Jump to content
PirateClub.hu

Operációsrendszer váltás


matee100
 Share

Recommended Posts

Nos úgy sikerült feltenni, hogy mérgemben leszedtem és kiírtam magamnak és így már ment. Nem tudom még mindíg, hogy az előző mért nem ment mert megnéztük munkatársamnál és nála meg bootolt. Ez elég érdéekes de a lényeg az, hogy most működik.

Link to comment
Share on other sites

Akkor...nem akarok vészmadár lenni,de a dvd olvasód nem a legjobb formában van,nekem egy NEC van és amit az LG rég nem olvas be a NEC simán viszi...Bootoláskor lehet,hogy a megadott időn belül nem tudta elérni és azért folytatta a bootot a vinyóval.

Módosította Gabi89
Link to comment
Share on other sites

Az lehet mert már több ezer DVD-t elírtam vele. Tényleg hogyan tudm beállítani a opensuse-ban a netkapcsolataot mert eddig arra még nem sikerült rájönnöm.

 

Régen használtam suse-t,de control centerbe hálózati kapcsolatoknál nézz szét...

 

Meg itt:

http://hu.opensuse.org/Dokument%C3%A1ci%C3%B3/SL9.3#Felhaszn.C3.A1l.C3.B3i_k.C3.A9zik.C3.B6nyv

 

http://hu.opensuse.org/Dokument%C3%A1ci%C3%B3/SL9.3/Szolg%C3%A1ltat%C3%A1sok/DHCP

Link to comment
Share on other sites

Valaki tudna segíteni? Az lenne a gondom, hogy új a monitor, nem tudja a 1280x1024 felbontást és nekem Ubin az van beállítva :( Hogyan tudnám átállítani 1024x768-ra? A "nem tudja" abban nxilvánul meg, hogy az egész visszintesen csikozódik, nem látni ezért semmit se.

 

 

A control,vagy alt és -+ már nem tudom melyik...

A + felfelé viszi a felbontást a - meg lefelé...de a control,vagy alt kelll hozzá!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

A Vistáról meg annyit, hogy nem lehet vele tört játékokkal játszani, mert olyan biztonsági frissítéssel rendelkezik, amely megakadályozza ezt. Szóval én emiatt maradok még sokáig a windows XP mellett.

Módosította Gabi89
Ezt a hatalmas marhaságot neked sikerült kitalálni vagy segítettek?
Link to comment
Share on other sites

Szerintem te még nem használtál Vistát, mert simán lehet rajta játszani akármilyen tört játékokkal. Nem kéne előítéletesnek lenned, addíg ne mondjál véleményt róla, amíg nem próbáltad. Nekem van fent Vista, hogy azért ki tudjam használni a DirectX 10-et, és simán megy rajta akármilyen játék töréssel. <_<

Link to comment
Share on other sites

Én az Ubuntut ajánlom nyugodt szívvel. Kevésbé nyugodtan pedig a Mandrivát, ami ugyan jó, de szerintem az Ubuntu stabilabb, egyszerűbb, jobb (jah, és az ATI kártyámmal sem volt gondja :D) szóval szerintem Ubuntut tegyél fel.

Kérdés: Milyen játékokat szeretnél játszani?

Link to comment
Share on other sites

Igazan "komoly" jatekokat linux alatt nem igazan fogsz tudni futtatni (kivetel. ha van nativ linuxos valtozata, de ez a ritkabb) meg emulatorral sem, arra a celra inkabb dual bootos rendszert ajanlok. A windows es a linux jol elvannak egymas mellett, ha kulon particiora rakod oket. Amugy szerintem is Ubuntu vagy Mandriva ajanlott kezdesnek, de ha nem felsz attol, hogy sokat kell olvasnod kulonfele (kulfoldi) forumokat, valamint hajlando vagy tanulni is, akkor akar egy Debiannal is megprobalkozhatsz, az sem boszorkanysag.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Nos fiúk lányok!Én is próbáltam pár disztrót,ubit,suse-t,uhu-t.De!!!!Mindidáig egyetlen disztrót találtam,amire túlzás nélkül mondhatom,hogy nekem a legjobb.Ez pedig a Mandriva.Méghozzá azért,mert nem kell holmi drájverek után kutatni,alapból a helyes konfigot pakolja fel.Jó példa erre,hogy vodás modememet telepítéskor már felismerte,drájver nélkül ment is,miközben ugye a winfosra fel kellett telepíteni a mobilconnect programot hogy menjen,meg a modemdrivert is.És nemigen kellett konfigolni sem,ahogy felment,egyből használható volt.A játékokról annyit,hogy az utolsó dolog ami érdekel egy számítógépen,ezért duplán nem érzem hiányát az ms-nek.A legjobb döntésem volt,amikor otthagytam. :D

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

hali nekem lenne egy ojan kérdésem hogy tudom le cserélni a linuxott egy laptoproll amibe nincs cd-dvd olvaso nagyon fontos lenne ha van valmi öttletetek akkor meg köszöném ha meg osztanátok velem köszi elöre is ja ha valaki tudja akkor irjon már rám egy pm-ett hogy irt ide ezt is köszke

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 7 months later...

 

Sziasztok!

 

Én is kezdő Linuxos vagyok.Második OP.rendszernek a Mandriva Linux Free 2009 Spring-et raktam föl.Valójában szinte minden gépen fut nekem PIII-asom van.Modemet,videokártyát felismerte,de a hangkártyám nem tetszik neki.

Forte Media FM801-es.

Ha valaki tudna ebben segíteni megköszönném!

 

Üdv:DANTE69

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...