Jump to content
PirateClub.hu

Ősrobbanás, Isten, Teremtés...


Caraffa
 Share


Recommended Posts

Kedves Murkika!

 

Első kérdésed teljes mértékben alaptalan. Megadtam egy linket egy videore, amiben benne van a bitonyítás! Előbb nézd meg, aztán vélemányezd, kérlek!

 

A dinoszauruszok NEM bizonyíték a hatezer évnél korábban is létező földre! NEM MILLIÓ ÉVEEL EZELŐTT éltek! Ha igen, akkor azt mivel magyarázod, hogy találtak olyan megkövült dinoszaurusz lábnyomot, amiBEN BENNE volt egy emberi lábnyom. Egybe voltak kövülve!!!

Ilyenről ugye nem hallottál? Ezeket azért nem mondják el, mert cáfolják az evolúciót. Amaz fontosabb nekik, mint a tudományos tények, mivel nagy eszköz számukra, sok pénzt jelent. Miért az motorolaj is. Szennyezi a környezetet. De nagyon sok pénzt jelent, ezért nem szüntetik be, pedig már feltatláltak olyan autókat, amit vízzel, levegővel, vagy elektromosan működnak. A cigarettát szintén azért nem tiltják be, mert sok-sok pénzt jelent. Persze leginkább akkor, ha keveredik az autók által kipufogott gázokkal. Ez nem tény, csak hallottam. De azért is nem tiltják be, mert jó neki, hogy hamar meghalnak az emberek, mert akkor nem kell fizetni nekik nyugdíjat. Szóval az evolúciót is ilyen megfontolásból nem irtják ki, PEDIG MÁR MEG VAN CÁFOLVA!!! Nagggyon sok oldalról! Nézd meg a videot!!!

 

Bocsánat, nem akartalak felidegesíteni. De feltételezem, hogy ha te valamiben 100%-osan, megkérdőjelezhetetlenül biztos lennél, akkor simán megmondanád azoknak, akik nem így gondolják, hogy tévednek. És én nem csak a levegőbe beszélek, hanem szolgálok bizonyítékokkal is. Nézd meg a videot!

 

Nem bántottál meg! Nincs harag. Én is ugyanúgy sok-sok hibával rendelkezem, mint Te. Nem vagyok jobb nálad picitvel sem. Nem is tartom jobbnak magam. Én csupán azt mondom, hogy Isten igaz, és Neki van megoldása ezekre a hibákra, bűnökre. Leírtam az első hozzászólásomban, hogy mi ez. Olvasd el, kérlek!

 

Várom a visszajelzéseket! : ) ... Bence

Link to comment
Share on other sites

Kedves ProCukor!

 

Ember nem tudja megválasozlni ezeket a kérdéseket. Ezért hazugság az evolúció!

 

Isten meg tudja viszont válaszolni ezeket a kérdéseket, és meg is teszi! Olvasd el, kérlek, amit írtam arról, hogy mit válaszol Isten ezekre a kérdésekre, valamint nézd meg a videot is, mert benne van a válasz, amit keresel. Mármint ha keresel. Én erre buzdítalak Téged!

 

... Bence

Link to comment
Share on other sites

Kedves Brandiska!

 

Da Vinci kód? Utánanéztél te annak, milyen nagy átverés? Szegény Da Vinci mit szólna ehhez? Egyszerű megfogalmazni: az egy KITALÁLT TÖRTÉNET, aminek a célja, hogy megtévessze az embereket, és eltávolítsa Istentől. Ez a cél megegyezik a Sátán céljával. Ezért nem éppen jó ez a kiindulópont.

 

Amint már korábban sokszor írtam, VAN VÁLASZ!!! Keresd, és megtalálod!

 

Bocsi, ez nem leszólás akar lenni, csak egy egyszerű válasz, melyben rámutatok Isten igazsága, és a te általad írtak közti különbségekre. Legalább is ez a célom! : )

 

... Bence

Link to comment
Share on other sites

Kedves Pupák95!

 

Először is Téged is kérlek arra, hogy NÉZD MEG A VIDEOT! Benne vannak a bizonyítékok.

