Jump to content
PirateClub.hu

Német foci


lilaboy
 Share

Recommended Posts

  • 4 weeks later...
  • Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

 

 

HOLLANDIA. A rutinos támadó Luca Toni és Miroslav Klose nyári érkezése után létszámfölöttivé vált a Bayern Münchennél

Roy Makaay visszatért hazájába, a Feyenoord játékosa lesz

Mint várható volt, Roy Makaay otthagyja a Bayern München együttesét. A holland támadót saját kérésére engedik haza a klubvezetők Hollandiába, ott a Feyenoord játékosa lesz.

Link to comment
Share on other sites

Priskin a német élvonalban folytathatja
73592.jpg
A magyar válogatott csatára az elmúlt szezonban az angol élvonalban szereplő Watfordot erősítette, a következő szezonban azonban csak a másodosztályban szerepelhet – hacsak a VfB Stuttgart le nem igazolja nyáron.

A goal.com nevű internetes szaklap szerint a német bajnok nyáron mindenképpen szeretné csatárral megerősíteni a keretét, egy olyan játékossal, aki Marco Streller távozása után Cacau és Mario Gomez helyetteseként mind a hazai bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában megállhatja a helyét. A klub kiszemeltje a Watfordot erősítő Priskin Tamás, aki az elmúlt szezon végére megszilárdította helyét az élvonaltól búcsúzó angol együttesben, a magyar válogatottban pedig továbbra is az első számú csatárként számol vele Várhidi Péter szövetségi kapitány.

- Igaz, valóban érdeklődnek Tamás iránt Stuttgartból, de egyelőre nem történt megállapodás az ügyében – mondta Fülöp Ferenc, Priskin tanácsadója.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Van der Vaart menekülne Hamburgból
363597_biglandscape.jpg
A holland középpályás eltökélt, semmiképpen sem szeretne maradni a német együttesnél, szíve szerint a Valenciában folytatná pályafutását.

A Valencia a napokban 14 millió eurós ajánlatot tett a középpályásért a Hamburgnak, a német vezetők azonban gondolkodás nélkül elutasították az érdeklődést. Van der Vaart ugyanakkor nem szívesen hagyná ennyiben a dolgot, nehezen tudna úgy Hamburgban futballozni, hogy tudja: a Valenciában is játszhatna.

- Eltökélt vagyok, szeretnék a Valenciába igazolni, mert ezzel az álmom válna valóra. Ha maradnom kell Hamburgban, az nagyon fájdalmas lenne, ezért remélem, sikerül valamiféle megoldást találni, és a spanyolok a végsőkig kitartanak a leigazolásom mellett. Szeretek Hamburgban játszani, mindenem megvan itt, de a spanyol élvonal régi álmom, a nagyszüleim is Valenciában élnek, ráadásul új csapatommal a Bajnokok Ligájában is játszhatnék - nyilatkozta Van der Vaart.
Link to comment
Share on other sites

Az áruló Van der Vaart eléri, amit akar
Rafael_schick.jpg
A Hamburg holland válogatott játékosa biztos benne, hogy a nyáron elhagyja Németországot, és a Valencia csapatába igazol.

A spanyol AS információja szerint a HSV-nak nincs sok esélye megtartani Rafael van der Vaartot, akit a Valencia szeretne megszerezni. A játékos átigazolási mizériája hetek óta borzolja a kedélyeket Németországban, az ügy addig fajult, hogy a Bild beszámolójában egy szóviccel élve leárulózta „Van der Verratot” (verrat németül árulást jelent). A holland a hétközi, Honvéd elleni UEFA-kupa-selejtező mérkőzésen nem lépett pályára, mert a Hamburg vezetői, állítása szerint, nem tartották szavukat, és nem engedték el Valenciába. Van der Vaart ezért bejelentette, hogy sérült, amikor megemelte gyerekét, meghúzódott a háta. A holland a spanyol lapnak adott interjújában nagyon elszánt, és biztos benne, hogy a Valencia játékosa lesz a nyáron..

- Nagyon remélem, hogy mielőbb belebújhatok a Valencia fehér mezébe, amelyet nemsokára magaménak tudhatok. Mindent elkövetek, hogy sikeres legyek a Valenciával – jelentette ki interjújában Van der Vaart. – Beszéltem a Valencia vezetőivel, akik biztosítottak róla, hogy dolgoznak az ügyön, és még ezen a nyáron csapatuk játékosa lehetek.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

A Schalke kárára szerezte első győzelmét az Energie Cottbus.

