Jump to content
PirateClub.hu

Autóvásárlási tanácsok!


zolitokaj
 Share

Recommended Posts

Hello Mindenki.

 

Szeretném a véleményeteket megtudni a következő témával kapcsolatban.

Autót szeretnék majd venni magamnak és erre a célra kb 700.000-800.000 Ft van.

A következőt szeretném kérdezni a vásárlással kapcsolatban,hogy milyen kocsit vegyek.

A következő 3 márkákat néztem ki amik ebben az ár intervallumba bele is fér: - Opel Astra 1.4 és 1.6 és 2.0 (8-10 éves korig)

- Suzuki Swift 1.0 és 1.3 (6-9 éves korig)

- Fiat Bravo és Brava 1.4 és 1.6 (9-11 éves korig)

 

Benzinesek.

 

Olyak érdekelne,hogy:

- mennyire megbízhatóak ilyen korukban ezek az autók

- a várható karbantartásuk költsége

- kb mennyi km-rel érdemes megvenni ezeket amik még nem számítanak agyonhajtottnak

- kb üzemanyag fogyasztás,mert ez sem elhanyagolható

- stb.

 

Az olyan nem vélemény,hogy azért sz*r mert alig van benne fém és egy karambolnál meg lehet benne halni, nem a töréstesztjük eredményére vagyok kíváncsi.

 

Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek aki valamilyen hasznos tanácsot tud adni.

És mindenkiek B.U.É.K.!!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Szija!

Nekem nicnsen autom és nem is oly régota vezetek ez igaz de édesapám autszerelő végzettséggel rnedelkezik és szoktunk ijenről besézlgetni miejn autot érdemes megvenni és mijent nem. Őszintén szolva én inkább az opelt javaslom mer motorikusan nem geyenge csodáról van szó :D nem si fogyasztoylan hú de sokat és nagyfaternak van egy 93-as vectrája és öszintén megmondva télleg csak elviszi évente a zöld kártya miatt aztán ennyit költ rá :D néha van rajta angy javítás de nem igazán emléxem hogy ugy valami komoly gond lett volna a kocsival

Link to comment
Share on other sites

Hát figyelj. attól függ hogy milyen célokra szeretnéd használni az autót. Ha pl munkábajárásra és másmunkásokat is szeretnél vele szállítani, akkor szerintem a suzuki nemnagyon jöhet szóba, mert hiába hogy strapabíró autó, de nembiztoss hogy évekig kibírná, ellentétben egy opellel. A fiatról inkább lebeszélnélek, mert hiába a gyönyörű autók tőlük, azért a megbízhatóságuk nemépp a tökéletes. Spanoméknak egy bravo van (előző generációs), nemlett nekik kigyilkolva, őkis használtan vették és sajnos elég gyakran van vele probléma. A döntés a tiéd, remélem sikerült valamennyit segítenem. :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Én az astrát ajánlanám.Nekem is az van.4 éve van meg és csak a hátsó sárvédő peremeket kellett javítani.Amúgy nagyon jó kis autó.Az ecotec/16v/ motorosra sokan panaszkodnak.Az öcsémnek is van egy.Elég sokszor kell javítani.A fiatokról csak annyit,hogy 6-8 éves korukra kezdenek szétesni.Barátnőmnek puntója van.Most kezd minden elromlani rajta.A fiatoknak tipushibája az alapjárat ingadozás és társai.A suzuki meg motorikusan elnyűhetetlen nem is nagyon rohad.Én még nem sokat láttam szétrohadni.Hátránya viszont az,hogy teljes alap a belseje,nem ártartó.Egy karosszériás spanom csak úgy hívja a suzukikat,hogy az"öngyilkosjelöltek autója".Látott már egy párat.Az új suzukiknak viszont jó a töréstesztje.

Remélem tudtam egy picit segíteni.

Link to comment
Share on other sites

Munkába járásra használnám + itthon a városba szaladgálni vele + a családdal máskálni.

Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget.

