Jump to content
PirateClub.hu

Nagy HANGKÁRTYA topic


ALAP
 Share

Recommended Posts

Kérdés ti milyen hangkártyával toljátok és mit ajánlotok ?

csak mert profi mixekhez ,trackekhez sosem árt 1 bivaly hangkari ...

 

 

Nos akkor el is kezdem ...

 

Nekem 1 Terratec DMX-6 Fire 24/96 os paneles hangkártyám van .

 

TerraTec DMX 6-fire

DSP ,ADC,DAC : 24-bit/96kHz

channels: 5.1

Direct Sound : 32

Link to comment
Share on other sites

:D jah , SB Audigy 4 Pro hangkarit azért én is elfogadnék ...
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...

Hát attól függ mi re használjátok az én gépemben van egy m-aidio24/96 ill?. Emu 0404m de én cubase alatt hajtom őket. Nem is tudom igazán hogy ilyen alaplapi ?integrátl? hangkártyákkal egyáltalán lehet valami komoly dolgot csinálni?Pl: asio 2.., vst, vsti ,én ajánlom minden kinek ezt a két kártyán egyáltalán nem drága ,és valójában teljesen profi tech.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 months later...

Sziasztok!

 

Új hangkártyát szeretnék venni, mit ajánlanátok kb 10 000-ig max? Creative Audigy SE 7.1 erről hallottam hogy elég jó. Szeretném ha a gitárom jól szólna rajta, de többet nem is nagyon szeretnék rákölteni. A jelenlegi fika integrált ALC889A pedig csak monoban, akárhogy és akármit csinálok. A legújabb driver van az alaplapi cd-n is. Meg rekerestem és más forumokon is hasonló problémák jelentkeztek ennél a hangkártyánál, nekem a hócipőm tele van már ezzel, hogy csak a bal oldala szól a hangfalnak, ha a gitárt kötöm rá.

Légyszi írjatok, hogy szerintetek milyen hangkártyát érné meg venni.

Link to comment
Share on other sites

hát szerintem ha gitár akarsz rákötni akkor mindenképpen "paneles" hangkártyát kéne venned ,mert úgy szépen kivezetve átalakító nélkül (nagy jack be és ki menet) rá tudod kötni és szintén ezen az elülső panelen tudod szabályozni az input gain-t meg miegymást ...

 

a baj csak az ,h 10 ezer alatt nemnagyon tudok ilyen paneles hangkártyát ...

 

én igazából Terratec hangkártyákról tudok ódákat zengeni ,mert volt Creative hangkarim is de az kevésbé győzött meg ...

 

de Terratec hangkártyát nem kapsz 10ezer alatt (kivéve aureon 5.1-et ami 5000 FT ,de én nem nagyon tudok róla nyilatkozni ,mert azt a szériát nem ismerem) ,viszont ebben az árkategóriában szerintem is az audigy a legjobb választás lehet a maga 7-8 ezer forintos árával,de azért szerintem érdemes lenne megnézned az Terratec Aureon 7. 1 PCI és a Creative SB X-Fi Xtreme Audio-t is amik még 10 ezer körül vannak és valamivel profibbak ,mint az audigy ...

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Hali!

 

A mai napon kaptam meg az új hangkártyámat. Névlegesen egy Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer-t. Eddig még nem nyúztam sokat, de az biztos, hogy ehhez képest az alaplapi hangcodec semmit sem ér ;) . Igaz, hogy "csak" sztereó fejessel hallgattam, de már itt hallani lehetett a nagy különbséget! Minden sokkal tisztábban és szebben szól, a zenék jobban "életre kelnek" és a játékok sokkal élvezetesebbek (számomra legalábbis). A fő oka, hogy ezt a kártyát választottam az volt, hogy egy olyan Sound Blaster-t szerettem volna, ami újabb és támogatja az ASIO-t és ez megfelel ezeknek a feltételeknek :) .

Összegezve ez egy nagyon brutális, király hangkártya és csak ajánlani lehet! Na persze ott a szokásos kérdés hogy mire kell a hangkártya. Kezdő és amatőr zenészeknek (köztük vagyok én, mert hobbi szinten gitározok) szerintem kötelező egy ilyen hangkari.

Amúgy 18 ezer Ft volt a kártya.

Link to comment
Share on other sites

Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio-m van, de még ezt sem ajánlották sehol... Nekem az volt a lényeg, hogy olcsó legyen, de azért a hangja se legyen olyan fos mint az alaplapi szutykoknak.

Ezeknek a Creative hangkariknak a driver-eikkel szokott probléma lenni, szerencsére nekem nem volt ilyen problémám, és szól is szépen, nekem megfelel.

Az Xtreme Gamer már igazi X-Fi, lehet ajánlani bárkinek.

 

Link to comment
Share on other sites

Azért, ha valaki komolyabban foglalkozni szeretne a zenéléssel és pénzt áldoz hangkártyára, tartsa magát távol az SB jellegű kártyáktól. Inkább egy belépő szintű E-MU vagy M-Audio, bármelyik többet ér ezeknél, és nem olyan nagy az árkülönbség, pár hamburgerrel kerülnek csak többe. Játszani, zenét hallgatni, filmezni ugyanúgy lehet ezekkel is, viszont ha zenélni is szeretne valaki, akkor egyértelmű a választás.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 year later...
  • 2 months later...

Nekem egy M-Audio Fast track próm van, és nagyon meg vagyon vele elégedve (mondjuk 56000 forintért el is várom tőle). Rendszeresen használom felvételekhez, kifogástalan a minősége, és ami a legjobban tetszik, hogy számítógép nélkül is használható DI-boxként (jól jön, ha nincs saját laptopod). Ad fantomot is, 6 kimenete van, jól össze van rakva...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...