Jump to content
PirateClub.hu

Ősrobbanás, Isten, Teremtés...


Caraffa
 Share


Recommended Posts

No. Ha már itt van ilyen téma, és ilyen sokkakat érdekel, leírnám, hogy én hogyan gondolkozom erről.

Elolvastam az eddigieket, és mindenre van értelmes válaszom. Ha valaki úgy gondolja, nem volt kielégítő, nyugodtan tegye szóvá!

 

Én úgy látom, és ebben teljesen biztos vagyok, hogy Isten mindenre a végső válasz, mint ahogy erre is. Bocsánat, ha ez fellengzősen hangzott, meg fogom indokolni.

 

Az első felmerülő probléma az volt, hogy hogyan lehet valami "öröktől fogva". Erre egyszerű a válasz, csak egy kis szemlélet váltásra van szükség. Van egy olyan mondás, amit sokan ismernek, hogy az energia nem vész el, csak átalakul. De ezt csak példának hoztam. A lényeg az, hogy a dolgokat lehet úgy is látni, hogy tulajdonképpen minden VAN. Az időbeliség abban nyilvánul meg, ha az a valami VÁLTOZIK. Tehát minden van, csak valamikor ilyen, valamikor olyan, egyszóvel változik. Olyan nincs, hogy valami volt, mert az a valami mindig van, csak legfeljebb a múltban más formában létezett, másmilyen volt. Ha így gondolkozunk, könnyen fel lehet fogni, hogy Isten olyan valaki, aki időben nem változik. Tehát nem egyszer ilyen, másszor olyan, egyszer ilyen kedve van, másszor olyan, hanem mindig ugyanaz. Ezért is hasonlítja a Biblia a kősziklához, ami köztudottan biztos alap. Isten is ilyen biztos alap, mivel nem változik, és pont ezért jó. Egy biztos pont, akibe kapaszkodhatunk.

 

Egy fontos dolog, hogy nem összekeverednő a Biblia a vallással, papokkal, pápával, törvénnyel, parancoslatokkal, szabályokkal, és stb-vel. Teljesen másról van itt szó. A vallások megszabják, hogy mit tehetsz és mit nem, hogy megfelelj, és ha jól megteszed, te leszel a szent, az isten, a jó, a megfelelő, vagy sok jutalmat kapsz, stb. A Biblia azt mondja, hogy mindent szabad, de nem minden használ, illetve nem minden épít. És azoktól, ami nem használ és nem épít NEM ELTILTANI, hanem MEGMENTENI hivatott, méghozzá nem erőszakosan, hanem teljes mértékben választhatóan. A papok, pápa és általában a nagyon egyházak, és szervezetek, a Bibliát NEM TANÍTJÁK, HANEM FELHASZNÁLJÁK saját céljaik elérésében. A Biblia ezzel nem ért egyet, sőt figyelmeztet erre. Sokszor egyházak belekeverték a tanításukba az evolúciót is. A Biblia fordítását, nyomtatását is ezerrel tiltották, és mindig kiegészítgették, módosítgatták, holott benne van a Bibliában, hogy ne módosítsd, ne tegyél hozzá, és ne vegyél el belőle! Nem abból kell kiindulni, hogy mire használják egyesek a Bibliát, vagy mit mondanak róla, hanem abból, hogy a Biblia maga mit ír.

 

Bizonyítékok Isten mellett is vannak, méghozzá rengeteg. És nem csak a történelemből, hanem a mai napokból is, pl: súlyos, halálos, menthetetlen betegek gyógyulnak meg egyik napról a másikra megmagyarázhatatlanul; vannak, akik klinikai halál állapotába kerülnek, és látnak olyan dolgokat, amiket elmondanak, és ezek MIND Bibliai dolgokról szólnak, vagyis Istenről, menyről, pokolról, stb. De aki érdekel, járjon utána. El lehet menni ebben nagyon sokáig, és a végén, mindig szükség lesz azért hitre. De ahhoz, hogy az evolúciót elhidd, mégtöbb hitre van szükséged. Íme egy példa: szerinted melyik hitetőbb: 1. egy állat többször is lesett magas helyekről, meghalt, és aztán a többi állat rájött, hogy ez így nem jó, és azt a tanúságot szűrte le, hogy neki repülni kell, ezért kitalálta, hogy szárnyakat növeszt, és a csontaiba levegőt tesz, és készített egy tervet a következő millió évre, és ezt átadta a családjának, hogy mindenki erősen gondoljon arra, hogy szárnyat növetsz, és levegőt tesz a csontjába, és akkor majd kellő próbálkozás után, véletlenül ez így is lesz; így nemzedékeken keresztül szépen kifejlődtek a madarak - 2. Valaki, aki egy tudatos személy, megtervezte a repülni tudáshoz szükséges tényezőket, és alkotott madarakat, akiknek van szárnyuk, és a csontjukban levegő - Nem muszály itt Istenre gondolni, a lényeg, hogy tudatos lény, személyről legyen szó. Nem tudom, hogy ki mondaná azt ezek után, hogy az első verzió jobban hihető... Amúgy valaki írta, hogy a világ rohamos hőmérséklet csökkanéssel kezdődött. Ez egy rossz kiinduláli alap. A fizikát alapul veszi. Hőmérséklet az hogyan lett? Mert hogy ám az is valami!

