Jump to content
PirateClub.hu

Ősrobbanás, Isten, Teremtés...


Caraffa
 Share


Recommended Posts

Remélem sokan benéznek. Tudni szeretném ki hogyan látja a világot.

 

Akkor el is kezdeném...

 

Melyikből jöttünk létre és vagy mivolt előbb??

 

Nos az én válaszom kérdőre vonható mert...

 

A választási lehetőségekre tudnék újabb kérdéssel vagy magyarázattal válaszólni...

 

lentebb....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Világmindenség (ősrobbanás + evolúció) - Nos akkor hogyan keletkezett? Mi volt előtte?

 

2. Isten - És ő hogyan keletkezett? Hogyan jött létre?

 

3. Valami más - Itt emberenkét eltér hogy ki mire gondol de a kérdés ugyan az. Hogyan jött létre? Mi volt előtte?

 

4. Semmi - Erre csak annyit mondanék hogy fizikai képtelenség és itt van a tetőpont: A semmiből hogyan csinálsz bármit is? A semmiből csak semmi lesz!? Tudtommal. Még az sem marad csak semmi. És még valami talán a másik legfontosabb mindennek van kezdete és vége...

 

5. Lehetetlenség erre választ adni - Én csak erre tudnék adni pontot. Mert tudományosan nem tudjuk megmagyarázni és emberi ésszel sem lehet igazán felfogni.

Link to comment
Share on other sites

Nos,szerintem erre lehetetlenség választ adni...nézőpont kérdése...a tudósok az ősrobbanás elméletét vallják,ugyanakkor az egyház az 'Isten teremtette a világot' elméletet támasztják alá :unsure:

Az utolsó opcióra szavaztam :)

Kíváncsi leszek a többiek véleményére :happy:

 

üdv!

Link to comment
Share on other sites

Ebből az egyetlen, ami józan ésszel helyes válasz lenne, az az 5-ös. Ugyebár sokan mondják, h Isten meg ősrobbanás, de ezek hogy keletkeztek/jöttek létre? Egy másik világból? Ez egy körforgás? :huh:

Link to comment
Share on other sites

Látom a legtöbben hasonlóan véli a dolgokat mint én.

Amikor ezen elgondolkozom néha, akkor mindig egy helyen lyukadok ki:

nincs értelme ezen filózni mert ezt emberi ésszel lehetetlen felfogni vagy legalábbis nehéz.

Ez sajnos a legtitokzatosabb körforgás szerintem habár ki tudja....

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Ez sajnos a legtitokzatosabb körforgás szerintem habár ki tudja....

 

Én is az 5. választ tudtam csak értékelni,mert ha körforgásról is van szó,akkor a körfogás első cikkeje / elindítója vajon miből lett? :) Olyasmi picit, hogyha elkezdek ezen filózni,mintha berántana egyfajta fék az agyamban ha ilyen végtelennel összefüggő témára akarom irányítani.:)

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Szerintem ősrobbanás én nem hiszek istenben egyáltalán utálom a hittant is. Olyan egy baromság h isten leküldte a fiát értünk. Igen? És ilyenkor hol van ? Ül a seggén ott fenn valahol (egyébként meg nem is lehet a mennyben mikor az már az űr de mindegy.) Én hiszek a lélekvándorlásban mondjuk úgyhogy valamennyire hiszek istenben de nem annyira hogy elhiggyem azt hogy a nagy semmiből teremtette a világot.

 

Bocs siettem sok a szóismétlés :D .

Link to comment
Share on other sites

Aki állította, hogy az ősrobbanás elmélete nem ad választ arra a kérdésre, hogy mi volt előbb, az téved. Előtte nem volt semmi. Választ arra is, hogy hogyan jöttek létre az első kvarkok, atomok, molekulák, vegyületek, stb.

 

Tehát én is inkább a tudománynak hiszek. Isten létezését kizártnak tartom. Ha lenne, akkor már tudnánk róla, csak a Bibliában leírtak alapján már látnunk/tapasztalnunk kellett volna.

Link to comment
Share on other sites

Emberek az ősrobbanás nem ad választ semmire. Az ősrobbanás elmélet már akkor kapcsolódik be amikor a semmiben(?) megjelenik egy kis pont ami felduzzad és aztán felrobban. Hogy az a kis pont hogy jelent meg azt a tudósok sem tudják. Szóval ez az ősrobbanás elmélet közel sem teljes.

Egyébként vallásos vagyok, Isten.

Link to comment
Share on other sites

Tokmindegy.

Istenben nem hiszek mert ha a Biblianak igaza van akkor Isten egy tokkelutott önző alak, aki azt valja hogy szereti az embereket, de nem kepes semmit sem csinalni a pokol altali buntetes ellen. "Nem hiszel bennem? Egsz pokolban korulbelul vegtelensegig. Engem nem erdekelsz." Tovabba nem jatszhatunk, nezhetunk, olvashatunk semmit ami nem igaz, hanem fantazia.

Menjen az isten a francba. Meg ha letezik is, soha nem lennek kepes az unalmas torvenyeit nem megszegni. Bocsanatot kerni miattuk meg meginkabb nem.

A nagy robbanas meg megint felig bebizonyitott hit, szoval abban sem erdemes hinni. Lesz ami lesz, nem erdekel, a manak elek, es ha a vegen a pokolba jutok, meg mindig jobb mint Isten, minden bizonnyal unalmas, "mennyorszaga".

Link to comment
Share on other sites

Egyébként az ősrobbanást már csak azért is ki lehetne zárni, mert tudományosan bebizonyított tény, hogy a robbanásnak semmilyen konstruktív hatása sincsen a környezetére, csak destruktív. Szóval, ha mégis lett volna egy pont, amely felduzzadt volna, előidézve ezzel a Nagy Bummot, akkor nem maradt volna más utána, csak törmelékek és a nagy üresség.

 

Isten sem lehet, mert mint tudjuk, a Bibliát emberek írták, akiknek gondolom szép fantáziájuk lehetett, azért van annyi túlzás az egész könyvben (mint például a 7 nap, annyi idő alatt max. egy baktérium vagy egy gombatenyészetet lehet alkotni), bár tudom, elvileg metaforikusan kéne értelmezni azokat a tanokat, amiket beleírtak, valahogy az én racionális gondolkodásomba nem fér bele.

Link to comment
Share on other sites

nagymagyar22: Épp előtted írtam le, hogy az elmélet erre is választ ad. Ennek az egy pontnak a létrejöttét a hőmérséklet rohamos csökkenésével magyarázza. Aztán, hogy ez így igaz-e, vagy sem, azt nem lehet tudni.

 

És az ősrobbanás NEM volt valódi ROBBANÁS. Ez csak egy irónikus név, semmi sem robbant fel.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...