Jump to content
PirateClub.hu

Tartós a kapcsolat, ha a nő dirigál


Jaffry
 Share

Recommended Posts

Tartós a kapcsolat, ha a nő dirigál

 

Éveken keresztül kutatták a házaspárok viselkedését

Sokkal tovább tart az a kapcsolat, amelyben egy nő hordja a nadrágot – állítják az iowai egyetem viselkedéskutatói. Azok a férfiak ugyanis, akik elfogadják, hogy asszonyaik dominánsabbak, minden másban is sokkal engedékenyebbek, és ez a nőket boldoggá teszi.

Manapság már csak városi legendák része az, hogy egy nő a házasságával feladja a karrierjét, és csak háziasszonyként, feleségként, valamint anyaként teljesedik ki. A gyengébbik nem is egyre erősödik, a nők egyre nagyobb százaléka a család mellett ugyanis végzi a munkáját, ráadásul egyre többször fordul elő, hogy a klasszikus szerepek felcserélődnek. Egy amerikai kutatócsoport szerint ezzel semmi baj nincs, sőt! Azok a párkapcsolatok, amelyekben a nők a dominánsabbak, sokkal boldogabbak, és sokkal tovább tartanak, mint a hagyományos munkamegosztásban élőknél.

- 72 iowai házaspárt vizsgáltunk meg, akik mindannyian boldog párkapcsolatban élnek. Külön-külön kérdetük őket arról. hogyan oldják meg a problémáikat, legyen az anyagi, lelki vagy bármilyen más jellegű. Be kell valljam meglepett az eredmény – árulta el Megan Murphy professzor, aki társával, David Vogellel együtt arra a következtetésre jutott, hogy azok a férfiak, akik meghallgatják feleségük érvelését, sokkal boldogabbak.

- A férfiak nagy százaléka bevallotta, hogy náluk inkább a felesége hordja a nadrágot, de ezzel neki az ég világon semmi baja nincs – tette hozzá a professzor. A felmérést egyébként 2002-ben végezték, de a vizsgált párokat nemrég újra megkeresték. Szinte az összes azóta is boldog házasságban él.

 

 

Az én személyes véleményem az, hogy egy párkapcsolatban vagy házasságban mindkét félnek egyenrangúnak kell lennie különben az egész nem ér semmit. Szerintem, hogy ki a domináns, azt az adott probléma vagy helyzet dönti el.

Link to comment
Share on other sites

Akármelyik fél "hordja a nadrágot" sztem igazságtalan a helyzet.Mégis ki a franc akar egy hosszú kapcsolatban élni, amiben csak mindenre rábólint, és semmit sem csinálhat úgy ahogy akar?.. hülyén jött ki a mondat, nem a hosszú kapcsolattal van a gond, hanem az utána felsorolt dolgokkal :D Elég gáz, ha az embernek nem lehetnek saját döntései, vagy azokat mindig elsöprik.

Persze egy olyan dologba amihez egy nő nem ért abba több beleszólása van a férfinak, és amihez egy férfi nem ért abba több beleszólása van a nőnek, és ezt így el kéne fogadnia a feleknek.Szerintem így a frankó :D

szóval én is egyetértek azzal az utolsó 3 sorral :)

Link to comment
Share on other sites

Hali !

 

Hát én már idestova majdnem 18 éve vagyok házas , de a problémákat együtt közösen oldottuk meg , az hogy adott esetben ki vitte a primet az mindegy a megoldás illetve az eredmény számit illetve az hogy mindkét fél teljesen elégedett legyen !

Link to comment
Share on other sites

Ezt a címet én inkább megfordítanám... Tartós a kapcsolat, ha a férfi többet tűr el! Szerintem mind 2 félnek tisztelie kell a másik akaratát, érzéseit.

 

Persze vannak nők akik irányítható férfire vágyakoznak és vannak férfiak akik szolgának születnek!

Link to comment
Share on other sites

Láttam olyan párt, ahol a nő dirigált, a férj rajtakapta a feleségét amint egy faszit elégit ki orálisan (milyen szépen fogalmaztam, meg vagyok hatódva, félek a büntitől). Ezek után a férj legnagyobb problémája az volt, hogy csókolja meg ez után a feleségét! Ennyit arról, ha a nő dirigál!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ez szerintem nem olyan egyértelmű, mert van olyan párkapcsolat ahol egy szerény pasi van és az tuti maga mellé egy erős személyiségű emberkét fog keresni, mivel tisztában van magával, hogy ő nem olyan karakán, nem tud odalépni bizonyos dolgokban, életvezetésre alkalmatlan, sőt egy kicsit esetlen vagy egyszerűen nem érinti meg őt úgy a dolog ahogyan azt kellene. ha netán mégis két esetlen, gyenge jellem találkozik, abból nem sok jó sül ki vagyis olyan latymatag, langyos kapcsi lesz belőle.

DE! van olyan kapcsi ahol egy nőcike nem agyas, alárendelt szerepre született, nincsenek elképzelései, vagy annyira családcentrikus, hogy mással nem is foglalkozik, és akkor egy erős jellemű pasi kell mellé, akire rábízhatja magát, és támaszkodhat rá.

az irányítással nincs gond semelyik esetben, tehát teljesen mindegy, hogy a nő vagy a pasi dirigál, de egyikőjüknek vinni kell a prémet, irányítani kell egy kapcsolatot, nem lehet fejetlenül élni. az a lényeg, hogy az irányítás akkor történjen meg, hogyha mindkét fél akarja, és nekik ez egy kellemes állapot.

elárulom, én a kapcsolataimban irányítós típus vok, de szeretem ha egy pasinak vannak határozott elképzelései, szeretem ha kiveszi magát a férfi munkákból, mert sajna akad olyan pasi aki annyira tesze-tosza, tutyi-mutyi, és nem gyakorlati ember, hogy egy szögbeverést nem lehet rábízni.

ezek a férfiak fel sem fogják, hogy egy nőnek mekkora teher az, hogy mindent rátestál egy nőre, mindent vele csináltat, és nem olyan egyszerű összefogni egy életet, és azt irányítani. sajnos ilyenkor sok férfi el is kényelmesedik.

mi nők szeretünk dönteni, de azért ennyire nem, hogy mindig és mindenben, mert roppant fárasztó és megterhelő. ha vki nem alkalmas az irányítós szerepre az hajoljon meg a biztonságot nyújtó előtt nemtől kortól függetlenül.

a dirigálást rossz kifejezésnek tartom, mert van olyan házasság, párkapcsolat ahol tényleg ez szó szerint így zajlik, de én annak a híve vok, hogy egy pasit úgy kell irányítani, hogy észre se vegye, és mindkettőnk akarata teljesüljön, és pozitív kimenetelű legyen.

szipi

Link to comment
Share on other sites

Az én személyes véleményem az, hogy egy párkapcsolatban vagy házasságban mindkét félnek egyenrangúnak kell lennie különben az egész nem ér semmit. Szerintem, hogy ki a domináns, azt az adott probléma vagy helyzet dönti el.

 

 

Teljesen igazad van.

 

 

Azok a férfiak ugyanis, akik elfogadják, hogy asszonyaik dominánsabbak, minden másban is sokkal engedékenyebbek, és ez a nőket boldoggá teszi.
Ez viszont igaz a férfiakra is, boldoggá tesz minket!
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...