Jump to content
PirateClub.hu

NVIDIA nForce4 SLI ×16


THX
 Share

Recommended Posts

Mint tudjuk, az NVIDIA nForce4 SLI lapkakészletek esetén két videokártya esetén általában kompromisszumot kell kötnünk, elvégre a két grafikus gyorsítónak osztoznia kell a 16 PCI Express-csatornán. Az nForce4 SLI 16× sorozat úgy tűnik, végérvényesen megoldja ezt a problémát.

 

Az NVIDIA SLI technológiájának bemutatásakor sokan kételkedtek abban, hogy a tizenhat PCI Express csatorna két videokártyának is elegendő. Szerencsére a gyakorlati használat során kiderült, hogy igazából nyolc, sőt, bizonyos esetekben négy csatorna használatakor is kielégítő teljesítménynövekedést kaphatunk dupla rendszer alkalmazása esetén. Most viszont elérkezett az idő, hogy többé egyáltalán ne kelljen ilyesmik miatt aggódnunk, az új NVIDIA nForce4 SLI 16× lapkakészletek mindkét grafikus vezérlőnek megadják a nekik járó tizenhat csatornát, amitől néhány százalékos többletteljesítményt várhatunk az amúgy is igen gyors elődeikhez képest.

 

Hamarosan mind az AMD, mint az Intel processzorral szerelt rendszerekhez elérhető lesz az újdonság, a játékosoknak szánt Dell XPS 600 számítógép már gyakorlatban is megmutatja, mit tud az NVIDIA nForce4 SLI ×16 Intel Edition.

 

8810_nf4sli16_amd1.jpg

8810_nf4sli16_intc1.jpg

 

A fenti blokkdiagramok tüzetes elemzése után sokaknak feltűnhet, hogy immár az AMD-s rendszerek is kétlapkás megoldást kaptak, a sajnálatos dolog oka nem más, mint hogy a plusz 16 sáv biztosítását már csak a rengeteg új vezeték beiktatása miatt sem tudták egy helyre zsúfolni, így mostantól mindkét megoldás a déli hídon keresztül vezérli a második videokártyát.

 

Ezzel együtt azt is megtudtuk, hogy az nForce4 AMD platformra készült kiadásának beépített grafikus maggal ellátott változata, melyet C51 kódnéven fejlesztenek, szeptember 20-án érkezik. Az új lapkakészlet jelentősen fellendítheti a társaság forgalmát, hiszen végre ismét versenyképesek lesznek az olcsóbb rendszerek piacán is. A gyártó azért is kénytelen egyre nagyobb hangsúlyt fektetni a lapkakészleteire, mert az Xboxok kifutása már ebben a negyedévben is 70 millió dolláros kiesést okozhat nekik. A július 31-én véget ért pénzügyi negyedévükben egyébként nem kevesebb, mint 74,8 millió dolláros nyereséget értek el, ami óriási növekedés az előző év hasonló időszakában szerzett 5,12 millióhoz képest.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...