 

A német labdarúgó-bajnokság élvonalában (Bundesliga) 1-0-ra nyert a Cottbus a Schalke 04 ellen. A 12. forduló mérkőzésén a hazai pályán játszó Energie Bassila 46. percben szerzett találatával gyűjtötte be a három pontot. Ez volt a Cottbus első győzelme a 2007-2008-as idényben.

 

Igen látványos, ellenben gólnélküli első félidőt láthatott az a 16000 szurkoló, aki nem talált magának jobb szórakozást, minthogy kifáradjon a Barátság Stadionba megnézni a nagy Schalke cottbusi vendégjátékát.

 

A nagy Schlake játékosai végül a találkozót követően lehorgasztott orral kulloghattak haza, a Cottbus megszerezte szezonbeli első győzelmét. A sikerkovács Christian Bassila volt, aki a 46. percben szerzett góljával kialakította az 1-0-s végeredményt.

 

Pedig nem úgy indult a találkozó a vendégek számára, hogy a ligautolsó othonában bármilyen kellemtlen meglepetés érné őket. A 9. percben Ernst Lövenkrands előtt adódott hatalmas lehetőség, ám a remek kiugratást követően a dán játékos kirúgta a labdát a stadionból.

 

A lüktető első félidőben a 32. percben a másik kapu előtt zajlódott le látványos, és egyben a vendégkapura veszélyes jelenet. Ekkor Dennis Sörensen tekerése ment a hosszú sarok irányába, ám pechére a labda csak a keresztlécen csattant.

 

A 42. minutumban Marcelo Bordon - a sorfalon megpattanó - szabadrúgása ismételten csak a kapufát találta telibe, így nem született meg a találkozó első gólja.

 

A kiegyenlített első félidőt követően a csapatok igazságos döntetlennel vonulhattak az öltözőbe - a második félidő elején azonban úgy tűnt a Schalke ott is maradt.

 

A 46. percben Bassila a rosszul felszabadító védők hibáját kihasználva tíz méterről bombázott a tehetetlen Neuer kapujának jobb oldalába. A hazai szurkolók ekkor kezdtek el először hinni kedvenceik idénybeli első sikerében. (1-0)

 

A második játékrészben nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Schalke, a Cottbus a kontratámadásokra rendezkedett be.

 

A 67. percben Jermaine Jones révén majdnem egyenlített a vendégcsapat, ám a középpályás távoli lökete ismételten csak a kapufán csattant.

 

A folytatásban újabb találat már nem született. Az Energie továbbra is utolsó, ám már csak egyetlen pont a hátránya a Nürnberg, Duisburg,Bochum hármassal szemben. A Schalke maradt az ötödik.

Link to comment
Share on other sites

Huszti Szabolcs góllal vette ki a részét a Hannover győzelméből.

 

Huszti Szabolcs szerezte a Hannover csapatának első gólját büntetőből a labdarúgó Bundesliga 12. fordulójában, a Dortmund ellen. A magyar középpályás együttese 2-1-re legyőzte a vendég Borussiát, így idestova hat mérkőzés óta veretlen, s e remek sorozatában négy bajnokit megnyert. A listavezető Bayern München gól nélküli döntetlent ért el a Frankfurt ellen, így a Herthát 2-1-re verő Hamburg két pontra megközelítette az éllovas bajorokat.

 

Huszti Szabolcs ötödik gólját szerezte ebben a szezonban a Hannover színeiben, így jelentős szerepe volt abban, hogy a Dieter Hecking vezetőedző együttese 2-1-es győzelmet aratott a vendég Dortmund ellen az AWD-Arenában.

 

A 42 ezer néző előtt megrendezett összecsapáson az 54. percben Degen, a Borussia védője szerencsétlenül lépett oda Sergio Pintónak a kapu előtt, s miután a portugál születésű játékos elesett, Peter Sippel játékvezető 11-est ítélt.

 

A büntetőt Huszti végezte el az 55. percben, és magabiztosan értékesítette, vezetéshez juttatván ezzel a csapatát.

