Jump to content
PirateClub.hu

Memória gondok,kérdések,vásárlás!


Recommended Posts

  • Replies 382
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Furcsa kérdés az biztos...

 

A monitor önmagában természetesen nem használja a memóriát (legyen az CRT, LCD vagy LED), mivel nincs hozzáférése. Azonban a monitoron megjelenített kép természetesen használja a memóriát. De ezen memória használat teljesen független a megjelenítő típusától.

 

Így a kérdésedre nem a válasz. Azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az LCD-k-nek van egy natív felbontásuk, amin célszerű használni, mivel ettől eltérve, gyengébb minőségű képet kapunk. Azonban a felbontás növelésével, növekszik a gépigény is, így természetesen a memória használat is növekedhet.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Hali!

 

Van nekem egy Gigabyte K8NF-9 es alaplapom.Ebben van egy Samsung 512/400-as memória egység.Azt szeretném kérdezni,hogy bele tudok- ebbe rakni egy 667MHz orajelű RAM-ot?

 

Ha nem,akkor ebbe az alaplapba:

Gigabyte M61PME-S2P DDR2 PCX

 

bele tudnám-e rakni a meglévő részegységeket?:Gigabyte 8400GS DDR2 256MB videokari,AMD Athlon 3500+ processzor,Samsung 200GB winchester?

 

Válaszotokat előrre is köszönöm!:)

Link to comment
Share on other sites

Ha jól értem, akkor a mostani alaplapod a K8NF9-es! Ebben van 512Mb ram, A 3600+, meg a 8400GS!

Igaz???

Ez az alaplapnak DDR1-es memória foglalatai vannak, amik maximum 400Mhz-ig kezeli a memóriát.

A processzorod foglalata S939-es, és sajna ez nem menne bele az új alaplapba (M61PME-S2P), viszont ez kezeli a DDR2-667Mhz-s ramokat, és a VGA kártyád is bele menne, csak másik processzort kell hozzá venni!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Hy

 

nekem az lenne a problémám hogy az egy éve vett Samsung 1024/400-as ramom nemrég elkezdte azt csinálni,

hogy 5-10 perc után újraindítja a gépet vagy lefagy teljesen, de csak akkor ha játszok vagy videót nézek neten. Miután kivettem és visszatettem a régiket ez már nem jelentkezett.

Mi lehet az 1 gb-os samsung baja????? Mit kell állítanom hogy jó legyen???? Vagy dohatom ki a kukába????

Előre is köszönöm.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sziasztok. A minap a régi konfigomból sajnos eltávozott egy jó öreg noname nevű 128mb-os SD PC133 mhz-es memória.

 

Ezért a segítségeteket kérném az ügyben,hogy szerintetek megfelelő minőségű e a Hynix típusú memória ?

 

 

 

A régi gépem dióhéjban:

 

Aristo KT133-alaplap

AMD Duron 950mhz-proci

Hynix 256mb 133mhz SD-memória

Connect 3D Radeon 9600 SE 256mb-videókari

160gb Maxtor-vinyó

 

(A gép ahoz képest,hogy majdnem 9éves egész jól bírja XD)

Módosította Dadus
Link to comment
Share on other sites

Hát ez régi gépem. Tehát eredetileg 384 mb memóriám volt,de a 128mb-os NONAME (nincs se neve,se kódja,se márkája)az bedöglött. De melette volt még egy 256mb-os HYNIX memória is,az még most is megy.

 

Éppen ezért volnék kiváncsi arra,hogy a HYNIX memóriák mennyire stabilak.

Link to comment
Share on other sites

Szia !

 

Mint ahogy írod a Hynix memóriád még midíg jó, tehát a saját tapasztalatod szerint jobb mint a noname. Ettől függetlenül szerintem nyugodtan megveheted a másik Hynix modult, nem rosszak a véleményem szerint. Persze márkás cuccoknál is előfordul hibás termék, csak kisebb az arányuk.

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

Oksi köszi,csak azért méis csak megkérdem,hogy hátha valaki mégiscsak ismeri,de ahogy most utánna néztem elég sok memóriagyártó (kingmax,kingston stb..) használja előszerettel,meg persze nem végső soron mégis csak jobb az a megoldás,hogyha a gépben ugyanattól a memória gyártótól származnak a ramok,így talán kevesebb a memóriák közötti kompatibilítás veszélyének az esélye.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Sziasztok!

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy ha veszek egy Intel Core2 Quad Q9550 processzort ugye ennek 1333Mhz az Fsb-je képes lesz e alá dolgozni a DDR2 2*1giga geil 800Mhz-s memoria és itt inkább a 800Mhz-en van a lényeg :) vagy pedig ehez a cpuhoz már DDR2 1066 vagy DDR3 as memoria kell ? mert ugye ha nem képes alá dolgozni akkro lehuzza az fsbt 1066Mhzre és akkro hiába vettem ilyen cput nem tom kihasználni!

