Jump to content
PirateClub.hu

Memória gondok,kérdések,vásárlás!


Recommended Posts

  • Replies 382
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...

Sziasztok!

 

Szerintetek, ha a gépembe 4GB (2x2GB) memória van /amik egy gyártótól vannak/ és a Windows csak ebből 3008MB-ot lát, akkor lehet valami gond a memóriával vagyis meghibásodhat?

Mert a multkor az egyik kihalt és most kapom vissza a cserét mivel garis volt, de ha beteszem újra, lehet,hogy megint kimegy?

 

Mi a véleményetek?

 

Köszi!

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

mivel 32 bites windowsod van //xp vagy vista// ezért összesen tud 4 gb-ot kezelni a RAM //rendszer memoria// és a videokártya memoriáját, ha kell a 4 gb ram akkor válts 64-es windows-ra de ahhoz 64 bites proci is kell, meg a driverekről is gondoskodni kell

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sziasztok!

Nekem olyan problémám volna, h van a gépemben 2*1GB Kingston kit 800Mhz RAM, és nemrég vettem hozzá még egy ugyanilyen kit et de nem működik sehogyse a kettő együtt..mindig sipol a gép ha beinditom, pedig mind a kettőt ugyanabba szinbe rakom..és még se..nem tudom mi a baj..?

Teljesen ugyanaz mind a két kit kingston 800Mhz ddr2..és még se..talán annyi h méretre alacsonyabb, nem tudom h ez számít..??

Vki segítsen ha tud..

Link to comment
Share on other sites

Szia !

 

Memória bővítés előtt mindíg meg kell nézni az alaplap kézikönyvét, hogy mit ír erről. Valószínűleg olyan gondod lehet, hogy 4db kétoldalas, vagy felemás /2db kétoldalas + 2db egyoldalas/ kialakítású modult nem tud kezelni az alaplapod.

 

Üdv.: Dadus

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Bocs ha rossz helyre írok, abban segítsetek már, hogy szerintetek mit vegyek, hogy jobban fusson a Crysis új processzort ezt a AMD X4 Phenom-ba(szerintetek melyik Phenom?) gondolkodtam 35k-ig elmegyek vagy pedig még + 2GB RAM?

Jelenlegi gépem:ASUS M2N-E AM2,AMD X2 4400+,ATI Radeon HD3870,GEiL Ultra 2GB DDR2 800MHz

 

Előre is kössz a választ!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Asus P4P800-E Deluxe alaplapom van. Van benne 2x512Mb DDR SDRAM Samsung PC3200 (200 MHz) 2.5-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS).

 

Első kérdésem, hogy Pc3200 -ban csak 400MHz -est találok. Az enyémeket az Everest 200 MHz -esnek jelzi, eddig azt hittem, hogy nekem is 400 MHz van, akkor ez hogyan is van?

 

Második kérdésem, hogy dualban mennek ezek és vennék még 2x512Mb-ot akkor ezeknek is Samsungnak kell lenniük vagy lehet más márka is? 1,3 as slotban vannak a Samsungok, a 2,4 slotban lennének az újak.

Link to comment
Share on other sites

Megnyugodhatsz. Az a 200Mhz az 400 Mhz. Késő van, hogy belemenjek a technikai részletekbe, de azt elárulhatom, hogy a RAM-ok megfelelően mennek.

Második kérdésedre a válasz: Igen menni fog a DC. Az a fő, hogy az 1,3 illetve a 2,4 slotpárokba helyezett modulok legyenek ugyanolyanok.

Link to comment
Share on other sites

Helló mindenkinek!!!!!!

 

Szeretnék venni egy 1db 1 Gb os PC-333(PC2700) -os ramot..azt szeretném megkérdezni hogy: az alaplapom hoz adoot könyvben ugy van írva hogy PC2100 as memóriát használjak. Tehát milyen gondok adothatnak abbol ha nem 2100-as hanem 2700-as memória leszz benne. köszi elöre is!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

 

Asus P4S800-as alaplapomhoz szeretnék venni processzort csak nemtudom milyet. Tudnátok ajánlani vmi jót? bőven elég vmi olyan amin a mostani játékok, közép vagy akár min grafon szépen futnak, árban ne legyen több 20ezernél...

 

Előre is köszi

 

Jah és a többi felszerelés a gépemben: 2 Gb RAM, és GeForce 7300 GS videókari

Egyébént most legelső célom h a Spiderman Web of Shadows, szépen fusson, akár min grafon...

Link to comment
Share on other sites

 

Sziasztok! az egyik kérésem lenne , hogy több helyen is olvastam, hogy a Vista 64bit nem is olyan jó, de az Xp 32bites verzió,, hivatalosan csak 4gb mem.olvas be, de ebből még lejön a 640mb vid. kártya és még 100mb, marad 3,2gb memóriát irnak, hogy beolvas a rendszer. Hasonló gépeknél.

 

Az alaplapi leírást, végigolvastam és ott a 32bit es Xp-re 3gb ot ir, annyi az az ajánlott max.

A fórumokban, olyanoknak, akinek hasonló gépe van, azt irták, hogy a 4gból olyan 3,2gb olvas be, de gondolom az nem egészséges a gépnek, vagy nem gond ez neki?

 

Inkább egy 2gb+1gb ra gondolnák, azonos gyártó és Mhz-el, ha igy nem túl jó a gépnek, de ha ettől semmi baja se lesz,akkor 2+2gb-ra? Nem okoz adatvesztés, ha a 4Gb csak 3,2Gb lát? (Vistát 64 még nem akarok)

 

Ha jobb neki csak 2+1gb, akkor minden gond nélkül be lehet tenni egy 1gb-os modult a 2gb modul mellé? ez nem lassítja le a memória sebességét picit?

 

KÖszi: előre is

 

 

Asus P5B SE alaplap (4db max 2Gb DDR2 mem foglalat)

Intel Dual Core 2 x 2,5Ghz processzor

1db 2GB DDR2/800 ram

500Gb Samsung Winch. Sata Hdd

Nvidia 8800GTS 640Mb DDR3 vid.kártya

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Semmi gondja nem lesz vele a Vistának és mindenképp érezhető a gyorsulás sok helyen a 2 gigához képest. Nekem is 4 giga van, de valóban csak 3328at tud megcímezni belőle. De ez annyira nem gond, mivel egy program úgyis maximum 2 giga memóriát kaphat, így marad bőven elég a Vistának és a többi futó alkalmazásnak. Sőt szerintem a 32-bites Vista gyorsabb 3.3-al a jelenlegi programok nagy többségében, mint a 64-bites 4 gigával. A 2+1 giga ram meg szerintem nem annyira jó ötlet, az kicsit lutri, hogy rendesen fog-e menni.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sziasztok lenne egy olyan kérdésem hogy én néztem a memóriakártyám a pc-ben az EVEREST programmal,és ugye van a gépemben 2db 512 ddr ram, és azt viszont nem tudom sehonnan megtekinteni hogy hány MHz-es ?? és most azt sem tudom eldönteni hogy milyet vegyek most még hozzá, mert ha én vennék most bele egy 2 gb-os DDR2-est azt meg lehetne oldani valahogy ????? ha nem akkor szerintetek milyen ddr1-est ajánlotok, a MHz is számít ilyenkor ???tettem fel egy képet hátha ti többet megtudtok a mem kártyámról mert nekem most fogalmam sincs hogy mivan most

légyszi segítsetek KÖSZIKE előre is

 

http://kepfeltoltes.hu/081118/mem_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Válaszokat előre is köszike !

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...