 

Ez nem olyan sok kifogás. Persze gondolom nem csak ennyi van. Szeretném, ha felsorolnád mindet! Szívesen válaszolok rá!

 

Először kérlek, hogy ne keverd össze se "a vallást", se "más vallásokat" Istennel, és a szavával, a Bibliával. Nem mondanak egyet. A Biblia egyértelműen kijelenti, hogy CSAK EGY ÚT VEZET ISTENHEZ!!!

Azt remélem nem gondolod, hogy nincs abszolút. Egyszerű erre válaszolni. Ebben abszolút biztos vagy?

Csak egy érdekes kérdés, hogy ha nem Isten szavára állt volna elő, akkor miért hívnák úgy, hogy "univerzum", aminek a jelentése: "egy kimondott szó"?

Isten az embert tökéletesre teremtette! A gonoszságot és a szenvedést az ember szabad akaratából maga hozta a világba. Hogyan csináltad volna jobban? Nem adtál volna az embernek szabad akaratot? Hiszen ezzel csak egy robot lény hozott volna létre, "aki" nem azért tesz dolgokat, mert az helyes, hanem azért, mert azt parancsolták neki. Isten azt akarja, hogy az ember saját maga szabad akaratából döntse el, hogy mit akar, jót, vagy gonoszat. Nem tartotta vissza az abban, hogy létrehozza az embereket, hogy némelyek esetleg tudatosan a rosszat választják, mivel tudta, hogy lesznek olyanok is, akik az igazságot választják, azt, ami jó és helyes.

Mivel nem értesz ebben egyet? Hogyan csináltad volna Te jobban?

 

Várom a visszajelzéseket! : ) ... Bence

Link to comment
Share on other sites

Kedves Weedee!

 

Most válaszolok a többi kérdésedre is. Szép sorban megyek. Ami nálad egy bekezdés volt, arra én is egy bekezdésben adok választ, így láthatod majd, mit mire írtam. A bekezdéseket két enterrel választottam el. Ahol ilyen nincs, az nem számít külön bekezdésnek.

 

A hozzászólásodat még szinte el sem kezdted, már rossz úton vagy. Abból indulsz ki, hogy úgysem lehet megmagyarázni. Ez a legrosszabb közelítés, mivel nagyon is kielégítően biztosítja azt, hogy Te soha ne tudd meg a válasz, mivel alapból kizárod, hgoy van.

Ennek ellenére te mégis sok "választ" írtál. Érdekes, mivel most azt mondtad, hogy nincs is válasz egyáltlán. Isten az egész történelmet végig kíséri. Minden korban megtalálhatod. Az, hogy most sok tudományág magas szintű ismereteket biztosít CSAK BEBIZONYÍTOTTA a Biblia igazát azóta mostanáig.

Tudod amit Te csinálsz az a legkönnyebb. Azt mondod, nincs válasz, így kijelented, hogy neked ezzel nincs dolgod. Egy ideig talán ez "megkönnyíti" a dolgodat, de nem fog segíteni rajtad, amikor majd Isten színe elé kell állnod, és elszámolnod Neki a tetteidről.

A világ vége valóban elég közel van. Azt nem lehet persze tudni, hogy ez pontosan mit is takar. Ha azt állítod, hogy a világ a puszulás felé tart, akkor miért mondod, hogy idővel az ember mindentudó lesz. Az nem éppen egy teljes puszulással egyenértékű irány!

 

Az időt nem emberek találták ki.

Igaz, az állatok viselkedéséből egyértelműen látszik, hogy nem foglalkoztatják őket ezek a dolgok. Az, hogy az ember ebben más, csak bizonyíték arra, hogy NEM ÁLLAT!

 

Ha egy állat meghal nem kelt életre férgeket. Nem az állatból lesz a féreg, a férgek férgekből leszenk, és odamásznak, hogy fogyasszanak a dögből. Szintén féregből sem lesz más állat SOHA! CSAK féreg. Nem igaz, amit írtál.

 

Isten nem emberek találták ki. Nézd meg a videot!!! Direkt azért vannak ilyen dolgok az életben, hogy az embereknek elkerülhetetlenül el kelljen gondolkozniuk ezeken a nagyon fontos kérdéseken. A természet pedig árulkodik az Alkotójáról. Ha mutatok neked egy festményt, mi kell ahhoz, hogy meggyőződj, volt festője? A festmény maga tökéletes bizonyíték. Nem kell látnod a festőt, hogy elhidd: létezik. A világegyetem létezése önmagában is bizonyítja Alkotója létezését.

