Jump to content
PirateClub.hu

Linux pingvin (Tux) készítése


g-unit3
 Share

Recommended Posts

A Tux felépítése

 

1.) Kattints a “Final tux” réteg-csoportra, és csinálj egy új réteget (layer-t). Legyen a neve “Body”. Kattints - a CTRL-t nyomva tartva - a model csoport “Body” rétegére. A kijelölés felveszi a modell alakját.. Töltsd ki feketével a kijelölést. (a final tux csoportban lévo body réteg legyen kiválasztva.)

 

2.) Készíts egy új réteget “White stain” néven. Válaszd ki ezeket a színeket:

 

Előtér: R:208 G:208 B:208 ( #D0D0D0)

Háttér: R:171 G:171 B:171 ( #ABABAB)

 

Válaszd ki a “GRADIENT-TOOL-t” és használd a “FOREGROUND TO BACKGROUND” színátmenetet linear módban. Rajzolj egy átmenetet a kijelölés tetejétol az alja felé.

 

3.) Csinálj egy új réteget; nevezd el “Left wing”- nek. CTRL+Klikk a Model csoportban lévo megfelelőjére és színezd ki a kijelölést feketére. Ismételd meg ezt a lépést a Right Wing esetében is.

 

4.) Csinálj egy “left eye” nevu réteget. A következő színekkel dolgozz:

 

Elotér: R:230 G:230 B:230 (or #E6E6E6)

Háttér: R:201 G:201 B:201 (or #C9C9C9)

 

Használd a színátmenet-ezköszt (GRADIENT-TOOL) a 2. lépéshez hasonlóan, és készíts egy átmenetet a kijelölés tetejétől az alja felé.

 

5.) Kattints kétszer a réteg ikonján és válaszd ki az “INNER GLOW”-t (belső ragyogás). A panelen láthatsz egy kis, halvány-sárga négyzetet. Kattints rá és keresd ki ezt a színt : R:141 G:141 B:141 ( #8D8D8D). Multiply módot használj, és a ragyogás méretét állítsd 16 pixelre.

 

6.) Ismételd meg a négyes, ötös lépést a jobb szemen is.

 

Valami hasonlót kellene látnod:

345.jpg

 

7.) )Kattints a “Left eye” layer-re és készíts egy “Left pupil” nevu layer-t. Ctrl+Klikk a “model” csoporton belüli left pupil-ra és töltsd ki a kijelölést feketével. Ismételd meg ezt a lépést a jobb szemnél is, de most a “right eye”-ra kattints.

 

8.) Csinálj egy “Left foot” névvel ellátott layer-t. Ezekkel a színekkel dolgozz:

Elotér: R:224 G:205 B:0 (or #E0CD00)

Háttér: R:223 G:186 B:0 (or #DFBA00)

 

Rajzolj egy radial gradient-et A-ból B-be, ahogy a képen is látszik:

346.jpg

 

9.) Kattints kétszer a layer ikonján és a layer style panelen állítsd be az “INNER GLOW”-t (belső ragyogás) Ezt a színt add meg: R:235 G:192 B:0 (or #EBC000).

A “BLENDING” legyen “MULTIPLY” és a méret 13 pixel.

 

Ismételd meg a 8-9. lépést a “right foot” esetében is.

 

10.) Csinálj egy “Beak” nevu layert. Kattints a CTRL-t nyomva tarva a modell-beak-en. Majd állítsd be ezeket a színeket:

 

Előtér: R:238 G:227 B:0 ( #EEE300)

Háttér: R:234 G:195 B:0 ( #EAC300)

 

Most válaszd ki a “GRADIENT TOOL”-t és a linear gradient segítségével készíts egy átmenetet A-ból B-be a kép szerint:

347.jpg

 

Most itt járunk:

348.jpg

 

Innentől kezdve csak a “Final tux” csoporton belül dolgozun, a “Model” csoportot össze is csukhatod, de ne töröld ki, mert a szemöldökök elkészítésénél még szükségünk lesz rá.

 

11.) Kattints a “Body layer-re és készíts egy “Body reflect 1″ nevezetu layert. Az ELLIPTICAL MARQUEE TOOL-lal (elliptikus kijelölo) csinálj egy kijelölést az ábra alapján:

349.jpg

 

12.) A FOREGROUND COLOR-t állítsd fehérre és válaszd ki a GRADIENT TOOL-t. A “FOREGROUND TO TRANSPARENT” színátmenettel dolgozz. (linear módban).

Készíts egy színátmenetet a kijelölés aljától a teteje felé.

 

13.) Ctrl+klikk a “Body” layer-en, aztán a Select > MODIFY > CONTRACT menüpontra kattins. A megjeleno ablakba írj 2-t. Csinálj egy új layer-t, a neve legyen “Body reflect 2″.

