Jump to content
PirateClub.hu

Bajnokok Ligája


tibiole
 Share

Recommended Posts

  • Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Azzal, hogy a Bayern jutott tovább nagy sansz van rá, hogy elintézte a címvédést a Barcanak. Ha az Interen túljut (amit remélem nem így lesz), akkor azt gondolom meg is nyeri a BL-t, ugyanis akár a Lyon akár a Bayern jut tovább arról az ágról, sztem egy barcának nem okozhatnak gondot!

Link to comment
Share on other sites

a címvédést elintézte platini... most jó neki, mert ott van egy francia, egy "spanyol", egy német és egy dél-amerikai csapat a "legjobb" négyben.

én ezt tippelem a következő meccsekre:

 

inter-barcelona 0:2 messi,messi kiállítva: turé, ábidál

barcelona-inter 3:0 messi,messi,messi (az előző meccsen kiállított 2 játékost felmenti a juefa, mert miazmár, hogy nem játszhatnak a döntőn...)

Lyon-bayern 1:2 bastos,van buyten, klose(természetesen lesgól) kiállítva: gonalons

bayern-lyon 1:0 fán bommel tizenegyes kiállítva: Lloris

 

"álomdöntő"

 

bayern-barcelona 0:2 messi,messi

 

ez az én magánvéleményem.

Link to comment
Share on other sites

az aranylaszti még nem biztos: van még egy vb :D ahol Anglia fog diadalmaskodni, ROONEY vezényletével.

Álom ;):P

Én nekem is meg van a favorit, de nem jósolgatok, hogy ki nyeri a VB-t, mert nincs értelme. Viszont mi az a Klose neve mellett? Meddig fogják még azt a gólt emlegetni? Bezzeg ha más csapat jut így tovább, akkor annak nincs ekkora visszhangja, de ha a Bayern, akkor rohadt szemetek, csak ugye az a gól, amit a bíró meg ad, a játékos csak tette a dolgát, majd hülye lesz megállni... Mennyire örültél volna egy Nyanyi lesgólnak, nem? Ennyi... Henry csak egy ország foci kedvelőinek a lelkét tette tönkre, amikor az írek ellen beterelgette kézzel a labdát és azóta a bíró és ő is beismerte, még sem lehet mit tenni és nincs is egyfolytában főcímen a téma, de ha a Bayern, az már más kérdés, őket lehet folyton szivatni... Ez lesz a vége, ami tegnap is történt és nagyon helyesen, ha nem is szép focival, de akinek nagy a szája, az könnyen megütheti a bokáját. Nem mondom, hogy ezzel a focival továbbjutunk, eddig sem hittem volna, hogy eljutunk, de egy kis szerencse és egy-két elég jó játékos segítségével mégis sikerült, aminek örülök. Tehát ez van...

Link to comment
Share on other sites

A visszavágók eredményei:

Barcelona 4-1 Arsenal (Messi 21., 37., 42., 88., illetve Bendtner 18.)

Továbbjutott a Barcelona, 6-3-as összesítéssel.

 

CSZKA Moszkva 0-1 Internazionale (Sneijder 6.)

Továbbjutott az Internazionale, 2-0-s összesítéssel.

 

Manchester United 3-2 Bayern München (Gibson 3., Nani 7., 41., illetve Olic 43., Robben 74.)

Továbbjutott a Bayern München, 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.

 

Girondins Bordeaux 1-0 Olympique Lyon (Samah 45.)

Továbbjutott az Olympique Lyon, 3-2-es összesítéssel.

 

A Manchester kiesése után nekem is az a véleményem, hogy gyakorlatilag elkönyvelhetjük a BL-történelem első címvédését. Bár azok után, hogy az Inter a Chelsea-t is kiejtette, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy Mourinho valahogy a Barcát is megállítja, nagy kérdés, hogy egy ilyen kaliberű edző ellensúlyozni tudja-e a csapatok közti különbséget :huh: (én úgy vagyok vele, hogy szerintem a londoniakat nem az Inter, hanem Mourinho ejtette ki). Viszont ha - a papírformának megfelelően(?) - a Barca lép tovább, a döntő lefutott meccs, a Bayern-nek és a Lyon-nak sem lehet esélye a katalánok ellen. Viszont az ő párharcuk is izgalmas lesz, az erőviszonyok szinte teljesen kiegyenlítettek, bár én ezek után némileg inkább a franciáknak fogok szorítani.

