Jump to content
PirateClub.hu
lazlo

Starcraft vs. Starcraft 2

Nektek melyik jön be jobban?  

50 members have voted

 1. 1. Ennyire számítana egy játéknál a grafika?

  • Igen
   16
  • Nem feltétlenül
   26
  • Soha nem dominált nálam ez a kérdés
   8
 2. 2. Nektek melyik jön be jobban?

  • Starcraft - Original edition
   4
  • Starcraft - Broodwar
   21
  • Starcraft 2
   25


Recommended Posts

200712141050111.PNG

 

Vitathatatlanul a Blizzard ezzel a játékkal beírta magát 1998-ban a játéktörténelembe. Amikor kijött a 2. rész (mármint a Starcraft 2) felvetődött bennem a kérdés, ami azóta is motoszkál a fejemben, amikor játszom a Broodwarral. Feltétlenül kell nekünk a jobb grafika? Nem lehetne a régi szép emlékek felidézésére újabb kiadásokat kiadni a régi technológián épülő grafikával. Na persze sok millió ember fogadta rendkívüli örömmel a 2. rész eljövetelét, ám az első rész pont azért válhatott a világ egyik legkedveltebb játékává, mert nem volt rendkívül nagy gépigénye.

 

200712141050115.jpg

 

Elismerem, azzal csak jobban jár mindenki, ha egyre valósághűbb játékokat kaphat vagy vehet a kezébe, de véleményem szerint egyes kiadások megélhetnének több kiegészítőt is, mert biztos hoznának valami bevételt (profitot)

 

starcraft2_3.jpg

 

Szerintem a Starcraft 2-nek az az egy negatívuma van, hogy tisztára Warctaft motorra épült (Sci-fi verzióban).

 

starcraft2_1.jpg

 

20071214110806starcraft1.jpg - érdekes origami verziók :D

 

Mint tudjátok különböző könyvkiadásokat is megélt ez a játék pl.: Starcraft-Tűzkeresztség, Ámokfutás, A teremtők árnyai

Ha a Blizzard egyszer rászánná magát, igen jelentős bevételre is szert tehetne egy mozifilm elkészítésével. Remélem így lesz :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

mi értelme egy jó játékot összehasonlítani egy olyan játékkal ami még nincs is, így senki nem tudhatja, h az jó lesz-e, vagy sem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@etooo: akkor a többi 3d-s stratégiához hasonlítva.

Én mindig is utáltam a 3d-s stratégiákat, mert a játékstílusomban zavaró. Warcraft 1-2, Starcraft, Red Alert, Cossacks, Age of Empires 1-2. Nekem ezek az etalonok. Inkább multiban szeretek stratégiázni, a gépi ellenfél nem olyan változatos kihívás. Ehhez pedig gyorsaság és biztos döntések kellenek, nekem zavaró a kameramozgás és felesleges is ilyen szintű látvány. Elhiszem, h van akinek az fontos, de a régivágású stratégáknak nem, viszont a legnagyobb vásárlóközönség már nem azok, akik anno naponta több órát játszottak ezekkel az izometrikus játékokkal. Volt olyan, h napi 8-10 órát starcraftoztam vagy reggel 4kor vettem észre, h aludni kéne, mert 6kor kelni kellett :)

Az Empire Earth volt az egyetlen 3d-s stratégia, ami le tudott kötni, mert a játékélményt nem áldozták fel benne a grafika oltárán, mindkettő kifogástalan volt az akkori szinten. Talán Blizzardékban még meg lehet bízni, h nem cseszik el, de a többiek már inkább a csilivili látványt tartják fontosabbnak.

Hatalmas Starcraft fan vagyok, film jöhet belőle, de nem hiszem, hogy a Starcraft2-t is annyit fogom nyúzni (ha egyáltalán), mint az elődjét, inkább leporolom még egyszer a cd-t és hajrá, bár mostanában nagyon ritkán játszok :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

az alapjátékok eredetiben is megvannak nekem h tudjak játszani battleneten, annyira szerettem őket :)

de most a videok és képek alapján, a 2. részt már iszonyatosan váraom! nagyon durva lesz :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

a Starcraft az Starcraft, ez a játék és kiegészítője az egyik legjobb stratégiai játék a világon!(persze a Cossacks melett :) )

a grafika nekem nem fontos,de én is nagyon várom már a 2. részt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

aki az első részen nőtt fel. mint pl. én, és csak utána játszott a 2. résszel annak tuti jobban bejött a 2., de mivel én naponta volt ,hogy 4-5 órát is szórakoztam vele, így nálam a régi rémek közül az egyik NO1. és a folytatása már egy nagy kalap sz@r volt...szerintem!

Share this post


Link to post
Share on other sites

SC 2 csak jobblehet mint az SC mert állitólag csak a grafika lett változtatva ami szemetgyönyörködtetö, valamint uj egységek... a játékmeneten nemsokat változtattak !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

A SC II.-Wings of Liberty végigjátszása után a véleményem a következő:

-a grafika tényleg jobb, de ez nálam nem játszik fontos szerepet (elsőre nagyon fura volt az új Zeratul, Artanis..., hogy mennyire átváltoztak a hydraliskek, és az is fura volt, hogy Raynornak van haja)

-a történet egész jó (érdekes, misztikus történet rajzolódik ki a bejátszásokból (az én kedvencem a jóslatos, melyben Zeratul és Sarah találkozik össze egy barlangban)), több helyen a játékos dönti el, hogy miként megy tovább a történet (pl.: megpróbálja megtalálni a fertőzés ellenszerét, vagy a protossoknak segít felperzselni a kolóniát)

Hirtelenjében ezek ugrottak be.

Edited by Deirgderc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Starcraft 2, számomra egyértelmű :D

és nem a graf miatt, sokkal több minden játszik szerepet ebben. Régebben nem tűnt fel, és nem emlékeztem már most rá, de hogy így a 2 után kicsit visszanéztem az 1-be, hogy őszinte legyek, kicsit másabb a kezelhetőség. Pl.: az egyben, hogy 12 egységet jelölhetsz ki, a mineralok elhelyezése kicsit érdekes, különböző távolságokban helyezkednek el, így nem annyira hatékony a mineral szedés, mint a 2-ben, nem egyszerre több utasítást kiadni 1 egységnek (pl.: SCV-nek több építést), ésatöbbi...

 

Szóval a lényeg, hogy akármennyire is klasszikus, annyira nem esztétikus mint a 2, és ez a pár "hiba" a 2. rész után elég szembetűnő volt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Egyaránt játszottam Starcraft Broodwart és a Starcraft 2-öt. Nekem mindkettő bejön.

Most pedig mindkét játék változat ingyenesen elérhető.

De ha hálózati játékról van szó, akkor mindig a Broodwarral játszunk a haverokkal. A Starcraft 2-öt még ki sem próbáltuk hálózatban.

Játszott valaki a Starcraft Broodwar  Remastered változattal ?

Próbáltam letölteni, ami meg is történt, csak éppen bekéri a széria számot, ami persze nem volt meg. Vagy le lehetett tölteni furcsa oldalakról, de nekem sosem sikerült letölteni.

Nem mondom, legalább 1-2 DEMO pályát elérhetővé tehettek volna, Remastered változatban,aztán ha pedig tetszik a játék, akkor úgyis megveszi a játékos, nemdebár.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Starcraft2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Bejelentkezés

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×