Jump to content
PirateClub.hu

Szerintetek milyen kocsit vegyek, ami fiatalos es sportos?


karnuts
 Share

Recommended Posts

sziasztok!

 

 

24 eves fiu vagyok es a nyaron szeretnek venni magamnak 1 kocsit.

arba 1000000-1200000 kozott gondoltam es ugy 2-5 eveset.

 

en a kocsikhoz nem igazan ertek, vezettem par fajtat de csak ennyi.

 

olyanra gondoltam ami sportosan, fiatalosan nez ki. nem szerentek olyan kocsit venni, ami pokoli eros (mert tul sokat eszik) de azert ha ralepek a gazra akkor huzzon jol. erezzem benne az erot. ugye eritek mire gondolok... :)

 

mar nezegettem 1 kicsit a kocsikat. peugeot 206ost, vw polot, golfot, yarist, fiat bravot + ilyesmiket.

 

ha van 5letetek vagy tapasztalatotok az jo lenne ha leirnatok.

 

koszi

 

csako

Link to comment
Share on other sites

5 éves vagy fiatalabb autó 1200000 nemnagyon van. Amiket írtál szerintem jó választások lehetnek de szerintem ennyiért nem igazán fogsz találni (Volkswagent és Toyotát biztos nem). Ha olyat akarsz aminek ha nekilépsz megy is, de nem eszik sokat, szerintem 1.4-1.6-os motoruakat érdemes néznegetni (70-75ló egy kis autónál), de a fogyasztás legfőbbképp a lábadon mulik. Egy 1.4 Peugeot szerintem simán jó válsztás lehet. Fiátot nemtudom, de ott még lehetségesek a Puntók és Stilok is. Szóba jöhet még Fiesta is mint kisautó ebben a kategóriában ha találsz ennyiért. Amit én ajánlanék ilyesmi kategóriában a Hyundai Accent, 1.5ös 90ló 1100 Kg, ha tetszik mindenképpen megéri az árát. A Hyundai-tól valamiért idegenkednek hazánkban, pedig simán jó autók, elég sok Mitsubishi alkatrésszel az én öreg S-Coupem motorja például egy az egyben Mitsubishi (Coltokba ugyanez van). Szerelő meg is jegyezte, hogy "jé ez egy Mazda motor!" Mondom igen Mitsubishi....Büszkén:"Arra gondoltam" szóval csak hozzáértő embert kell találni :)

Link to comment
Share on other sites

Annyi pénzből már lehet egy szép állapotú 2-es Golf GTi-t venni (1.8 16V) :happy:

2-5 éveset nem nagyon fogsz ebben az árkategóriában találni (max. Daewoo (Chevy), Suzuki, Dacia :P )

Honda CRX-et is tudnám ajánlani, de azokból sajnos szinte lehetetlen olyat kifogni, ami nem volt még törve.

Esetleg még a régebbi Honda Civiceket tudnám ajánlani, ezeket az autókat szépen meg lehet csinálni, és ha jó állapotban van, nem kell rá nagyon költeni.

Link to comment
Share on other sites

Honda CRX-et is tudnám ajánlani, de azokból sajnos szinte lehetetlen olyat kifogni, ami nem volt még törve.

 

Ezt úgy mondtad mintha Golf II GTi-t meg lehetne, Mo.-n még Civicet se sürün, más kérdés, hogy ráadásul szinte mindegyik 10 évnél öregebb Civicnek (és sok más sportos autónak) kék a füstje, és az nem optikai tuning :)

Ráadásul az 1.8as GTi motor az eszik mint állat és mivel öregebb nem csak benzint fog enni.

Link to comment
Share on other sites

A kék füst rendszerint annak a jele, hogy ha jár a motor az nem csak benzint éget el, hanem jelentős mennyiségü olajat is. Ez általában attól van , hogy a kocsit hajtották ha kell hanem. Pl.: Hideg motorral jólfelpörgetik, ilyenkor a hírtelen hőtágulástól akár el is repedhet. A kék füst még nagyobb gond mint a csöpögés, mert érdekes lehet egy hosszabb úton ha egyszercsak eltünik az éterben a kenőanyag és akkor jöhet a trailer. A csöpögés nem akkora gond (máramikor) mert pl.: az én 17 éves Coupemból két helyen szivárog az olaj mégis félévente kell bele plusz fél litert önteni, pedig szép nagy foltokat hajlamos otthagyni.

Link to comment
Share on other sites

A belsejét érdemes megvizsgálni, hogy mennyire lelakott,mert lehet hogy a kilóméteróra 100ezret mutat, de ugy néz ki a kárpit, mindha 150 éves autó lenne!mert a kilóméter órát át lehet állítani, és a szervizkönyvvel is lehet csalni!

Érdemes olyan ismerőst vinni magaddal, aki ért hozzá,és látja a hibákat, amit egy laikus nem! érdemes átfutni egy színmélység mérővel, hogy volt-e törve az autó!

