Jump to content
PirateClub.hu

Kínai mobiltelefonok


Piero
 Share

Recommended Posts

A kinai mobilok jok, csak...... En vettem egyet, ami nagyon jo. Tenyleg szuper a mobil, nagyon okos es gyors, csak a kabele volt szar, es az elso toltesnel eltort. A gondok csak most jottek, hiszen toltot, vagy adatkabelt kulon beszerezni nagyon komplikalt. En angliaban elek, es Manchesterben a legnagyobb mobil uzletben kaptam az infot, rendeljek a gyartotol, mert lehetetlen dolgot kerek....

Tehat csak ovatosan. A kiegeszitokkel problema lehet!!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Igen, ez igaz, nekem is végülis a töltőm megment az első használatkor megsült.. megbeszéltem a kínai csávóval és azt mondta hogyha veszek majd valamit legközelebb akkor ingyen mellétesz egy töltőt a következő rendeléshez. Meg azt is mondta hogy 10$-ért el is udja külön küldeni.. magát a töltőt ingyen mert amúgy sem érhet valami sokat.. nekem csak a postát kellett volna kifizetnem, a kábelemmel nekem semmi baj nem volt.. király még most is. Tehát olyan helyen kell ezt venni, ahol el tudod majd érni a kínai beszállítót.. hogy tudj majd esetleges hibák esetén venni másikat. Ha pl vaterán megveszed vagy valaki mástól.. akkor is már valószínűleg nem tudsz majd újat szerezni semmiből. Mert az eredeti eladót aki küldte magyarországra azt már nem tudod elérni.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sziasztok!

 

Nem igazán olvastam végig az egész fórumot, de azért egy dolgot szeretnék leírni, azoknak, akik valamelyik kínai készülék beruházását tervezik.

 

Ezek a gépek - bár elég csábítóak - közel sem tökéletesek. A házuk egy idő után recseg-ropog, a billentyűket nem egy élmény nyomogatni, az érintőképernyős példányok elég nehézkesen veszik a lapot. Ráadásul a sebességük sem éppen egy Porschéval vetekszik, inkább eléri az Opel szintjét.

 

A másik elég komoly probléma a garancia hiánya. Természetesen az iPhone-ra sem nagyon jár itthon garancia (még), de ha elromlik (és erre van esély; nem azért mert kínai, hanem mert eléggé új gépek a piacon), akkor szívhatja az ember a fogát. A komolyabb telefonos PDA-kra egy-két év garanciát viszont simán vállalnak.

 

A kérdés hogy mit szeretne az ember: egy elvileg sokat tudó készüléket, amit olcsón beszerez, de közben eléggé nehézkes a használata (kivált hogy néhány példányon még csak nem is Windows Mobile van), vagy pedig egy kicsit drágább áron megvett vasat, ami azt nyújtja, amit elvár az ember. Persze ha valakinek az ár a döntő érv, akkor fölösleges lebeszélni, én mindenesetre azt tanácsolom mindenkinek, hogy inkább spóroljon még egy-két hónapot, és vegyen egy HTC, HP esetleg Eten készüléket, jobban jár vele.

 

Ennyit szerettem volna, remélem valakinek segít majd! :)

 

Üdv;

Mefi

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

azért ez se rossz:

 

http://www.eemobi.cn/mobile/13/726/5485.aspx

Láccik h a kínaiaknál már annyi cucc van mint a szemét és nagyon olcsón.Nálunk ilyen dolgok még nem nagyon léteznek,náluk meg már sztem lassan "kifutó"darabok.

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

 

Én is nézegettem mostanában a kínai telefonokat, hát tényleg fillérekért lehet kapni több százeres telefonok klónját, de megmondom őszintén én se nagyon bízok ezekbe... Régebben én is akartam venni egy ilyesmi klón telefont de mindenki lebeszélt róla...

 

http://www.vatera.hu/dual_sim_n95_klon_mobiltelefon_keszletrol_69748348.html

 

Azért ez is komoly hogy továbbfejlesztették az N95-öst és nálluk már érintőképernyős :lol:

A legdurvább: Láttam N96 klónt is, "csupán" annyiban tér el a gyáritól hogy nincs benne Wifi, GPS, csak 2Megapixeles a kamerája, a beépített memória 256MB és 8GB-is memóriakártyával bővíthető! :D

Szóval magyarul kapsz valami gagyi sz*r telefont egy N96-os házban kínai menüvel :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
A vaterán is vannak jó kínai telók csak ott elég drágák....:S Jó lenne ha lkenne vmi oldal ahol elfogadható áron postáznák...

 

Annyira azért nem drágák és én akivel beszéltem attól személyesen is át lehet venni, mert amiket árul azok nálla vannak, szóval M.o.-i telefonokról van szó :) Vagyis kínai de nem onnan postázza, szóval személyesen át tudod nézni hogy minden jó-e.

 

Én eddig csak a töltőkre hallottam panaszt hogy hamar tönkremennek és hogy egy sz*ros töltőt kiküldjenek kintről majdnem egy 10-est kell perkálnod :angry:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Kínai ide vagy oda a Sony Ericsson-k nagy részét is itt gyártják tehát lehet hogy nem kell egyből lesz@rozni őket talán majd később...