 

Az pedig, hogy idén egyetlen angol csapat sincs ott az elődöntőben, jelzésértékű is lehet. Az még érthető, hogy az Arsenal a Barcával szemben elhull a negyeddöntőben, de a Liverpool csoportkörben való kiesése szinte nagyobb meglepetés, mint az, hogy nincs angol együttes Európa "négy legjobb csapata" között (igen, az idézőjel nagyon idekívánkozik), és Manchester, valamint a Chelsea is (egyértelmű) esélyesként indult abban a párharcban, amely végül a kiesésüket hozta.

Link to comment
Share on other sites

Maximálisan igazat adok Horty.911 -nek.

Ezen csodálkozok, de örülök neki ;) Köszi :D

Még annyival egészíteném ki az előző kifejtésemet, hogy Nani kezezéséről senki nem beszél, pedig az egy jogos 11-es lett volna, másrészt amikor a Fiorentina ellen játszottunk idegenben, akkor az olaszok második gólját is egy leshelyzet előzte meg, mivel Gilardino lesen volt, amikor kapta a labdát, majd ő gurította vissza az érkező csatárnak, aki onnan belőtte, de erről sem lehetett hallani, utána is csak arról volt szó, hogy igen, hát továbbjutott a Bayern, de hogy... Persze, a szerencse akkor is mellettünk állt, de nem csak nálunk voltak szabálytalanságok elnézve, viszont arról soha nincs szó.

Csak ennyit akartam még hozzáfűzni. Én is annak örülnék, ha végre focival tudnánk hódítani.

 

Hajrá Fc Bayern München! ;):D

Link to comment
Share on other sites

Igy van,Hajrá Bayern München!!!

Sajnos csak szaggatva láttam a meccset mivel a digi adta...a rossz kezdés után talpra állt a csapat..ez a német mentalitás...soha fel nem adni...

Nem fognak ők megillyedni a barcától se,bár azok ellen még nehezebb lesz mint az angolok ellen...

hozzá kell tenni,h Messi azért tudott 4 gólt lőni mert az arsenál teret engedett neki.....és ki is tudta használni a gyorsaságát,ha a bayern nem követi el ezt a hibát meg lehet őt fogni....bár félelmetes játékos ezt nem kétlem...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Az elődöntő első meccseinek eredményei:

Internazionale 3-1 Barcelona (Sneijder 30., Maicon 48., Milito 61., illetve Pedro 19.)

Bayern München 1-0 Olympique Lyon (Robben 69.)

 

A meccs előtt úgy vélekedtem, hogy ha valaki, akkor Mourinho ki tud találni valamit a Barca, azon belül is Messi (és Xavi) ellen, bár ilyen eredményre akkor sem számítottam. Ezzel a győzelemmel viszont az Inter nagy lépést tett a döntő és afelé, hogy továbbra se legyen címvédés a BL-ben, mert Mourinho alakulata egy döntetlenre még a Camp Nou-ban is jó lehet, arról nem is szólva, hogy nekik még az egygólos vereség is belefér.

 

A másik mérkőzésről annyit, hogy a Lyonon erősen látszott, hogy a légtérzár miatt (a Barcához hasonlóan) hosszas buszozásra kényszerült csapat bőven megelégedett volna egy (gól nélküli) döntetlennel az Allianz Arenában, és nem is erőltették meg magukat különösebben a gólszerzés érdekében, még emberelőnyben sem. A meccs összképét látva még az egygólos vereségre sem lehet különösebb panaszuk, a hétvégi bajnokijukat elhalasztották, így rápihenhetnek a jövő keddi visszavágóra, hazai pályán pedig biztosan "élesebbek" lesznek (a hátrány miatt muszáj is, hogy az első perctől kezdve hajtsanak). A párharcban egyik csapat oldalára sem billent a mérleg, de kérdés, hogy Ribéry eltiltása milyen hatással lesz majd a Bayern teljesítményére. :huh:

