Jump to content
PirateClub.hu

Ősrobbanás, Isten, Teremtés...


Caraffa
 Share


Recommended Posts

Isten nem szól bele...attól hogy valamit az orvosok nem értenek az nem azt jelenti hogy azt isten csinálta,mivel hogy isten semmibe se szól bele (eddigi tapasztalataim szerint) felesleges feltételezni a létezését...., ja hogy teremtés inkább hiszek a nagy bumm ,meg az evolúcióban ami nem bizonyított ,de jelenlegi ismereteink szerint..a legvalószínűbb,mint hogy abban higgyek amit néhány pap meg 1 könyv mond.

Link to comment
Share on other sites

Az evolúció nem igazán az én terepem, de az ősrobbanás-elméletet azért alátámasztja egy pár közvetett és közvetlen bizonyíték. A tér tágulása, a háttérsugárzás, a mai elemek gyakorisága az univerzumban, stb. Bár gondolom ez igaz az evolúcióelméletre is ugyanúgy, tudományos elméleteket többnyire nem csak előhúznak egy kalapból, hanem valami mindig van mögöttük, ami aztán vagy igaz, vagy nem.

 

Másrészt az ősrobbanás-elmélettel kapcsolatban elég sok tévhit él az emberekben, ahogy látom. Nem is nagyon vág ide ebbe a vitába szerintem, mivel nem közvetlenül az univerzum létrejöttére ad magyarázatot, hanem inkább arra, hogy a valamilyen módon létrejött anyagból/elemi részecskékből hogyan épült fel a mai világ. A kreacionizmus és a BBT nem feltétlenül zárják ki egymást.

 

 

De hogy az okoskodáson kívül legyen valami más is :P

Én inkább a tudományos magyarázatok felé hajlok. Akármilyen istenforma létezése számomra nem logikus vagy szükségszerű. Kevés olyan dolog van, amit nem lehet valami más, tudományos módszerrel megmagyarázni. Másrészt az istenek, akárcsak az egyéb természetfeletti életformák, lényegében úgymond emberi találmányok. Kezdve az őskori civilizációk természeti isteneitől egészen a mai monoteista egyházak isteneiig mindegyik az emberi agyból pattant ki különböző okokból. Már csak a két említett véglet közötti különbségek miatt sem tartom logikusnak.

Link to comment
Share on other sites

Most nemrég "hangzott" el az egyik kommentben:

Nem avatkozik be.

Akkor egyáltalán mit csinál???

Valószínű nem ő teremtette meg a világot (szerintem biztosan...)

Nem bünteti az embereket.

Nem csinál semmit.

Akkor mégis mi alapján feltételezik az emberek, hogy létezik.

Ha valamit nemtudnak megmagyarázni, arra találják ki az emberek a vallásokat. Ilyen pedig lassan semmi nem marad.

Link to comment
Share on other sites

Az istenhit régen a háborúk, a nyomorúság idején volt a toppon. Azóta süllyed. Már az Egyház is teljes ellentéte a középkori Egyháznak. Ez a vallás szerintem 100 éven belül ki fog múlni, mert manapság pár túlbuzgó családon kívül csak az idősek járnak misékre.

Link to comment
Share on other sites

Tessék megnézni egy Discovery Science műsorát, amikor az űrröl, csillagokról, robbanásokról, életről, stb ről van szó. Multkor volt egy műsor, néztem, és az első élet kialakulását mutatták be.

 

Én a tudományban hiszek, mert már vissza tudják vezetni, hogy mi is volt régen.

 

lehet nyugodtan hinni Istenben, de... Van egy ismerősöm. Nagyon padlón voltak anyagilag, semmi nem jött össze nekik. Szó szerint semmi. Már nem tudták, hogy mit csináljanak, és akkor elhatározták, hogy nekiálnak végső elkeseredésükben hinni Istenben, Jézusban stb... Most boldogok, mert hisznek valamiben, hogy Ő által hátha jobb lesz.

 

Ez is egy megoldás, de ugyan ugy, ha nincs pénzed, hihetsz akármennyire istenben, nem fog neked kenyeret leküldeni az égből. hagyni fog meghalni...

Link to comment
Share on other sites

Látom itt egyesek nagy tévedésben vannak, és megpróbálják Istent a tudománytól elválasztani. Ez tévedés. A tudománynak nagyon fontos szerepe volt és van is, csak materialista gondolkodás egy kicsit rossz irányba tereli a kutatásokat. A tudománynak az lenne a feladata hogy a teremtettvilágot vizsgálja és kutassa. Felfedezze a természet törvényeit, azokat a törvényeket,melyeket Isten alkotott. Mivel Isten alkotta ezért őt ezek a törvények nem szorítják kordába,és tud tenni olyan dolgokat(csodák) melyek ellent mondanak a természeti törvényeknek. Például vörös tenger szétválasztása...

