Jump to content
PirateClub.hu

Windows Vista


THX
 Share

Recommended Posts

gondolkodom vista megvételén, lenne egy ilyen kérdésem, h a 64 bites verzio mennyire kompatibilis a jelenlegi programokkal?

A jelenlegi programok (bár ez elég tág meghatározás) általában futnak a 64 bites Vista alatt de 32 bites módban. :rolleyes:

64 bites program kevés van és ezeket nem az átlagfelhasználók futtatják. ;)

Gond az eszközmeghajtókkal van, nincs, vagy nagyon kevés a 64 bites driver. :(

Otthoni gépre legjobb, vagy talán egyetlen jó megoldás a 32 bites oprendszer. :D

 

Link to comment
Share on other sites

Hali!

 

Én is vistat használok már egy jó ideje. Szép, jó, bár szerintem sem gyorsabb mint az xp (bár nagyságrenddel stabilabb). Éjjel nappal megy agépem 5-6 napokat is, és ezidáig nagyon jó. :) Egyetlen problémám van vele: rendszertelen időközönként a Com Surrogate müködése leáll. :mellow: Ez mit jelent? Tud nekem valaki segiteni? Előre is köszi! :):)

Link to comment
Share on other sites

próbáld meg a start / kellékek/ rendszerezközök/ rendszervisszaállítási pontnál!

H ez nem megy akkor olvas vissza ebben a témában!

emlékszem rá hogy valahol írták!

sok sikert!

Link to comment
Share on other sites

vista_systemrestore.pngA Vista türelmi idejének meghosszabbítása - örökre?!?

Mint arról nemrég hírt adtunk, a Windows Vista kezdeti 30 napos türelmi ideje egy belső szkript segítségével legálisan akár 120 napra növelhető. Ha figyelmesebben átolvassuk a technikai dokumentációt találhatunk egy "trükköt", mellyel a számláló korlátlan alkalommal újraindítható.

Bár a Windows beépített licenckezelő szkriptje eredetileg az OEM készülékforgalmazók számára lett kitalálva, a felhasználói licencszerződés nem tiltja ennek használatát a vásárlók számára sem. A weben széles körben elterjedt módszer azonban csak három alkalommal engedi nullázni a 30 napos visszaszámlálást. A Microsoft TechNet Windows Vista műszaki leírásában azonban találhatunk egy olyan módszert is, mellyel ez a korlátozás is kikerülhető, így kvázi végteleníthetjük a próbaidőszakot.

 

Ha már felhasználtuk a három hosszabbítási lehetőséget (ami a korai tesztelők számára nemsokára elérkezik, hiszen körülbelül három hónapja van piacon a termék), egyszerűen nyissunk egy Registry Editor-t, majd navigáljunk az alábbi kulcshoz:

 

HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Windows NT/CurrentVersion/SL

 

A kulcs alatt található "SkipRearm" bejegyzés értékét változtassuk 1-re (00000001), majd zárjuk be az ablakot. Ha ezután adminisztrátori parancssorból (jobbkattintás a parancssor ikonján, majd "Futtatás rendszergazdaként") kiadjuk az "slmgr -rearm" parancsot, majd újraindítjuk a Windows-t, előről kezdődik a 30 nap visszaszámlálása. A parancs kiadása visszaállítja a fenti registry-értéket 0-ra, így ha már a 120 napos időszakon kívül vagyunk, minden számláló-újraindítás előtt el kell végeznünk a kulcs módosítását. Ha kíváncsiak vagyunk a következő lejárati dátumig hátralévő időre, nyissunk egy parancssort és adjuk ki az "slmgr -xpr" utasítást.

 

slmgr-xpr.png

 

Fontos megjegyezni, hogy bár a módszerrel végteleníthetjük a próbaidőszakot, ezzel azonban nem válik jogtisztává a szoftver, a Windows Vista ugyanis jelenleg csak kereskedelmi forgalomban érhető el, letölthető próbaváltozata egyelőre nincs. Az imént bemutatott művelettel a Windows nem aktiválható, így továbbra sem vehetünk igénybe olyan szolgáltatásokat, melyekhez a Windows hitelesítése szükséges - például különböző kiegészítések és javítások letöltése a Microsofttól.

Link to comment
Share on other sites

nos hát a vistával van egy-smás. ugyanis először is a driverekkel kezdetben nagy a gond, másodszor télleg tele van hibával, pedig annyira mondják h húú így végleges kiadás meg úgy végleges kiadás, sztem egy bő 2 hónapot várhatunk a NORMÁLIS KIADÁSRA. mert ez nem az. letöltöd wanadoo-ról, utána csinálsz vele vmit, hogy átb*szd a mikrofost az eredetiséggel kapcsolatban, amjd crackeled h ne 30napos legyen, és az ultimat csomagban akkor mi kerül majdnem 100ropiba? jól mondta ott fentebb vki, h szart ingyér is lehet szerezni.