Ennek ellenére megértem azokat, akik azt mondják, hogy számukra az evolúció jobban érthető. Ugyanis azt tényleg emberek találták ki, nem csoda, hogy értelmesre akarták csinálni. A Bibliát több különböző ember írta, más-más helyen, más-más időben. Istentől kapott ihletet írták le, így lehetséges az, hogy a 66 könyv, egy egységes egészet alkot, és gyakorlatilag ugyanarról beszél. Tehát ez egy ember számára talán kevésbé értelmes, de ha valaki tényleg foglalkozik vele, belátható, hogy ez az egyetlen igazság. Isten nem kell teljes egszében felfogni, nem is lehet emberi ésszel. Ez olyan, mint amikor a program megpróbálja megérteni a programozót. Isten tudja, hogy mire van szükségünk, így azt is, hogy mennyire kell nekünk megérteni őt. Aki keresi őt, annak megmutatja magát.

 

Isten természetével kapcsolatban még leírnék egy két dolgot:

Ő személyes, és érdekli a Te egyéni sorsod! Mindenre van megoldása, ha keresed, kéred, megmutatja.

Őt NEM érdekli, hogy milyen bűnös vagy, mit csinálsz rosszul, mit szúrsz el. Akit ez érdekel az a Sátán, aki bűntudatot ébreszt benned. Ez pedig nem összekeverendő a lelkiismerettel, ami a hasznos, építő dolgok FELISMERÉSE, és megkülönböztetni tudása a haszontalan, romboló dolgotól. Természetesen itt nem szabad végletesen gondolkozni, az egyetlen létező, helyes véglet az Isten, elkülönítve a Sátántól. A többi esetben a helyes a korrektség és a lazaság közti egyensúly. Visszatérve, Istent nem érdekli a bűnöd, csak az, hogy a bűnhöz ragaszkodsz -e, vagy meg akarsz tőle szabadulni. Ha szereted a bűnt, és sajátodként tekintesz rá, és egy ici picit sem akarsz megszabadulni tőle, akkor nincs semmi közöd Istenhez, habár ő nagyon is szeretné, hogy legyen közöd hozzá. Ha egy rakat bűnöd volt, van és lesz, de utálod a bűnt, és az ellenségednek tekinted, akkor Isten elveszi tőled, megszabadít tőle, és akkor tiszta leszel, még akkor is, ha esetleg később még bűnöznél. Isten úgy működik, hogy amit egyszer kimond, az úgy lesz, és nem vonja vissza. Megtehetné, de nem teszi. Isten azt mondta, hogy a bűn zsoldja a halál, vagyis akinek van bűne, annak meg kell halnia. Ezt nem vonta vissza, mert hű ahhoz, amit egyszer kimondott. DE VISZONT nem hagyta ennyiben, adott egy megoldást. Elküldta a fiát, Jézus Krisztust, aki emberré lett, és betöltötte a törvényt, vagyis nem vétkezett, nem követett el bűnt. Ennek ellenére megölték. Ő azért halt meg, hogy Mi odaadhassuk neki a bűneinket, és az azontúl ne legyen a miénk, hanem mi legyünk teljesen tiszták. Ő a halálával kifizette a bűn zsolját, ezért nekünk nem kell meghalnunk. A bűnöket Ő otthagyta a pokolban, és utána feltámadt örök életre, és ma is él! A mennyben van azért, hogy helyet készítsen számunkra. És itt nem kell valami unalmas dolgora gondolni, hogy majd ot elüldögélünk, meg énekelgetünk, hanem ha igazán fel akarod fogni a mennyet, képzelj el valamit, amit nagyon szívesen csinálnál, aztán képzelj el valami jobban. Ezt végtelenszer megismételve közelíteni fogod azt, ami a mennyországban lesz, de még úgy sem leszel képes felfogni, hogy mennyire jó lehet majd ott. Csak azt tudhatod, hogy annál, amit te maximálisan jónak el tudsz képzelni, sokkal, de sokkal jobb lesz. Neked lesz jobb, és Te is így fogod tartani. Úgyhogy emiatt nem kell aggódni. ; )

