Jump to content
PirateClub.hu

Jedi-kés


Demetria
 Share

Recommended Posts

A világ legjobb 75 technológiája közé válogatták be egyedüli magyarként a forradalmian új sebészeti eszközt, a JEDI-kést a World's Best Technology fórumán.

 

A megmérettetésében a felfedezésre váró technológiákat több mint 100 befektető értékeli, köztük a Fortune 500-ba tartozó cégek képviselői. Az évente megrendezésre kerülő versenybe az Egyesült Államok és a világ legnevesebb egyetemei, laboratóriumai és kutatóhelyei neveznek újdonságaikkal.

 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy akik ide bekerülnek, azok rövid időn belül találnak maguknak jelentős üzleti partnert. Az intelligens sebészeti eszközt, a JEDI-kést a hazai találmányok felkutatásával és nemzetközi piaci hasznosításával foglalkozó ValDeal Innovációs Zrt. juttatta el a nemzetközi megmérettetésre - tudatta Csíkos Péter, a cég projektfejlesztési igazgatója.

 

Az intelligens JEDI-kés operáció közben folyamatosan információt nyújt a vizsgált szövet kémiai jellegzetességéről és arról, hogy tartalmaz-e rákos sejteket. Takáts Zoltán találmánya lényegesen felgyorsítja a biológiai szövetanalízist, ugyanakkor megnöveli annak pontosságát. Segíti az orvos döntését a megfelelő gyógyszer kiválasztásáról és adagolásáról.

 

Az éppen vágott szövet molekuláinak ionizációján és tömegspektrográfiás mérésén alapuló módszernek köszönhetően a jövőben a tumoros betegek műtéteinél nem kellene az orvosnak várnia a szövettani vizsgálatok eredményére a műtét folytatásához.

 

A műszerrel bármely felület kémiai elemzése elvégezhető sebészi tisztaságú környezetben is. Az eszköz fő alkalmazási területe a ráksebészet, érsebészet, illetve a bőrgyógyászati és a plasztikai sebészet.

 

A technológiák végső értékelése márciusban lesz, addig amerikai befektetők és szakemberek csapata segít a stratégia kialakításában és készíti fel a feltalálókat arra, hogyan "adják el" magukat és találmányukat a potenciális befektetőknek. Takáts Zoltán másfél évvel ezelőtt jelentkezett a ValDeal-nál merész, ám tudományosan alátámasztott tervével, melynek megvalósításához szakmai és befektetői partnereket keresett.

 

Azóta a Harvard Medical School stratégiai együttműködést javasolt a JEDI lézerkés tesztelésére és piaci hasznosításában való részvételre, valamint egy magyar befektető is jelentős összeggel beszállt a technológia teljes kifejlesztésébe és véglegesítésébe.

 

Az innováció menedzsmenttel foglalkozó ValDeal célja, hogy a jó ötletekből sikeres üzlet válhasson - közölte Csíkos Péter.

 

Forrás: stop.hu

 

Azért ez nem semmi :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...