 

Nincs rosszul feltéve a kérdés. Nagyon is helyénvaló!

 

A Biblia választ ad a világ keletkezésére, és végére is! Nézd meg a videot! Tényleg benne van! Bizonyítékokkal!!!

 

Számos elmélet van a jövőről? Igen, persze! A múltról és a jövőről is van számos elmélet. De egyik sem különbözik oly mértékben a többitől, mint a Biblia igazsága!!!

 

Élet nem lesz élettelen anyagból!!!

 

Szeretem a vicceket. De csak a jókat.

 

Elképzelni nem lehet mindent! El kell fogadni, hogy nem csak az létezhet, amit Te el tudsz képzelni! Ez már sokaknak sikerült. De persze vannak, akik önmagukat becsapva elzárkóznak ezek elől. Azért csapják be önmagukat, mert egyszerűen nem igaz az, hogy mindent tudnak az emberek. Az idő múlásával csak az bizonyosodik be, hogy mennyire sok van még olyan, amit még nem tudunk.

 

A világegyetem nem végtelen. Annak van eleje, meg vége. Csak Isten végtelen. Ezt teljes valóságában megérteni nem lehet, de meg lehet próbálni közelíteni különböző elképzelésekkel. Például definiálhatod ezt úgy, hogy nincs az idő által korlátozva. Az ember viszont korlátozva van fogantatása pillanatától fogva, ezért nem tudja megérteni, milyen korlátlannak lenni ebben. Ezt hasonlíthatnánk mondjuk süketen született emberhez. Hiába próbálod neki elmagyarázni, hogy milyenek azok a "hangok", nem fogja tudni megérteni. DE ez nem zárja ki azt, ugyebár, hogy hangok léteznek!

 

Igen, a világnak van eleje, és lesz vége is. Utána mi lesz? Egy új világ! De annak is Isten lesz az Alkotója!

 

Ha az ember önmagából indul ki, nem is lehet megválaszolni. De ha elfogadja, hogy nem csak ő van a világon, akkor igen.

 

Egy kör is elkezdődött valahol, csak aztán visszatért önmagába. Egy kör megrajzolásához is le kell raknod a ceruzádat egy pontba, és elkezdeni rajzolni a kört. Sőt, még fel is kell emelned, ha csak akarsz örökké ragaszkodni ahhoz a körhöz! Remélem érted, itt mire akarok utalni. Ne ragaszkodj egy rossz elképzeléshez. Az soha sem visz előre.

 

A TUDOMÉNY NEM CÁFOLJA meg ISTEN LÉTEZÉSÉT. SŐT ALÁTÁMASZTJA!!!

Senki sem kérte, hogy tényekben higgyél! Ennek nincsen semmi értelme. Az evolúció viszont NEM tudományos, így NEM tény, NEM bizonyítható!!!

Istenre bizonyíték az egész Univerzum! Igen, a Biblia is, és ha tudnád, hogy mi van benne, akkor soha nem jutna eszedbe, hogy ekkora ostoba hazugságot leírj!

 

Itt emlékeztetlek erre: ISTEN és ISTEN SZAVA, azaz a BIBLIA nem egyenlő VALLÁS! És BIBLIA nem egyenlő azzal, amire egyes részeit használják! A Biblia úgy egy egész, ahogy van! Ha kiveszel belőle, soha nem fogod megtalálni a teljes igazságot. És ha valami nem teljesen igaz, abban van hamisság is, azaz méreg, mint a patkényirtóban (csak olyan 0.05%-a méreg).

Sok kifogást találnak az emberek arra, hogy ne menjenek Istenhez. Sokan használnak ki más embereket, és vallásossággal leplezik a tetteiket. De amint mondtam a Biblia elítéli a vallásosságot!

Nézd meg a videot! Ott bebizonyítva van. És akkor talán majd te is el fogod olvasni a Bibliát, nem csak másoknak ajállgatod.