Még egy fontos dolog. Isten nem az alapján nézi az emebreket, hogy ki miben hisz, vagy ki miben mondja, hgoy hisz, hanem a szíve alapján, vagyis azt nézi, mik az indítékai, mi alapján hozza meg a döntéseit, hogyan áll hozzá a dolgokhoz. Tényleg keresi az igazságot, csak esetleg nem találja, vagy azt várja, hgoy az igazság találja meg őt.

Isten megismerése nem automatikus. Ő már megtette a kezdő lépéseket feléd, most, ha meg akarod ismerni, tudni akarod, létezik -e, és ha igen, akkor milyen, neked kell felé lépéseket tenned! Ez úgy működik, hogy amikor teszel egy lépést felé, ő tesz feléd kettőt. De köztudottat nulla lépésnek a kétszerese még mindig nulla, így nem lesz ennek eredménye. Aki keres, talál!

 

Egy pár szóban még kitérnék egy-két korábbi hozzászólásban említett dologra. Ádám és Éva korában még nem volt olyan, hogy vérfertőzés! Akkor még tökéletesek voltak az emberek génjei (nem az emberek maguk). A gének idővel romlottak el, és a vérfertőzés így csak idővel alakult ki, akkor még nem létezett!

Aztán. Teremtés könyve (Mózes I.): "Azután Isten ezt mondta: Legyenek világító testek az égbolton..." Tehát bolygókat is teremtett. Arról, hogy más bolygón van -e élet megoszlanak a vélemények. De azt bátran kijelenthetjük, hogy minket ez nem kell hogy érdekeljen, vagy másszóval fölöslegesen érdekel, mivel ezt úgysem fogjuk megtudni a földi életünk során. Ha megtudjuk, akkor meg megtudjuk, de akkor is ... na és? No mindegy. : )

Az szerintem hasonló elmélet az evolúcióhoz, hogy energia volt, és abból lett minden, stb. Az energia egy személytelen valami, ami véletlenül történik. Isten személyes, és tudatosan tesz!

 

"Ennyi" lett volna a hozzászólásom a témához. Kérdésekre szívesen válaszolok akár itt, akár az e-mail címemen (bnc-153@hotmail.com). És akkor befejezőül álljon még itt a következő:

 

HA VALAKI MEG AKARJA ISMERNI AZ IGAZSÁGOT, KERESSE!!! HA VALAKI RÖVID IDŐ ALATT AKARJA EZT MEGTENNI, KEZDJE EZT ISTEN KERESÉSÉVEL.

 

... Bence (BNC-153)

Link to comment
Share on other sites

Légyszíves olvasd végig mégegyszer, amit írtam. Főleg ajálnalám figyelmedbe ezt: AZ EVOLÚCIÓBAN IS HINNI KELL!!!

 

Ha utánanéznél picikét, és nem csak a hallottakból indulnál ki kényelmesen, akkor tudhatnád, hogy a teremtés NEM MOND ELLENT A TUDOMÁNYNAK, SŐT A TUDOMÁNY ALÁTÁMASZTJA A TEREMTÉS IGAZÁT!!!

 

De ha nem csak kijelentéseket akarsz, hanem bizonyítékokat is, akkor nézd meg ezt a videot:

http://www.s162532446.onlinehome.us/hovind/FoldKora.wmv

Ebbe benne van a bizonyíték arra, hogy az evolúció NEM TUDOMÁNYOS ELMÉLET, HANEM EGY VALLÁS!!! Valamint az is be van bizonyítva, hogy nincs igaza, mivel a föld NEM több milliárd, hanem mindössze kb hatezer éves!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Az, hogy ősrobbanással kezdődött minden, az már elfogadott tény, annyira az, h még Vatikán is jó néhány éve hivatalosan elismeri ezt. Még ha nem veri nagy dobra.

