Jump to content
PirateClub.hu

Starcraft vs. Starcraft 2


lazlo
 Share

Nektek melyik jön be jobban?  

50 fórumtag szavazott eddig

  1. 1. Ennyire számítana egy játéknál a grafika?

    • Igen
      16
    • Nem feltétlenül
      26
    • Soha nem dominált nálam ez a kérdés
      8
  2. 2. Nektek melyik jön be jobban?

    • Starcraft - Original edition
      4
    • Starcraft - Broodwar
      21
    • Starcraft 2
      25


Recommended Posts

200712141050111.PNG

 

Vitathatatlanul a Blizzard ezzel a játékkal beírta magát 1998-ban a játéktörténelembe. Amikor kijött a 2. rész (mármint a Starcraft 2) felvetődött bennem a kérdés, ami azóta is motoszkál a fejemben, amikor játszom a Broodwarral. Feltétlenül kell nekünk a jobb grafika? Nem lehetne a régi szép emlékek felidézésére újabb kiadásokat kiadni a régi technológián épülő grafikával. Na persze sok millió ember fogadta rendkívüli örömmel a 2. rész eljövetelét, ám az első rész pont azért válhatott a világ egyik legkedveltebb játékává, mert nem volt rendkívül nagy gépigénye.

 

200712141050115.jpg

 

Elismerem, azzal csak jobban jár mindenki, ha egyre valósághűbb játékokat kaphat vagy vehet a kezébe, de véleményem szerint egyes kiadások megélhetnének több kiegészítőt is, mert biztos hoznának valami bevételt (profitot)

 

starcraft2_3.jpg

 

Szerintem a Starcraft 2-nek az az egy negatívuma van, hogy tisztára Warctaft motorra épült (Sci-fi verzióban).

 

starcraft2_1.jpg

 

20071214110806starcraft1.jpg - érdekes origami verziók :D

 

Mint tudjátok különböző könyvkiadásokat is megélt ez a játék pl.: Starcraft-Tűzkeresztség, Ámokfutás, A teremtők árnyai

Ha a Blizzard egyszer rászánná magát, igen jelentős bevételre is szert tehetne egy mozifilm elkészítésével. Remélem így lesz :)

Link to comment
Share on other sites

@etooo: akkor a többi 3d-s stratégiához hasonlítva.

Én mindig is utáltam a 3d-s stratégiákat, mert a játékstílusomban zavaró. Warcraft 1-2, Starcraft, Red Alert, Cossacks, Age of Empires 1-2. Nekem ezek az etalonok. Inkább multiban szeretek stratégiázni, a gépi ellenfél nem olyan változatos kihívás. Ehhez pedig gyorsaság és biztos döntések kellenek, nekem zavaró a kameramozgás és felesleges is ilyen szintű látvány. Elhiszem, h van akinek az fontos, de a régivágású stratégáknak nem, viszont a legnagyobb vásárlóközönség már nem azok, akik anno naponta több órát játszottak ezekkel az izometrikus játékokkal. Volt olyan, h napi 8-10 órát starcraftoztam vagy reggel 4kor vettem észre, h aludni kéne, mert 6kor kelni kellett :)

Az Empire Earth volt az egyetlen 3d-s stratégia, ami le tudott kötni, mert a játékélményt nem áldozták fel benne a grafika oltárán, mindkettő kifogástalan volt az akkori szinten. Talán Blizzardékban még meg lehet bízni, h nem cseszik el, de a többiek már inkább a csilivili látványt tartják fontosabbnak.

Hatalmas Starcraft fan vagyok, film jöhet belőle, de nem hiszem, hogy a Starcraft2-t is annyit fogom nyúzni (ha egyáltalán), mint az elődjét, inkább leporolom még egyszer a cd-t és hajrá, bár mostanában nagyon ritkán játszok :P

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

aki az első részen nőtt fel. mint pl. én, és csak utána játszott a 2. résszel annak tuti jobban bejött a 2., de mivel én naponta volt ,hogy 4-5 órát is szórakoztam vele, így nálam a régi rémek közül az egyik NO1. és a folytatása már egy nagy kalap sz@r volt...szerintem!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 years later...

A SC II.-Wings of Liberty végigjátszása után a véleményem a következő:

-a grafika tényleg jobb, de ez nálam nem játszik fontos szerepet (elsőre nagyon fura volt az új Zeratul, Artanis..., hogy mennyire átváltoztak a hydraliskek, és az is fura volt, hogy Raynornak van haja)

-a történet egész jó (érdekes, misztikus történet rajzolódik ki a bejátszásokból (az én kedvencem a jóslatos, melyben Zeratul és Sarah találkozik össze egy barlangban)), több helyen a játékos dönti el, hogy miként megy tovább a történet (pl.: megpróbálja megtalálni a fertőzés ellenszerét, vagy a protossoknak segít felperzselni a kolóniát)

Hirtelenjében ezek ugrottak be.

Módosította Deirgderc
Link to comment
Share on other sites

Starcraft 2, számomra egyértelmű :D

és nem a graf miatt, sokkal több minden játszik szerepet ebben. Régebben nem tűnt fel, és nem emlékeztem már most rá, de hogy így a 2 után kicsit visszanéztem az 1-be, hogy őszinte legyek, kicsit másabb a kezelhetőség. Pl.: az egyben, hogy 12 egységet jelölhetsz ki, a mineralok elhelyezése kicsit érdekes, különböző távolságokban helyezkednek el, így nem annyira hatékony a mineral szedés, mint a 2-ben, nem egyszerre több utasítást kiadni 1 egységnek (pl.: SCV-nek több építést), ésatöbbi...

 

Szóval a lényeg, hogy akármennyire is klasszikus, annyira nem esztétikus mint a 2, és ez a pár "hiba" a 2. rész után elég szembetűnő volt.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

Egyaránt játszottam Starcraft Broodwart és a Starcraft 2-öt. Nekem mindkettő bejön.

Most pedig mindkét játék változat ingyenesen elérhető.

De ha hálózati játékról van szó, akkor mindig a Broodwarral játszunk a haverokkal. A Starcraft 2-öt még ki sem próbáltuk hálózatban.

Játszott valaki a Starcraft Broodwar  Remastered változattal ?

Próbáltam letölteni, ami meg is történt, csak éppen bekéri a széria számot, ami persze nem volt meg. Vagy le lehetett tölteni furcsa oldalakról, de nekem sosem sikerült letölteni.

Nem mondom, legalább 1-2 DEMO pályát elérhetővé tehettek volna, Remastered változatban,aztán ha pedig tetszik a játék, akkor úgyis megveszi a játékos, nemdebár.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...