Jump to content
PirateClub.hu

Megvannak az Év Motorja jelöltek!


DriftKing
 Share

Szerinted?  

28 fórumtag szavazott eddig

  1. 1. Az év Motorja Szerinted

    • Nissan GT-R
      5
    • Mitsubishi EVO-X
      6
    • Audi S8
      7
    • Corvette ZR1
      2
    • BMW M3
      8


Recommended Posts

Megvannak az Év Motorja jelöltek
Pontosan tudjuk, hogy mennyit érnek a díjak, és miért osztanak annyit belőlük, de a Nemzetközi Év Motorját talán kicsivel komolyabban vehetjük, mint bizonyos másik iparági elismeréseket.


A tavalyi évben a BMW háromliteres biturbó sorhatosa vitte haza a kitüntetést, kíváncsian várjuk, hogy idén döntőbe jutott öt finalista közül kit választ a harminc ország hatvankét szakírójából összeálló zsűri.

Már a jelöltek listája is arra utal, hogy itt tényleg a legjobbak csapnak össze, az ötös listán van kompresszoros, turbó-, szívó-, négy-, hat-, nyolc- és tízhengeres, soros és V motor is. Versenyben van az új Nissan GT-R 3,8 literes biturbó V6-osa, a Mitsubishi soros négyhengeres kétliteres biturbója (Mitsubishi Evo X), az Audi S8-asban található 5,2 literes V10-es, a Corvette ZR1 kompresszorral feltöltött 6,2 literes V8-asa és természetesen a BMW M3 négyliteres V8-asa. Szép kis felvonulás.

A győztest május 7-én, a 2008-as stuttgarti Motor Expón jelentik be.

a8.jpg
Audi S8, 5,2 l V10 (450 LE)

evox.jpg
Mitsubishi Evo X, 2,0 l turbo (300 LE)

gtr.jpg
Nissan GT-R, 3,8 l V6 biturbo (473 LE)

m3.jpg
BMW M3, 4,0 l V8 (400 LE)

zr1.jpg
Corvette ZR1, 6,2 l V8 kompresszor (620 638 LE)


forrás:totalcar.hu
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

kis kiegészítés:

 

A vártnál is erősebb a Corvette ZR1 motorja

Bár már az év elején bemutatták a legerősebb Corvette változatot, a GM mindeddig nem közölte, hogy az orrába épített 6,2 literes, kompresszoros V8-as pontosan milyen erős.

 

Korábban csak annyit mondtak, hogy a tervezéskor legalább 620 lóerő és 800 Nm nyomaték elérése volt a cél, és ezeket az értékeket sikerült is elérni. Most azonban nyilvánosságra kerültek a pontos adatok: kiderült, hogy az LS9 jelzésű nyolchengeres SAE szabvány szerint 638 lóerő és 819 Nm csúcsnyomaték leadására alkalmas, azaz egyértelműen sikerült túlteljesíteni vele az eredeti elvárásokat. Nem mintha a 18 lóerő plusz sokat számítana - bő 600 ló így is, úgy is sokkal több, mint amennyire bárkinek szüksége lehet közúton -, de a sportkocsik közt a teljesítmény presztízskérdés, és ezzel a Corvette ZR1 egyértelműen beelőzte a nagy rivális Dodge Vipert.

 

cp.jpg

 

Emellett az is kiderült, hogy az LS9, bár nyomórudas szelepvezérlésével és mechanikus kompresszorával ősrégi építési elveket követ, igazi különlegesség. A kézzel összeszerelt V8-asba kovácsolt acél főtengely, titán hajtókarok és szívószelepek, nátriumtöltésű kipufogószelepek és alumínium dugattyúk kerülnek, a kenés pedig a versenyautókban használatos száraz karteres megoldást követi. A motorhoz illesztett mechanikus kompresszornak viszonylag alacsony, 0,72 baros maximális túlnyomást kell biztosítania, így a szerkezet kialakításánál a tervezők figyelhettek olyan apróságokra is, mint a csendes működés.

 

A ZR1-est a GM Amerikában a nyár folyamán dobja piacra, de úgy tudjuk, később Európába is szállítanak a típusváltozatból, amely teljesítménye révén ismét a szupersportkocsik krémjéhez sorolja a Corvette márkát.

 

20080428212159mt.jpg

forrás: totalcar.hu

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

A BMW el lett írva mert nem 400 hanem 420 lóerős. Egyébként egyértelmű hogy BMW. Ha jól tudom ötödik vagy hatodik éve a BMW M3-s motorok az összesítettben a legjobbak és a Dízelben is elsők voltak tavaly a BMW-k azt hiszem ... de nem biztos csak vmi ilyesmi rémlik.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
egyértelmű, hogy Nissan B)

legalábbis nekem...

 

Háht én nem tudtam dönteni Nissan vs. Mitsubischi :mellow: nehéz döntés mind2 a kedvencet viszont a corvette brutál öcsém az simán nyomul vagy 400-al :o

 

De most tizedszázalékra ugynott járnak de csak azért mert a Nissan-nak feltörték a motorvezérlőjét kül. csak 180 körül "tötymörögne" de így sztem másodpercre annyi lenne az időmérő ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...