Jump to content
PirateClub.hu

Bajnokok Ligája


tibiole
 Share

Recommended Posts

A Loki öt spliti góllal üzent a Manchesternek

 

A hazai 3-0 után idegenben, a rettegett spliti Poljud-stadionban is könnyedén, 5-0-ra diadalmaskodott a DVSC-AVE Ásványvíz labdarúgócsapata a Hajduk ellen, s 8-0-s összesítéssel bejutott a Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójába. A debreceniek már a Manchester Unitedre készülhetnek.

 

user posted image

Kerekes, Halmosi, Éger, Csernyánszki

 

Az első negyedórában gólt vártak a hazai nézők, akik a szombati, NK Zagreb elleni bajnokira tüntetőleg el sem mentek, szerdán pedig döbbenten figyelték az első perc történéseit.

 

Tovább....

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Sztem meg sok is, akkor inkább LIVERPOOOOOL :D:D:D

 

"A horvát Hajduk 8-0-s kiverése után a Debrecen lép pályára kedd este a Manchester United otthonában a futball Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében. A Lokinál hangsúlyozzák, nem ők az esélyesek, de a nyilatkozatokból kitűnik, Sándor Tamásék bíznak a meglepetésben. A MU-nál egyelőre azokoz izgalmat, érkezik-e Michael Owen és kap-e nagyobb fizetést Rio Ferdinand."

Index.hu

 

- Micsoda gondok :unsure::D

Link to comment
Share on other sites

Hármat kapott a Loki Manchesterben

 

Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:

Manchester United - Debreceni VSC-AVE Ásványvíz 3-0 (1-0)

Manchester, Old Trafford

v.: Luis Medina Cantalejo (spanyol)

MU: Van der Sar - Neville, Ferdinand, Silvestre, O'Shea - Fletcher, Keane (Park, 68.) Scholes, Ronaldo (Smith, 68.) - Rooney, Van Nistelrooy (Rossi, 83.)

Debrecen: Csernyánszki - Nikolov, Éger, Máté, Szatmári - Dombi (Böőr, 84.), Vukmir, Sándor, Halmosi - Bogdanovic (Kiss Zoltán, 59.) Kerekes (Sidibe, 51.)

gól: Rooney (7.), Van Nistelrooy (48.), Ronaldo (63.)

sárga lap: Keane (32.), illetve Máté (12.), Vukmir (56.), Nikolov (71.)

 

 

A Bajnokok Ligája főtáblájára jutást eldöntő párharc első felvonására és a hétvégén kezdődő angol bajnoki idényre a szokásoknak megfelelően pazar műsorfüzetet kínált az angol klub. A kiadványban az MU vezetőedzője, Sir Alex Ferguson és néhány játékos is elismerően szólt a magyar bajnokról. Valamennyi véleményalkotó megjegyezte: tiszteletet parancsol a Hajduk Split elleni párharc 8-0-s összesítése. A szerkesztő a hajdúságiak kulcsembereként mutatja be Kerekes Zsombort, de néhány sort Sándor Tamásnak, Dombi Tibornak, Szatmári Csabának és Csernyánszki Norbert kapusnak is szentelt.

 

Supka Attila vezetőedző azt ígérte, nem játszik majd bunkerfocit a csapata, a minél kevesebb kapott gól mellett manchesteri kapu veszélyeztetésését is elvárja az övéitől. A debreceni szurkolók egy része három órával a meccs előtt már a stadionnál hangolt, az angol szurkolók pedig érdeklődve figyelték az egyelőre még ismeretlennek ható buzdításokat és skandálásokat. A magyar drukkerek most még rendkívül optimisták, többségük úgy vélte, hogy a félelmetesnek tűnő ellenfél sem jelenthet legyőzhetetlen akadályt csapatuknak.