 

A 24 esztendős magyar futballistát a 64. percben lecserélte az edzője, s Brugginket küldte abe a helyére.

 

A Hannover a 74. percben Christian Schulz révén növelte előnyét, s bár Florian Kringe öt perccel később szépített, az egyenlítésre már nem futotta a dortmundiak erejéből.

 

A Bayern München sorozatban a második 0-0-s döntetlenjét játszotta, így a Hamburg két forduló alatt négy pontot hozott a bajorokon, akik így már csak két ponttal vezetnek a bajnokságban.

 

Az Allianz Arenában ezúttal a középmezőnyben tanyázó Frankfurt volt az ellenfél, amely ölte a futballt, de eredményesen tette.

 

Ottmar Hitzfeld vezetőedző öt helyen változtatott a csapatán a MönchenGladbach elleni kupameccs után, mégsem sikerült megtalálnia a nyerő kombinációt. Persze, ez sokszor csak a balszerencsén múlott.

 

A Bayern rögtön a kezdés után megszerezhette volna a vezetést, de Ze Roberto labdáját ajtó-ablak helyzetben belerúgta Nikolovba, az Eintracht kapusába.

 

A Frankfurt a meccs első szakaszában alig jött ki a térfeléről, mégsem vezettek eredményre a bajor rohamok.

 

A második játékrészben a meccs lassan átment az idővel való versenyfutásba, és hiába erőlködtek a 69 ezer néző előtt játszó hazaiak, csak nem tudták begyötörni a győztes gólt.

 

A nap legnagyobb gólkülönbségű győzelmét a Leverkusen aratta, amely a boszniai Szergej Barbarez és a görög Teofanisz Gekasz duplájával 4-0-ra verte a Bielefeldet.

 

Barbarez teljesítményének értékét növeli, hogy mind a négy Bayer-gólban benne volt.

 

A Hertha Dárdai Pál nélkül kapott ki 2-1-re Hamburgban, a hazaiak ezzel a sikerrel ? ahogyan már említettük ? szorosan felzárkóztak a Bayern München mögé.

 

NÉMET ELSŐ OSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (BUNDESLIGA I.)

12. FORDULÓ:

 

* Bayern München-Eintracht Frankfurt 0-0

* Werder Bremen-Hansa Rostock 1-0 (Almeida 39.)

* Bayer Leverkusen-Arminia Bielefeld 4-0 (Barbarez 9., 80., Gekasz 29., 34.)

* Nürnberg-VfB Stuttgart 0-1 (M. Gomez (25.)

* Hamburger SV-Hertha BSC 2-1 (Guerrero 4., Reinhardt 81., ill. Ebert 59.)

* Hannover 96-Borussia Dortmund 2-1 (Huszti 54. ? 11-esből, Schulz 73., ill. Kringe 79.)

 

VASÁRNAP RENDEZIK:

 

* Bochum-Wolfsburg 17:00

* Karlsruhe-Duisburg 17:00

 

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK:

 

* Cottbus-Schalke 1-0 (Bassila 46.)

 

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA:

1. Bayern München 12 8 4 - 27-4 +23 28

2. Hamburg 12 8 2 2 19-9 +10 26

3. Werder Bremen 12 7 3 2 26-17 +9 24

4. Hannover 12 6 3 3 17-16 +1 21

5. Karlsruhe 11 6 2 3 13-11 +2 20

6. Bayer Leverkusen 12 5 3 4 18-9 +9 18

7. Schalke 04 12 4 6 2 17-11 +6 18

8. Eintracht Frankfurt 12 4 5 3 12-14 -2 17

9. Wolfsburg 11 4 4 3 18-16 +2 16

10. Hertha BSC Berlin 12 5 1 6 16-17 -1 16

11. VfB Stuttgart 12 5 1 6 13-18 -5 16

12. Borussia Dortmund 12 4 2 6 17-21 -4 14

13. Arminia Bielefeld 12 3 3 6 13-27 -14 12

14. Hansa Rostock 12 3 2 7 11-16 -5 11

15. Nürnberg 12 2 3 7 15-21 -6 9

16. VfL Bochum 11 2 3 6 13-19 -6 9

17. Duisburg 11 3 - 8 12-18 -6 9

18.Energie Cottbus 12 1 5 6 8-21 -13 8

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

A gyógyszergyáriak offenzív játékára nem volt wolfsburgi orvosság.

