Jump to content
PirateClub.hu

Animékről


dobi16
 Share

Recommended Posts

Nálam a Digimon már abszolút kiesett. Így visszanézve nem is akkora baj. :D

A hentelős amit mondhatott, ha lány főszereplője van képességgel, akkor az az Elfen Lied lesz. Kezdésnek tökéletes. A Fullmetal Alchemist helyett meg inkább a Fullmetal Alchemist Brotherhood-ot ajánlom - bár ez még jelenleg is fut, most tart a 19. résznél. Nekem amúgy nagyon bejön. :)

 

Szerintem én vagyok az egyetlen, aki a D, a vámpírvadászt végigszenvedte. Nekem nagyon nem tetszett. :D

 

Van nagyon sok 13, 25 részes igazán igényes sorozat. Nem fontos beleugrani a filler részekkel teli Bleachbe. Akkor inkább a Narutot nézd (az alapsorozatot már befejezték). Az 220 részes, de csak a 140. részig halad a sztori, onnantól kezdve filler. Szóval bőven elég a 140. részig nézni. :D Viszont addig egy deka filler sincs, szóval élvezetesebb, mint a Bleach. Amúgy tudok a Bleachez és a Narutohoz, meg a Naruto Shippuddenhez is linkeket adni az elejétől kezdve, ha szeretnéd őket nézni.

 

Rövid sorozatokat meg - ha végeztél a K-ON!-al, vagy nem tetszik - hogy ajánljak:

 

Samurai Champloo (26 rész) - Szamurájos, történelmi vígjáték. Hip-Hop elemekkel, kegyetlen jó főszereplőkkel. A poén az erőssége, meg a grafika. A sztori másodlagos. Az avatarom és az aláírásom is ebből van. Kedvencem.

 

Elfen Lied (13 rész) - Ezt ajánlotta az otaku haverod is.

 

ChäoS;HEAd (12 rész) - Valójában kicsit nehezen indul be és idegesítő az otaku főszereplő, de elég könnyen emészthető. Kezdésnek tökéletes anime. Segít ráhangolódni.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Elfen Lied, azaz! :) Kösz-kösz. A D szerintem jó volt, kicsit lassú és vonatott, de nekem tetszett.

 

Na légy oly kedves megmondani, mit jelent az hogy filler :D Mert eddig még nem találkoztam ezzel a szóval, csak azzal hogy fillér.

 

K-ON!-t még nem szedem, majd holnap, mert most a Guitar Hero jön :P Aztán meg Elfen Lied. A többit is köszi, ha a szabad helyem a vinyón engedi, igyekszem minél többet beszerezni.

Link to comment
Share on other sites

Alapjáraton akkor vannak ilyen részek, ha a manga és az anime egyszerre fut. Mikor az anime beéri a mangát, akkor csinálják őket. Egy centit se mozdítanak előre a történeten, csak várják, hogy haladjon a manga. Magyarul töltelék részek, amikkel csak időt húznak, nézettséget próbálnak tartani.

 

Előfordul, mint a Narutonál is, hogy eltúlozzák a fillereket és a sorozat második fele csak egy nagy helyben totyogás lesz. Végül is van sztori, de a főszálat lógni hagyják.

Link to comment
Share on other sites

Na végre, hogy beindult ez a topik is, már unalmas volt a Bleach részleget nézegetni minden nap. Bár azt nem értem a Narutoba miért csak félévente ír valaki, és mindig az én hsz-em az utolsó :D Úgy emlékszem a Narutoban azért kb. a 200. résztől nem fillerek voltak :D

Panki neked megnézésre ajánlom a Dragon Half-ot és a Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan-t. Mindkettő viszonylag rövid,de nagyon poénosak :D Am meg a kedvencem amit mindenképpen néz meg amint lehetséges az a Code Geass és a Code Geass R2. Számomra annál jobb még nem volt. Hajnalban felkeltem az akkor megjelent legújabb részért :D