Szerintem úgy is lehet nézni a dolgot, h volt a Nagy Bumm, volt evolúció is, de ez nem zárja ki Isten létezését. Vannak, akik ezt úgy mondják, h Isten az ősrobbanásban vált anyagivá,míg addig csak szellemi(lelki) síkon létezett. Szerintem a tudomány nem zárja ki Isten létezését, sőt inkább megerősíti azt. Csak... talán nem az ősz, nagy szakállú Istenképhez kellene dogmatikusan ragaszkodnunk, aki kukkolja minden lépésünket és akitől reszketnünk kell. Már nem emlékszem ki mondta a teremtéssel kapcsolatban ezt: 'Isten a táncos, mi pedig pedig a tánc'.

Link to comment
Share on other sites

Nem vagyok vallásos, de sokszor elgondolkoztam azon,hogy miből lett az ősrobbanás. Vlahogy ezt a van-van, és kész elméletet nem kajálom be. Ha úgy veszed, szellemi síkon létezik ez az egész, mert valamiből az ősrobbanásnak is lennie kellett, és annak, amiből az lett, annak is,...

Link to comment
Share on other sites

Legvalószínűbbnek az ősrobbanás / evolúció verziót tartom.

Istenben nem hiszek. Hiszem ha látom. Nem akarok agymosott lenni 60 éves koromra (mint a mostani öregek nagyrésze)

A másik kevésbé valószínű verzió az lenne amit még el bírnék képzelni, hogy mesterségesen népesítették be a földet.

Link to comment
Share on other sites

Valamint az is be van bizonyítva, hogy nincs igaza, mivel a föld NEM több milliárd, hanem mindössze kb hatezer éves!

 

 

EMBER! neked ezt ki bizonyította be? ez h*lyeség. a föld igenis több miliárd éves, vagy ha nem is több de biztos h nem 6000 éves, mivel egy csomó bizonyíték van h hatezer évvel korábrol is származnak állatok, meg ilyenek. pl.: dinoszauruszok.... ember azok millió évvel ezelőtt éltek nem hatezer. meg akk még itt folydogálna a láva a lábunk között, meg ilyenek. meg hogy van neked az bebizonyítva a tudósok által h tényleg teremtettek mindent? mert vmi ilyet írtál... na mind1 ez egy kicsit felidegesített h te itt oktatsz másokat ilyen tök nagy h*lyeségekről. Na mind1 nem akartalak megbántani és ne kezdjetek el le baxogatni léccu. ;) és még ki ért naggyábol eggyet velem? és a helyesírási hibák miatt se kezdjetek oktatni, nem én ha nem a billentyűzetem ír.

Link to comment
Share on other sites

Ha már választani kell...akkor ősrobbanás -> evolúció.

Nem tartom elvetendőnek azt az elméletet,hogy a földi élet alapjait esetleg egy másik értelmes faj hozta létre, - illetve az élet csírái az univerzum más részéről kerültek ide -, és így fejlődtünk a mai szintre.Lehetünk akár egy hosszútávú kísérlet eredményei.

A teremtéssel kapcsolatban van egy csomó kifogásom.

Létezhet egy olyan lény (Isten,Istenek más vallások szerint) amely abszolút hatalommal bír ? Egy szavára,a nagy ürességből anyag,változatos élővilág keletkezik ? Minek teremtette az embert ilyenre,ha előre tudta (mert Ő mindent tud),hogy a teremtménye ennyire félre sikerül ? stb.

Magánvélemény:Ha a teremtés megkoronázása Isten részéről az ember megteremtése volt,és egy korlátlan hatalmú lénytől csak ennyire futotta,az már nagyfokú hozzá nem értésről tanúskodik.

 

Link to comment
Share on other sites

Remek hozzászólások születtek, a kedvencem a "nem fogjuk megtudni, úgyse tudjuk meg, hiába keressük a választ"...

Az utóbbi 100 évben annyit változott a világunk, a tudásunk, hogy olyan dolgokra adhatunk választ, amiket idáig elképzelhetetlennek tartottunk... személy szerint abban hiszek, hogy az ember meg fogja találni a választ mindenre, hacsak ki nem fut az időből (mivel szép lassan kinyírjuk magunkat, és a földet)...

 

Az a legjobb megközelítés, ha kizárjuk a gondolatmenetből a kezdetet, véget, semmit, mindent... mivel ezeket csak az ember találta ki... Az egész földön csak egyetlen fajt foglalkoztat a halál, halál utáni dolgok, kezdet, minden... hát az embert!