Link to comment
Share on other sites

Robben meglőtte a maga gólját és így most a többieken a sor :D Persze lőhetne még idegenben is, csak a biztonság és a szokás kedvéért ;) Viszont ott már játszhat van Bommel, ami azért kicsit összeszedettebbé teheti a csapatot, nem mintha szerdán nem lettek volna egységben, jó őket végre így látni ;) Persze a kiállítás elég rosszkor jött, ugyanis látszott Ribéry-n, hogy élvezi a meccset és sztem addig ő volt a legjobb a pályán, régen láttam ilyennek, erre most tessék. Bár eddig is benne volt a gólokban, így talán egy gólnál hiányozni fog, de rajta kívül azért vannak még, akik képesek helyzetet teremteni vagy gólt szerezni. Itt említhenénk Olic-ot, sokak bánatára :D, Müller-t és természetesen Robben-t, viszont a gól szinte minden játékosban benne van (ebben a szezonabn mindenki betalált, egybeszámolva minden sorozatot, még Butt is ;)), ezért nem okozott eddig olyan nagy problémát, hogy a csatárok nincsenek jó formában, bár Olic-nak sokat köszönhetünk, de ő sem ontja a gólokat, ő inkább a harcban véteti észre magát.

A visszavágón sztem Ribéry-t lehet helyettesíteni, nem új dolog, hogy hiányzik, hiszen sokszor volt sérült és akkor is tudtunk hozni meccseket, meg előfordult olyan is, hogy hiába volt pályán, szinte semmit nem csinált, mondjuk adott egy gólpasszt vagy lőtt egyet gólt :D

 

Annak örülök, hogy az Inter nyerni tudott, bár az Inter-t nem szeretem, főleg most az edző miatt, bár ott játszik Lúcio, de ettől még a csapatot nem szeretem, csak ugye így izgalmasabb a visszavágó és a továbbjutás is kérdéses lehet, bár amennyiben lő egy gólt az Inter, akkor sztem függetlenül attól, hogy otthon játszik a Barcelona, nem hiszem, hogy továbbjutank, legyen ott Messi vagy Xavi vagy akárki, ha kiveszik őket a játékból, akkor nem túl kreatív a csapatuk (kis túlzással azért ;)). Egy jó meccset várok, mivel tudja a Barcelona, hogy gólt nem kaphatnak, de lőniük kell legalább 2-t, hogy továbbjussanak. hajrá egyik, ne hagyd magad másik ;)

 

Hajrá Fc Bayern München! ;):D

Link to comment
Share on other sites

Az UEFA fegyelmi bizottsága három mérkőzésre elmeszelte a Lyon elleni Bajnokok Ligája-elődöntőn kiállított Franck Ribéryt, aki így biztosan nem léphet majd pályára a fináléban. Minderről az európai szövetség hivatalos honlapja adott hírt.

Hiába a szép idegenbeli siker, hiába a fináléba jutás kiharcolása, a Bayern München legnagyobb klasszisa nélkül kénytelen felvenni a kesztyűt a Barcelona-Internazionale párharc győztesével május 22-én.

Franck Ribéry, a bajorok francia klasszisa ugyanis nem lehetett ott a Santiago Bernabéu Stadion gyepén kevesebb mint egy hónap múlva. A Lyon elleni elődöntő első mérkőzésén elkövetett szabálytalansága tehát súlyosabb következményekkel járt, mint azt gondolta volna.

Igaz, ő már magán a kiállításon is meglepődött. Az ezek után evidens volt, hogy a visszavágón a lelátóról szurkol a társaknak. Na, de hogy a fináléban se játsszon?! Ezt a legpesszimistább német szurkolók se gondolták volna.

Az Európai Labdarúgó-szövetség Ellenőrző- és Fegyelmi Bizottsága ugyanis három mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta a szélsőt, aki így a következő szezon első nemzetközi kupameccsét is ki kell, hogy hagyja.

Link to comment
Share on other sites

egyetértek bulifannal: hajrá Bayern! ez egy szégyenteljes produkció volt, amit ma a zinter elkövetett... a barcelonát se szeretem, de sokkal többet tettek a továbbjutásért, mint a zsoldosok. figó megint a padon ült, most is próbálta lezsírozni a meccset, mint az odavágón, de most nem annyira feltűnően.( a portugál sporttárs, aki ténykedett azon a meccsen ugye mourihno ismerőse....) most akkor mou egy ISTEN? egy nagy hadvezér? nagy tudomány kell, ahoz hogy lehozzanak 1 meccset helyzetek nélkül <_< de én nem aggódok, mert nyáron szépen kizárják őket a B ligába, ahová valók.

Link to comment
Share on other sites

Idegenben két gólos előnyben és emberhátrányban mit csináljanak támadjanak orvérzésig ? :mellow::blink:

 

Mellesleg a spori erősen a Barcának ítélt most de ez azt mondom belefért mert első meccsen meg az Inter szerzett egy érdekes gólt meg a Barcának nem adtak meg egy 11est most.

