Jump to content
PirateClub.hu

Már kapható az első gyerek mobiltelefon


tibiole
 Share

Recommended Posts

Már kapható az első gyerek mobiltelefon

 

Akinek eddig kétsége volt, az megnyugodhat, mivel most már a fiatalabb korosztály tagjai sem maradnak mobil készülék nélkül.

 

A Firefly Mobile mobiltelefon-gyártó cég gondolt egy merészet és piacra dobta az első gyerekmobilt. A terméket elsősorban a 8 és a 11 év közötti gyerekeknek ajánlják. A készülék mérete 88 x 44 x 20 mm, súlya 60 gramm és kifejezetten úgy tervezték, hogy beleilleszkedjen a kicsik kezébe.

 

A Firefly Mobile igyekezett a gyermekek kedvében járni és tizenkét csengőhangot, hét választható háttérszínt és öt animációt tárolt el a telefon memóriájában. Az eszköz előlapján mindössze öt billentyűzet van, ezek közül kettő a szülők telefonszámának közvetlen tárcsázására szolgál. Külön biztonsági rendszer is található, egy PIN-kód akadályozza meg, hogy a csemeték túl nagy költségekbe verjék magukat és korlátlanul telefonáljanak. A rendszer csupán huszonkét telefonszám hívását teszi lehetővé és ellenőrizhető, hogy a gyermek nem kívánatos személyt vagy telefonszámot még véletlenül se tudjon felhívni.

 

user posted imageuser posted image

 

A készülék készenléti ideje 205, a maximális beszélgetési idő hat óra. A beépített lítium-ionos akkumulátort nem lehet eltávolítani ezáltal megkérdőjeleződik a telefon esetleges hosszú élettartama is. A Firefly Mobile által piacra dobott termék az Egyesült Államokban 99 dollárért kapható, és az ár egy SIM-kártyát és harminc perc grátisz beszélgetési időt tartalmaz. Ez a konstrukció azonban így meglehetősen drágának tűnik.

 

A gyerekek számára kifejlesztett termékek és szolgáltatások piaca egy új terület, amelyre most kezdenek igazán felfigyelni a mobiltelefon-gyártó cégek és a mobil szolgáltatók. Nemrég például a Disney jelentette be, hogy létrehozza a Disney Mobile leányvállalatát. Kérdéses azonban, hogy az új termékek iránt a gyerekek részéről mennyire lesz érdeklődés, hiszen a szülők eddig is megvették számukra a felnőtteknek gyártott, nem is olcsó "elektronikus pórázként" is funkcionáló készülékeket.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 2 years later...

Ilyennel manapság már csak égnének a gyerekek, mert a célzott korosztály már elég komoly kütyükkel rohangál, egykét hete utaztam a vonaton és egy kiránduli alsós iskolai csportnál, már mindegyik gyereknél volt telefon :) és láttam két Blackberryt is :) de minek?:D:D

Link to comment
Share on other sites

égnének... vazze osztálytársam(nem szegények) N95-öt kapott aztá még használni se tudja.nemtudja, hogy kell egy telefonszámot elmenteni. na ez az égés. neki ajánlanám ezt a telefont...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 3 weeks later...

én azon akadtam ki már többször, hogy szegény csórikám,-ilyen -olyan segély...meg nagy szegénység,de a kölykeinek azért hiper-szuper a telefonja-erre nem sajnálja. nem ám valami olcsóbbat,hiszen az olyan ciki...

nem is tudom hol olvastam,hogy MO-on egy főre két telefon jut. :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...