Jump to content
PirateClub.hu

Három grafikus chip az Asus kártyáján


 Share

Recommended Posts

A jelek szerint az Asus úgy véli, hogy a kétprocesszoros grafikus kártyák immár semmi rendkívülit nem kínálnak, ezért megalkotta az első háromchipes Radeon változatot, amely brutális erővel hódítana.

 

A stílusosan Radeon HD 3850 Trinity névre keresztelt megoldás három RV670 jelzésű chipre épül, amelyek a mobil szegmensben jól ismert MXM-modulokon foglalnak helyet. A prototípus immár az első teszteken is átesett, így megérkeztek a többé-kevésbé pontos technikai részletek is - ezek még változhatnak, hiszen az Asus kénytelen tovább tökéletesíteni az első példányt.

 

Az 55 nanométeren készülő grafikus chipek 668 MHz-en futnak, mindegyikük 512 MB GDDR3 memóriára támaszkodik, amely 1656 MHz-en végzi munkáját. Ezzel összesen 1536 MB memória foglal helyet a kártyán, valamint 960 egyesített shader egység - a brutális jelző tökéletesen illik a megoldásra. Az első nemhivatalos teszteken az EAH3850 kombinált, hagyományos bordákra és vízhűtésre épülő rendszer révén maradt elfogadható hőmérsékleten, a négy DVI-kimenetet és 256 bites memória interfészt tartalmazó kártya pedig rekordot döntött.

 

0330asus3gpu.jpg

 

A tesztek során a megoldás az ASUS Rampage Formula X48 nevű konfiguráció részeként dolgozott, amelyet Core 2 Extreme QX9770 processzor hajtott meg 4,6 GHz-en. 3DMark 03-ban 94 ezer pontot ért el a kártya, ami rekordnak számít, 3DMark 06-ban pedig csaknem 25 ezret, amely szintén a legmagasabbak között van. A 769/1053 MHz-re túlhúzott grafikus kártya a beszámoló szerint a megfelelő szoftverek hiánya miatt nem volt tovább feszíthető, így az első próbálkozás még nem perdöntő. Kétségtelen, hogy a Radeon HD 3800 X2 után új zászlóshajó jelenik meg, már csak az a kérdés, mikor.

 

A megjelenési dátumról és a várható árról ugyanis az Asus még mélyen hallgat - nyilván nem olcsó megoldást készítenek.

 

http://www.nordichardware.com/image3.php?id=4801
http://www.nordichardware.com/image3.php?id=4799

 

Forrás: sg.hu

http://www.sg.hu/cikkek/59158/harom_grafikus_chip_az_asus_kartyajan

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...