 

Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője eközben arra szólította fel a futballklub szimpatizánsait, hogy a Debrecen elleni mérkőzésre tegyék félre Malcolm Glazerrel szembeni ellenérzéseiket, és inkább barátsággal köszöntsék az új tulajdonost. "Új tulajdonosa van a csapatnak, itt az alkalom, hogy összefogjunk, és egy valódi csapat legyünk. Ez az egyetlen módja, hogy sikereket arassunk. Üdvözöljük őt a Manchester Unitednél, és mutassuk meg, hogy mi az igazi arca a klubnak, és mi teszi az Old Traffordot igazi, vibráló otthonná" - fogalmazott Ferguson nem sokkal a kezdő sípszó előtt.

 

A drukkereket azonban nem igazán tudta meggyőzni Sir Alex, a meccs előtt több százan tüntetettek az új tulajdonos ellen a stadion főbejáratánál. A rendőröktől körbevett tábor a "Remélem, Glazer meghal" című rigmust énekelte, majd összecsapott az egyenruhásokkal is, végül szándékosan ötperces késéssel vonult be a nézőtérre. Az amerikai milliárdos - aki három fiát is beültette a vezetőségbe - jötte miatt felbőszült hívek egyik szószólója közölte: minden Glazer-uralomban eltelt napon tiltakozni fognak, és többé nem vásárolnak semmilyen emléktárgyat. A manchesteriek hétfőig mindössze 40 ezer jegyet adtak el a lehetséges 67 500-ból, és a tüntető rajongók szerint az, hogy sokat csak a kezdés előtt vettek meg, nagy presztízsveszteség a klubnak.

 

Első félidő

 

Miheztartás végett azonnal letámadták a mieinket a vörösmezesek, ám amint a Loki először átlépte a felezővonalat, Dombi rögtön a manchesteri tizenhatoson belülre jutott, ott azonban hiába huppant a földre a debreceni jobbszélső, kirúgással jöhetett a MU.

 

A hazai támadók már az első percekben félelmetes gyorsasággal cikáztak a megilletődött debreceni védők között, félő volt, hogy nem húzzuk ki kapott gól nélkül a kezdeti offenzívát. Nem is húztuk. Az ötödik percben Van Nistelrooy még lesről vette be Csernyánszki kapuját, két perc múlva viszont már jogosan ünnpelhettek a hazai szurkolók: Ronaldo, Rooney és Van Nistelrooy egyérintőzésébe ugyan bele tudott pöckölni Máté, Szatmári lábáról azonban visszakerült Rooneyhoz a labda, amelyet a fiatal csatár 14 méterről teketóriázás nélkül a jobb alsó sarokba vágott. 1-0 a Manchesternek, nem ilyen kezdésről álmodtunk.

 

A vezetés megszerzése után jottányit sem lett kiegyenlítettebb a játék, sőt. Hatalmas nyomás nehezedett a magyar védelemre, a hazaiak állandóan a tizenhatosunk környékén tartották a labdát, és legtöbbször csak Éger emberfeletti mentéseinek köszönhettük, hogy egyelőre megúsztuk az újabb gólokat. A 21. percben óriási helyzetet hagyott ki a United, Ronaldo egy az egyben kicselezte Mátét a balösszekető helyén, Csernyánszki azonban hatalmas bravúrral kivédte a portugál rövid sarkot megcélzó lövését.

 

A Debrecennek sajnos nem volt mivel kompenzálnia a két csapat közötti tudáskülönbséget, játékosaink sokat hibázták, a párharcokat rendre az angolok nyerték, különösen Ronaldóval nem tudtunk mit kezdeni. A manchesteriek rendkívül fegyelmezetten és teljes erőbedobással futballoztak, jó példa volt erre, hogy bár a mieink egyáltalán nem voltak veszélyesek Van der Sar kapujára, amikor szükségesnek tűnt, Rooney és Ronaldo többször a saját térfelére visszalépve segítette ki társait.

 

A félidő utolsó harmadában csökkent a Manchester nyomása, az eddigiekhez képest jóval többet volt a labda Lokinál, és ha magyar támadásokról nem is beszélhettünk, negyvenöt perc játék után tulajdonképpen biztató eredménynek tűnt az egygólos hátrány.