 

Gondoljunk csak bele, meghal egy szarvas az erdő közepén... legalábbis Te azt látod, hogy meghalt... de valójában csak újjászületik! (nem lélekvándorlásra és nem is feltámadásra gondolok)... Miután meghalt, el kezd lebomlani, életre keltve egy csomó férget, legyet, rengeteg mindent... aztán a férget megeszi egy madár, és így tovább.... ez egy végtelen folyamat, aminek sem kezdetét, sem a végét nem látjuk, mivel egy idő után minden annyira megváltozik, hogy rá sem ismerünk... körforgás...

 

Node, mivan akkor, ha a nagymamád hal meg? Nem gondolsz arra, hogy pár óra múlva talán már férgek lakmároznak belőle... Helyette gyász, bánat, temetés, sokan ilyenkor elkezdik keresni a választ, hogy miért? Aztán az emberek 90%-a arra lyukad ki, hogy sebaj, majd a menyországban úgyis találkozunk...

Miért is van ez? Mert nem tudjuk felfogni, hogy vége, nagymamó nincs többé, ennyi... mert nem tudjuk felfogni azt hogy vég, azt hogy semmi...

 

Ebből szerintem kiderül, hogy hiába keressük a választ, ha rosszul tettük fel a kérdést!

 

Nézzük messzebbről a dolgokat... a világegyetem keletkezése... piff puff, nagy bumm, sok-sok folyamat amihez nagyon hülye vagyok (utálom a kémiát), aztán létrejött ez, az (úgy jött létre, hogy valami másból átalakult), aztán galaxisok, bolygók, nap, föld, stb... ok, a földön elkezdett kialakulni az élet (gyorsan levezetem), jött az ember, kiírtott mindent, történt pár érdekes dolgok (a nap fehér törpe lett, a galaxisunk egy másikkal ütközött), és ennyi... az emberiség kihalt, a naprendszerünknek annyi, de világegyetem többi része még mindig megvan... No de mi lesz vele?

 

Számos elmélet van a jövőről... a sötét energiák, anyagok olyan mértékben széthúzzák az univerzumot, hogy bekövetkezik a "Nagy Brrrr"... (A galaxisok, bolygók, csillagok, olyan távol kerülnek egymástól, hogy nem lesz fény, nem lesz élet... igazán elfogadható elmélet, de megint jön a kérdés, hogy mi volt ezen dolgok előtt?

 

Itt jön egy másik elmélet... az univerzum ugye tágul... no de mi van akkor, ha ez a tágulás, megfordul? Valaminek a hatására, minden szépen elindul a kiindulópontba... (no ehhez is hülye vagyok, hogy normálisan elmagyarázzam, de ez még a fizikatanáromnak is nehéz lenne). Amikor minden visszaér a kiindulópontba, megint megváltoznak az energiák, és bekövetkezik a "Nagy Bumm"... Ez a kedvenc elméletem, hiszem nem csak az elejét, de a végét is megmagyarázza a "mindenség" keletkezésének. no persze felmerülhet a kérdés, hogy az egész előtt mi volt? Valaki azt mondja hogy semmi, valaki azt, hogy olyan nincs hogy semmi... szerintem nem volt olyan, hogy előtte... mindig is ez volt... Univerzumok keletkeztek, majd pusztultak el, életet adva egy újabbnak...

 

És hogy a legelső univerzumot, atomot, molekulát ki vagy mi teremtette? Erre csak annyit tudok mondani, hogy Chuck Norris! Ha bízunk a legutóbbi elméletben, nincs értelme ezen gondolkozni, hiszen ez egy végtelen (nincs kezdete, nincs közepe, nincs vége, állandó) folyamat...

 

Rajzoljunk egy szép hosszú vonalat, pontokból... tegyük fel, hogy a legelső pont az a kezdet... az utolsó pedig a vég... köztük a pontok, mondjuk időpontok (lehetnek mp-k, fényévek, tök mind1)...

 

Ugye balról jobbra haladunk... lerakjuk a ceruzánkat az első pontra, így meg is van a világmindenség... hoppá, az első baki... ugyan ráraktam a ceruzámat, de abban a pillanatban már egy másik pontban kéne lennem... ezen kívül miért nem egy másik, még az első előtti pontra raktam rá? Mert nincs előtte másik pont? Akkor mi van ott, semmi?

