Jump to content
PirateClub.hu

Videókártyák hőmérsékleti gondok!


Recommended Posts

Sziasztok!

Van egy HD 2600Pro -m feljebb húztam Riva Tunerrel (csak 50mHz-et) És 0 terhelés alatt 71°-os :D Igaz Passzív hűtéses.

Szerintetek meddig fogja bírni? vagy ez nem is olyan sok??

Hát passzív hűtéses kártyát alapból nem húznék. Szerintem sok mert ennyinek terhelés alatt kellene lennie. Ez ha játszol vele úgy felmelegszik 80-90fokig simán ami már azért necces. Bírja 115fokig is akkor lassul csak be legtöbb kártya csak nem egészséges neki szerintem.

action294: Everest sem mutatja a hőfokot ?

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Hali!

 

 

Inkább csak kérdést tennék fel, nem vagyok biztos benne hogy ez normális-e vagy sem :)

Szal van egy Gainward HD4870 1GB DDR5-ös karim.

 

Az Everest azt mutatja hőmérsékletnek, hogyaszonnya:

GPU dióda (DispIO) 56 °C (133 °F)

GPU dióda (MemIO) 62 °C (144 °F)

GPU dióda (árnyaló) 60 °C (140 °F)

 

Alapon. Ez tök normális vagy sok?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 months later...
  • 6 months later...
  • 3 weeks later...

Sziasztok!

 

A mellékelt képen látható módon szokott a létező összes játék bekakálni. Mindenki azt mondja, hogy azért mert melegszik, de van fenn a 8800GT kártyámon egy TwinTurbo hűtő, és 50 fok a max amire megy. Egyébként a screenshotot 20 másodperc game után készítettem. A legújabb driver van fenn meg minden, semmi egyebet nem tuningoltam. Segítsetek légyszi, mert már az agyvérzés kerülget az egésztől... :S

post-41948-1263585259_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Helló!

Az az igazság, hogy akkora a hűtő, hogy az egész kártyát elfoglalja, és nem igazanán lehet az összeset végigtaperolni sajna. Egyébként tényleg max 20 másodperc játék után annyira fel tud melegedni, hogy bajt okozhat? Vagy mi más lehet a probléma? Ezt az hibát a régi Colin Rally 2-nél is produkálja, az meg nem valami nagy igényű játék. A Dirt2 meg gond nélkül elfut... Tanácstalan vagyok, de a taperolást valahogy megpróbálom megoldani, és még írok arról, hogy mire jutottam.

Módosította Dadus
Ne idézd a közvetlenül előtted szólót, jelen esetben engem /Szabályzat/
Link to comment
Share on other sites

Szasztok!

 

Már jelentkezek is! A játékot(RBR) úgy próbáltam ki, hogy rögtön a gép indítása után. Megint a szakasz feléig sem jutottam el, és tönkrement a kép. A modulok egyáltalán nem voltak forrók... Most akkor vágjam a kukába az egész kártyát úgy ahogy van? XD

 

Még egy kérdésem lenne, tudom, hogy nem ide kéne tenni, de anno nem válaszoltak nekem. Szóval a programok telepítése és törlése cuccban ott van a Microsoft net framework, visual c++, msxml. Ezekből legalább 4 van fenn és a verziójük mindnek különböző. Az lenne a kérdésem, hogy a régebbieket le lehet törölni, vagy ennek így kell kinézie? Elég zavaró, és sok helyet is foglalnak. Köszi

Link to comment
Share on other sites

A Microsoft net framework, visual c++, msxml kérdés megoldódott, mert kiderült, hogy mind kell... Hülye egy megoldás...

 

ui. Még mielőtt megtalálank megint a moderátorok megjegyzem, hogy a szerkesztre mentem és mégis 600x beadja a amit leírtam, és nem is a módosítottat hanem az eredetit... Bocccs vagy warn

 

ui. 2.0 Dadus mielőtt magadra vennéd, nem rád gondoltam.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Szevasztok! Nekem van egy GF 9500 GT-m (512mb), ami normál használatm mellett 75 °C-n ketyeg, de ha elkezdek sima HD filmet nézni, akkor felmegy olyan 80-85 fokra. De ha benyomok egy játékot, kb 1 órán belül felmegy 95 fokra, majd összeomlik a textúra, és lefagy, majd elsötétül a kép. Ezek után csak Restarttal tudom visszahozni a képet, mert semmire nem reagál. Csak hűtőbordái vannak (nincs külön ventije), és le is vettem a gép oldalát, hátha kap hűtést, de nem. A tápom az 450 Wattos, ugyhogy elvileg bírnia kéne.

Ezek után meg szeretném kérdezni, hogy tudtok-e mondani valami "okosságot", amivel tudnám esteleg változtatni a hőmérsékletét? Vagy be fogja adni a kulcsot? Ezt csak azér kérdem, mert még van fél év garancia rá, ugyhogy még vissza bírom vinni. :mellow:

Azért szeretném a véleményeteket kérni, mert ez sztem elég beteges. :)

Link to comment
Share on other sites

A Sufnituning az nem megoldás! Már próbáltam úgy is, hogy tettem egy 12 cm-es ventit az oldallapra (van 2 hely is), de ugyanigy megnőtt a hőmérséklet, csak nem ennyire. De sztem még igy is hogy van 35 fok, nem kellene 75 fok fölé mennie (véleményem szerint), még játszással sem. Pláne hogy neked is alacsonyan röfög. :)

Link to comment
Share on other sites

Pedig sajnos a melegek(nem a bzik) miatt van ennyire magas hőmérséklet a gépben :S, télen jó ha elérte játszással a 30-40fokot alapon meg 20fok volt majdnem lefagyott :D! A lényeg hogy valami szakihoz jó lenne elvinni hátha tud valamit mondani, mert ha ez így megy tovább, félek nem fogja sokáig bírni de ne legyen igazam!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

hello.

Gainward HD4850 512-es vid karim van. és aza baj vele hogy melegszik. 80fokos. raktam rá egy hűtőt. igy 64fok az átlag. mit lehet ne csinálni vele?

meg olyat csinál. amikor bekapcsolom a gépet a vid kar ventije felpörög nagy hangja van meg van rajta vmi piros led és elkezd vilogni. de ez kb 3másodpercig tart utána lelassúl a venti. vmi megoldás?

olvastam ilyen venti szabályzó progikat. azzal lehet kezdeni vmit?

előre is köszi.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...