 

Kiállítás előtt mrgreen.gifmrgreen.gif

a095b62ba601cdf2e9b5ff3d0e9c8069_biscuitsshakey.gif

Link to comment
Share on other sites

egyetértek bulifannal: hajrá Bayern!

 

A Bayern - Mu meccs után itt szidtad a Bayern, hogy Klose így-úgy lesgólt vágott még a Fiore ellenében, meg tudtad volna folytani. Nem, félre ne értsd, nem azzal van bajom, hogy inkább most a Bayern-nek szurkolsz. Még az élő fába is belekötsz, ha kedvenc csapatodnak nem sikerül valami. Ez a már-már beteges Inter utálatod ... 8 éve szurkolok az Internek, és tudni kell, hogy az akkori időben inkább a Milan dominált, és sosem mondtam(gondoltam) ilyesmit róluk. ha kikaptunk ... elfogadtam. Ez van, ilyen a foci. Ezt tartsd tiszteletben.

Link to comment
Share on other sites

Real drukker létemre természetesen tegnap az Internek drukkoltam. mongyuk nem a páján dőlt el a továbbjutás, ink taktikai harc vt, amiben természetesen Mourinho a világ legjobbja sztem.

Bíró ténykedéséről meg csak azt tom mondani, h első meccsen nem adott meg 1 11est barcának, de 2.on meg jogtalan vt a kiállítás. Am emlékeztetném a kedves barcásokat a tavalyi elődöntő 2. meccsére. Szerintem mindenki emléxik rá, szal aki a bíróra fogja a kiesést az szép csendben elnémulhat.

Szabiii

 

Link to comment
Share on other sites

Azt kapta a Barcelona amit megérdemelt.Ekkora nagy sinészi játékot sportszerűtlen csapatot ritkán hord a hátán a föld.mikor Valdes odament Murinnyóhoz pofánkellett volna verni.mi az h locsolják őket?

az Inter azt csinálta amit kellett ha már kaptak egy kiállítást ,ami nagy színészi munka volt. beálltak védekezni.első meccsen azért mégiscsak rúgtak 3-at a .Piké gólja amúgy szép volt

Link to comment
Share on other sites

Általában azért úgy szokott lenni ilyen oda-visszavágós meccseket, hogy az elsőn hibázik a bíró, akkor a másikon meg kicsit az ellenfélnek fújnak. Jelen esetben ugye az Inter-ből kiállítottak egy játékost, ezzel élhetett volna a Barcelona, de a portugál edző lebetonozta azt a 10 ember a 16-os vonalára és így nehéz, még a Barcelona-nak is bármit tenni. Tehát sztem az úgy nem helyes, hogy Mourinho nem nagy szám, hiszen ha a Barcelona ellen, 10 emberrel kivédi, hogy ne alázzák porrá a csapatát, akkor az már tényleg tud valamit, lehet hogy ölte a focit, de ez az Inter és az olasz csapatok védjegye. Bár én nem szeretm ezt az edzőt, de sztem a Chealse ellen is megmutatta, hogy mégis tud vmit.

A Bayern oldaláról mind2 csapat nehéz falat lett volna a döntőben. Ha a Barcelona jutott volna tovább, akkor mondhattuk volna, hogy nem örülünk, mert ugye életrekeltek, bizonyítva azzal, hogy megfordították a helyzetet az Inter ellen és van félnivalónk, ugyanis a németek védekezése egy Barcelona ellen nem biztos, hogy teljesen hibamentes, 1-2 gól becsúszik, akkor jön a többi és akkor elúszott minden, bár sztem egy döntőt nem adnánk olyan könnyen, hiszen van egy Olic-unk, Robben, stb. Viszont látszatra az Inter szerencsésebb ellenfélnek tűnik, mind addig, amíg nem szólunk a védekezésről és arról, hogyan tudják ölni a focit, akár egy BL döntőben is. Mondjuk szereznek egy vagy 2 gólt, aztán beállnak a kapukba 11 emberrel, na azellen legyen okos bárki, ha a Barcelona-nak nem sikerült, akkor mit mondjon a Bayern, bár idén semmi sem lehetetlen. Viszont még mindig csak azt mondom, hogy legalább 1 gólra mi is jók vagyunk, akár ki is az ellenfél, mert van egy Olic-unk, egy Robben-ünk, stb ;):D. Tehát majd 22-én kiderül, hogy jobban jártunk-e az Inter-rel. De ha fordítva nézzük, akkor lehet, hogy az Inter szívesebben látta volna a Lyon-t ellenfélnek, látva, hogy azért a Bayern a 0ról képes felállni és ha nem is darálja be az ellenfelét, de egy-két gólt tud szerezni, amivel megfoghatja a meccset és a saját oldalára tudja fordítani. Mert ugye van egy Olic-unk és egy Robben-ünk, stb... :D