 

Amikor az utolsó pontnál járunk, ugyancsak gondban leszünk, mivel utána már nincs hova raknunk a ceruzát. Akkor mi van, vége? Ennyi?

 

Mindig itt lyukad ki az ember, mivel csak így tudja elképzelni a dolgokat, elejével, és végével... így egyetlen nagyobb kérdést sem lehet megválaszolni!

 

Éppen ezért, egy kört rajzolok inkább pontokból... ott már nincs se kezdeti, se végpont, ott csak egy körpálya van, ami végtelen... (persze a végtelent sem tudjuk elképzelni, de legalább sem az elejét, sem a végét nem keressük, csak elfogadjuk hogy van, végtelen, vagy jelen, vagy az egész csak egy pillanat? Mind1)...

 

A lényeg, hogy a tudományban hiszek, egy nagy lebegő spagettiszörny (isten) helyet...

A legnagyobb különbség, hogy a tudományban nem kell hinni, mivel az minden helyzetben (a tudomány mai állása szerint :)) bizonyítható!

Istenre mi a bizonyíték? A biblia? Írni én is tudok, és pár cigi után simán ki tudok találni egy hasonló sztorit...

 

Nem akarok senkit leszólni aki vallásos... sőt, tisztelem a vallásokat amennyiben jóra szeretnék tanítani az emberiséget, és nem haszonhajhászok a vezetők... ha valaki túl gyáva ahhoz, hogy szembenézzen a valósággal (vagy lelkileg túl gyenge hozzá, vagy képtelen, mert már belenevelték), az fohászkodjon csak a spagettihez...

De ha valaki nem tudja normálisan megcáfolni, indokot mondani, és csak olyan hülyeségekkel jön mint ádám és éva, meg vérfertőzés, annak azért ajánlom, hogy olvassa el a bibliát, kicsit járjon utána...

Végülis megéri, nem véletlenül tartják a könyvek könyvének...

 

Node amíg mindenre fény derül, olvassunk sokat, tájékozódjunk, kutassunk, hiszen ez visz előre minket... ha lezárom annyival, hogy úgyse tudom meg soha... akkor tényleg nem fogom megtudni soha...

 

(mi lenne, ha el kéne hagyni ezt a bolygót mert nemsokára elpusztul? kíváncsi lennék, az emberiség hány %-a rohanna kocsmába, templomba, vagy az űrhajókhoz :))

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Már régen voltam errefelé. Igen csak megszaporodtak a hozzászólások. Én nagyon nem vagyok megelégedve! Abból, amit írtatok az derül ki, hogy a legtöbben NEM vettétek arra sem a fáradságot, hogy legalább azt elolvassátok, amit írtam. Nemhogy a videot esetleg megnéztétek volna.

 

No de mindegy. Elvégre magatokkal szúrtok ki, magatokat csapjátok be akkor is, ha az evolúciót elhiszitek, meg akkor is, ha azt gondoljátok, hogy nem tudhatjuk a választ.

Igenis tudhatjuk a választ, CSAK KERESNI KELL!!!

 

No akkor most pedig mindenkinek szépen egyenként megválaszolom a hozzászólását. Remélem, hogy kielégítő lesz! Ha nem, tegye nyugodtan szóvá, de CSAK AKKOR, ha elolvasta a korábbi hosszú hozzászólásomat, és megnézte a videot, amiről küldtem linket.

 

... Bence (BNC-153)

Link to comment
Share on other sites

Kedves Hellion88!

 

Amint már írtam, ha KERESED a választ, akkor meg fogod találni. Én pedig ajánlom neked, hogy a Bibliával kezd a kutatásaidat, mert így fogod a leggyorsabban megtalálni. Ezt 100%-osan garantálom neked! És ne érts félre, ezzel nem azt mondtam, hogy böngéssz ezer éves szövegeket, amiből a felét nem érted. Keress egy úgynevezett "egyszerű fordítást". Ebben mai nyelven van benne az Újszövetség. Ha azonban úgy gondolod, hogy még nem tartasz ott, hogy ilyenekbe belekezdj, akkor ugyebár először is olvasd el, amit korábban írtam (szerintem igazán nem hosszú ennek a témának a nagyságához képest), és nézd meg a videot, amiről a linket küldtem. Aztán, de ha nagyon akarod akár azelőtt is válaszolok a kérdéseidre nagyon szívesen! De akkor mindenképpen legyél teljesen őszinte!