 

Azt azért ugye észrevetted, hogy a hozzászólásod elején eléggé ellentétesen vélekedtél erről ... No de mindegy, örülök neki, ha Te itt tartasz, úgyhogy akkor nézd csak meg a videot. : )

 

Az emberek szívébe csak Isten láthat be, de egy ilyen helyzetben sok minden kiderülne arról, hogy az emberek valójában miben, vagy kiben bíznak. Önmagukban, emberi elméletekben, vagy Istenben. Én ilyen esetben azt tenném, hogy kimegyek az utcára, és elmondom az embereknek azt az örömhírt, hogy a föld végével nem kell, hogy az Ő életük is véget érjen, mivel "Isten úgy szerette a világot, hogy az egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Őbenne, az el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (János evangéliuma 3. fejezet, 16. vers).

 

Várom a visszajelzéseket, esetleges további kérdéseket! : )

 

... Bence

Link to comment
Share on other sites

Ne haragudj, hogy ezt mondom, sőt meglehet, hogy én vagyok a hülye, de szerintem sok-sok dologban félreértettél...

 

Túl sok dologban...

 

Ezen kívül nehéz volt végigolvasni a hozzászólásodat, mivel idegesített amit írtál... olvastam a bibliát, és megannyi dologban jártas vagyok, nem szeretem, ha hülyének néznek...

 

Mindenesetre elfogadom amit hiszel/gondolsz/tudsz, és nem is írok rá semmit mivel...

Nos ha valaki ennyire magabiztos valamiben mint te, az már szinte őrült, és semmiképp sem lehetne eltántorítani a véleményed mellől... semmiképp...

 

Abba azért gondolj bele, hogy a 100%-ig magabiztos ember is pofára esik egyszer, de akkor nagyon...

Link to comment
Share on other sites

sziasztok

végigolvasgattam a hozzá szólásokat és igen bebizonyitották már hogy volt ösrobbanás de az nem olyan ősrobbanás volt mint ahogy leirják hogy nagy bumm és akkor jött az evolucio ez téves ha elhiszitek elhiszitek ha nem nem.

Rengeteg bizonyiték van hogy mi is történt a földön de ezeket eltitkolják hogy az átlagember ne tudjon róla.

A föld már egyszer elpusztult és az volt az ugymond nagy bumm amire van bizonyiték is a föld már létezett az ösröbbanás elött csak elpusztult. A másik dolog hogy evolució és hogy majdmokból fejlödtünk ki megint csak hazugság és férevezetés. Az embert kivülről hozták a földre,több népet is hoztak a földre de az elsö kiválasztott nép a magyar volt.Ezt igy tudom nehéz elhinni meg van sok ember aki ezt baromságnak tartja de ez az igazásg csak egy tanult világban élünk ahol mások szabják meg hogy mit tanuljon az ember és igy az élete során egy abszolult hamis világkép lebega szeme elött és azt tartja igaznak. De az igazság elvan rejtve. Meg egy hozzászolo irta hogy nemakar olyan lenni mint az öregek hogy 60 évesen majd istenben hisz meg ilyesmi. De a régi öregek hisznek istenben és tudják hogy mi a jó és mi a rosz. Nem is irok tovább mert szerintem nem sok értelme van. De csak egy utolso mondat hogy ha valaki jártas e téren és már van tudása az egészről akkor rájön hogy minden összefügg mindennel,aki meg ebben a kitalált történelemben meg hitvilágban él annak meg csak annyit mondok hogy éljen boldogan csak a gyönyörű tudatlanságban és legyen szép élete.

Link to comment
Share on other sites

Éna hármasra szavaztam, bár eddig egyik vallás szerint sem hiszek Istenben, de sztem ez eléggé valószínű. Meg az ősrobbanás is elég valószínű, meg látványos :D Am azis lehet, h Isten csinálta az ősrobbanást, hogy azé törjék min a tudósok majd az agyukat (elvégre Isten valószínűleg eléggé előrelátó, nemde?)

-De nekem az a kérdésem, ha Isten teremtette a Földet, akkor addig hol "lakott", meg mit csinált? Vagy esetleg a születése után teremtette a Földet? De akkor meg ki teremtette Istent? Vagy honnan jött Isten? Lehet, h egy idegen létforma volt? Deakkormeg akármikor eltiporhat minket! Éneztnemnagyonértem.....