 

A gradient-tool-lal csinálj egy átmenetet A-pontóbl B-pontba.

350.jpg

 

14.) Az elliptical marquee tool-lal csinálj egy ehhez hasonló kijelölést:

351.jpg

 

Üss Delete-et és állítsd a layer átlátszóságát 79%-ra.

 

15.) Kattints a “Left eye” layer-re és készíts egy “Left eye reflect 1″ nevu réteget. Ctrl+klikk a”Left eye” layer-en, majd a SELECT > MODIFY > CONTRACT menü segítségével csökkentsd két pixellel a kijelölés méretét.

 

16.) A Gradient-tool-lal csinál egy átmenetet fehérbol átlátszó árnyalatba a kijelölés tetejétől a közepe felé.

 

17.) Az ELLIPTICAL MARQUEE TOOL segítségével csinálj egy ilyen kijelölést:

352.jpg

 

 

 

Üss Delete-et.

 

18.) Csinálj egy “Left eye reflect 2″ nevu layert. Ctrl+klikk a “Left eye”rétegen, majd Select > modify > contract-tel csökkentsd a kijelölés méretét két pixellel. A GRADIENT TOOL-lal csinálj egy színátmenetet a kijelölés közepétől a teteje felé.

 

19.) Készíts egyi ilyen kijelölést:

353.jpg

 

Aztán Delete. A réteg átlátszósága (opacity) legyen 38%.

 

20.) ctrl+klikk a “Right eye” layeren és készíts egy új layert. Nevezd el “Right eye reflect 1″ -nek. Ctrl+klikk a “Right eye” layer-en majd csökkentsd a kijelölés méretét két pixellel.

 

21.) A GRADIENT TOOL-lal csinálj egy átmenetet a kijelölés tetejétől a közepe felé.. Majd készíts egy ehhez hasonló kijelölést:

354.jpg

 

Üss Delete-et.

 

22.) Csinálj egy layert: “Right eye reflect 2″. Ctrl+klikk a “Right eye” layeren és csökkentsd a kijelölés méretét 2 pixellel. Majd készíts egy átmenetet lentről felfelé.

 

23.) Csinálj egy ehhez hasonló kijelölést.

355.jpg

 

Most üss Delete-et és csökkentsd a réteg opacity értékét 30-ra.

 

24.) Kattints a “Left pupil” layer-re és csinálj egy “Left pupil reflect 1″ nevu réteget. Majd ctrl+klikk a “Left pupil” layer-en és csökkentsd a kijelölést 1 pixellel.

 

25.) Most csinálj egy átmenetet a kép alapján:

356.jpg

 

26.) Készíts egy ehhez hasonló kijelölést.

357.jpg

 

Üss Delete-et.

 

27.) A polygonal lasso eszközt használva csinálj egy ilyen kijelölést:

358.jpg

 

Üss Delete-et.

 

28.) Csinálj egy új layert: “Left pupil reflect 2″, Majd Ctrl+klikk a “Left pupil” rétegre és csökkentsd a méretét 1 pixellel.

 

29.) Csinálj egy átmenetet alulról fölfelé. Majd készíts egy ilyen kijelölést:

359.jpg

 

Üss Delete-et és állítsd az opacity-t 38%-ra.

 

30.) Add ki a Duplicate parancsot a “Left pupil reflect 1 and 2″ rétegeken, nevezd át oket “Right pupil reflects 1 and 2″ névre, és helyezd oket a “Right pupil” layerre majd üssCtrl+T-t hogy mozgathasd és méretezd őket.

 

Itt járunk:

360.jpg

 

Most jönnek a szemöldökök.

 

31.) Kattints a “Right wing” layerre, és készíts egy új layert “Left eyelid” névvel. Ctrl+klikk a modell “left eyelid” rétegén és töltsd ki a te layeredet feketével. Ismételd meg ezt a lépést a jobb szemöldökkel is.

 

32.) Kattints a “Left eyelid” layerre, majd Ctrl+klik, aztánSelect > Modify > contract,ahol írj 2-t a dialógusba.. Készíts egy “Left eyelid reflect” nevu layert.

 

Csinálj egy átmenetet:

361.jpg

 

33.) Majd egy ilyen kijelölést:

362.jpg

 

34.) Üss Delete-et majd add ki a FILTER > BLUR> GAUSSIAN BLUR parancsot és állítsd az értékét 0.7 pixelre. Vedd a layer átlátszóságát 73%-ra.

 

35.) Kattints a “Right eyelid” layerre, ctrl+click, majd csökkentsd a kijelölés méretét két pixellel. Csinálj egy új réteget:”Right eyelid reflect”.