Link to comment
Share on other sites

lenne meg 1 olyan kerdesem, hogy mit kell nezni amikor kivalasztom a kocsit.

 

szoval mi szamit soknak a futott kilometereknel, kiskonyv legyen hozza, meg ilyesmi.........

 

 

Az első ami legszembetűnőbb, hogy a kormány és a váltó mennyire kopott, a lábpedálok milyenek/ha még a gyári van rajta/. A vezető oldali ülés stabil-e? Az ajtók hogy záródnak? A szélvédőn jobb alsó sarokban elvan helyezve a szélvédő gyártási éve, amely általában megeggyezik az autó évével. Bizonyos márkák ha nagyon sokat futott a km óra bizonyos pontokon /pl.: 50km/h, 75-80km/h/ remegni kezd.

 

A műszerfal alatt a kábeleken eredeti gyári úgynevezett bárkód nevű csíkkal van-e össze fogatva/nem szigetelő és egyébb anyag/. És azért még azt se ártana tudni, hogy az előzö tulaj mire használta pl.: TAXI-ra.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Ráadásul az 1.8as GTi motor az eszik mint állat és mivel öregebb nem csak benzint fog enni.

 

Hidd el, nem eszik olyan sokat. Volt a családban, és meglepődél, ha megmondanám, mennyivel jártunk vele.

 

Futott km: az óra nem jelent semmit sajnos. (a gépkönyv meg pláne) Esetleg egy számítógépet rádugni, és szoftverrel megnézni a fed. comp.-ot, vastagságmérővel a festéket - ezek valamennyire megmutatják.

 

21040789505.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

azt szeretnem kerdezni, hogy mi szamit soknak/kevesnek a futott km-nel.

 

Ez autó függő mivel ha veszünk egy audit vagy egy bmw-t akkor náluk például a 100-140ezer kilométer az nem sok de ha nézünk egy kissebb kategoriást mint amilyent te akarsz venni akkor annál már mondhatjuk azt hogy sok!meg az is számít hogy hány éves az autó mert ha veszel egy 2-3évest és van benne 100-140ezer akkor az már igencsak jol meglett hajtva de veszel mondjuk egy 5-6 évest annál meg nem vészes mondjuk 100ezer kméter!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

én ebből az árból punto sportingot vennék..nem eszik sokat, olcsok hozzá a cuccok és mégis megy.. nah meg persze jól néz ki. az meg hogy bajos azt felejtsd el, nekem is ez van. hasonló korú boránkkal rengeteg baj volt, és sokba kerültek hozzá a cuccok is

Link to comment
Share on other sites

kossz, elkezdek keresgelni olyat is. ha talalok valami jot akkor belinkelem es kikerem a velemenyed

 

+neztem a hasznaltauto.hu-n es az origon a jarmuapron de nem talaltam fiat punto sportot. rosszul kerestem vagy rossz helyen?

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

hali, sztem japan autót vegyél, azok jók, megbízhatóak

amúgy kérdés:

imlyen szempontoknak kell megfeleljen a kocsid? pl.:

ajtók szám:

üzemanyag:

utasok száma:

kivitel(sedan, csapott, ...) :

hengerűrtartalom:

 

nem mellékesen, ha ennyi pénzem lenne én már a bőség zavarában szenvednék

most gondolj bele milyen könnyen vagy, mert én olyan kocsit kellett nézzek, ami fiatalabb, mint 20, aztán fiatalabb, mint 10 éves; 4-5ajtós legyen( hogy csapott vagy szedán az mind1 volt), de nem lehetett 2-3 ajtós; dízel, ha lehet, akkor dízel (aztán benzin lett); a hengerűrtartalom: 1350-1549 között legyen; jó állapotú legyen kívül-belül és motorikusan; futott km 100.000 alatt legyen, hogy évi 10.000-nél több ne legyen a motorra való tekintettel. Mindezt max 800.000 forintból gazdálkodjam ki. Hát nehezen és kicsit sokára, de sikerült. Na ehhez mit szólsz?

 

Ja és 1.100.000-nél többet ne szánj a kocsira, mert 100.000 Ft-od el fog menni, amire mindent, szó szerint mindent elintézel(átiratás, eredetvizsgálat és ilyen ínyencségek).

Link to comment
Share on other sites

hat az uzemanyag nekem tok 8

 

de nem tom azt se h helyik eri meg jobban. disel/ benzines? nekunk 1 regi corsank van otthon es gaz uzemu. keveset eszik de nem is megy jol.

 

nekem az nem gaz ha kicsit tobbet kell koltenem uzemanyagra (de azert ne tul sokat). inkabb az a lenyeg hogy jol indulljon meg ha ralepek a gazra. meg a vegsebesseg se tul fontos. nekem eleg ha megy 100-120szal, de azt erje el hamar.

kicsit meguntam hogy 2x is meg kell neznem h jon e valami szembe ha elozni akarok (gaz uzem miatt). mert visszavaltok padlogaz es akkor meg belefer 1 kave mire melle erek.

