Jump to content
PirateClub.hu

Videókártya tuningolás!


Recommended Posts

  • 2 months later...

na, r600at (HD2900XT, és még nem a high-end XTX-et!) tesztelték prohardveren, egy 14 oldalas tesztben. 8800GTS-nél jobb, és olcsóbb is szóval jó. viszont az 2600as nagy szar (128bitem mem pl, ami 512 a 2900nál). az a knklúziójuk h: VÁRJUNK.

1. nincs még dx10es game

2. lesz még 2900XTX, amitől az XT olcsóbb lehet

3. az nvidia és csökkenti az árakat ha minden igaz

 

ja, és nekem egy x800gto-m van, órajel tuning nincs, de fel vasz szabadítva flash-eléssel 4 pixel futószalag (így 16 aktív van)

Link to comment
Share on other sites

„A HWSW véleménye szerint könnyen lehet, hogy a Radeon HD 2900 képében az utolsó csúcskategóriás videochipet látjuk a nagy hírű kanadai cégtől. Az Intellel folytatott kíméletlen harcban vérező AMD számára ugyanis óriási luxusnak számít évente százmillió dollárokat költeni olyan grafikus lapkák kifejlesztésébe, amelyek megtérülése a platformstratégia szempontjából legalábbis kérdéses. Nem zárható ki annak a lehetősége, hogy az ATI felvásárlásával megszerzett szakértelmet az AMD kizárólag a chipkészletbe, illetve később akár a processzorba integrált grafikus vezérlők fejlesztésére allokálja majd.”

 

Teljes terjedelmében:

http://www.hwsw.hu/hirek/33416/ati_radeon_hd_2900_2600_2400_r600_grafikus_chip_videokartya.html

Link to comment
Share on other sites

Jó Psion, ez csak a HWSW véleménye :P De remélem nincs sok alapja. Mert ha az nVidia egyeduralomra törne, akkor nvidia MARHÁRA lelassítaná a fejlődést (mesterségesen), az árak meg az egekbe szöknének. szóval nagyon rossz lenne, még az nvidia pártiaknak is sztem

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

szóval elhatároztam magam hogy veszek egy 8600GT-t (nem hosszútávra), gondoltam gts-re is, de az sokkal drágább, és tulajdonképpen gt az alap. és mielőtt megvenném szeretném kikérni a véleményeteket, hogy szerintetek mivel lehet (programmal) elérni a gt-vel gts órajeleket, hardware-es beavattkozás nélkül (proci, memória).

most egy 6600GT-m van, és pl riva tunerrel 15% nál tovább én nem tudom húzni, és ahoz hogy elérjem 8600GT-vel a GTS-t kellene 20-25% overclocked, elvileg ellehet simán softweresen, de nemtudom hogy a rivatunner képes e a 8600-at felhúzni a gts-re, vagy kell más is.

Válaszokat előre is köszönöm

Link to comment
Share on other sites

nem gyári hútővel gondoltam, hanem vennék rá 1-et, mert így is jobban megérné mint ha gts-t vennék, szal szerinted felleet vele hűzni, mert csak ha tényleg nagyon biztos vagy benne akkor vennék, mert engem csak az aggaszt kicsit, hogy a 6600GT-m mért csak 15%-ot lehet feljebb húzni?...

esetleg ajánlhatna valaki egy aránylag olcsó jó hűtőt is.

(olvastam valami voltmodról is, nemvagyok biztos benne, de az egy hardware-s beavatkozás nem?)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Hello tKrisz!

Nekem is 8600GT-m van, és most gondolkoztam hogy egyszer kéne húzni, mert én is olvastam azt a GameStar-os témát.

Szóval te egyáltalán nem ajánlod a húzást? Egy bizonyos mértékig sem?

Jó lenne valaki akinek van tapasztalata és megmondaná hogy meddig szabad felcsavarni.

Link to comment
Share on other sites

Hi !

 

Egy másik topic-ban már írtam ezzel kapcsolatosan, de mégegyszer leírom, hogy alsó- és középkategóriás VGA kártyánál nem sok értelme van a tuningnak, ui. mérő progikkal alátámasztható a gyorsulás, csak éppen a gyakorlatban nem igen veszel észre semmi változást. Egy 8600GT kártyát szerintem nem fogsz tudni felhúzni egy GTS szintjére, ui. ha netalán a GPU-t fel is tudnád húzni azonos frekire, valószínűleg a memóriát nem. Megjegyzem a VGA memória tuning igen veszélyes dolog, könnyen elszállhat, és annyi a kártyának. Egyébként nem vagyok egy megszállott VGA cikk olvasó, de úgy rémlik, hogy a GT és GTS GPU nem ugyanaz /shader-ek száma stb. / , tehát ha a frekik megegyeznének is, akkor sem érné el a GT a GTS szintjét.

 

Kiegészítés: most ugrott be, ha minden igaz, akkor az egyesített shaderek órajele a GTS-ben magasabb, amit nem lehet állítani tudtommal.

 

Üdv.: Dadus

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Sziasztok. Lenne egy olyan kérdésem, hogy az AtiTool-ban a memória időzítéseket mennyire állítsam egy Radeon X1600Pro-nál??? A mag és memória órajelet már benyomtam 585/460 -ra. Ezzel még biztonságosan elmegyeget. Sajna a memória időzítést viszont már nem tudom beállítani, mert elég sokmondent lehet, és ahhoz már nem annyira értek. Valakinek ötlete???? Előre is köszi :)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 4 weeks later...

Hello!

Olyan kérdésem lenne h van nekem egy Inno 3D Gef 8800 GT-m 512 MB és azt szeretném tuningolni egy kicsit de semelyik programba sem találom a hőfokát! (Everest, PC Wizard)

Lehetséges h azért mert nincs rajata hőmérő dióda? De ez elég érdekes h egy ilyen karira nem tesznek!

Válaszotokat előre is köszi!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...