Jump to content
PirateClub.hu

Vágási gondok,miért nem pontos a vágás?


Loky
 Share

Recommended Posts

Házivideót arhiváltam pár hónapja egy DV kameráról: felvettem az anyagot, VirtualDub-ban tömörítettem a videót Xvid-el, a hangot LameMP3-al, majd kiírtam CD-re. A minap megkértek, hogy vágjak ki egy részt belőle, mert el kellene küldeni a rokonoknak. Nekiálltam szintén VirtualDub-al, Home/End billentyűkkel kijelöltem a szükségtelen részeket, Video > Direct Stream Copy, Audio szintén Direct Stream Copy, Save as avi, 2 másodperc munka, és megmaradt egy kb 3 perces videót. De az történt, hogy megmaradt a végeredményben plusz 1o másodperc cselekmény, ami előtte van a teljes videóban. Kivágom ismét azt a 1o mp fölösleget, mentem, de mégiscsak ott van. Lehet kicsit homályosan fogalmaztam, de remélem érthető. Ez mitől lehet?

Link to comment
Share on other sites

azért van ott, mert valószínű 300 frame-enként van keyframe, és csak azok mentén tudsz vágni

 

megoldás

 

fast recompress a video-ra, nézd meg mekkora a vid bitrátája, xvid kodekbe állítsd be, és így mentsd ki..így lassabb lesz, de azt menti ki ami kell...direct stream copyval soha nem mented ki azt, ami kell, hacsak nem véletlenül pont úgy kell a rész

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Köszi szépen, működött a módszered :)

Most már csak azt kell kitaláljam, hogy valahogy csökkentsem le a videó méretét 28 megáról 10 alá, hogy e-mailen küldhető legyen.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

[áthozva a prohardver fórumról, hátha itt kapok választ. legalább itt van pontosan a témába vágó topic is :) ]

 

Üdv,

 

Videószerkesztő/vágó programot keresek. Sokat próbáltam, egyik se tudta azt, amire szükségem lenne (vagy nem találtam meg benne, hogy hogyan kell). A felállás a következő:

 

Forrás: 1db xvid file, benne egy mese sok része.

 

Cél: feldarabolni az avit részenként úgy, hogy 1-1 részből ne lógjon át semmi a másik elejére/végére (pontosan a részek között kellene vágni, ott, ahol valami oknál fogva nincs keyframe)

 

Feltétel: ne kódolja újra a teljes videot, kizárólag csak a vágás képkockáját tartalmazó blokkot/keyframe-ek közé eső szakaszt (ezt ugye nem lehet elkerülni). Tehát vmi full processing mode és direct stream copy kombináció kellene :)

 

(windowst részesítem előnyben, de linuxos prg is jöhet)

 

(ha valami speckó módon kell előcsalni a programban a funkciót, pl. paraméterezéssel, eldugott menüelemmel/párbeszédablakba ikszelgetéssel/irkálgatással) akkor kérnék egy menüsort/paraméterlistát/stb is, mert képes vagyok nem-megtalálni benne :) )

 

Ha bárkinek ötlete támad (azon kívül, hogy szerezzek be egy eleve darabolt release-t, vagy vásároljam meg lemezen), akkor légyszi írja meg.

 

Előre is köszönöm a segítséget! :happy:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...