 

Sok mindent itt gyártanak, de azért van különbség a minőségi kínai és a gagyi kínai közöt... a Sunyi Ericsson a jobbikhoz tartozik, míg ezek a nevenincs klónok a nagyon gagyi fajtához.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Érdekes és merész dolognak tartom a koppintást, de mikor pár napja haverom átjött és hencegett a kütyüjével ( egy Iphone v 188 klón) - először nem akartam elhinni , h Iphone-ja van a srácnak... Aztán elkértem, hogy szemügyre vételezzem kissé, majd net és írjuk be, ami a hátoldalán szerepelt! "Hiphone", lényegében a cumo azért kicsit hajazott az ájfón- fílingre, annyi különbségel, h az alma-embléma "ép" volt.

 

ja és amit furcsáltam, mikor az áráról faggattam csak: 36.000 HUF... :) A képeket, amiket készített a kamerája az sem volt csúcs, sem pedig a videólejátszása -összegzésként: nekem nem kellene, még, ha dobálnák utánam akkor sem :)

Link to comment
Share on other sites

Egy kínai Windows -os mobilra azért beruháznék.

Mennyire megbízhatóak ezek a kínai telefonok?

 

 

(Azért az tetszett, hogy az Apple iPhone -ból lett HiPhone. :D )

 

Ezenfelül találtam egy olyan oldalt ami a kínai telók magyarorsításával foglalkozik:

 

http://int.kinaimobilok.info/static.php?page=static080428-130058&v=1

 

A Vaterán meg részletesebb leírás van a telefonok magyarításáról:

 

http://www.vatera.hu/kinai_telefonok_magyaritasa_cect_anycool_karora_86145076.html

 

Nekem a CECTT és az Anycool modellek tetszenek nagyon.

De nekem CSAK Windowsos mobil kellene és így COOLO818i -t néztem ki.

Tudtok még más kínai Windowsos mobilokat?

Link to comment
Share on other sites

(Azért az tetszett, hogy az Apple iPhone -ból lett HiPhone. :D )

 

 

Nos én nem tudom, de biztosan hanyagolnám ezt a koppintós kínai csili-vilit... nekem nem igazán jött be, meg a srácnak bírja egy napot, bár mondta h eddig semmi gond nem volt vele.

Link to comment
Share on other sites

Igazából a koppintásokkal az a baj, hogy tudod mi az ami nincs benne. Tehát. Ha van egy N95 koppipntásom, abban 1000% hogy nem működik a WLAN. Ha van egy egyedi, annak tudod a tulajdonságait, nincs az, hogy ó istenem miért nem megy a WLAN, holott az eredetiben ottvan. Hülye egy hozzáállás, de ez a legérthetőbb. Mondjuk már nem vagyok azon az állásponton, hogy beruháznék egy ilyenre, de ha mégis lenne, biztos nem koppintást vennék, hanem valami egyedi telefont.

Link to comment
Share on other sites

Piero, az még hagyám, de képrögzítése és videólejátszója sem hozza a hozzá fűzhető elvárásokat...egyszerűn pocsék... mondjuk az a kópia 36 rugóba volt, akkor gondolhatod. Én egyrészt még "eredetire" sem ruháznék be, tökéletesen megfelel egy old's Nokia :) - nem csodafone kell, hanem amit kellőképpen ki tudok használni.

 

Kínai telcsikhez visszatérve: ahogy olvasgattam a kommenteket visszafelé, a tartozékokkal meggyülhet a baja a potenciális vevőnek, az elegendő ok, meg maga másolat jellege, ami semmiképpen nem nevezhető egyedinek...

Link to comment
Share on other sites

Igen, a másik dolog a tartozék. Ezeknek a telefonoknak - legyen szó koppintásról avagy egyedi kialakításról - elég hamar elromlik például a töltője, adatkábele, egyéb tartozéka. A beszerzésük elég nehézkes, mert bár olcsók, mire ideér hozzád, többe kerül a leves mint a hús. :wacko:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

N95 klónokról annyit hogy az egy dolog hogy sok mindent kihagytak belőle, de ahhoz képest elék komolyan lekoppintották, még a dobozt is! :D

 

name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>">
name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355">

 

Nem tudom ehhez amúgy mit szól a Nokia... vagy nem akar mit szólni hozzá?

Talán azért nincs benne GPS, WLAN, meg jó kamera, mert különben akkor a Nokia elég komoly pert varrna rájuk amit egyértelmű hogy bebuknának mivel az N95 volt előbb :D szóval szerintem ez az oka amiért hiányosságai vannak...

 

A hardwares dolgoktól eltekinte szerintem softwaresen is koppintás. Nemhiszem hogy Symbian lenne rajta, szerintem az is valami "klón" oprendszer, ami nemhiszem hogy támogatja a Symbian alkalmazásokat... <_< Szóval mire jó egy ilyen klón telefon? - Semmire!! Csak arra hogy villogj hogy 100ezer forintos telefonod van, közben meg nem is :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...