 

szal az uzemanyag mind1, csak mennjel vele jol.

 

utasok szama: 5 az boven eleg.

 

kivitel? ha olyan nagy kocsi nem kell nekem (kombi kilove) mert bartanomet fogom fuvarozni + hebe-hoba par csaladtagot, meg a haverokkal elnezunk vele par helyre.

 

szoval en nekem meloba jarni kell a kocsi meg maszkalni vele foleg rovidtavon. hosszutavon ritkan megyek majd vele. foleg nyaron nyaralni + buli/koncert.

 

 

hat remelem sikerult korulinom a dolgot. nezzen ki jol es mennjen. mivel nem nagyon ertek hozza, 1enlore eleg ennyi

Link to comment
Share on other sites

ez esetben én Honda Civic-et ajánlanék neked. Tesómék is olyat vettek, meg egyik haverom is olyat akar venni. Azok jól bírják, jól is mennek, ha marad még pénzed, vagy nem marad, de később lesz, akkor még tuningolhatod is, mert arra is nagyon jók. Ja és megbízhatóak. Mindjárt nézek is neked néhányat. ;) Kérdés: képes vagy elmenni érte akár az ország másik felébe is?

 

Ez pl. egy elég jó gép csak 11 éves kora ellenére 164E km-t futott. Ez kicsit sok, de nem nagyon vészes.

http://www.hasznaltauto.hu/2054989_honda_civic_1997

ja és biztos jól megy, mert a 46 kg-val könnyebb és 6 LE-vel erősebb, mint a mi kocsink, pedig az is jól húz ám.

 

De én ezt sztem megvenném ennyi pénzből, csak átfújnám másik színre:

http://www.hasznaltauto.hu/2114731_honda_civic_1999

995E Ft a verda, 100E a papírok és 100E az átfújatás= 1.195.000 Ft még egy pár ezer Ft a benzin ÉS! No lám már el is ment az 1.200.000 Ft-od.

Link to comment
Share on other sites

Figyelj karnuts! Én a Honda Civic-re mentem rá, mert arról szinte csak jót hallottam, azért mondom, hogy szinte, mert Angliában egy haverom is olyat vett és minden oké volt csak mivel a verda ázsiai, vagyis japán és kegyetlen sok pénzt kellett fizessenek a biztosításra. Ja és 11 évesnél fiatalabbakra kerestem rá, az a piros pedig csak 9 éves és úgy néz ki, hogy még jó állapotban is van és nem sok benne a km. Ha valaki tud, vagy talál/t jobban szóljon, mert engem is érdekelne.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

jaja, nem nez ki rosszl, meg a loerok szamas se rossz. :) :)

 

nekem 1 kicsit drag mert max 1 millara gondoltam.

 

eddig csak neten nezelodtem meg infokat gyujtottem de lassan elmegyek kereskedesbe, mert mar nemsokara +van a money.

 

majd ha talalok valami jót akkor majd kozze teszem.

 

 

+ ha valaki hasonlo cipobe jar nyugodtan irja ide be kerdeseit meg minden mert itt tenyleg jo tippeket lehet kapni

 

tenyleg szerintetek hasznaltauto kereskedes a jobb vagy a markakereskedeseknel levo hasznalt autok?

 

 

valaki azt mondta h a markakereskedonel levot atnezik meg adnak ra garit is. igaz ez?

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Van egy-két tuningolt Honda crxegy millióért.

sztem nézd meg!

http://www.hasznaltauto.hu/2097128_honda_crx_1991
http://www.hasznaltauto.hu/2065960_honda_civic_1992

Link to comment
Share on other sites

jaja, nem nez ki rosszl, meg a loerok szamas se rossz. :) :)

 

nekem 1 kicsit drag mert max 1 millara gondoltam.

 

eddig csak neten nezelodtem meg infokat gyujtottem de lassan elmegyek kereskedesbe, mert mar nemsokara +van a money.

 

majd ha talalok valami jót akkor majd kozze teszem.

 

 

+ ha valaki hasonlo cipobe jar nyugodtan irja ide be kerdeseit meg minden mert itt tenyleg jo tippeket lehet kapni

 

tenyleg szerintetek hasznaltauto kereskedes a jobb vagy a markakereskedeseknel levo hasznalt autok?

 

 

valaki azt mondta h a markakereskedonel levot atnezik meg adnak ra garit is. igaz ez?

 

 

Szerintem ne kereskedésekben gondolkozz, ritka ott a megkimélt, érdekes varázslatokat csinálnak az autókkal:D (tiszt. kiv.)

Én elsősorban magányszemélyeknél néznék szét!

 

 

Ja és az agyontunyingolt példánykotól is óvakodnék! <_<

Link to comment
Share on other sites

Nissan Skyline apró esztétikai sérülések/karcolások/ 1996

http://www.hasznaltauto.hu/2048694_nissan_skyline_1996

Forgalmi nincs...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...