Am itt az AA-s profilom linkje, itt van a látott, és a folyamatban lévő animek listája, legtöbb olyan, hogy egy átlagos nézőnek is tetszene, szóval nézegesd át :)

http://animeaddicts.hu/encyclopedia.php?mylist.50294.anime.saw.jap.1.titleASC

És erről jut eszembe, hogy ezt más is megoszthatná, mert néha nem tudom, hogy mit nézzek :D

Link to comment
Share on other sites

Én az animeaddicts-en nem jelöltem be az összes animémet, csak ha véletlenül rámegyek a profiljára.

Inkább a MAL-t használom, de azt megmutathatom neked, ha érdekel:

http://myanimelist.net/animelist/Fiero

 

Amúgy nézd te is a Samurai Champloo-t. :D Fate/stay night jó? Látom nézed. Én még nem mertem belekezdeni.

Link to comment
Share on other sites

Nem tudom pontosan, tán első 15 rész nagyon tetszett utána 1-2 nem annyira, de most már megint jó :D max holnapi nap folyamán beakarom fejezni :P Háát olyan 8,5 pont egy 10-es skálán :)

Samurait majd akarom nézni, csak ott van pár aktuális anime amit beakarok fejezni. Az a baj, hogy olyan vagyok, hogy ha elkezdem akkor ha tetszik, ha nem, akkor is megnézem :D Madlax is első 10 részig tetszett, most meg ott áll 2 hónapja. Egyedül a Cowboy Bepop volt amit végül nem néztem meg, pedig nagyon próbáltam.

Link to comment
Share on other sites

Nah, Elfen Lied kivégezve, holnap K-ON! :P

 

http://animeaddicts.hu/encyclopedia.php?mylist.53031.anime.saw

 

Itt van az én listám is, ha érdekel valakit, de természetesen még nem sok minden van rajta, ehhez hozzájön még a Dead Space: Downfall is, de az nincs az oldalon feltüntetve.... :)

Link to comment
Share on other sites

Nyu nagyon :D De ebbe most ne menjünk bele :D Szal maga a kerek egész, a special résszel együtt igen-igen jóka volt. Minden tetszett.... És a végén, mégha Lucy is ölte meg Kota rokonait, én akkor is sajnáltam a végén............ Na mindegy, összességében kutyajó volt :) Sajna a K-ON-t csak este kapom meg, úgyhogy addig hiánypótlóként szedek egy másik animét, hogy addig is legyen mit nézni.

Link to comment
Share on other sites

Én imádtam, ahogyan "nyúzott". :) Mibe ne menjünk bele? :D Nekem már kicsit homályos a vége. Hát a listádat elnézve a K-ON! egy teljesen új dimenzió lesz, de nyitni kell erre is. Például az endingjét én most is hallgatom. Megfogott. Ráadásul a szinkronszínész énekli.

 

Szerk.: Mégse homályos a vége, csak gondolkodósra csinálták.

 

nyu0py.png

Link to comment
Share on other sites

Na, hát akkor lespoilerezem a végét. Aki erre téved és nem látta, az ne olvasson tovább.

 

Annyi dereng, hogy megy a banzáj a négysávoson a folyó fölött. Utána, amire emlékszem az Lucy halála(?). Következő kép, hogy Koutáék otthon vannak, valaki áll az ajtó előtt, de csak a fekete árnyéka látszik. Aztán ő vagy Lucy, vagy nem.

