Jump to content
PirateClub.hu

Memória gondok,kérdések,vásárlás!


Recommended Posts

Szia Deporos !

 

1, Nem lehet.

 

2, Hogy szervezted dualba a 768MB RAM-ot ?

 

3, Amennyiben nem használsz olyan játékot, ami betöltéskor több mint 5GB adatot vételez be, ne cseréld le a DDRI RAM-jaidat, de ha 2GB DDRII-őt szereznél be minimum 800MHz-est, akkor érdemes belefogni a cserébe.

 

Üdv.: Dadus

 

igazából én se értem h hogy lett duálba mert van egy 512es és egy 256os kingmax ramom és induláskor kiírja h dual channel memory

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Replies 382
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Üdv.

Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni:

 

OCZ 2048Mb DDR2 800Mhz Platinum KIT vagy

GEIL Value 2048Mb DDR2 800Mhz KIT ?

 

Miért érdemesebb a másik mellett dönteni?

Aztán még gyártótól függetlenül melyiknek vagy nagyobb "értelme":

2x1GB 800mhz-nek ami dualba megy, vagy simán 2GB 800mhz-nek, mert szerintem ugyanott tartok mind a két esetben, vagy van valami előnye az egyiknek azon kívül hogy a 2GB-os csak 1 slotot foglal?

 

Tudom kicsit hülye vagyok a ramokhoz, de sose folytam bele igazán a ram témákba :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Helo!

 

En ezek a ramok helyett inkább a Kingston HiperX 1066Mhz DDR2 ramot ajánlanám, ha a lapod is támogatja az 1066Mhz-et

 

http://www.ipon.hu/webshop/product/kingston_hyperx_2048mb_ddr2_1066mhz_cl5_kit/16586

 

Amúgy ha a fent említett két ram közül kell választani akkor ameik neked tetszik, mivel szinte ugyan az esetleg a kisebb időzítésűt vedd meg.

 

Ha 2gb kell akkor 2x1gb os kiszerelést válaszd mert ott megy dualban!

 

 

2x2 gb meg felesleges mert az xp es ha jol tom a vista is (32b) csak 3 gb ig látja összesen.

 

Thát ha 512mb os a vga akkor csak 2.5 gb menne.

 

Üdv:Replica

Link to comment
Share on other sites

Hi !

 

Kiegészíteném, hogy kvázi 4GB-ot tud címezni a 32 bites rendszer, ezt csökkenti a hardverek címzése. Általában 3,5GB körül alakul a felhasználható RAM címzési terület. A VGA-nál csak a régi AGP-s kariknál volt fix lefoglalás a RAM területből, legalábbis én így tudom.

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

Igen igaz egy gb al eltévedtem :)

 

De ha jól tudom (olvastam valahol) akkor az xp-nél rendszerfileok között valamit fellül kell irni hogy 4 gb-ot címezzen mert ha jól tudom akkor alapból csak 3 at címez.

 

"Nevezetesen, hogy a Windows XP egyszerre maximum 2GB memóriát biztosít a felhasználói alkalmazásoknak. Tehát hiába van több mint 2GB fizikai memóriánk, alkalmazásunk csak 2GB-t használhat belőle. Ez egyelőre még nem különösebben nagy gond, de minek 3GB-t helyezni a gépünkbe, mikor a kedvenc játékunk amúgy is csak 2GB-t lát belőle? Nos, szerencsére erre van megoldás, bár csak a Professional verzióban működik. Létezik egy ún. /3GB kapcsoló, mellyel megmondhatjuk a rendszernek, hogy az alkalmazásoknak akár 3GB memóriát is engedélyezzen."

 

Forrás: Logout.hu

 

Üdv:Replica

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sziasztok! egy újjab kérdéssel fordulnék hozzátok.

azt szeretném kérdezni h mi történik ha az én alaplapom a 667 mhz-s ddr2 ramokat támogatja és én 800mhz-st rakok bele? tudja hajtani kissebb sebességen vagy fel sem ismeri?

előre is köszönöm

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Helló!

 

Lehet amatőr kérdésem lesz, sőt biztos, de inkább megkérdezem, mint sem utólag szívjam meg.

 

Szóval szeretnék egy IBM 2*2GB-os DDR 1-es PC3200 memória KIT-et venni. A kérdésem az, hogy az alaplapom ( Gigabyte GA-K8NF9 Ultra) fog tudni kezelni 1 slot-ban 2GB-nyi memóriát?