-Hameg ősrobbanás volt, akkor meg mi robbant fel és hogyan? Jaés egyáltalán hogy volt képes egyedül a naprendszerben (jameg a Marson még asszem) kialakulni itt víz, ami nélkül az eddigi emberi tudás nélkül nincs élet? Hogyan történt?

Link to comment
Share on other sites

...végigolvasgattam a hozzá szólásokat és igen bebizonyitották már hogy volt ösrobbanás de az nem olyan ősrobbanás volt mint ahogy leirják hogy nagy bumm és akkor jött az evolucio ez téves ha elhiszitek elhiszitek ha nem nem.

Rengeteg bizonyiték van hogy mi is történt a földön de ezeket eltitkolják hogy az átlagember ne tudjon róla.

A föld már egyszer elpusztult és az volt az ugymond nagy bumm amire van bizonyiték is a föld már létezett az ösröbbanás elött csak elpusztult. A másik dolog hogy evolució és hogy majdmokból fejlödtünk ki megint csak hazugság és férevezetés. Az embert kivülről hozták a földre,több népet is hoztak a földre de az elsö kiválasztott nép a magyar volt...

picard-no-facepalm.jpg

Link to comment
Share on other sites

Éna hármasra szavaztam, bár eddig egyik vallás szerint sem hiszek Istenben, de sztem ez eléggé valószínű. Meg az ősrobbanás is elég valószínű, meg látványos :D Am azis lehet, h Isten csinálta az ősrobbanást, hogy azé törjék min a tudósok majd az agyukat (elvégre Isten valószínűleg eléggé előrelátó, nemde?)

-De nekem az a kérdésem, ha Isten teremtette a Földet, akkor addig hol "lakott", meg mit csinált? Vagy esetleg a születése után teremtette a Földet? De akkor meg ki teremtette Istent? Vagy honnan jött Isten? Lehet, h egy idegen létforma volt? Deakkormeg akármikor eltiporhat minket! Éneztnemnagyonértem.....

-Hameg ősrobbanás volt, akkor meg mi robbant fel és hogyan? Jaés egyáltalán hogy volt képes egyedül a naprendszerben (jameg a Marson még asszem) kialakulni itt víz, ami nélkül az eddigi emberi tudás nélkül nincs élet? Hogyan történt?

Felejtsd el istent. Isten nincs. Istent az emberiség találta ki, azon belül is azok, akiknek szükségük volt valamire vagy valakire, akiben hihetnek, hogy ne vesszenek el egyszerűen a hétköznapokban.

Az ősrobbanás-elmélet megint csak kérdéses. Régebben hittem benne, bár nehéz elképzelni, de mostanában kezdek egy kissé elbizonytalanodni.

Amin mostanában gondolkodni szoktam, az az elmélet, ami szerint a világ mindig is létezett, ergo soha sem volt olyan, hogy létrejött, mert mindig is volt. Mondjuk ezt is nehéz elképzelni.

Link to comment
Share on other sites

Felejtsd el istent. Isten nincs. Istent az emberiség találta ki, azon belül is azok, akiknek szükségük volt valamire vagy valakire, akiben hihetnek, hogy ne vesszenek el egyszerűen a hétköznapokban.

Az ősrobbanás-elmélet megint csak kérdéses. Régebben hittem benne, bár nehéz elképzelni, de mostanában kezdek egy kissé elbizonytalanodni.

Amin mostanában gondolkodni szoktam, az az elmélet, ami szerint a világ mindig is létezett, ergo soha sem volt olyan, hogy létrejött, mert mindig is volt. Mondjuk ezt is nehéz elképzelni.

