Jump to content
PirateClub.hu

Levegőbe vetít az IO2 Technology új megjelenítője


bunfi
 Share

Recommended Posts

Igen mélyen zsebbe kell nyúlni az IO2 Technology legújabb megjelenítőjéért, a Heliodisplay M3-sorozat két tagjáért, a közel 20 ezer dollár (~3,5-3,7 millió forint) kifizetését követően azonban egy olyan kijelző birtokába juthatunk, mellyel eddig csak a fantasztikus filmekben, például a Star Trek, vagy Star Wars sorozatban találkozhattunk.

 

helio.jpg

 

A 30 hüvelykes, azaz 76 cm-es normál, 4:3 képarányú képet vetítő -- de szélesvásznú tartalmakat is támogató -- megjelenítő ugyanis nem falra, üvegre, vászonra, vagy más felületre, hanem egyszerűen a levegőbe vetít. Az 1024 x 768 pixeles felbontást támogató, akár interaktív, "virtuális egér" opcióval is kérhető (M3i) kivetítő akár nappali fényben is látható, színes képet készít. A Heliodisplay képe láttán valószínűleg mindenki a földön keresgélné az állát, főleg, hogy maga a kivetítő leginkább egy oldalára fektetett PC-toronyház méretű, így akár az asztalba is beépíthető.

 

A speciális megjelenítőt elsősorban "ipari" célokra ajánlja a vállalat, például egészségügy vagy hadászat, de akár egyszerű magánszemélyek is megvásárolhatják. Éke lehet vállalati tárgyalóknak, videokonferencia központoknak, kiállításoknak, múzeumoknak, de akár egy egyszerű éjszakai klubnak is. A Heliodisplay M3 bármilyen videoeszközről, például DVD-lejátszóról fogad jelet, de feláras változata egy virtuális egeret is nyújt, mellyel a készülékre kötött PC is irányítható. A kép megtekintéséhez és átviteléhez semmi speciális segédeszközre, szemüvegre nincs szükség.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ez ilyen hologramm féle cucc. Már 2 évvel ezelőtt szó volt róla, hogy a japcsik megcsinálták ezt a masinát, csak kicsit nagyra sikeredett a mérete, ezekszerint a miniatűrizáláson folyt a munka idáig. Hát igen, lassan tényleg olyan dolgok kelnek életre, amiket eddig csak a fantáziánk gyártott le.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...