 

Most egy átmenetet kell csinálnod a kép alapján:

363.jpg

 

36.) Az elliptical marquee tool segítségével rajzolj egy ilyen kijelölést:

364.jpg

 

37.) Üss delet-et, szüntesd meg a kijelölést és nyomj CTRL+F-et (ez megismétli az elozoleg használt filter-t), és állítsd a réteg opacity-jét 73 %-ra.

 

Tipp: A CTRL+ALT+F parancs megnyitja az elozoleg használt effekt párbeszédpanelét (vagy alkalmazza az effektet ha nincs lehetőség a panel megnyitására)

 

38.) Kattints kétszer a “Beak” layeren és kattints az “inner glow” fülre. Ezt a színt használd.: R:235 G:192 B:0 (#ECB000). A blending mód legyen MULTIPLY, a méret 13 pixel.

 

 

39.) A “Beak” layeren dolgozz, és csinálj egy új réteget Call it “Beak reflect 1″ néven. Ctrl+klikk a “Beak” layeren, majd a kijelölést csökkentsd 2 pixellel. Csinálj egy fehérből átlátszó árnyalatba átmeno gradient-et az ábra szerint.

365.jpg

 

40.) Készíts egy hasonló kijelölést:

 

366.jpg

Üss Delete-et.

 

41.) Csinálj egy “Beak reflect 2″ nevu réteget. Használd a ctrl+klikk-et a “Beak” layeren és csökkentsd a kijelölés mértékét 2 pixellel. Csinálj egy ilyen átmenetet:

367.jpg

 

42.) Ctrl-klikk a “Beak” layeren majd SELECT > TRANSFORM; mozgasd a kijelölést a képen látható módon:

368.jpg

 

Üss Delete-et.

 

43.) Kattints a “White stain” layerre és csinálj egy “White stain reflect 1″ nevű réteget. Hozz létre egy ilyen kijelölést:

369.jpg

 

44.) Rajzolj egy fehér-átlátszó átmenetet az ábrán látható módon:

370.jpg

 

Most Ctrl+Klikk a white stain layeren,majd üss CTRL+SHIFT+I -t és Delete-et.

 

45.) Csinlj egy”White stain reflect 2″ layert, Ctrl+klikk a “White stain” rétegen és csökkentsd a méretét 2 pixellel.

 

 

Csinálj egy ehhez hasonló átmenetet:

371.jpg

 

Állítsd az átlátszóságot 40%-ra.

 

46.) Klikkelj a “Left foot” layerre és csinálj egy “Left foot reflect” layert. Majd hozz létre egy ilyen kijelölést:

372.jpg

 

47.) Csinálj egy étmenetet fentrol lefelé. Most szüntesd meg a kijelölést másold a layert, majd nevezd át “Right foot reflect” -re, és helyzed el a “Right foot” layer felett. Most valahogy így kell kinéznie:

373.jpg

 

48.) Kattints a “Left wing” layeren, és csinálj egy “Left wing reflect 1″ nevu réteget. Ctrl+klikk a “Left wing” rétegen majd csökkentsd a kijelölés méretét 2 pixellel. Most csinálj egy ilyen átmenetet A-ból B-be.

374.jpg

 

49.) Ctrl+klikk a layer-re , majd SELECT > SELECTION és vidd a képen látható pozícióba:

375.jpg

 

Az átlátszóságot állítsd 76%-ra.

 

50.) Másold a”Left wing reflect 1″ layerr és helyzed a”Right wing” layer fölé. Nevezd át “Right wing reflect 1″-nek, majd Ctrl+A és Edit > Transform > Flip horizontal, majd vidd a helyére a layer-t.

 

51.) Kattints a “Left wing reflect 1″ layerre és csinálj egy “Left wing reflect 2″ nevu layert. Most Ctrl+Klikk a “Left wing” layeren, Csökkentsd a kijelölés méretét 1 pixellel, majd töltsd ki fehér színnel.

 

52.) Most ismét csökkentsd a kijelölés méretét, de most 2 pixellel.

 

53.) A POLYGONAL LASSO TOOL-lal jelölj ki egy hasonló területet:

376.jpg

 

Üss Delete-et.

 

54.) Ctrl+Klikk a “Body” rétegen, majd üss Delete-et, és a réteg átlátszóságát állítsd 47%-ra.

 

55.) Másold a “Left wing reflect 2″ layer-t és vidd a “Right wing reflect 1″ réteg fölé, majd nevezd át “Right wing reflect 2″-re. Jelöld ki a rajzterületet (Ctrl+A) és nyomj CTRL+T-t (ez megismétli a legutóbbi transzformációt, jelen esetben a vízszintes) és vidd a layer-t a bal szárny fölé.