 

Felejtsd el hogy nincs Isten:) Az egész világ azt mutatja, hogy igenis van. Csak nézz körül: rend van a természetben, ha kimégy az erdőbe vagy olyan helyre, ahol nem az ember alkotta világot látod, észreveheted, hogy rend van. És rend nem lehet csak úgy, ahhoz kell egy rendező... Azt tudjuk, hogy a házakat, falvakat, városokat stb. az ember rendezte... de a természetet nem. R-go kell hogy legyen egy másik értelem, ami jóval előttünk volt, van és lesz. Csak egy kicsit gondolj bele: a fizika mindig a rendetlenségre hajt, a rendezetlen jobb mint a rendezett, mert a részecskék energiája így van jól elosztva, maga a rendezetlen mozgás az anyag belső energiája, lásd entrópia kémiában is. Mégis rend van a világban, amelyhez értelmes rendező kell. Ez azért írtam, hogy valamennyire megmutassam, a hit mögött szilárd valóság áll. Rengeek további bizonyíték van, legyen az régészeti, orvosi vagy egyéb.

Üdv: ltakach

Link to comment
Share on other sites

Aric sztem olyan nincs, h mindigis volt, valahogy lérekellett jönnie. Bár ez felveti azt a kérdést, h maga a világegyetem hogy jött létre? <-Bár sztem erre soha, senki nem fog választ találni.

Ez is csak egy feltevés, de szvsz könnyebb elképzelni, mint azt, hogy a semmiből egyszer csak lett valami.

Link to comment
Share on other sites

Felejtsd el hogy nincs Isten:) Az egész világ azt mutatja, hogy igenis van. Csak nézz körül: rend van a természetben, ha kimégy az erdőbe vagy olyan helyre, ahol nem az ember alkotta világot látod, észreveheted, hogy rend van. És rend nem lehet csak úgy, ahhoz kell egy rendező... Azt tudjuk, hogy a házakat, falvakat, városokat stb. az ember rendezte... de a természetet nem. R-go kell hogy legyen egy másik értelem, ami jóval előttünk volt, van és lesz. Csak egy kicsit gondolj bele: a fizika mindig a rendetlenségre hajt, a rendezetlen jobb mint a rendezett, mert a részecskék energiája így van jól elosztva, maga a rendezetlen mozgás az anyag belső energiája, lásd entrópia kémiában is. Mégis rend van a világban, amelyhez értelmes rendező kell. Ez azért írtam, hogy valamennyire megmutassam, a hit mögött szilárd valóság áll. Rengeek további bizonyíték van, legyen az régészeti, orvosi vagy egyéb.

Üdv: ltakach

Nem felejtem el, mert tényleg nincs:) A te saját világodban talán van, és ezzel nincs is baj, de a valóságban nincs.

 

De majd ha egyszer valaki mutat valami kézzel fogható, minden kétséget kizáró bizonyítékot, akkor elhiszem, hogy létezik. Addig ez számomra csak egy fikció marad.

Mert az, hogy rend van a természetben, nem magyarázat egy felsőbbrendű lény létezésére. Nem muszáj minden valaki számára nem érthető dolgot egyből ezzel magyarázni.

Link to comment
Share on other sites

hogy te mien tudatlan meg bunkó vagy Aric ennyi erövel én is vághatnék be képet hogy te mekkora faszságokat mondasz látszik hogy fingod sincs az egészről és még te javitasz ki röhejjes vagy ,de hát ha neked jobb tudatlanságban meghalni mint hogy tisztán látsz mindent akkor legyen úgy

Link to comment
Share on other sites

Én mind az 5-re szavaztam : D

Szerintem minden egyszerre felelős a jelenért, s minden itt is játszódik.

 

A válaszadók százalékát érdekes megfigyelni. Legtöbben a rációt fogadják el, miszerint csak a csillagok zenéjeként vagyunk az, ami. Vagy másként, úgy válaszolnak az emberek, hogy nem is foglalnak állást.

 

Link to comment
Share on other sites

Aric, én nem meggyőzni akartalak, csak érveltem az igazság mellett. Sajnálom, hogy ennyire makacsul gondolkodol, de ha kézzel fogható bizonyítékot akarsz, ott a Biblia, azt legtöbben a kezükkel fogják:-)

Mellesleg, látom érdekel a téma, ezért ajánlom figyelmedve a sorozatokban a "Bibliai történetek megfilmesítve" topicot, nézz körül és még ma felrakok egy sorozatot a Biblia mellett szóló (és ellen szóló) régészeti kutatásokról is, egyebet nem tudok mondani, nem vagyok egyházkutató. Azt viszont szilárdan hiszem és tudom, hogy van Istenünk ;)

Link to comment
Share on other sites

Megértem, én sem akarlak meggyőzni, és, feltételezem, nem is tudlak. Ha te Istenben hiszel, akkor tedd, én nem fogok, csak ne légy annyira elvakult, hogy mindenben őt lásd.

