fejleszti, és a Samsung kínálat csúcsán jelenleg épp az előző Teana minimálisan átszabott változata, a Samsung SM7 áll. Így logikus a következtetés, hogy a következő Samsung csúcsmodell az új Teanán alapszik majd, és így a típus Renault jelvénnyel Európába is eljuthat.

 

sf.jpg

 

forrás: totalcar.hu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...