Jump to content
PirateClub.hu

tűzfalak


gabor82
 Share

Recommended Posts

Üdv mindenkinek.

 

Gondoltam nyitok egy topikot a témának, mert úgy láttam nincs még ilyen.

A másik oka,hogy szeretnék egy jó tűzfalat feltenni.

 

Elég sokat járok olyan oldalakon amelyek veszélyt jelentenek a gépemnek és olyan tűzfalat szeretnék ami megvéd mindentől(elsődleges szempont).

Na és persze enged torrentezni is(bit comet), ugyanakkor nem terheli a gépet.

 

Most nod,spyware doktor védi a gépem(lecseréltem a tesztgyőztes counter spy-t mert eléggé fogja a gépem és néha befagy). Még peergardien 2-is szoktam használni(sok betörést akadályoz meg,jó progi,észre sem veszed ha megy),ajánlom mindenkinek.

 

Régebben egyszer felraktam a kerio-t,de sokszor ki sem tudtam kapcsolni eltünt az ikonja,folyton valami gui kapcsolati hibát írt ki.

Majd a zona alarm-ot tettem fel(ez el se akart indulni)

 

Lehet vírusok miatt voltak hibák a két elöbbi tűzfallal,mert utanna találtam vagy 30 vírust a nod-al(akkor cseréltem le az awastot,mert gyanus volt,h nem igen riasztott) + spyware doktor is talált vagy 50 veszélyes dolgot.

Tehát lehet csak ezért nem működtek a tűzfalak jól.

 

Várom azok véleményét aki már régóta használ egy bizonyos tűzfalat és hasonló dolgokra használja az internetet mint én, és még nem volt gondja vele.

 

Egyébként itt egy tűzfalteszt ami elég meglepő. Bár a pc world fórumán azt írják sokan,hogy csak reklám azért belinkelem hátha még nem láttátok,vagy van róla véleményetek:

 

http://209.85.129.104/search?q=cache:FHJYH9veSikJ:www.hwsw.hu/hirek/32566/otthoni_tuzfal_teszt_biztonsag.html+t%C5%B1zfal+teszt&hl=hu&ct=clnk&cd=8&lr=lang_hu&client=opera

 

és a cikkhez a teszt

 

http://www.matousec.com/projects/windows-personal-firewall-analysis/leak-tests-results.php

 

itt egy másik is:

 

http://personal-firewall-software-review.toptenreviews.com/

 

 

3.(állítólag ez mondható a leghitelesebbnek,alul nyomjatok a view results-ra akkor láthatjátok a tesztet):

 

http://www.firewallleaktester.com/tests.php

Link to comment
Share on other sites

Emiatt a teszt miatt cseréltem le a Sygate tűzfalamat (amúgy nem volt vele gond, spyware, vírusok nem voltak, de elég régi, így a teszt hiteles lehet), most Jetico van és tényleg jó, bár nem nagyon látok belőle semmit, de egy tűzfalnál az a jó, ha semmi váratlan nem történik. :)

http://www.softpedia.com/get/Security/Firewall/Jetico-Personal-Firewall.shtml

Link to comment
Share on other sites

nekem se alaplapos fűzfalam van...

routeres ;)és 2 router van 1másba kötve,mind2ben benyomva a tűzfal(azért 2,mer egy wireles,meg egy kábeles,mer a wireles kell a laptophoz,meg nekem[mer igy beenged az összes cod szerver,amiről ki voltam bannolva]a kábeles meg a tesómnak,mer neki nem menet az e-mailezés a wirelesről,és csak így megy neki...)

+windowsos tűzfal+nod32+mozilla firefox

szerintem elég biztonságos ;)

Link to comment
Share on other sites

Ezek a tesztek, mint általában a hasonlók "kicsit marketing" szagúak is. :(

Évekkel ezelőtt Kerio-t használtam, de néha volt problémám vele, hogy sok oldallal nem működött együtt, illetve "bekaptam" pár dolgot. Utánna váltottam Outpost-ra (mikor a Kerio átadta a Sunbeltnek a supportot), amivel elég jól megvoltam elégedve, szinte minden oldalt jól "vitt", de ott is voltak "bekapások", igaz jóval ritkábban, mint a Kerio esetén., illetve misztikus esetek. Most Zonealarm-t használok (4 hónapja), ez "jobbnak" tűnik az Outpost-nál (elég szigorúra vettem a tűzfalbeállításokat), de sok oldal "böngészésével" probléma akadt, ráadásul nem mindegy milyen böngészővel próbálom nyitni az oldalt. Firefox-ot preferálom, de kényszerűségből IE is kell bizonyos oldalakhoz, mint megtudtam ez a tűzfal problémája, remélem majd csiszolnak még rajta.