Link to comment
Share on other sites

lenne egy baromi nagy gondom csak nemtudom hogy mivel a gépben,na szóval az van hogy egy bisfrissítéssel hazavágtam egy alaplapot egy p5k-t (még a múltkor,de erről már írtam) és kaptam helyette a gariból egy ugyanilyet.csakhogy itt kezdődik a dolog hogy amikor összeraktam a gépet bekapcs a ventik ezerrel pörögnek és várom hogy csippanjon a kis hangszóró,de semmi, a tápot lekapcsolom majd vissza és újra benyomom a power gombot és most jó lett de mikor belépek a biosba semmit sem állítok és kilépek újra leáll majd bekapcsol és megint csak a táppal tudom leállítani,de viszont f1 és f2 között tudok választani.a memóriát a múltkor átcserélgettem és megjavult a gép 2 hétig jó is volt,de tegnap úgy döntöttem hogy eladom a c2d 6420-as procit és kölcsönbe kaptam egy celeron 3.2-est és akkor megint előjött ez a hülyeség hogy csak a táp majd újra be és f2.az létezik hogy ez az új p5k alaplap nem szereti a geil ramjaimat? (4X1 giga), az előzőbe semmi ilyen gond nem volt.most várom a havert hogy áthozza a kingmaxát,hátha azzal jó lesz ha nem akkor megy vissza a gariba ezis.rohadtul el vagyok keseredve emiatt :(

Link to comment
Share on other sites

Heló mindenkinek!

 

Tegnap szerettem volna vásárolni Mezőkövesden a Mentorban 2GB DDR2es 800as Kingmax memóriát, és mondták, hogy vigyem be a gépet, ugyanis nem biztos, hogy működni fog a gépemben. Azt is mondták, hogyha beviszem a gépet, akkor tesztelik benne a memóriát, ami 2500 ft. :lol: Elég poénak tartom az egészet! Sztem csak le akartak húzni 2500 Ft-tal! Mi az, hogy a gyártók nem tudják garantálni, hogy működni fog a gépemben a memória?? Akkor minek gyártják, ha sz*r?? :o Meg amúgy is. Ha tudom, hogy milyen való a gépembe, ako ők mit akarnak?? :angry: Vagy csak én vagyok tájékozatlan memóriákkal kapcsolatban?? Sztem ha egy alaplap támogatja a DDR2es 2GB-os 800as memóriát, akkor teljesen mindegy, hogy milyen márkájú, mert működni fog a gépben! Nem?? Nektek erről mi a véleményetek??

 

ui.: mondták, hogy elvihetem a memóriát, de ha nem lesz jó, akkor nem tudják kicserélni! :blink: Hallottatok már ilyenről?? Akkor most vettem volna 1 memóriát, ami szerintük nem biztos, hogy menni fog a gépemben. Ha hazaviszem, kipróbálom, és nem jó, akkor nem tudják kicserélni. De akkor a garancia minek van?? Amúgy is... A vásárlástól számított háromnapos cseregarancia még életben van. Nem??Légyszi írjatok véleményeket! Köszi

Link to comment
Share on other sites

Szia! ha régebben mondták volna ezt neked úgyh még van 1ram a gépedbe akkor még aztmondom h jólvan mert előfordultak kompatibilitási problémák a gyártók között, de ez manapság szinte már eltűnt.szerintem csak szimplán le akartak húzni rajtad 2.500ft-t.Szerintem nyugodtan megveheted a RAM-ot mert valóban ott a garancia ha rosszat adnak el neked akkor kicserélheted.

Link to comment
Share on other sites

Nagy valószínűséggel fogja vinni a lapod. De ha 1000 Ft-tal többet kiadnál egy GEIL, OCZ, vagy Corsair által gyártott memóriára 100%, hogy kezelné az alaplapod. Szerintem a 10 év garancia és a hűtőborda megéri ezt a plusz befektetést.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Háát nemtom... Én a kingmax memókról nagyon jókat hallottam. Am Asus M2NPV-MX alaplapom van, nem a legjobb, de 1 darabig még sajna ezt kell használnom. :(

Link to comment
Share on other sites

hali. mostanában nézelődtem a 2GB-os (2048MB/800MHz) RAM-ok között és egy-két ezer forintos eltéréseket tapasztaltam. holott a márka ugyanaz az adatok között szinte semmi eltérés. csak egy különbség van az időzítésük pl.: 4-4-4-12 aztán van olyan hogy 4-5-5-12 , 6-5-5-12

számít ez valamit teljesítményben, vagy kompatibilitásban? előre is kösz.

Link to comment
Share on other sites

Szia Danii0602 !

 

Igen számít, a 4-4-4-12 a leggyorsabb, a 6-5-5-12 a leglassabb. Elméletileg a kompatibilitásban az időzítésbeli eltérés nem érdekes, de lehet hogy mivel ezek különböző típusok, lehet hogy más paraméterekben azért eltérnek, ezért célszerű azonos típusokat beszerezni.

 

 

Szia hirtwarez !

 

Külön-külön vagy eggyütt tesztelted a memória modulokat ?

Nézd meg pontosan, hogy azonos-e a típusuk /ne csak azt nézd, hogy DDR 800-as, hanem hogy egyoldalas ill. kétoldalas-e mindkettő, ill. mi van ráírva a modulokra/

Az alaplapod típusa ?

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

Hello mindenkinek!!!! olyan problémám van hogy van itthon 2db 256 Mb os memóriám nos az egyik valószínuleg hibás mert amig benne voltak (3 db volt bent 2X256 MB os..és egy 1Gb) windows telepítésénél folyton kekhalált csinált a gépem na kivettem a 2X256 os ramot és minden rendben lett. Hogy tudnám letesztelni ezt a 2 memoriát hogy melyik közülük a rosz...köszönöm elöre is!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...