 

Második félidő

 

Halmosi Péter ugyanúgy kezdte a második játékrészt, mint a spliti találkozót: a 35. másodpercben hét méterről vágta a hálóba labdát, a spanyol bíró azonban kissé szigorúan úgy ítélte meg, hogy a magyar középpályás szabálytalanul került lövőhelyzetbe Neville-lel szemben.

 

A korai gól sajnos így sem maradt el - Van Nistelrooy rúgta. A holland támadót a rosszul helyezkedő Vukmir és Máté között hozta kihagyhatatlan helyzetbe Rooney a 48. percben, Csernyánszkinak esélye sem volt, hogy hárítsa a 15 méterről megküldött, a kapu bal alsó sarkában kikötő labdát, 2-0.

 

Nagy kár volt ezért a gólért, mert a DVSC Halmosi meg adott találatától eltekintve is bátrabban jött ki a szünet után. Supka Attila a csatársor lecserélésével próbálta felrázni csapata támadójátékát - bejött Sidibe és Kiss Zoltán -, sorsunk azonban hamarosan megpecsételődni látszott. A 63. percben ugyanis védőink ismét legfeljebb figyelemmel kísérték a Manchester villámgyors támadását: Van Nistelrooy gurított oda a jobbösszekötő helyén elszabaduló Rooneyhoz, aki középre adott, az üresen érkező Ronaldo pedig közelról a kapuba hálóba passzolt, 3-0.

 

Ezek után sovány vigasz volt, hogy a 66. percben Sándor Tamás a mérkőzés során először szabadrúgásból védésre késztette Van der Sart. A háromgólos előny birtokában már visszavett a tempóból a MU, szép lassan Ferguson is lecserélte néhány kulcsemberét, Ronaldót, a piros lappal már régóta kacérkodó Keane-t és Van Nistelrooyt, aki búcsúzóul még majdnem megduplázta góljainak számát, Csernyánszki azonban lábbal hárította a ziccert.

 

A csoda tehát elmaradt, a Debrecen azonban nem vallott szégyent, és ha a továbbjutásra nincs is esélye, két hét múlva a Puskás Ferenc-stadionban bebizonyíthatja, hogy határozottabb fellépésre is képes Európa egyik legjobb csapata ellen.

 

[origo] / (MTI)

Link to comment
Share on other sites

Hát jó nagy csoda kellett volna, ez van, legalább tudjuk hol a helyünk (a meccs előtt példálóztak a fizetésekkel, lehet, hogy ők nem véletlenül keresnek ennyit? Itt most persze nem a két országban jelentősen eltérő fizikre gondolok, hanem arra, hogy egy magyar „sztár” játékost vajon mikor fognak megvenni euró/dollár milliókért?) Ronaldo úgy ment el, ahogy akart, sajna. Jellemző, hogy 1szer találtuk el a kaput, ill. még egyszer de azt érvénytelenítették, gólok nélkül azért nehéz nyerni, persze egy csapat úgy tud játszani, ahogy az ellenfél engedi, és tegnap ennyit engedtek. Azért remélem (a Puskásban nem teli gatyeszal megyünk ki, mert itt azért kicsit, érződött), itthon megszorítják őket wink.gif

Link to comment
Share on other sites

A Spanyol bíró nagyon tisztelte a vörös ördögöket ... vagy talán az angol szurkolóktól félt ? =) A foci ilyen , a bíró egyszer ide fúj , egyszer oda , cska nem mindegy melyik meccsen ... hát ha nem is sok , de volt egy-pár fontos tétmeccse már Magyar csapatnak , és ezeken még szvsz egyszer SEM fújtak nekünk ... sőt nem is kell nekünk fújni , csupán igazságosan bíráskodni ... így tegnap 1:1 lett volna , 10 a 11 ellen ugyebár F*****ó Keane nélkül ... de helyette lett 0:3 , 11 a 11 ellen ... , és a b**i Keane nem piros lap miatt ment zuhanyozni , hanem mert Fergusonnak volt esze és lecserélte ... mad.gif

 

Link to comment
Share on other sites

Ez egy ilyen világ................................., igazságtalan :unsure:

Még a végén kiderül, hogy nekünk állt a meccs, ami sztem vicc! (én úgy láttam, hogy a bíró spori nem, tehetett arról, hogy egyszer, na jó kétszer lőttünk kapura, vagy igen???