 

A Biblia nem támasztja alá Isten létezését. A Biblia egy könyv, aminek valószínűleg igaz alaptörténete van, az akkori idők szerint kiszínezve egy kicsit. Tehát meglehet, hogy az, ami a Bibliában áll tényleg megtörtént, de gondolj bele abba is, hogy 2000+ évvel ezelőtt írták. Az más világ volt. Akkoriban bármit, amit nem értettek és megmagyarázhatatlan volt számukra, Isten vagy valami egyéb természetfeletti lény munkájának tulajdonítottak.

Ergo lehet, hogy valóban volt egy ember, aki megszületett egy jászolban, és egész életében azt terjesztette, hogy szeressük egymást, amíg egyszer megunták vagy történt valami és keresztre feszítették. Ezt pedig az emberek lassacskán kiszínezték egy kicsit, 'megmagyarázták' azt, amit ők nem értettek.

 

De egy könyv, ami Istenről szól amúgy sem hiteles bizonyíték. Ugyanígy mondhatnánk, hogy Középfölde is létezik, csak mert Tolkien írt róla pár könyvet.

 

 

 

@Gaara666: Még gondolkodom rajta, hogy komolyan vegyelek-e, vagy sem. Majd szólok, ha döntöttem.

Link to comment
Share on other sites

Csakhogy a Bibliát nem Tolkien írta:) Mellesleg ha már a szinezésnél és elvakultságnál tartunk, a bibliát mostanáig senki nem szerkesztette, nem kellett hozzáadni, valamiért mindig megállta a helyét. Én nem hinném, hogy elvakult vagyok, Isten létezését valóban mindenben észre tudom venni, de akkor nyugodtan mondhatom hogy te vagy elvakult: mert te semmiben nem veszed észre.

Mindenesetre fejezzük be, tudom, hogy érvelésekkel nem sokra megyek, ezért ennek a vitának se nagyon lesz eredménye, Isten munkálja bennünk a hitet is. Szép napot!

LTakacH

 

U.I.:Ha feltöltöttem a dokumentumsorozatot, jelzem, ha annyira foglalkoztat a dolog, töltsd le és nézd meg, bár lehet fennt van valahol itt a pirateclub-on. A címe: A Biblia ősi titkai.

Link to comment
Share on other sites

Hát nekem teljesen mindegy hogy komolyan veszel e Aric vagy sem,de én tudom hogy mi az igazság ezen a földön és az ,hogy te mit tudsz meg miben hiszel az a te dolgod nem akarok senkit meg győzni az igazamról,én tudom meg sok más ember is tudja az igazi igazságot és nemigazán érdekel hogy hogy gondolkozol egyszer talán rájössz. Várj csak még pár évet tudatlanul és majd ha eljön az ideje akkor meglátod.

Link to comment
Share on other sites

Nem értetted meg, amit mondani akartam, úgy tűnik. Hogy leegyszerűsítsem: A Biblia egy könyv, amiben szerepel Isten. Ettől ő még nem fog létezni. Ugyanúgy mint pl. Harry Potter, Willy Fog, Frankenstein vagy akárki. Mindegyikről írtak már könyvet, amit felhozhatnánk bizonyítékként a létezésükre, de tudjuk, hogy felesleges, mert nem léteznek.

 

Az valóban igaz, hogy én nem veszem észre semmiben Isten létezését, mert én eddig mindenre találtam valami -számomra- hihetőbb magyarázatot.

 

A vita befejezésében egyetértek. Úgysem jutunk semmire, mert csak elbeszélünk egymás mellett.

Link to comment
Share on other sites

Aric, ha mindenre találtál valami számodra hihetőbb magyarázatot, akkor meg, hogyis van a lélek? Mer azt kézzel nem lehet megfogni, de mégsem tagadja senkisem, h van neki (talán az igazi kemény keresztapák igen, he-he :D ) Abban tuti h isten keze van. A természet talán a világmindenség műve, meg a többit istenes dolgot is meg lehet cáfolni, de sztem Isten létezésére a bizonyíték, maga az ember.