:)

Lassan de biztosan gyölnek a tanácsok és a tapasztalatok.

Köszönöm.

:):D:)

 

 

Módosította Silverr
Ne idézz feleslegesen és használd a szerkeszt gombot!
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Végre úgy látom hogy megtaláltam azt a topicot ahol én is feltehetném a kérdésem! Nos én is egy hirtelen ötlettől vezérelve autókat nézegetek egy ideje, bár még a pénz nincs meg rá illetve csak egy része, de nagy rá az elhatározás ;) A kérdésem arról szólna, hogy véleményetek szerint ha egy 93-as Opel Vectra 2.0i 220 ezer forintért van meghirdetve az jó ár, vagy túl olcsó, valami csalafintaságra adhat okot??? Az az igazság hogy még soha nem volt autóm, jogsim már megvan pár éve, de szeretnék most már egyszer saját autót venni, s látom hogy itt van már jópár tapasztaltabb ember, aki gondolom ár alapján is meg tudja mondani hogy az túl olcsó-e vagy pont jó, meg ilyenek. Mivel ez lenne az első ilyen autóm, 250-300 ezer Ft kezdést gondoltam aztán majd idővel gondoltam hogy úgy is adják maguk a dolgok. Szóval ötleteket, segítséget várnék ezügyben, mert hogy igazából két márka között nézelődök, Opel és Ford, azon belül is Astrák illetve Escortok.

Link to comment
Share on other sites

Hi !

 

Én ezt az autót nem igazán javasolnám, egyrészt budapesti, legalábbis ott árulják /ezt azért hangsúlyozom ki, mert egy autót már vettem Budapesten, akkor is jól átvertek/ , másrészt gyanúsan kevés az a 140000km, továbbá hiányzik egy dísztárcsa, tehát vagy a tulaj volt trehány, vagy az eladó társaság nem foglalkozik komolyan az üzlettel. Ettől függetlenül inkább fiatalabb autót vegyél, hacsak nem akarsz nyűgöt venni a nyakadba, továbbá egy 2000-es motor nem éppen gazdaságos, főleg városban. Ennyi pénzből jobban jársz, ha mást /nem autót/ vásárolsz, kivéve ha szeretsz bütykölni és bírod a meglepetéseket /közel 15 év igen hosszú, sokminden megeshet ennyi idő alatt az autóval/ .

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

Szia !

 

Azon ne lepődj meg, hogy két téli gumi van hozzá, ui. a fukarabb emberek tévhitből csak kettőt szoktak venni, mivel az a filozófiájuk, hogy elég csak a hajtott kerekeket ellátni téli gumikkal, azzal nem számolnak, hogy nem csak elindulni fontos, hanem megállni és kanyarodni is, ill. ilyenkor felemásan viselkedik az autó.

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

Én is szeretnék egy- két sort irni!

 

Én a harmadik suzukit nyűvöm, és nagyon megvagyok elégedve vele. Ahogy az autó szerelők mondják, a suzukiba csak benzin kell és kész.

Engem soha nemhagyott cserben egyik sem, pediglen volt olyan, hogy egy huzamban (persze azért tankoltam) 700-800 km-t is lehajtottam vele.

De végsősoron azt kell nézned, hogy mennyit bír a családi kassza, hisz a fogyasztás ma már nagy úr. Ha mégis suzukit akarsz venni, akkor kerüld az 1.0-ás motorokat, inkább 1.3-ast tedd előtérbe.

 

A hozzászólásommal nem akarom megbántani pl. az opel pártiakat, hisz nekem még nem volt opelem, tehát véleményt sem tudok kifejteni róla.

 

Ui.: a választás a te kezedben van.

 

Link to comment
Share on other sites

Üdvözlet ismét! Bocsánat hogy időközben eltüntem, csak a számítógéppel akadtak egy kis problémáim winchester ügyben s ezmiatt nem tudtam netközelbe kerülni!

Nos a kérdésekre rátérve, hát ha példát akarunk említeni, igen akkor ezt az autót is néztem, bár azt (ennél valahogy kivételesen) nem néztem hogy mekkora motor van benne.