 

De nem ma láttam a sorozatot, szóval nyugodtan javíts ki. :D

 

"Áááá, semmmi" - Szóval? :D

Link to comment
Share on other sites

Hát plusz még Mariko meg az igazgató felrobban, utána Nanát megmenti Lucy, mert az a tudós lőné tarkón éppen. Aztán Lucy megkéri, hogy menjen vissza a többiekhez, és maradjon velük, mert ő nem teheti. Aztán ugye mégis visszamegy még, mert mielőtt a hídón elvonta a figyelmét a Bongónak, vagy hogyhívják azt a nagyarcú katonát, mondta Koutának hogy várja meg, lerendezi a csávót, utána visszajön elmagyarázni. Aztán visszament, beszélgettek, ott sajnáltam meg a lányt nagyon, aztán ugye elment. Másnap, vagy hát nem tudom pontosan, de valszeg másnap, mert soument esznek, ami be volt már ígérve, szal akkor meg ugye ugat a kutyuska, és valóban, ottvan a sejtelmes alak az ajtó mögött, és beindul az az óra, amit Lucy szerelt, vagy legalábbis próbált megszerelni Nyuként.... Nem egyértelmű valóban... Mert miután beszél Koutával, aztán visszamegy a hídra, ahol háromszázezermilliárd golyót belelőnek, de csak azt mutatják, hogy két kéz a Hold felé kap, illetve hogy letörik a másik szarva is....

 

Fiero, ezért van a spoiler kapcsoló :D

Link to comment
Share on other sites

Köszi, így már tisztán emlékszem, bár az írásod arra ösztönzött, hogy gyorsan megnézzem az utolsó részt ismét. Hát igen, én is ezen agyaltam, hogy hiába történet az ami, de ki más lenne. Viszont ezért lett olyan jó a vége, na meg a zene miatt.

 

Őszintén megmondom még sosem figyeltem ezt a spoiler kapcsolót. :sleep:

Link to comment
Share on other sites

Semmi gond... :P Am nekem is bele kellett néznem, mert a neveket nem igazán jegyeztem meg.... :blush:

 

Most kezdek rádöbbeni, hogy ezek milyen jók :P

 

""Áááá, semmmi" - Szóval? :D"

 

Hogy ez se maradjon megválaszolatlanul... Egyrészt emlékeztet valakire, akire nem szeretnék emlékezni, a másik része nem publikus :P

Link to comment
Share on other sites

Végre befejeztem a Cowboy Bebopot. Ilyen szórakoztató űrwesternt még élőszereplős filmben sem láttam. Stílusos volt mind a három főkarakter, a zenék elsőosztályúak - megadják a blues hangulatot -, a rajzokon látszik, hogy 1998-as, de igényes az animációval együtt. Szégyenlem, hogy csak most néztem meg.

 

És amennyi cigit elszívtak az animében, attól én lettem tüdőrákos.

Link to comment
Share on other sites

Akkor nekem való :D Sajna a K-ON! feliratai csúsznak, úgyhogy majd be kell időzítenem őket, de az első két részt megnéztem, ott még nem csúsztak, jókamóka :D Yui nagyon jó karakter benne :D

 

Jut eszembe megtaláltam a Digimon Adventure 02-t, teljes sorozat, japán hang, angol felirat, igaz elég silány minőség (320x240 felbontás... :S), de mivel tévére van kivezetve a videójel, azon egészen jól nézhető. Nem kicsit örültem, amikor megtaláltam, és még jön is elviselhető sebességgel.

Link to comment
Share on other sites

Máig nem értem miért nem lehet megérteni, hogy maga az anime csak abban különbözik az élőszereplős filmektől, hogy rajzolják. :) Ugyan úgy van animében horror, sci-fi, vígjáték, pornó, akció, dráma... stb.

 

 

Kistévedésben vagy. Nem csak az animeban van pornó, akció..stb. Az anime és a filmek között sok különbség van. Nézzélmeg egy Resident Evilt és egy Bleachot vagy valami más animet. Rengeteg különbség van. Tehát azért nagy különbség van a Kaptár c. film és a Tsubasa között... (Ez csak egy példa)

Link to comment
Share on other sites

Arra, hogy a srác összehasonlítja az animet a filmekkel. Csak annyit írt különbségnek, hogy csak rajzolták.. omg..

