Jump to content
lazlo

Starcraft vs. Starcraft 2

Nektek melyik jön be jobban?  

49 members have voted

 1. 1. Ennyire számítana egy játéknál a grafika?

  • Igen
   15
  • Nem feltétlenül
   26
  • Soha nem dominált nálam ez a kérdés
   8
 2. 2. Nektek melyik jön be jobban?

  • Starcraft - Original edition
   4
  • Starcraft - Broodwar
   21
  • Starcraft 2
   24


Recommended Posts

200712141050111.PNG

 

Vitathatatlanul a Blizzard ezzel a játékkal beírta magát 1998-ban a játéktörténelembe. Amikor kijött a 2. rész (mármint a Starcraft 2) felvetődött bennem a kérdés, ami azóta is motoszkál a fejemben, amikor játszom a Broodwarral. Feltétlenül kell nekünk a jobb grafika? Nem lehetne a régi szép emlékek felidézésére újabb kiadásokat kiadni a régi technológián épülő grafikával. Na persze sok millió ember fogadta rendkívüli örömmel a 2. rész eljövetelét, ám az első rész pont azért válhatott a világ egyik legkedveltebb játékává, mert nem volt rendkívül nagy gépigénye.

 

200712141050115.jpg

 

Elismerem, azzal csak jobban jár mindenki, ha egyre valósághűbb játékokat kaphat vagy vehet a kezébe, de véleményem szerint egyes kiadások megélhetnének több kiegészítőt is, mert biztos hoznának valami bevételt (profitot)

 

starcraft2_3.jpg

 

Szerintem a Starcraft 2-nek az az egy negatívuma van, hogy tisztára Warctaft motorra épült (Sci-fi verzióban).

 

starcraft2_1.jpg

 

20071214110806starcraft1.jpg - érdekes origami verziók :D

 

Mint tudjátok különböző könyvkiadásokat is megélt ez a játék pl.: Starcraft-Tűzkeresztség, Ámokfutás, A teremtők árnyai

Ha a Blizzard egyszer rászánná magát, igen jelentős bevételre is szert tehetne egy mozifilm elkészítésével. Remélem így lesz :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

mi értelme egy jó játékot összehasonlítani egy olyan játékkal ami még nincs is, így senki nem tudhatja, h az jó lesz-e, vagy sem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@etooo: akkor a többi 3d-s stratégiához hasonlítva.

Én mindig is utáltam a 3d-s stratégiákat, mert a játékstílusomban zavaró. Warcraft 1-2, Starcraft, Red Alert, Cossacks, Age of Empires 1-2. Nekem ezek az etalonok. Inkább multiban szeretek stratégiázni, a gépi ellenfél nem olyan változatos kihívás. Ehhez pedig gyorsaság és biztos döntések kellenek, nekem zavaró a kameramozgás és felesleges is ilyen szintű látvány. Elhiszem, h van akinek az fontos, de a régivágású stratégáknak nem, viszont a legnagyobb vásárlóközönség már nem azok, akik anno naponta több órát játszottak ezekkel az izometrikus játékokkal. Volt olyan, h napi 8-10 órát starcraftoztam vagy reggel 4kor vettem észre, h aludni kéne, mert 6kor kelni kellett :)

Az Empire Earth volt az egyetlen 3d-s stratégia, ami le tudott kötni, mert a játékélményt nem áldozták fel benne a grafika oltárán, mindkettő kifogástalan volt az akkori szinten. Talán Blizzardékban még meg lehet bízni, h nem cseszik el, de a többiek már inkább a csilivili látványt tartják fontosabbnak.

Hatalmas Starcraft fan vagyok, film jöhet belőle, de nem hiszem, hogy a Starcraft2-t is annyit fogom nyúzni (ha egyáltalán), mint az elődjét, inkább leporolom még egyszer a cd-t és hajrá, bár mostanában nagyon ritkán játszok :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

az alapjátékok eredetiben is megvannak nekem h tudjak játszani battleneten, annyira szerettem őket :)

de most a videok és képek alapján, a 2. részt már iszonyatosan váraom! nagyon durva lesz :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

a Starcraft az Starcraft, ez a játék és kiegészítője az egyik legjobb stratégiai játék a világon!(persze a Cossacks melett :) )

a grafika nekem nem fontos,de én is nagyon várom már a 2. részt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

aki az első részen nőtt fel. mint pl. én, és csak utána játszott a 2. résszel annak tuti jobban bejött a 2., de mivel én naponta volt ,hogy 4-5 órát is szórakoztam vele, így nálam a régi rémek közül az egyik NO1. és a folytatása már egy nagy kalap sz@r volt...szerintem!

Share this post


Link to post
Share on other sites

SC 2 csak jobblehet mint az SC mert állitólag csak a grafika lett változtatva ami szemetgyönyörködtetö, valamint uj egységek... a játékmeneten nemsokat változtattak !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

A SC II.-Wings of Liberty végigjátszása után a véleményem a következő:

-a grafika tényleg jobb, de ez nálam nem játszik fontos szerepet (elsőre nagyon fura volt az új Zeratul, Artanis..., hogy mennyire átváltoztak a hydraliskek, és az is fura volt, hogy Raynornak van haja)

-a történet egész jó (érdekes, misztikus történet rajzolódik ki a bejátszásokból (az én kedvencem a jóslatos, melyben Zeratul és Sarah találkozik össze egy barlangban)), több helyen a játékos dönti el, hogy miként megy tovább a történet (pl.: megpróbálja megtalálni a fertőzés ellenszerét, vagy a protossoknak segít felperzselni a kolóniát)

Hirtelenjében ezek ugrottak be.

Edited by Deirgderc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Starcraft 2, számomra egyértelmű :D

és nem a graf miatt, sokkal több minden játszik szerepet ebben. Régebben nem tűnt fel, és nem emlékeztem már most rá, de hogy így a 2 után kicsit visszanéztem az 1-be, hogy őszinte legyek, kicsit másabb a kezelhetőség. Pl.: az egyben, hogy 12 egységet jelölhetsz ki, a mineralok elhelyezése kicsit érdekes, különböző távolságokban helyezkednek el, így nem annyira hatékony a mineral szedés, mint a 2-ben, nem egyszerre több utasítást kiadni 1 egységnek (pl.: SCV-nek több építést), ésatöbbi...

 

Szóval a lényeg, hogy akármennyire is klasszikus, annyira nem esztétikus mint a 2, és ez a pár "hiba" a 2. rész után elég szembetűnő volt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Egyaránt játszottam Starcraft Broodwart és a Starcraft 2-öt. Nekem mindkettő bejön.

Most pedig mindkét játék változat ingyenesen elérhető.

De ha hálózati játékról van szó, akkor mindig a Broodwarral játszunk a haverokkal. A Starcraft 2-öt még ki sem próbáltuk hálózatban.

Játszott valaki a Starcraft Broodwar  Remastered változattal ?

Próbáltam letölteni, ami meg is történt, csak éppen bekéri a széria számot, ami persze nem volt meg. Vagy le lehetett tölteni furcsa oldalakról, de nekem sosem sikerült letölteni.

Nem mondom, legalább 1-2 DEMO pályát elérhetővé tehettek volna, Remastered változatban,aztán ha pedig tetszik a játék, akkor úgyis megveszi a játékos, nemdebár.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Bejelentkezés

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×