Az autókereskedőtől való vásárlásra rátérve, nos én sem elsősorban ott szeretnék majd autót venni, mert láttam Opel Astra-t, magánszemélytől igencsak szép, megkímélt, garázsban tartott állapotban, de az is 250 körül volt, igaz az is kb. 14 éves volt. Közben a napokban érdeklődtem pár embertől s elsősorban Opelt ajánlanak, azon belül is Astra-t amit én is nézegettem már.

 

Más dolgokkal kapcsolatban, nos azt mondjátok hogy 250 ezer körül nemigazán lehet normális autót kapni?? Mert én azért anno láttam pár igencsak jó lehetőséget, volt olyan hogy azért volt egy autó ára kicsit nyomottabb mert sürgős eladás volt, külföldre utazás miatt, szóval szerintem az ilyen lehetőségek jók, bár még ehhez a témához amatőrnek érzem magam nagyon, ezért is kérdezősködöm sokat, bocsánatot is kérek érte! :)

 

A suzukikkal kapcsolatosan, nos lehet hogy az én hülyeségem, de én nem akarok sohasem Suzukit venni, úgy vagyok vele hogy akkor inkább nem lesz autóm :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Én csak 1 tanácsot tudok adni....Ha van yo autószerelő ismerősöd vidd el azokra a helyekre ahol ilyen autókat találsz szépen átnézegeti és ha azt mondja h ez yo minőségű akkor az biztos az....

 

Így szokták a családomban is...édesapám autószerelő és minden közelebbi ismerős hozzá jár tanácsokat,véleményt kérni......

 

Amúgy pedig ezekben a korokban (10-11 éves) is lehet yo autót találni...volt anno nekünk 1 lada 1200 olyan megkimélt volt az autó h azt hittem mikor 1.nek meglátam h most gurult ide az orosz gyárból. :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok !

 

Nekem volt F-es Astrám /1996-os évj. / , tavaly adtam el. Kényelmes, viszonylag nagy autó, de többet Opelt nem veszek, főleg F-es Astrát. Másrészt, én láttam karosszériásnál kb. 14 éves autót, kívülről szépen nézett ki, de amikor a balelső elemről lelökték a festéket, csak FeO2-őt láttam vastagon, ennyit a régi autókról. Egyébként, ez nem csak az én véleményem, venni 2,3, max 4 éves autót célszerű, valamint legkésőbb 11 éves korában kell megválni tőle.

Végső esetben, ha nincs pénz, de feltétlenül kell autó, 100 - 150 ezer Ft körül kell venni egy friss műszakis és zöldkártyás autót, ami viszonylag jól egybevan, majd két év után leadni a bontóba pár ezresért.

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

Nos az Astrákról annyit, hogy most hétvégén is beszéltem egy sráccal akinek Astrája /igaz német rendszámú/ van, de hogy mesélte hogy a 16 szelepes Astrákkal valóban eléggé sok a baj, de hogy a többivel nemigazán, ő is szinte az autót ilyen olajcserére, meg a kötelező karbantartásra szokta vinni, nagyon meg van vele elégedve 2 éve van már nála, most jeleneg 10-11 éves az autó.. Hétvégén amúgy volt szerencsém vele utazni s szerintem nagyon jó állapotban van az autó, hihetetlen csendes........

 

xXJoCXx! Nagyonis egyetértek veled, szerintem is lehet még idősebb autókat, nagyon jó állapotban találni, főleg ha első illetve második tulaj, aki mondjuk megkímélte, garázsban tartotta stb....

