Jump to content
PirateClub.hu

Film Vs. Könyv


mileszendi
 Share

Film vs. Könyv  

76 fórumtag szavazott eddig

  1. 1. Szavazz,hogy melyik a jobb általában szerinted?

    • Könyv
      53
    • Film
      23


Recommended Posts

Könyvből film vagy inkább ne?


A topikba várom, hogy melyek a kedvenc könyveitek amelyekből film készült vagy pont fordítva. :) Lényeg, hogy írjatok minél többet, mert én általában szeretem ha egy általam kedvelt book-ból jó movie-t csinálnak! Szóval várom, hogy kinek mi volt a legjobb, legrosszabb, legviccesebb, legkülönbözőbb fkönyvből film élménye!
Link to comment
Share on other sites

Kezdem a Vágy és vezekléssel!

Nekem a könyv jobban tetszett, habár csak a film után olvastam el! A filmnek a befejezése volt kicsit furi de egyébként jó színészeket választottak és elég különös,de érdekes volt a különböző nézőpontból való megközelítéses technika.

Link to comment
Share on other sites

Hát...

Harry Potter: könyvben imádtam/imádom, filmben is tetszett :)

Battle Royale: a könyv zseniális,a film nagy csalódás volt

Interjú a vámpírral: könyvben szintén jobban tetszett (A kárhozottak királynőjét még csak elkezdtem, de már ttotál mász, viszont a filmet imádom :) )

Link to comment
Share on other sites

könyvnél tettem le a voksom de nem ellenzem hogy filmböl könyv készül persze gond az ha az ember nek eszébe se jutt elolvasni akönyvet mert "láttam filmen" de azért valjuk be a gyürük urát sem ismerik enyien ha nincs a film...

 

mileszendi: szerintem adhatál volna egy szavazó panelt a témához ugy szerintem jo ötlet

Link to comment
Share on other sites

aki szeret olvasni, annak a könyv, mert minden sokkal részletesebben le van írva, és mivel nincs időkorlát sokkal több is :)

 

én nem olvasok sokat de pl. a stephen king: végitélet könyv után a film elég illúzióromboló volt :( igaz jó régi film, de akkor is :)

Link to comment
Share on other sites

1000X inkább a könyv. Egyik nagy kedvencemet, a Galaxis Utikalauzt úgy elámerikai-blokbaszteresítették, hogy rossz volt végignézni. Mondjuk, hozzá kell tenni, hogy a britek is megfilmesítették anno a 80-as években, minisorozatot készítettek belőle, és az nagyon ott van színvonalilag. Szóval ha már könyvet akarnak megfilmesíteni, legalább csinálják jól, és ne változtassanak a történeten (legalábbis ne nagyon), mert az úgy se lesz jó.

Link to comment
Share on other sites

stephen king könyvek jobbak könyvben mint filmben, harry potter is sokkal jobb könyvben, és az alien 2-t is olvastam könyvben, a film utána csalódás, nem úgy képzeltem el az egészet, sokkal félelmetesebbnek :( sz'al én a könyvre szavaznék...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

hát általában a könyv mindig jobb..........Harry Potter,Arany iránytű,Battle royal,narnia............ez mind sokkal jobb könyvben................bár a Stephen King filmek el lettek találva.............na jó az arany iránytű film elég jó lett

Link to comment
Share on other sites

A könyv jobb. Vegyük pl. HP filmeket. Egy csomó mindent kihagytak a filmből. A filmben csak úgy történnek az események. Persze vannak jó könyv feldolgozások pl a Gyűrűk Ura, az a film nagyon tetszett.(És a könyv is!)

Végszóként had idézzem egy régi osztálytársamat:

"Hogy okos legyél ÓVASSÁ sokat!" :lol:

Link to comment
Share on other sites

1000X inkább a könyv. Egyik nagy kedvencemet, a Galaxis Utikalauzt úgy elámerikai-blokbaszteresítették, hogy rossz volt végignézni. Mondjuk, hozzá kell tenni, hogy a britek is megfilmesítették anno a 80-as években, minisorozatot készítettek belőle, és az nagyon ott van színvonalilag.

Tökéletesen egyetértek veled, nekem is a kedvencem az Útikalauz és soha nem gondoltam volna, hogy Douglas könyvét meg lehet filmesíteni, annyira irodalmi darab. S valóban a BBC remek sorozatot készített a könyvből, szinte tökéletesen visszaadva a könyv hangulatát. Úgyhogy vannak remek filmes adaptációk, de ezek a ritka kivételek, melyek erősítik a szabályt.

Valóban a könyvek sokkal többet tudnak adni a filmmel szemben, de az olvasáshoz nem árt némi fantázia és képesség a gondolat szabad szárnyalására.

 

Link to comment
Share on other sites

Ha a könyv csak alapötletnek szolgált, akkor hiba lenne párhuzamot állítani a két alkotás közé, de ha az adaptáció célja a könyv tartalmi megfilmesítése, akkor valóban kritikusabban szemléljük a filmet és joggal várjuk el a tartalmi hűséget. A megvalósítás viszont rendezőként változhat és változnia is kell, mert egy könyv olvasása közben is mindannyiunk másként éljük meg a történetet és a direktorok is emberből vannak, így egyénenként mást álmodnak filmvászonra.

Link to comment
Share on other sites

Asimov művek:

Én a robot...könyvben sokkal jobb volt, a film nem éppen követte a történetet, és a főhősnő személye is nagyon torz volt, a könyvben sokkal karakteresebb!

A 200éves ember...na ez egy igazi átirat, kb. annyi köze van a könyvhöz, hogy a szereplők neve egyezik, igazi Disney szart csináltak belőle...

-------------------------

Kedves ellenségem:

Nekem a film nagyon tetszett, a mű sem volt rossz, mégis valahogy, láttam a színészek játékát, így jobban át tudtam élni ami kettőjük között történt, tehát ez egy üdítő kivétel!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...