Link to comment
Share on other sites

... Isten létezésére a bizonyíték, maga az ember.

 

Ez tetszett, és mennyire igaz! Mert nemcsak a lélket, de a testet se tudják magyarázni. Orvosin tanulok, és ahogy egyre mélyebben beleásom magam annál inkább lehet látni: ez nem a véletlen műve ;)

 

Link to comment
Share on other sites

Pontosan eggyetértek Itakachal. Semmiből nem lessz valami. Meg ha az evolúciót vesszűk példának meg hogy a majmokból fejlödtünk ki akkor mi a valász arra, hogy a többi majdom amit most látunk szabadon azok mértnem fejlödtek tovább emberré. Meg akkor ha már kifejlödtünk majmokból mértnem fejlődtünk tovább magasabb rendű lényekké. Ezek is elgondolkoztató kérdesek nem ?

Link to comment
Share on other sites

Hello!! azzal kezdeném hogy keresztény vagyok !!! :happy:

De hol, ki és mikor bizonyította bármivelis, például Noé bárkájának és a világot elárasztó szökőárnak a létezését???

Ezzel elentétben az evolúció??

Dinoszaurusz csontkat találtak? találtak , ősembert találtak? persze

A biblia szerint ádám és éva már gondolkozó kétlábon járó ember volt, akkor utánuk megbutultak az emberek és begörbül a hátuk hogy mi a mai emberek találhassunk ősembert vagy mi?!!! :D

Link to comment
Share on other sites

Hello!! azzal kezdeném hogy keresztény vagyok !!! :happy:

De hol, ki és mikor bizonyította bármivelis, például Noé bárkájának és a világot elárasztó szökőárnak a létezését???

Ezzel elentétben az evolúció??

Dinoszaurusz csontkat találtak? találtak , ősembert találtak? persze

A biblia szerint ádám és éva már gondolkozó kétlábon járó ember volt, akkor utánuk megbutultak az emberek és begörbül a hátuk hogy mi a mai emberek találhassunk ősembert vagy mi?!!! :D

Kedves Tiger89, bebizonyították:)

Töltsd le:

A Biblia Ősi Titkai - Noé bárkája, az özönvíz

http://rapidshare.com/files/231308191/bot1.iso.002
http://rapidshare.com/files/231308196/bot1.iso.001
http://rapidshare.com/files/231308813/bot1.iso.003
http://rapidshare.com/files/231308826/bot1.iso.004
http://rapidshare.com/files/231309357/bot1.iso.005
http://rapidshare.com/files/231309430/bot1.iso.006
http://rapidshare.com/files/231309889/bot1.iso.007
http://rapidshare.com/files/231309992/bot1.iso.008
http://rapidshare.com/files/231310467/bot1.iso.009
http://rapidshare.com/files/231310565/bot1.iso.010
http://rapidshare.com/files/231311046/bot1.iso.011
http://rapidshare.com/files/231311134/bot1.iso.012
http://rapidshare.com/files/231311633/bot1.iso.013
http://rapidshare.com/files/231311746/bot1.iso.014
http://rapidshare.com/files/231312218/bot1.iso.015
http://rapidshare.com/files/231312324/bot1.iso.016
http://rapidshare.com/files/231312761/bot1.iso.017
http://rapidshare.com/files/231312909/bot1.iso.018
http://rapidshare.com/files/231313340/bot1.iso.019
http://rapidshare.com/files/231313531/bot1.iso.020
http://rapidshare.com/files/231314002/bot1.iso.021
http://rapidshare.com/files/231314201/bot1.iso.022
http://rapidshare.com/files/231314207/bot1.iso.crc
http://rapidshare.com/files/231314320/bot1.iso.023

 

A többit is megtalálod itt, az utolsó hsz-nál:

http://www.pirateclub.hu/index.php?showtopic=5878237

 

Ha kell éjfélig kölcsönadom a premium accom, hogy gyorsan letudd tölteni. Jelentkezz PM-ben.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...