 

Másrészről nem tudom, hogy az evolúciós elméletet egyesek miért nevezik tudománynak??? Holott azt az összes tudós tudja hogy nem igaz. Van egy pár tudós aki azért görcsösen ragaszkodik hozzá..és kutat ebben a témában. Aztán van a tudósoknak egy csoportja akik hisznek egy Istenben,és ők nem kutatják a világ keletkezését, mert tudják, hogy hogyan történt, de mondjuk ők kutatnak olyan dolgok után hogy milyen is lehetett az özönvíz stb. És végül vannak azok a tudósok (ők vannak a legtöbben) akik lázasan keresnek egy másik választ az evolúció helyett arra, hogy hogyan is jött létre az élet...persze Istent ebből is ki akarják hagyni.

Az iskolákban viszont még az evolúciót tanítják, mert még nincs meg az új elmélet...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Vörös tenger szétválasztésa

Bármi bizonyíték arra, hogy megtörtént??? NINCS! Csak egy könyvben leírt esemény, amit alapból arra használtak emberek, hogy hatalmat szerezzenek.

tudománynak az lenne a feladata hogy a teremtettvilágot vizsgálja és kutassa. Felfedezze a természet törvényeit, azokat a törvényeket,melyeket Isten alkotott.

Már nem azért, de a tudomány, már elhagyta ezt az alacsonyabb szintet, és képes megmagyarázni, hogy a dolgok miért úgy vannak, ahogy, hogyan keletkeztek stb.

Másrészről nem tudom, hogy az evolúciós elméletet egyesek miért nevezik tudománynak??? Holott azt az összes tudós tudja hogy nem igaz.

Neked is figyelmedbe ajánlom ezt itt:

http://www.pirateclub.hu/index.php?showtopic=6511876&hl

Sok szerencsét ezek megmagyarázására...

Link to comment
Share on other sites

Lehet hinni istenben, de ha nincs pénzed kajára, nem fog neked küldeni kenyeret.

 

A Tudomány meg a Vallás, lassan 2 csoport lesz. sőt már az.

 

Én a tudomány, és a bizonyított tények csoportjába tartozom. Hittem én eleget, és mindig csalodtam :)

Link to comment
Share on other sites

Isten és az evolúció összeegyeztethető, csak belemagyarázás kérdése, de szerintem se lehet választ adni a kérdésre, vagyis mi nem tudunk, csak a tapasztalataink és a tudásunk alapján, én meg nem igazán bízom az emberi tudásban. :P A tényeket csak mi hisszük tényeknek, ha egy szemfényvesztő az ellenkezőjét bizonyítaná be és nem jönnénk rá a trükkjére akkor azt tekintenénk igazinak. Régen a föld lapos volt. :) Mindig többet tudunk meg, de sose tudunk meg mindent.

Link to comment
Share on other sites

Az ősrobbanás egy kicsit zavaros nekem, meg a relativitás elmélet meg ilyesmi... Én kicsit mást találtam ki, de egy fizikus lehet kiröhögne :D Igazából magát a létezést eddig senki nem tudta megmagyarázni... Van és kész :P

 

Az élet létrejötte... hát szerintem az evolúció a legkézenfekvőbb megoldás a kérdésre :)

Link to comment
Share on other sites

Én tudományban hiszek, mert az, ahogyan bebiznyítják a régmúltat, azt megcáfolni nem tudják az istenhívők, könyvekkel a kész tények ellen harcolni nem lehet.

 

Istenben nagyon is hiszek!!! mert 2 szer a mamám fent meglökte isten kezét és életbe maradtam 2 olyan balesetben, amiből nagyon sok ismerősöm a föld alatt van. Nem a fizikai állapotom és nem a "kis" sérülés miatt élek 100% életet, hanem mert isten közbeavatkozott!

 

1 dolog, a tényeket NE próbálja meg senki -hiszéssel- eltorzítani, vagy megcáfolni! ami tény az tény lásd evolúció!

ISTEN VAN! ez számomra TÉNY mivel ÉLEK!

 

1 bizonyíték; fejjel kivinni a szélvédőt öv nélkül, a műszefalat ripityára törni (felismerhetetlenségig), kormányt C alakba hajlítani bordákkal, fékpedált áttolni láddal a padlón!!!