 

A tükröződésekkel végeztünk, most jönnek az árnyékok.

 

Valami ilyesmit kell látnod:

377.jpg

 

56.) Kattints a “White stain reflect 2″ layerre és csinálj egy új réteget: “Left foot inner shadow”. Készíts egy ilyen kijelölést:

378.jpg

 

Töltsd ki a kijelölést feketével és szüntesd meg a kijelölést.

 

57.) FILTER > BLUR > GAUSSIAN BLUR, ahol 7.1 -et állíts be.

 

58.) Mozgasd lejjebb az árnyékot, majd Ctrl+Klikk a “Body” rétegen. Nyomj CTRL+SHIFT+I -t és Delete-et. Állítsd az átlátszóságot 70%-ra.

 

Most ezt kell látnod:

379.jpg

 

59.) Másold a layert és nevezd el “Right foot inner shadow”-nak. Majd nyomj CTRL+A-t és CTRL+T-t. Vidd az árnéyot a megfelelő helyre:

380.jpg

 

60.) Kattints a “Right foot reflect” layerre, és csinálj egy “Left foot shadow” nevu réteget. Ctrl+Klikk a “Left foot” layer-en és Select > Modify > Expand, majd adj meg 5-öt a megjelenő panelen. Színezd ki a kijelölést feketére.

 

61.) Készíts egy ehhez hasonló kijelölést:

381.jpg

 

Üss Delete-et majd szüntesd meg a kijelölést.

 

62.) Nyomj CTRL+ALT+F (a Gaussian blur ablak elérése) és állítsd az elmosás mértékét 7,1-re.

 

63.) Ctrl+Klikk a “Left foot” layer-re és nyomj Ctrl+Shift+i -t, majd Delete-et. Deselect majd állítsd a layer átlátszóságát 29%-ra..

 

64.) Másold a “Left foot shadow” layert, nevezd át “Right foot shadow”-ra , jelöld ki a rajzterületet (CTRL+A), és nyomj CTRL+T -t, majd vidd a helyére az árnyékot.

 

65.) Kattints a “Body” layerre és csinálj egy “Drop shadow” nevű réteget. majd helyezd a Body réteg alá.

 

66.) Készíts egy ilyen kijelölést:

382.jpg

 

Fesd ki feketére, majd Deselect.

 

67.) Nyomj CTRL+ALT+F-et és állítsd a Gaussian blur értékét 5.8-ra. Majd vedd az átlátszóságot 50%-ra.

 

68.) Kattints a “White stain reflect 1″ layerre és csinálj egy “Beak shadow” nevű layert. A POLYGONAL LASSO TOOL segítségével készíts egy ilyen kijelölést:

383.jpg

 

69.) A foreground color legyen fekete, majd használd a”Foreground to transparent” linear gradient-et hogy egy átmenetet készíthess fentről lefelé. Deselct majd CTRL+ALT+F. A radius legyen 3,6.

 

70.) Utolsó lépésként kattints duplán a “Left eye” layerre és válaszd ki a “Drop shadow”-t Ezeket a beállításokat használd:

 

Szín: black

Blending mode: Multiply

Angle: 90°

Opacity: 63%

Distance: 4 pixels

Size: 13 pixels

 

Ismételd meg a jobb szemmel is.

Ha helyesen hajtottad végre a leírtakat, egy ilyen kis pofás pingvint kaptál:

384.jpg

 

Sok szerencsét a tutorialhoz kíváncsian várom a hozzászólásokat ;)

Link to comment
Share on other sites

miért? csak flegeton vágja a photoshoppot? én ezt a tutorialt már jó sok helyen láttam :D mindet flegeton írta volna? nem hiszem.

 

ha jobban megnézd, angol kifejezésekkel van tele, amit általában a magyar tutorial írok nem szoktak használni. főleg azért, mert a tutorial nagy valószínűséggel kezdőknek készül, akinek általában magyarul írják le a dolgokat, még a réteg elnevezéseket is!

 

amire viszont fel szeretnéd hívni a figyelmet az jogos. forrást igazán linkelhetnél, ha már kiteszed ide és nem saját ( feltételezem nem saját )

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...
forrást igazán linkelhetnél, ha már kiteszed ide és nem saját ( feltételezem nem saját )

 

Hát ez nem saját, tutorial.hu-n láttam ugyanezt.

Az is lehet, hogy Ő küldte ki tutorial.hu-ra, de én ezt nem hiszem.

 

Szerk.: Most veszem észre, valaki már írta, hogy tutorial.hu-ról származik.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...