 

Írtam korábban, hogy sokan voltak már klinikai halál állapotában, és akkor azok olyan élményeket tapasztaltak meg, amik az ember halála utáni dolgokról szólnak. Nézz csak utána. Ha meghalunk meg fogjuk tudni az igazságot!

 

Fel lehet -e fogni? Már válaszoltam, csak olvasd el, amit korábban írtam. Habár emberi ésszel teljes egészében megérteni nem lehetséges, DE az igenis lehetséges, hogy EL TUDD FOGADNI, hogy ez így van. Ehhez elegendő információ áll rendelkezésre. Nézd csak meg a videot! Tele van bizonyítékokkal!!!

 

Várom a visszajelzéseket! ... Bence

Link to comment
Share on other sites

Kedves Donthedj!

 

Köszönöm a hozzászólásodat! Ennek nagyon-nagyon örülök!

 

A videot megnézted? Szerintem nagyon jó! Sok tény, bizonyíték van benne, megerősíti az embert dolgokban. Bár a fordító nem hangsúlyozza valami élvezetesen, de érthető, és élvezhető amiatt, amit mond. Nagyon jó stílusa van annak a fazonnak, aki ezt az előadást tartja. Igazán le tudja kötni az ember figyelmét! : )

 

No akkor mégegyszer köszönöm, hogy ítál!

 

... Bence

Link to comment
Share on other sites

Kedves Robes70!

 

Nincs igazad! Nem elfogadott tény! A Vatikán koránt sem egyenlő Istennel, sem Isten igéjével (szavával), sem pedig az igazsággal. Nagyon is különbözik!!! Lásd az, amit írtál.

 

AZ EVOLÚCIÓ EGYÁLTALÁN NEM TUDOMÁNYRA ALAPSZIK, HANEM FELTÉTELEZÉSEKRE!!!

 

Sokszor volt rá példa, hogy valaki "elment", hogy megkeresse a közös őst. És voálá, "megtalálta". Ez sokszor előfordult már. Az ilyen dolgokat nem szokták nagy dobra verni. No meg persze azt sem, hogy valójában eddig SENKI SEM TALÁLT KÖZÖS ŐST!!! Amiket találtak azok minden VAGY egyértelműen és bizonyíthatóan emberi, VAGY majomtól származó csontok votak. Olyan is volt, hogy ezeket keverték. Nem keverve találták, hanem csak úgy összeillesztették, mintha az összevaló volna.

 

A tudomány NEM EGYENLŐ az evolúcióval!!! Felkiáltójel!

Amint már korábban is mondtam, a tudomány alátámasztja Isten létezését! Az evolúciót viszont NEM támasztja alá, hanem kifejezetten cáfolja!!!

Valamint az evolúció EGYÉRTELMŰEN KIZÁRJA Isten létezését, hanyat homlok ellent mond neki!!! Nézd csak meg a videot. Az evolúció szerint az ember teremtette Istent, a Biblia szerint Isten teremtette az embert. Van még sok-sok példa a videoban!

 

Ki mondta azt, hogy Isten egy ősszakálú valaki, aki csak kritizál minket, meg uralkodik, stb?

NEM KELL TŐLE RESZKETNÜNK, CSAK HA ELLENE VAGYUNK!!!

Isten a világ teremtője, ebből következően Ő hozza a szabályokat, mivel az egész az Övé. Elég használható, emberséges, igazságos, és kegyelmes szabályok ezek. Nézz csak utána! AKI KERES, AZ TALÁL!!!

Isten a Te személyes megmentőd!!! Megment Téged a saját romlottságotdól! Ha őszinte vagy, beismerheted, hogy ugyanolyan romlot vágyak vannak benned, mint akárki másban. Ettől, és ezeknek a következményétől szabadít meg Téged Isten!!! "Cserébe" ad nedek sok-sok nagyon jó, hasznos ajándékot. Olyat, ami a szíved vágya. Nézz csak utána. Isten szeret Téged! Keresd Őt, ismerd meg. Meg fogod látni, hogy mennyire nem ősszakállú.

 

Végül bocsánat a hangnemért, nem kioktatni akartalak, csupán kiemeltem a hozzászólásod és az igazság (nem az én igazságom, hanem Isten igazsága) közti különbségeket. Remélem, hogy nem bántódsz meg, hanem elgondolkodsz rajta. Én is nagyon sokat gondolkodtam ezeken. Beletellett egy "kis" időbe, amíg mindent el tudtam fogadni, de a fő az, hogy azt vettem alapnak, hogy nem én vagyok az isten a saját világomban, hanem Isten az, az Ő világában.

