Jump to content
PirateClub.hu

Sig készítése linkelt navigációval


enisz
 Share

Recommended Posts

Ebben a tutorialban azt szeretném bemutatni, hogy hogyan készíthettek az enyémhez hasonló linkelt navigációval ellátott aláírást. Feltételezem, hogy mindenkinek már készen van a saját aláírása a linkekkel együtt, ezért nem írnám le, hogy hogyan kell magát a siget elkészíteni, valamint azt, hogy tisztában van a BBcode-al való linkeléssel. Én most a saját sigemmel fogom bemutatni, hogy mit és hogyan kell csinálni.

 

playbar.png

Most a Slice Tool slice_tool.jpg ikonra kattintsunk, ezzel az eszközzel fogjuk szeletekre vágni a képünket. Ezeket a szeleteket úgy kell felosztani, hogy víszintesen ne legyen bennük törés, mert csak így tudjuk belinkelni a fórumra. (ügyeljetek arra is, hogy ha túl széles az aláírás, mint az enyém, akkor ne legyen olyan szeletetek, ami teljes szélességében az aláírás. Ezt úgy értem, hogy ne legyen 400 pixel széles szelet, hanem akkor azt a sort inkább darabold 2 oszlopra, mert a fórumoknak jó szokása, hogy a túl széles képeket automatikusan összenyomják, a 400 pixelt meg már általában sokallják...)

 

Az én aláírásomon így néznek ki a szeletek

 

sig_slices_th.png

NAGYOBB KÉPÉRT KATTINTS RÁ

 

Ha jobban megnézitek, nincs tört sor, az oszlopok elhelyezkedése viszont teljesen mindegy. Az a lényege, hogy a linkelni kívánt részeket külön szeletre kell osztani. Nekem ez az aláírás 21 szeletből áll, ezeket egyesével kell egymásmellé rakosgatni az aláírásban, majd azokat belinkelni, amelyiket szeretnénk.

 

Az egyszerűség kedvéért, számozzuk be a szeleteket. Ez a későbbiekben könnyíti majd meg a dolgunkat, ha sorba rakni, és linkelni szeretnénk. Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy a Slice Toolt kijelölve, a Ctrl billentyűt nyomva tartva kettőt kattintunk egy szeletre. Ekkor a következő ablak ugrik elő

 

Untitled_2_01.gifUntitled_2_02.png

 

Itt most a legelső szeletet jelöltem ki. Ami minket ebből az ablakból érdekel, az a Name mező, valamint ha valaki pixelekkel is szeretne számolni, azoknak a lent lévő W (Width - Szélesség) és H (Height - Magasság) mezők is érdekesek lehetnek. Itt pixelre pontosan adhatunk meg méretet, valamint mellettük találhatók az X,Y mezők, ahol koordináták segítségével helyezhetjük el a szeleteket (a 0;0 pont a szelet bal felső sarka)

 

A Name mezőbe adjunk meg olyan értéket, amit könnyen be tudunk azonosítani a későbbiekben. Én az első szeletnek a 01-es nevet adom, így majd be tudom azonosítani linkelésnél, hogy az első szeletről van szó (azért 01, mert több mint 10 szeletünk van, és a fájlkezelők név szerint rakják sorba, aminek következtében sorban lesznek a fájlok).

 

Untitled_1_01.pngUntitled_1_02.png

Így menjünk sorba, végig az összes szeleten. Én azt javaslom, hogy mindegyiknek csak egy sorszámot adjatok meg névként (nem kötelező, de egyszerűbb lesz). Ha megvagytok ezzel, akkor utána el kell menteni. Ezt a File -> Save for Web and Devices... menüpont alatt tudjuk úgy megtenni, hogy a szeleteket külön mentse le (így ha animált aláírást készítettetek, azt is külön lementi animálva!)

 

web1.pngweb2.pngweb3.png

A felugró ablakban láthatjuk a munkánkat. A jobb oldali részen kiválasztottam a PNG-24-es értéket a legördülő menüből, mert az én képemben átlátszó pixelek is vannak, a PNG pedig támogatja az áttetszőséget, és több színt kezel a GIF 256 színével szemben (Transparent és Interlaced-et is kipipáltam, mivel szeretném, hogy áttetszőként mentse le). De mindig úgy kezdjétek el módosítani a beállításokat, hogy kijelölitek a szeleteket, amiknek szeretnétek módosítani a tulajdonságait. Ezt simán megtehetitek, ha a képeteken kijelölitek (simán be lehet keretezni) a szeleteket. Ha mindennel megvagytok nyomjatok egy Save gombot. Ekkor kérdez rá, hogy hova mentse.

Untitled_3_01.pngUntitled_3_02.png

 

Alul válasszuk ki a Fájl Típusa mezőnél az Images Only (*.png)-t (itt a png kiterjesztése helyére elvileg a saját képformátumodat rakja be, nem kell megijedni). Ha ezzel megvagyunk, nyomhatunk egy Mentés gombot.

 

A sig egyik részével készen is vagyunk. Ha megnézzük a helyet, ahova mentettük a munkánkat, találunk egy images mappát, benne az összes szelettel, külön lementve. Most annyi a dolgunk, hogy ezeket szépen sorban feltöltsük egy tárhelyre. Akár képfeltöltő szerverre, vagy saját tárhelyre. Én az utóbbit ajánlanám, mert ha később valamit ki szeretnénk javítani, vagy modosítani szeretnénk a sig-ünkön, akkor ezt egyszerűen le tudjuk cserélni úgy, hogy simán felülírjuk saját tárhelyen a képeket, és nem kell átírogatni a BBcode-ot a fórumban.

 

20080120213210txt1.png20080120213210txt2.png

A belinkeléshez annyit tanácsolnék, hogy mindenki egy sima txt fájlban csinálja meg először a saját gépén. A fenti képen látszik, hogy én hogyan oldottam meg, gondolom az is látszik, hogy saját tárhelyen vannak a képek :) Szerintem csináljátok ti is így, valamivel egyszerűbb. De aki ahogy szeretné :)

 

Nagyjából ennyi volt, remélem hasznosnak találjátok a tutorialt, amit írtam (remélem, mert rengeteg meló volt vele :D ), szal ha segítség kell, valami nem megy, vagy csak simán meg szeretnétek köszönni, ne habozzatok, a téma nyitott :)

Link to comment
Share on other sites

Fearzone, már pedig ez az aláírás túl nagy :) azt hiszem jobban jársz, ha nem teszed be :) (a maximálisan engedélyezett aláírás méret 400*100 pixel)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 5 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...