 

A német elsőosztályú labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 13. fordulójának vasárnapi játéknapján egy hazai és egy vendéggyőzelem született, az Arminia Bielefeld hazai környzetben intézte el az 1. FC Nürnberget, a Bayer Leverkusen pedig három ponttal távozott Wolfsburgból.

 

Közvetlen vetélytársak randevúztak mindkét vasárnap délutáni összecsapáson, a középmezőnyben helyet foglaló Vfl Wolfsburg a Bayer Leverkusent, az alsóházban tanyázó Arminia Bielefeld pedig az 1. FC Nürnberget fogadta. A magyar érdekeltségű találkozókat már szombaton lejátszották.

 

A Hertha-Hannover találkozó Dárdai Pál és Huszti Szabolcs külön párharca is lehetett volna Berlinben, az 1-0-s hazai sikert hozó meccsen Dárdai azonban nem jutott szóhoz, Husztit pedig a 66. percben cserélték le. A Hajnal Tamást foglalkoztató Kalsruhe 4-0-ra kikapott Brémában.

 

A Volkswagen Arénába 20219 néző látogatott ki, ennyien voltak kíváncsiak Wolfsburgban a Bayer Leverkusen vendégjátékára. A találkozó Herbert Fandel sípszavára kezdődött, a hazaiak a Jentzsch - Riether, Ricardo Costa, Madlung, M. Schäfer - Gentner, Josué - Dejagah, Marcelinho, Krzynowek - Grafite összeállításban kezdett.

 

A gyógyszergyáriaknál Michael Skibbe pedig a R. Adler - Castro, M. Friedrich, Haggui, Sarpei - Vidal, Rolfes - Freier, Barbarez, Barnetta - Kießling

kezdőtizenegynek szavazott bizalmat. Az első gólra a 37. percig kellett várni, ekkor Barnetta találatával a vendégek jutottak előnyhöz.

 

A bekapott gól felpaprikázta a hazai kedélyeket, ezután nagyobb vehemenciával, sokkal hatékonyabban rohamoztak Felix Magath tanítványai. Ez a harcmodor kedvezett a Leverkusennek, a vendégek ugyanis kontrajátékra berendezkedve biztos védekezésből gyors ellentámadásba lendülve kerültek az ellenfél kapuja elé. A szünetet jelző sípszóig nem történt komolyabb változás a meccs forgatókönyvében.

 

A fordulás után hamar elcsendesedett a kedvenceket mindaddig lelkesen buzdító húszezres wolfsburgi publikum, az 52. percben ugyanis Kießling is betalált, így már 0-2 állt az eredményjelzőn. Ezt követően mindent egy lapra felvtéve ment előre, kitámadott a házigazda. A bravúr elmaradt, nemhogy a fordítás, de még az egyenlítés is elmaradt. A szépítés ugyan összejött, a 70. percben Friedrich öngólja azonban nem hozott újabb fordulatot. Vendéggyőzelem Wolfsburgban.

 

Vasárnap délután a Bielefeld a Nürnberget látta vendégül, a látogató ugyan minimális előnnyel vonulhatott pihenőre, de a folytatásban sansztalan volt, három gólig meg sem állt Ernst Middendorp legénysége: Wolf góljára sorrendben Kauf, Wichniarek és Zuma felelt.

 

NÉMET ELSŐOSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (BUNDESLIGA)

13. FORDULÓ:

Arminia Bielefeld – 1. FC Nürnberg 3-1 (Kauf 63., Wichniarek 76., Zuma 90., ill. Wolf 43.)

Vfl Wolfsburg – Bayer Leverkusen 1-2 (Friedrich 69.-öngól, ill. Barnetta 37., Kiessling 52.)

 

Szombaton megtartott találkozók:

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 1-1 (Kringe 80. ill. Amanatidisz 54.)

Hansa Rostock - Energie Cottbus 3-2 (Kern 18., 59., 73. ill. Silva 58., Skela 90.)

Hertha BSC - Hannover 1-0 (Lima 81.)

Schalke - Hamburger SV 1-1 (Krstajic 12. ill. Olic 35.)