 

Nos, akkor várom a visszajelzéseket! Kérlek, hogy mindenképpen írj valamit majd! Köszi! : ) ... Bence

Link to comment
Share on other sites

Kedves Don Giamatti!

 

Miért olyan nehéz elfogadni, hogy valami nem lett, hanem öröktől fogva van? Miért olyan nehéz valami olyat elfogadni, ami túl mutat azon, amit teljesen meg is tudsz érteni.

Gondolj csak bele. Te tudsz mindent? Ugye, hogy nem. Nos tételezzük föl, hogy a felét tudod mindennek. Lehetséges volna, hogy Isten ababn a felében LÉTEZIK, amiről Te nem tudsz?

 

Nem kell bekajálnod dolgokat. Akkor fogadj el valamit, ha biztos vagy benne. Én azért fogadom el a teremtést, és Istent, mert biztos vagyok benne. Tudom, hogy így van, és tudom a választ a kérdéseimre, amik ezzel kapcsolatban születtek bennem, vagy másoktól hallottam. Ha nem tudom, akkor utánajárok. De eddig bőven elég kérdésre kaptam választ ahhoz, hogy el tudjam ezt fogadni, sőt teljes mértékben biztos lehessek benne!

 

Aki keres, az talál! Azt javaslom, hogy olvasd el, amit írtam, és nézd meg a videot, valamint tedd fel a kérdéseidet, és adok rá választ. Mástól is kérdezhetsz, de legyél biztos abban, hogy ha Istenről akarsz megtudni valami, akkor feltétlenül a Bibliából vegye az illető, amit mond neked.

 

Várom a visszajelzéseket! : ) ... Bence

Link to comment
Share on other sites

Kedves Weedee, vagy másik jóember!

 

AZ EVOLÚCIÓ NEM TÉNY!!! ALAPTALAN FELTÉTELEZÉS, BIZONYITÉKOK SZŰKÉBEN!!!

 

Igenis nagyon súlyosan hinni kell benne! Látom te sem nézted meg a videot. Erre a szószerint életbevágóan fontos témára igazán lehetne ennyit szánni.

 

Később még válaszolok részletesen a korábbi hozzászólásodra is.

 

... Bence

Link to comment
Share on other sites

Kedves FrozenBlood!

 

sztem ősrobbanás mert a tudósok csak etetnének minket ezzel?

Igen, így van. Etetnek. Súlyosan etetnek. Miért szerinted minden embert jó szándék vezérel? Ez az egész mögött is a jó öreg pénz, hatalom, és stb iránti korlátlan vágyak vannak, semmi más. Semmi tudományos alap. Semmi bizonyíték!

A reklámok akkor miről szólnak? Csak etetnek bennünket? Igen.

 

Rossz a kiindulási alapod. Bocsáss meg, hogy ezt csak így kijelentem, de csupán annyit teszek, hogy összehasonlítom azt, amit Te mondasz azzal, amiről tudok 100%-osan, hogy igaz!

 

... Bence

Link to comment
Share on other sites

Kedves sOnt!

 

Kérlek, hogy nézz utána annak, amit mondasz. Ezt kezd úgy, hogy nézd meg a videot. "Nem igazán" van benne olyan bizonyíték, illetve cáfolat, amivel vitatkozni lehetne.

 

Hiszed ha látod? Neked van agyad? Ha kiteszed elém ide az asztalra, hogy megnézhessem, akkor majd "elhiszem", hogy van! Apropó, amit látsz, azt miért kéne elhinni?

 

Ha nem akarsz agymosott MARADNI, akkor nézd meg a videot, és kerest AZ IGAZSÁGOT!!! Ezen nem feltétlenül azt értem, hogy azt az igazságot, amiről én beszélek neked, hanem a valós igazságot értem, ami abszolút.

 

Ezt a mesterséges benépesítést nagyon nem értem. Jó lenne, ha egy kicsit pontosabban elmagyaráznád, hogy mire is gondolsz. Érdekelne. Tényleg!

 

Bocsi, hogy írtam csípős megjegyzéseket is. Nem akarlak sem megbántani, sem leszólni! Csak szeretném, hogy lásd, hogy sok könnyű elhinni olyan hazugságokat, mint pl: hiszem, ha látom. Ezzel csak magadat korlátozod abban, hogy megtalálhasd a valóságot, az igazságot.

 

... Bence

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...