A szerelővel kapcsolatban, nos egyenlőre még nincsen ilyen ismerősöm de remélem hogy idővel majd lesz, mert ezt már sokszor mondták nekem is, s én is beláttam hogy ez egy nagyon jó dolog ha van egy ilyen ember akihez segítségért fordulhatsz

Link to comment
Share on other sites

Ezt viszont magamtól is tudom, hogy igencsak gyanús hogy ez az autó miért is ilyen olcsó!? Szerintetek mi lehet a dologban? Nekünk a családban van egy Omegánk, de az biztos többet érne mint ez, pedig abban nincs bőr ülés meg olyan dolgok amik ebben benne vannak... Szóval itt szerintem valami bibi lehet, de lehet hogy rosszul tudom.. :unsure:

 

http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=1767962&command=ugras&screenwidth=1024

Link to comment
Share on other sites

Itt az lehet a baj,hogy nincs rajta műszaki.

Meg az,hogy 3000-es benzinest nagyon nehéz eladni.(biztosítás,súlyadó,fogyasztás)

Gondolom,hogy vannak még bajok vele de azt pár képről és pár adatból nehéz megállapítani.

Az is lehet,hogy AF-es,de nem akarok találgatásokba bocsátkozni.

Link to comment
Share on other sites

Akkor kap az autó AF-es alvázszámot, ha az eredeti azonosító jelek nem ismerhetőek fel. Ezt ma az eredetiség-vizsgálaton döntik el, ez nemcsak bűncselekmény (277/A.§(1)), hanem pl. korrózió vagy baleseti sérülés esetén is bekövetkezhet. Ha bebizonyosodik, hogy lopott az autó, akkor azt lefoglalják, és visszaadják az eredeti tulajdonosának (kivéve ha azon valaki tulajdont szerzett erdeti szerzésmóddal: Ptk. 118-121.§).

A külföldre kivitelt nem tiltja jogszabály, de azért terjedt el a néphitben a tilalma, mert előfordul, hogy külföldön lopott autó itthon AF-es számot kap, mert vagy nem olvasható az eredeti alvázszám, vagy nem működött tökéletesen a nemzetközi körözés, stb. Ebben az esetben külföldön érhet meglepetés, ha ellenőrzés során olyan alvázszámot találnak az autón (Jobb márkáknál 4..10 helyen el van rejtve, olyan helyeken, amikről mi nem is tudunk), amelyet odakint köröznek, ebben az esetben lefoglalják, és nem egyszerű vita kezdődik, adott esetben nemzetközi kollíziós tényállásal bonyolítva.

 

Az ilyen autók piaci értéke sokkal alacsonyabb, adott esetben hasonló modellek árának a fele is lehet.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Üdv! Én is szeretnék kérdezni, mert úgy olvasom, hogy vannak itt hozzáértő emberek! :D Használtautóról lenne szó! Úgy 500k-700k lenne rá. Találtunk egy Fiat Puntot 600k-ért, és van benne légzsák, klíma, külső sérülés nincs rajta, és műszaki is friss. Gyanús ez az ár? Nekem az volt. Egyébiránt Szolnokon találtam ezt az autót, nem Pesten :D. Előre is köszönöm, ha tud valaki érdemben segíteni.

Link to comment
Share on other sites

Egyáltalán nem gyanús, mondjuk jó lenne tudni hogy melyik Puntoról van szó, mert ugye van 3 generációja... :)

Az első Puno az olyan 400-500-600 között mozog használtautó piacon, a II-es Punto (csíklámpás, a személyes kedvencem :) ) az olyan 700 000 -1 000 000 Ft-ig mozog. 1,4-ért HGT Puntot láttam, ami szerintem elég jó ár érte :)

 

El kell menni, meg kell nézni az autót!

Felszereltségbe ez amit írtál a leg alapabb :) Klíma amiket néztem azoknak a 70-80%-ába van.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

sziasztok

engem egy dolog érdekelne: 198 centisen és 110 kilósan milyen kocsiban tudok elférni kényelmesen?

elég hosszú lábaim vannak, beültem a vectránkba (ez az újabb 2006os asszem) és nagyon nem fértem el, a lábaimat fel kell húzzam, a fejem gyakorlatilag hozzáér a tetőhöz, elég kényelmetlen

vmi tipp ahol egy hozzám hasonló ember elfér?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...