Mindenki véleményét szivesen várom, de jobb lenne ha csak olyan irna aki érti is miről beszélek :)

köszönöm előre is! :)

Link to comment
Share on other sites

Szia zoli860618 !

 

Amennyiben egy CPU Fsb-je 1333MHz, és a BIOS-ban nem állítod el, akkor az mindíg 1333MHz, függetlenül más eszközök és felületek sebességétől. Nyugodtan használhatod a 800MHz-es DDR2-es memória modulokat, de ha van rá pénzed, akkor inkább DDR3-as modulokat vegyél, lehetőleg azonos méretű és típusú egyedeket, hogy a jővőben is tudd hasznosítani.

 

/ a számítógépben működik vezérlés, címzés és adatmozgatás, és ezek együttes, összehangolt működése teszi lehetővé a számítógépes ténykedésed, pontosítva és célirányosan, ha valamely eszköz gyorsabb egy másiknál, akkor vár egy-kettő vagy több órajelet, amíg nem kap engedélyt a további adatok buszra helyzésére /

 

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Sziasztok!

 

Az alaplapom AsRock P45TurboTwins2000, processzorom Intel Pentium D 925 (2*3GHz,2*2MB cache, 800MHz FSB), 2*1GB 800MHz Kingmax ram társaságában. Jelenleg lenne rá lehetőség, elcserélni a 2 memóriát egy 2GB 1333MHz Samsung-ra. Azzal működne a konfig, vagy a proci fsb limitáló tényező és csak akkor használhatok 1333-as ramot, ha a proci is tud annyi fsb-t?

 

Köszönöm a segítséget előre is!

 

Link to comment
Share on other sites

Szia hmylka !

 

Ezzel a processzorral nem működne elméletileg a DDR3-as modul. 1066MHz FSB-vel rendelkező processzornál már használhatnád, de csak 1066MHz-en menne. Egyébként teljesen felesleges ez a csere, ui. cserélni kellene processzort, ami pénzbe kerül, továbbá nem kapnál memória tekintetében annyi plussz teljesítményt, amit észre vennél, ha egyáltalán kapnál plusszt, mivel a DDR3-as modulnak rosszabbak az időzítései, ill. nem tudnád csak egycsatornásan meghajtani, mivel egyben van a 2GB.

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sziasztok!

 

Lassan egy hónapja csinálja a laptopom, hogy 2 óra működés után magától újraindul. A kijelző elsötétül, azután 1-2 másodpercre bevillan valami kék alapon fehér felirat amiből csak annyit tudtam belőle elolvasni, hogy problem detected - vagy valami ilyesmi, mert tényleg csak felvillan egy pillanatra azután pedig újra indul. Az egyik haverom azt mondta, hogy tuti memóriaprobléma. Én azért próbaként újraraktam az op. rendszert de ugyanúgy csinálja. Az op. rendszerem Windows7 3GB-Ram van benne. Találkoztatok már ilyennel? Ha igen/nem szerintetek mit tehetnék?

Előre is kösz a segítséget!

 

Link to comment
Share on other sites

Hali Mindenkinek! SOS segítség kellene!!!

 

Konfig:

 

Intel Core2Duo E7200

Asus P5K/EPU

2x1 gb ddr2 1066mhz kingmax ramok

9600gt 512mb

 

Probléma a következő: elvileg a ramoknak 1066-on dualban kéne hogy fussanak, gyakorlatilag ez csak ddr2-800mhz dual channel interleaved-ben valósul meg. proci fsb-je megfelelő, lap bőven támogatja, ramok 1066-osak. Tény hogy a biosban kell állítani, amit meg is tettem (ddr2-1066-ra állítottam), azonban F10 után resinél overclocking hibaüzit dob ki, és reboot után továbbra is 800-on zakatol. MIT TEGYEK?

Link to comment
Share on other sites

Szia .:!|M@t€|!:. !

 

Általában a tuning RAM-ok /DDR2 esetében 800MHz felett/ esetében a gyártó megadja, hogy az adott frekvenciát és időzítéseket milyen feszültség mellett garantálja. Ennek utána kell /ill. lehet olvasni a gyártó honlapján/ . Amennyiben jól emlékszem KingMax esetében az 1066Mhz-hez 2.1Voltot kell biztosítani a moduloknak /ezt megteheted Manual beállítással a BIOS-ban/ .

 

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

Szia zoldyandras !

 

Nézd már meg, hogy a proci hűtőventillátora beindul-e időnként. Amennyiben nem működik, akkor valószínűleg túlmelegszik a proci.

Ha a proci hűtése rendben van, akkor egyesével próbáld ki a memória modulokat.

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...