 

aki kicsit vágja akocsikat rájön ezt úgy túlélni, hogy 2 karcolás volt a kezemen NEM lehet

 

2 bizonyíték; jobb combom tövében a combartéria (test pár pontja van ahol a vérsét nem lehet elállítani és ez az egyik) szétrobbant, valamint 2 véna is mellé zárt sebbel! 2 hét kórház 1 nagy műtét és élek!

 

 

sokan sokkal kevesebbtől is meghalnak, nemcsak szerencsésnek érzem magam, de érzem, hogy ezt normál helyzetben nem éltem volna túl. Istent NEM kell szidni, mivel nem tudhatja senki se, hova kerül miután szívdobbanása után eltelik 7 perc... mármint a kis buksidban levő tudatod...

Link to comment
Share on other sites

És az orvosok meg a műtősök keze kicsit sem volt a dologban...

Vannak ilyen esetek, nem is ritkák.

Ha meg Isten tette, akkor más ilyen helyzetekben miért nem segít embereken? Ott van a csecsemős példa, amit említettem kicsit feljebb, az számomra még mindig megmagyarázhatatlan, ha Isten olyan kegyes... Márpedig a legtöbben ezt állítják, a többiek pedig belátták hogy ez nem így van.

Link to comment
Share on other sites

Ha meg Isten tette, akkor más ilyen helyzetekben miért nem segít embereken? Ott van a csecsemős példa, amit említettem kicsit feljebb, az számomra még mindig megmagyarázhatatlan, ha Isten olyan kegyes... Márpedig a legtöbben ezt állítják, a többiek pedig belátták hogy ez nem így van.

 

Isten útjai kifürkészhetetlenek. Ha valami rossznak is tűnik, nekünk első ránézésre az hosszútávon lehet nagyon jó dolog is. Mi nem érthetjük meg Isten cselekedeteit, hogy mit miért csinál, és nem is ítélkezhetünk felette.

 

Most hirtelen két példát tudok csak mondani: Az egyik, nem tudom ki hogy van vele, de biztos amikor a szüleitek neveltek titeket...bizonyos dolgokat nem engedtek meg nektek. És lehet hogy akkor azt gondoltátok ez igazságtalan, és a saját gyerekemmel ezt biztos nem fogom csinálni stb...és lett gyereked, és ugyanazt te sem engeded meg neki..mert rájöttél közben hogy a szüleidnek volt igaza.....Nekem van ilyen élményem.

 

A második pedig egy történet Isten útjainak szemléltetésére...:

 

Egy öreg remete kunyhója előtt feküdt és azt gondolta: „Hiszen már elég régen élek ezen a világon, de hogy abban minden rendben volna, és hogy Isten útjai mindig jók és bölcsek lennének, abba sehogyan sem tudok belenyugodni.” Ezzel a gondolattal aludt el, és egy álmot látott.

Azt álmodta, hogy egy hang szólt hozzá az égből: „Kelj fel, János, és menj ki a világba, megmutatom neked Isten útjait!” Felkelt, vette a botját és kilépett az erdőbe. Nemsokára eltévedt. Sehogyan sem talált kiutat, és félelmében kiabálni kezdett, hogy valaki meghallja. Egy ismeretlen férfi lépett hozzá és így szólt: „Gyere velem, mert egyedül nem tudod megtalálni az utat ebben az erdőben.” Estére egy házhoz értek. A házigazda barátságosan befogadta, s bőségesen ellátta őket étellel, és szállást adott nekik, mert így mondta: „Boldog napot ünneplek ma. Ellenségem kibékült velem és barátságunk megpecsételésére egy arany poharat ajándékozott nekem.” – Másnap azt kívánták a házigazdának, hogy Isten jutalmazza meg irgalmasságáért. A remete azonban észrevette, hogy kísérője titokban kivette a szekrényből az aranypoharat, batyujába csúsztatta, és amint továbbmentek, magával vitte. A remete ezért már-már megharagudott, de kísérője így szólt „Hallgass! Ilyenek Isten útjai!”

Ezután megint egy házhoz jutottak. A házigazda azonban fösvény volt, káromkodott és szitkozódott a kéretlen vendégekre. Gúnyolta és bántotta őket. „Innen el kell mennünk” mondta a kísérő, „és le kell ráznunk cipőinkről a port.” De még mielőtt elindultak, odaajándékozta a házigazdának a szép aranypoharat. Az csodálkozott és nem tudta, hogyan jön hozzá. „Mit csinálsz itt?” fortyant fel a remete, de a másik az ujját szájára tette és így szólt: „Hallgass! Ilyenek Isten útjai!”