A bleachra is azt mondták, hogy semmiköze a verekedéshez, belenéztem és mindenrészben verekednek, ez már szánalmas. :sleep:

 

szerk.: Ha már te is gratulálsz akkor engeddmeg, hogy én is gratuláljak, mert 14 évesen animet nézel. ;)

Link to comment
Share on other sites

Friss hírek a 2009-es Nyári AnimeCon-ról

 

- A megismert műsorstruktúra-változás már szeptember elsején bekövetkezik.

- A feliratos animék közül csak az Ayakashi Ayashi maradt meg.

- Az FMA BH-ból néhány rész már fel lett telepítve az Animax weboldalra, de az nem biztos, hogy aktiválták is. Ha a most következő hét elején sem találjátok, akkor írhattok mail-t az Animaxnak. A közeljövőben Nodame szinkronos részei is felkerülnek.

- Nodame második sorozatára várni kell addig, amíg a Sony Pictures licenszeli. Csak azután licenszelheti az Animax is. A dolog már folyamatban van.

- Jövő héten megkezdődik Nana ending-jeinek javítása. (Jelenlegi tudásunk szerint a 3-4. rész kivételével az első ending, a 9. rész speciális ending-je, és a 32. rész ending-je hibás.) Át lesznek vizsgálva Conan hasonló hibái is. (Második opening és ending.)

- Október 19.-én a hétfői Bleach helyére érkezik a Soul Eater. Jövőre ezt váltja le a következő Bleach-folytatás, mely megint több lesz 52 résznél.

- Október 23.-án Nana helyére a Rómeó és Júlia érkezik.

- A Bleach első mozifilmje október 31.-én kerül adásba.

- Októberre, Conan csütörtöki helyére van tervezve a Dragon Ball GT, de még nem érkeztek meg az anyagok. A teljesen újfajta szinkronnal a későbbiekben esélyes lehet a "Dragon Ball: Kai" is. A szinkronhoz a sima és a Z sorozat régi szinkronjából néhány fontosabb színészt megpróbálnak megkeresni. A GT-hez tartozó speciál is levetítésre fog kerülni.

- Tervezve van a D.Gray-man is. Ebből rögtön mindkét évad adásba kerül, ha jól sikerülnek a tárgyalások.

- Jövőre érkezik a Death Note második TV-Speciálja, a "Slayers: Revolution", és a "Slayers: Evolution-R".

- A Szuperhős kerestetik c. műsor helyett majd a "Táncolj, ha tudsz!" c. tehetségkutató show lesz.

- A The Amazing Race idén eljut a 12. szériához.

- Jövőre reality-ként már csak a "The Amazing Race: Asia" van tervezve. Ez viszont már hangalámondásos lesz. A reality-k helyett inkább rendes tévéfilmsorozatok érkeznének az AXN-től. Elsőként egy vámpíros sorozat kerül adásba.

 

Forrás:Animax blog

Link to comment
Share on other sites

OFF

Látom néhányan felhozták a Resident Evil "filmeket", na azokat ki nem állhatom, rendkívül béna filmek, ráadásul semmi közük az eredi műhöz ( a játékhoz)

/OFF

 

Jövőre érkezik a Death Note második tv special? OMG, lemaradtam valamiről, még az elsőt sem láttam...

Most amit én nagyon várok az a Berzerk Ultimate. Új grafika, a manga történetét követi majd(olyasmi lesz mint a Hellsing Ultimate).---és még a Halo animere leszek kíváncsi.

 

szerk.: Ha már te is gratulálsz akkor engeddmeg, hogy én is gratuláljak, mert 14 évesen animet nézel.

Most akkor mikor nézzen az ember animéket? A legtöbb korhatáros, 16 éven aluliaknak nem ajánlott, tehát nem is nézhetnék gyerekek. De ha valaki 17 évesen vagy idősebben néz ilyeneket, akkor meg az "okosak"rögtön beszólnak, hogy "jajj te még ilyeneket nézel?".

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...