Jump to content
PirateClub.hu

Novemberben jön a Nissan 370Z!


DriftKing
 Share

Recommended Posts

nissan-370z-il-ri.jpg

Novemberben jön a Nissan 370Z

A Nissan 350Z világszerte nagy elismerésnek örvend, a drifterek egyik kedvelt választása azonban rövidesen megújul. Az eddig sem gyengélkedő sportkocsi nemsokára még erősebb szívet és kissé átszabott külsőt kap.

 

Eddig sem ültek babérjaikon a Nissan mérnökei, hiszen a 350Z ötéves pályafutása során már két frissítésen is túlesett. Míg az első változat három és fél literes motorja még "csak" 280 lóerő leadására volt képes, addig a tavaly ráncfelvarrott modell már 313 lóerőt produkál. Úgy látszik, hogy a gyártó ezt sem találta elégnek, hiszen a következő generációs Z megkapja a tengerentúlon már tavaly óta rendelkezésre álló Infiniti G37 330 lóerős motorját. Mivel ez az erőforrás már 3,7 literes, ezért az autó típusneve is megváltozik, ezentúl 370Z-nek fogják hívni. Az új motor nemcsak erősebb, de nyomatékosabb is lesz, aminek (és természetesen a sperrdiffinek) köszönhetően a driftelést kedvelők örömére még könnyebben táncba vihető a hátsókerék- hajtásos autó fara.

 

Az új modell kiváltsága azonban nem csak az új erőforrás lesz: a könnyebb felismerhetőség érdekében a tervezők átszabják az első lámpákat, a hátsó világítótestek örök életű és alacsony fogyasztású LED-es technikát kapnak, ráadásul újra formázzák a lökhárítókat is. A külső mellett a beltér sem marad érintetlenül, ami állítólag finomabb anyagokból fog majd építkezni és kissé megváltoznak a formák is.

 

A 370Z menetteljesítményekről még nem tudunk pontos információkkal szolgálni, de a jelenleg futó modellből kiindulva körülbelül 5,5 másodperc alatt teljesítheti majd a százas sprintet, végsebességét pedig minden bizonnyal elektronika fogja majd korlátozni a szokásos 250 km/órában.

 

Az autó hivatalos bemutatójára idén novemberben kerül sor a Los Angeles-i Autószalonon, 2009 elejétől pedig már Európában is megvásárolható lesz. Állítólag a Nissan tuningdivíziója, a Nismo is kezelésbe veszi a típust, ami így még ígéretesebbnek tűnik, ám egy ilyen változat megjelenése csak később várható.

 

forrás: A5.hu

 

[nissan_370z.jpgnissan_370z_il.jpg
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

morze:

egyet értek veled, sztem is

ugyan így a Subaru Impreza, annak a WRX és a WRX STI 5 ajtós verziója. Nagyon elcsúfították, még az egyik autós műsorban is azt mondták, amikor kivitték tesztelni, hogy biztos vak volt a tervezője, vagy csak becsukta a szemét...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nekem ez is pont úgy tetszik mint az elődje, de a 3700 köbcentis benzines motorból sztem kicsit kevés az a 330 paci. Lehetne legalább mint már sok nagy sportautónál 1000köbcenti ------>100 lóerő vagy még jobb a mutató. De az ára ha olyan marad mint a 350Z-é akkor jár a piros pont és biztos a siker.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

1000 köbcenti??egy sportautó sem kap akkor motort. gondold már végig mit irsz. 1000 köbcenti enne vagy 50 litert. és azt h érted h 1000köbcenti ------>100 lóerő????elég kevés lenne sztem. jah és nem kevás a 330LE mivel az csak a sima motor és nem a turbósitott változat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...