Egyébként tanulság még az, hogy 1 tűzfal mit sem ér, ha nincs mellette "megfelelő" vírus- és spykereső. Az all in one programok (tűzfal+vírus+spy kereső) sajnos tapasztalatom szerint nem nyújtanak kellő védelmet, meg kell keresni mindig a célnak legmegfelelőbb aktuális programot, ami takarékosan bánik az erőforrásokkal és gyors. (Router tűzfala+Zonealarm+NOD32+Spyware Doctor+Adaware "csomagot" használom jelenleg)

Link to comment
Share on other sites

Lehet, hogy magával a programmal nincs gondod, de a géped azzal a tűzfallal olyan lehet, mint egy "átjáróház". :) Azért ajánlatos lenne valami "komolyabbat" használni, akkor majd meglátod mennyi program akar majd "árulkodni" a net felé a gépedről. (Amelyik proginak nem "muszály", azt ne engedjük fel a netre)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sziasztok!

 

Nekem is 2 router-em van egymásba csatlakoztatva (Tűzfallal, mindennel), ugyancsak laptop és helyi hálózat miatt. A helyi hálózaton volt 2 WinMe-s gép zonealarm-mal, noddal, inocoulan-nal, de mindig benyalt valmi yoo kis trojat vagy vírust. Mostmár az összes gépen WinXpSp2-vel van. Szegény azt hiszi magárol h eredeti, így frissítem hetente legalább 1x. Zonealarm van rajta, AdAware, és Inocoulan. Kb 2 hónapja volt 1 vírus, de 1/2 perc alatt kiirtotta az AdAware. Úgy gondolom, hogy egész yoo kis konfigot hoztam létre.

 

Nektek mi a véleményetek??? Miben javíthatnék még???

Link to comment
Share on other sites

Valóban a spy doki talán a legjobb spy írtó. az adaware nem hiszem,hogy vírust írtott nálad mert az spy írtó és nem víruskereső,de már elég elavult. vannak sokkal jobb,modernebb spy írtók. spy doktor nagyon jó választás. vírusírtóban több jó van én kasperskyt,bitdefendert ajánlom mindenkinek. és havonta egyszer érdemes lefuttatni egy online scant,mert így megggyőződhettek róla nem csúszott e át valami a jelenlegi írtótokon,vagy nem fertőzte e meg és hatástalanította a vírusírtótokat egy kártevő.

Link to comment
Share on other sites

BulletProofSoft az miért talál vagy 100 dolgot a gépen holott a legjobb spy írtók szerint nincs vagy max 4-5 darab ha van. az nem csak spyware-ket keres talán?. azért nem árt ha van állandó vírusvédelem,de igaz ha nem jársz olyan helyekre lehet egy évig sem kapsz riasztást.de ah crack-et keresel,vagy pornóoldalakat nézel akkor mindenképp ajánlatos bekapcsolni.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

én avast antivirus programot használok virusirtónak tüzfalnak pedig comodo firewall mind kettő itt www.avast.com www.comodo.com és már május eleje óta nem kelett ujra telepitenem egyszer se a gépet és még most se kell ugyan ugy ment mint májusba :) és nekem ezek nagyon bejönnek plusba még regcleaner meg spy bot meg ad avare se personal

Link to comment
Share on other sites

Én lecseréltem a ZoneAlarm Pro-t, mert már nagyon lassította a gépet, egyre több program nem indult el (teljesen biztos hogy miatta) stb.

Most csak Agnitum Outpost Security Suite Pro 2007-et használok a beépített vírus és kémprogramírtóval.

Link to comment
Share on other sites

Igen, de ezzel is gondjaim lesznek. Nemrég kaptam valami spyware-t egy keygennel (mi mással :D) és az Outpost amikor ki akarta írtani egyszerűen lefagyott és bezárta magát. Ennek hatására újra elő kellett vennem a jó öreg Avastot és SpyBot-ot... :D

Egyébként tűzfalként nagyon jól működik. :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...