Estére ismét egy emberhez érkeztek. Ez nagyon jó valaki volt, csak nagyon szomorú. Elmondta, hogy munkájával nem tud boldogulni, üldözi őt a balszerencse, mindenét el kell adogatnia. Nincs neki már egyebe, csak a rozzant viskója, üres falaival. „Isten meg fog segíteni”, mondta a kísérő. De távozásuk előtt fogta a lámpát és felgyújtotta a házat a fejük fölött. „Állj!” kiáltotta a remete és meg akarta akadályozni, de az azt mondta: „Hallgass! Ilyenek Isten útjai!”

A harmadik nap estéjén egy olyan férfihez jutottak, aki szívélyesen fogadta őket, de nagyon komor, magába zárkózott ember volt. Csak a kis fiacskájához volt nagyon kedves. Egyetlen gyermeke volt és nagyon szerette. A remetének ez nagyon tetszett. Amikor reggel elbúcsúztak, azt mondta a házigazda: „Én nem tudlak benneteket elkísérni, a fiam majd megmutatja nektek az utat a padlóig, amely átvisz a vízen. De vigyázzatok a gyermekre, nehogy valami baja legyen!”

„Isten meg fogja őrizni”, mondta a kísérő és kezet nyújtott a házigazdának. Mikor a keskeny pallóhoz értek, amely alatt zúgott a víz, a gyerek vissza akart térni. De a kísérő így szólt: „Menj csak előre!” Mikor a palló közepére értek, megragadta a gyermeket tarkójánál fogva, fölemelte a magasba és lehajította a folyóba.

A remete most már nem tartóztatta magát s kísérőjére kiáltott: „Te képmutató ördög! Inkább pusztuljak el a vadonban, vagy tépjenek szét a vadállatok, mintsem hogy veled még csak egy lépést is tovább menjek! Ezek lennének Isten útjai, amelyeket meg akarsz mutatni? Hazudsz és menj a hazugságoddal a pokolba!”

De ebben a pillanatban a kísérő angyallá változott. Mennyei fény sugározta körül és így szólt: „Halljad János! Az a pohár, amelyet elvettem a barátságos embertől, meg volt mérgezve. A fösvény bűnei büntetéséül a halált üríti ki belőle. A szegény, szorgalmas ember ismét felépíti a házát, és a hamu alatt kincset fog találni. Ezáltal kijut nyomorúságából. Az az ember, akinek a gyermekét vízbe dobtam, hírhedt gonosztevő. Gyermekéből, akit rosszul nevelt, idővel gyilkos lett volna. Most pedig az apa szívét gyermekének elvesztése bűnbánatra fogja indítani, maga a gyermek pedig jó helyen van. Te nem ismerted ki magad Isten útjainak bölcsességében és igazságosságában. Lásd! Most láthattál belőle egy darabot. Légy megelégedett ezután!”

Ezzel az angyal eltűnt. A remete felébredt, bement a kunyhójába és ettől a naptól fogva kigyógyult minden kételyéből."

Link to comment
Share on other sites

Erre még mindig a csecsemős példát tudom hozni, meg azt, amikor jó embereket ölnek meg mások... Az miért van?

A csecsemős példához annyit, hogy ott volt a műszives fiú, aki aztán új szívet kapott, és látszott is rajta, hogy normális, nincs vele semmi gond sem a szüleivel. Akkor neki miért kellett meghalnia?

Vagy ott van Sok diktátor, aki halált hozott egész városokra mégis meddig élt...

Link to comment
Share on other sites

Tehát akkor a gyerket kell megölni akit gyilkosnak nevelnek, és nem azt kell eltávolítani aki gyilkossá neveli a gyerekt,nem tetszik ez a vallás nekem akkor se :\ ,meg kell ölni valakit azért mert nem enged be a házába?huh... először nem sikerül megmérgeznie valakit, megpróbálja majd mégegyszer :) ...a szegény csávónak meg nem lett volna egyszerübb szólni h ott a kincs?..vagy az nem olyan ''istenes''?

Link to comment
Share on other sites

Pár hónapja, felismertem egy érdekességet, legalábbis azokra vonatkozóan, akik valaha is valamilyen formában hittek Istenben:

 

- Ha nagyon nagy baj van, újra fogsz hinni, mert nincs más lehetőséged.

 

Szerintem mielőtt végleg feladod és megölöd magad, Istenhez fordulsz utolsó lehetőségként.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...