 

amúgy nálunk az osztályban két embernek van vista, és háát, nem szidják mert hamán felrakták...

jah és kérte vki h részletezzük azt a jajdesok hibát, hát a következő hozzászólásomban fogok egyet részletezni. szóval hawerom, csak két hétig b*szakodott egy qrva hangkártya driver megkeresésével. és még az 5.1-et még most sem tudja kihasználni!! nameg a jól megszokott xp-n amit szemünk szánk megkívánt progit, játékot, azt leszedtük netről, vagy már épp megvolt, azt feltettük. nah akkor vistánál még erre is gondolj! mert hogy nemis engedi feltenni. amúgy egy jó tanács! néhány eszköznél működik az, hogyha az xp-s drivert rakod vistára.

 

ígéretemet megtartván részletezem a vista egyik jelentős problémáját. ez a probléma bizony igen súlyos abból a szempontból nézve, hogyha esetleg vki használja a windows intézőt. ugyanis ha itt nyomunk egy jobb egérgombot, akkor lehetőségek sokasága tárul elénk. de mi van akkor, hogyha éppen azt választjuk, hogy select all/mindet kijelöli. Nos hát semmi. szó szerint semmi. ugyanis ha nyomsz egy olyat, akkor leblokkolja ezt a funkciót, és nem csinál semmit. hogy mért nem. a fene sem tudja, JAH DE AZÉRT MERT NINCS MEGCSINÁLVA NORMÁLISAN! de ez a funkció még akkor sem működik, hogyha nyomsz egy ctrl+a-t (ez a select all billentyűparancsa). úgyhogy ez az egyik hiba, többről nem tudok, de ha tudok, azt rögvest idekárcolom :D

 

XDXD ezt most olvastam, hogy a vista home és ultimate kiadások, csak öt évig támogatottag, ellenben az xp összes verziója még 2014-ig támogatva lesz. úgyhogy az xp még akkor is a toppon lesz :D remélhetőleg

 

a gyengébbek kedvéért elmondanám hogy ez a támogatás nem anyagi, hanem az öt+öt év helyett mindössze csak öt évig bocsájt ki a microsoft frissítéseket a vista home basic, home premium, és ultimate változataira

Link to comment
Share on other sites

ez tök jó, de a szerkesztés gombot nem véletlen találták ki.. ;)

 

egyébként:

http://winportal.net/?id=823

egyébként igazad van Etooo eggem is leb*szott osztálytársam, hogy ez a hiba őfelőle ott is maradhat, mert ki az aki használja az intézőt. manapság már a total commander betölti majdnem sőőt, lehet hogy megis haladja az intéző szerepét. háát nemtudom. Jah amúgy énis a winportal-ról informálódok ;)

 

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

 

Segítsetek légyszíves!

 

Felraktam ma a Vista 32bites magyar változatát! Minden OK! Fut szépen! Viszont amikor újra akarom indítani, a bootolásnál kiírja hogy "HIÁNYZÓ BOOTMGR"! Már BIOSban is próbáltam mindent átállígatni h honnan is bootoljon szal nem ez a probléma forrása! Viszont ha indításkor berakom a telepítő lemezt és amikor megkér h "CD-ROMról való indításhoz nyomjon meg egy billyentyűt..." na ekkor nem csinálok semmit, szal nem ütök le semmit akkor gond nélkül elindul a Vista! Ha az alvás funkciót választom akkor nincs ilyen probléma, onnan szépen indul! De ha vmi miatt kell egy RESTART akkor mindig előjön ez a hiba!

 

Kérlek segítsetek hogyan is tudnám ezt a problémát megoldani hiszem azért mégsem lehet minden indításnál lemezzel indítani!

 

Ja, a 64bites is ugyanezt csinálja!

 

Előre is köszönöm!

Link to comment
Share on other sites

Sziasztok!

 

Az alábbi problémákkal küszködök...sajna van több is...

 

Most raktam föl a Vista 32bit ultimate-et

 

Nos először is aktiválni szeretném...és már sok cracket kiprópáltam...

 

1. Crack.exe-Validate.exe-Check.exe változatot--->ennél a Check-nél a Licenc állapotnál: a "kezdeti türelmi időt írja ki", ami jelenleg 14 nap...gondolom akkor ezzel nem sikerült aktívvá tenni...

 

2. Aztán megpróbáltam azzal az indítófájlos megoldással..."paradox"...amikor vár egy picit, majd ha lenyomok egy billentyűt újra indítja....nos ekkor meg az újraindításnál "KÉK HALÁL"...azt írja ki, hogy gondja van a royal.sys nevü fájllal...ilyenkor ha visszaállítom az eggyel korábbi verziós indítással akkor betölt a vista...de előrébb sajna így sem jutottam...

 

Tud valaki esetleg egy haradik lehetőleg jó aktívvá tételi receptet ajánlani?