VfB Stuttgart - Bayern München 3-1 (Gomez 10., Bastürk 30., Gomez 42. ill. Toni 86.)

Werder Bremen - Karlsruhe 4-0 (Diego 25., 45. ill. Almeida 66., Naldo 76.)

Duisburg – Bochum 0-2 (Imhof 29., Bechmann 84.)

 

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA:

1. Bayern München 13 8 4 1 28-7 +21 28

2. Werder Bremen 13 8 3 2 30-17 +13 27

3. Hamburg 13 8 3 2 20-10 +10 27

4. Karlsruhe 13 7 2 4 14-15 -1 23

5. Bayer Leverkusen 13 6 3 4 20-10 +10 21

6. Hannover 13 6 3 4 17-17 0 21

7. Schalke 04 13 4 7 2 18-12 +6 19

8. Hertha BSC Berlin 13 6 1 6 17-17 0 19

9. VfB Stuttgart 13 6 1 6 16-19 -3 19

10. Eintracht Frankfurt 13 4 6 3 13-15 -2 18

11. Wolfsburg 13 4 4 5 22-23 -1 16

12. VfL Bochum 13 4 3 6 20-22 -2 15

13. Borussia Dortmund 13 4 3 6 18-22 -4 15

14. Arminia Bielefeld 13 4 3 6 16-28 -12 15

15. Hansa Rostock 13 4 2 7 14-18 -4 14

16. Nürnberg 13 2 3 8 16-24 -8 9

17. Duisburg 13 3 - 10 12-21 -9 9

18. Energie Cottbus 13 1 5 7 10-24 -14 8

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

Bundesliga 2010-11

1.forduló

 

Kaiserslautern-Bayern München 2-0

Gólszerző: Ilicevic (36.), Lakic (37.)

Schalke-Hannover 1-2

Gólszerző: Jones (82.), ill. Rausch (30.), Abdellaoue (49.)

Werder Bremen-Köln 4-2

Gólszerző: Frings (32. - 11-esből), Arnautovic (36., 90.), Almeida (74.), ill. Podolski (37.), MKenna (91.)

Wolfsburg-Mainz 3-4

Gólszerző: Dzeko (24., 27.), Diego (30.), ill. Rasmussen (39.), Soto (48.), Schurrle (58.), Szalai (86.)

Frankfurt-Hamburg 1-3

Gólszerző: H. Altintop (37.), ill. Mathijsen (61.), Van Nistelrooy (81.), Guerrero (89.)

Nürnberg-Freiburg 1-2

Gólszerző: Schieber (15.), ill. P.D. Cissé (40., 53. - az elsőt 11-esből)

St. Pauli-Hoffenheim 0-1

Gólszerző: Vorash (87.)

 

vasárnap:

Leverkusen-Mönchengladbach 15.30

Stuttgart-Dortmund 17.30

 

Azért elég nagy teljesítmény az a Mainz-től, hogy 3-0-ról felállnak és 4-3-ra megnyerik a mérkőzést, és ha ez nem lenne elég azt a negyedik gólt a magyar Szalai Ádám szerezte csereként beállva(!). :D

Ezért szoktam mondani, a Bundesligában bármi megtörténhet.

Link to comment
Share on other sites

Csak egyetlen "apró" gond van az irományoddal: ez már a második forduló a Bundesligában... :D (ezek szerint te az elsőről lemaradtál :P:) )

 

Szalai - és a 0-3-ról fordítás miatt az egész Mainz - előtt egyébként tényleg le a kalappal, bízzunk a hasonló folytatásban a magyar játékos részéről, és akkor akár a válogatott is hasznát veheti. ;) A Kaiserslautern a bajnokveréssel bizonyította, hogy az első osztályban a helye, és az sem kis meglepetés, hogy az új idénynek nagy reményekkel nekivágó Schalke két vereséggel kezdte a szezont. :huh:

Link to comment
Share on other sites

A Wolfsburg nagyon benézte azt a meccset 3-0ról otthon kikapni...de grat Szalai góljához! Ma sztem egy Leverkusen és egy Stuttgart győzelem lesz. Egyébként érdekes hogy így fest a tabella: Hoffenheim, Lautern, Mainz, Hamburg, Hannover. Tudom ez még csak a 2.forduló de látszik hogy a "nagyok" beragadtak már az elején.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...