Hajrá Fc Bayern München! ;):D

 

Idegenben két gólos előnyben és emberhátrányban mit csináljanak támadjanak orvérzésig ? :mellow::blink:

 

Mellesleg a spori erősen a Barcának ítélt most de ez azt mondom belefért mert első meccsen meg az Inter szerzett egy érdekes gólt meg a Barcának nem adtak meg egy 11est most.

 

Kiállítás előtt mrgreen.gifmrgreen.gif

a095b62ba601cdf2e9b5ff3d0e9c8069_biscuitsshakey.gif

 

Egyébként ezt a pillanatot én is láttam, mondtam is magamnak, hogy gyönyörű vagy barátom, te is megéred a pénzedet, de hát ma már a focisták (tisztelet a kivételnek) ilyen felfogásban mennek pályára, ha már a szellő megérinti őket, akkor rögtön olyat esnek, mintha egy 150 kilós melák nyakoncsapta volna őket és még pörögnek a földön 4et. Sztem sem volt piros lapot érő szabálytalanság, nem kezdem magyarázni, miért nem, mindenki látta. Elég furcsa döntések születnek egy ideje, nagy hibák vagy megad vmit vagy nem, de csak azért, mert nem látta tisztán a helyzetet vagy balf@sz volt a partjelző és ő intett be vagy nem intett. Azokat bírom a legjobban, amikor 10 méteren belül van a partjelző és a bíró az esethez képest és azon a 50-60 ezer nézőn kívül ők ketten látták másként, holott egyértelmű, hogy ellenkezőt ítélik, mint ami valóban történt, csak hát ugye a bíró szava dönt, mégha nem is helyesen. Videóbíró! Bár ez nem mindehol megoldható, mondjuk azért már egy ilyen neves kupasorozatban betehetnék, ahol van huszonharminc kamera, de ők tudják.

Link to comment
Share on other sites

Az elődöntő visszavágóinak eredményei:

Olympique Lyon 0-3 Bayern München (Olic 26., 67., 78.)

Továbbjutott a Bayern München, 4-0-s összesítéssel.

 

Barcelona 1-0 Internazionale (Piqué 84.)

Továbbjutott az Internazionale, 3-2-es összesítéssel.

 

Milan-szurkolóként én sem szívlelem az Intert, de kicsit sem tudok egyetérteni azokkal, akik a szemükre vetik a tegnap bemutatott "antifocit" : ugyan mégis mi mást csinált volna egy csapat, amelyik 3-1-es előnnyel utazhat a Camp Nou-ba?! :huh: A világ egyetlen másik együttese sem cselekedett volna másképp, legyen az a Real Madrid vagy épp a Manchester United, főképp ha a találkozó háromnegyedét emberhátrányban kell lejátszania. Mourinho keze természetesen az Inter tegnapi teljesítményében is vastagon benne van, de szerintem most nem elsősorban az ő zsenialitását kell kiemelni (ez a "faktor" sokkal nagyobb hangsúlyt kapott az odavágó vagy épp a Chelsea elleni párharc kapcsán), a tegnapi a tökéletes célfutball győzelme volt, ami persze nem feltétlenül pozitív dolog, de az Inter megmutatta, hogy (így) ezt a Barcát is meg lehet állítani.

 

Bayern - Inter döntő... Őszintén, nincs ember, aki a szezon elején ezt a két csapatot várta volna a fináléba. :) Bátorkodom azt mondani, hogy a közvetlen európai elit idén nem képviselteti magát a döntőben (bár lehet, hogy egyik-másik csapatot lassan ebben a társaságban lehet emlegetni), de a színvonal, és egyáltalán, semmi sem lesz gyengébb, mint bármikor korábban. Érdekes látvány lesz, ahogy Robben és Sneijder kezet fognak a Bernabéu gyepén... :) Furcsa lesz úgy nézni a BL-döntőt, hogy három év után először a kedvenc csapataim egyikét sem láthatom a fináléban, de ettől függetlenül már nagyon várom. ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...