 

Halmosi Péter:

 

- Tehát, száll a labda: miért bántotta Neville-t?

- Én nem bántottam! Ő jött nekem! El akarta fejelni a labdát, meg akarta csúszatni, én egyáltalán nem álltam be neki, egyszer csak ott volt és rám esett. Még el is fordultam, nem hogy szabálytalankodtam volna vele szemben. És ezt nem az elfogultság mondatja velem, még az angol tévések, újságírók is ezt mondták a lefújás után: egy ilyen szituációt angol játékvezető soha nem fúj le. De talán a világ egyetlen más mérkőzésén sem fújták volna le. Pedig hogy megnéztem a hosszút… És nemcsak megnéztem, hanem ki is lőttem! Akkor kezdett furcsa lenni a dolog, amikor a labda a kapufáról bepattant a hálóba, én meg fordultam vissza a csapattársaim felé, hogy a gólt ünnepeljük, de senki nem futott felém, egyikük sem örült. Kérdezték tőlem a srácok: miért nem mentem anyázni a játékvezetőhöz? De annyira le voltam döbbenve, hogy teljesen lemerevedtem. Tényleg most nézem meg vagy huszadszor, ez egy szabályos gól volt. Nem is értem…

 

- A szélen kevesebbszer ment fel a támadásokkal, mint tette a Split ellen. Ebben Szatmáritól is kevesebb támogatást kapott, hogy azt ne mondjuk semmit, a jobb oldal, Dombival és Nikolovval, támadásban szinte teljesen passzív volt. Mi volt ennek az oka?

- Azt azért mondjuk ki, hogy ez a Manchester United abszolút nem vett félvállról bennünket. A védelmüket nagyon megerősítették, olvashatták, láthatták, hogy a splitieket azzal vertük meg, hogy hagytak nekünk a széleken területet és oda mi be tudtunk futni a labdával, vagy jött az indítás. Most viszont nem volt üres terület. Az angoloknál a védelemben is klasszisok játszanak, azonnal visszazártak, ha valaki fellépett közülük. Nekünk viszont így nem volt területünk, ahová mehettünk volna lendületből. Csak csellel, passzal tudtunk átmenni rajtuk. Próbáltuk is, de ennyire futotta az erőnkből.

 

- Milyen volt a Manchester elleni első találkozó. Olyan, amilyet várt?

- Felejthetetlen volt, annyi biztos. A realitás nem mellettünk szólt, sem a továbbjutást, sem a manchesteri első mérkőzést illetően. Össze sem lehet hasonlítani a mi és az ő körülményeiket, lehetőségeiket. De nem hiszem, hogy a küzdeni tudást, a hozzáállást bárki számon kérné rajtunk. A találkozó egyes szakaszaiban szépen passzolgattunk. Próbáltuk kihozni a labdákat, nem beállni a tizenhatosra és bekkelni, kivágni a labdát, amerre állunk. Megingások mindig vannak egy csapat játékában, az angolok pedig vannak annyira jók, hogy kihasználták a hibáinkat. Elöl három világsztár labdarúgójuk megvillant, rúgtak is egy hármast. Az Arsenal és a Chelsea kivételével azért az angol bajnokságban sem jön el sok csapat az Old Traffordból három kapott gólnál kevesebbel. Éppen ezért hiányérzet nem maradt bennem. Bennünk, ebben a találkozóban szerintem nem volt több. Csak az a meg nem adott gólom…

 

NS

Link to comment
Share on other sites

Arról tényleg nem tehetett ! De a focit nem kapuralövésekre játszák , hanem gólra , és mi egyet lőttünk 0:1 nél , azaz 1:1 lett volna ... ezekután vagy kapunk párat , vagy kibekkeljük és talán egy kapottal megússzuk ... ezt senki sem tudhatja , és igenis ettől a lehetőségtől a BÍRÓ fosztotta meg a Debrecenieket !

 

ne idézd az elötted szólót...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...