 

A másik nagy gondom, pedig az, h a VISTA telepítő CD nélkül nem akarja betölteni a VISTÁT, mert azt írja ki, h "hiányzó bootmgr, nyomjam le a ctrl+alt+del-t" ezügyben olvastam már, h volt valakinek gondja és ott a vinyók átkábelezését ajánlották...ehhez én elég droid vagyok...lehet, h nálam is ez a gáz, csak nem tudom, h mit kéne tennem. Ezért leírom, h jelenleg hogy is néz ki a kábelezés és ha valami nem stimmelne kérlek segítsetek:

 

A rendszer vinyóm két db Raptor STIPE-olva raid controllerrel...(remélem jól fogalmaztam)...az egyik a SATA RAID 1-be, a másik a SATA RAID 2 be van dugva, ezen kívül van még 1 SATA-s adat vinyóm, ami a SATA 3-ba van dugva és van egy IDE-s vinyóm is ami a PIMARY IDE-be van dugva... a két DVD íróm pedig a SEC. IDE-be...

 

Ez a kábelezés esetleg nem helyes? Ha igen, akkor miért nem akar telepítő nélkül betölteni a rendszer?

 

Jajj de jóóóó lenne, ha meg tudnátok oldani mindkét gondomat....

Link to comment
Share on other sites

hát nemtom ez az aktiválás nem nagy cucc pedig, és oan gondot fordítottok rá!! figyeljetek már! hawerom feltette osztálytársamnak a 32 bites ultimate-t és crack, újraindítás, validate.exe, bejött a microsoft hivatalos honlapja, és nagy büszkén kiírták h ,,Köszönjük hogy eredeti Microsoft terméket vásárolt" és ezek után az OS elkezdi magát frissíteni, mintha eredeti lenne. Ennyi az átb*szása a vistának. bár nekem küldőre tetszik, de még ráérek váltani asszem. Szal ez az aktiválás dolog csak hozzáértés és odafigyelés kérdése.

Link to comment
Share on other sites

Hát nemtom... felpakoltam /vista ultimate 64 bites/, használom már lassan egy napja és eddig hatalmas csalódás az egész. Nem mintha eddig olyan elkötelezett windows user lettem volna, de azért titkon többet vátam a dologtól. :( 3.1-től 2003 serverig szinte az összes microftos oprendszert több-kevesebb ideig használtam, eddig a 2000 az amire azt mondtam na, csak sikerült valami jót összehozni, az xp szerintem egy felcsicsázott 2000 kb. mint a 98 - Me volt anno. A vista meg el fecsicsázott xp, az új start menü valahogy nekem túl kaotikus, átláthatatlan, a vezérlőpútban hála az égnek hogy meghagyták a klasszikus nézetet különben semmit nem találnék :S Alapból felpakol iszonyat mennyiségű felesleges cuccot amit soha az életben nem fogok használni... telepítés után közvetlen nem tudott lejászani a media player egy sima mezei avi file-t, persze ha felraknék egynéhányszáz mega codeck-et, talán sikerülne neki. :blink: Aero motor gagyibb mint gondoltam csak erre a win+tab billentyűs dologra jó vagy van valami advenced lehetősége is? Az ablakok átteszőségét is lehet állítani valahol v. csak a kertet ami tudja a dolgot? Ja, és ahhogy maximalizálok egy ablakot eltünik az áttetsző címsor és a keret és fekete lesz, ami már nem áttestsző <_< msn felpaokolása kb. 6-7 percig tartott közben 100%procihasználat és kerregtette a vinyót végig... Úgy emlékszem a mac os x-es dashboard-ot is lekoppintották, mi a neve vista alatt és hogy lehet előhozni? Azért egy szimpaikus dolgot találtam benne, végre leálltak a mindent a documents and settings alá filozófiávan és "kitalálták :lol::P:) " a felasználók\felhasználó\cuccai elrendezést /mintha már láttam volna valahól :P /

Amúgy a "teljesítményminősítésnél" 3500+ -os 64bites AMD procival 512MB ddr2 800Mhz-es memóriával 2,0-t kaptam :( csak nem tudom hogy ez most egy 10-es skálán van amin a gépem 2-est kapott? :unsure: Szóval így elsőre ennyi de azért még gyűröm egy pár napig hátha találok valamit benne amiért megérdemili hogy 50 GB-on terpeszkedjen az új vinyőmon.

Link to comment
Share on other sites

Én elismerem a Linuxot, mert tényleg jó, csak a kompatibilitása sz@r. Éppen ezért Windows Vista Home Premium felhasználó vagyok. A Linuxok közül eddíg Ubuntut teszteltem és a Suset. A suse nem tetszett, az Ubuntu viszont szuper volt, csak azért tértem vissza utána Win-re, mert nem működött alatta a TV kártyám. Most tervezem a FreeSpire kipróbálását.

Link to comment
Share on other sites

futtass le rajta egy nagyobb erőforrásigényű programot,és meg fogsz ilyedni...

nekem: 2400+os amd 768mb ram,7300GT vga,és az ultimateben ha megy a mediaplayer,msn 5csevegéssel,közben codot telepöítek,és rám irnak msnen,rákattintok,és 5p mulva jön fel...tehát könnyen ki lehet fektetni egy átlagos géppel,mondjuk lehet,hogy nem aeroval kéne néznem...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...