Jump to content
PirateClub.hu

Animékről


dobi16
 Share

Recommended Posts

  • Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...

hali! van itt valakinek a detroit metal cityhez(birth of the metal devil rész) angol(vagy magyar :) ) feliratja? ha van akkor ossza meg velem, ha lehetséges! kösz előre is.

 

amúgy most fut 2 jó anime: Soul Eater és Blade of the Immortal. érdemes nézni őket. kicsit jobbak mint az átlag naruto/bleach féle shounenek.

Link to comment
Share on other sites

Hna sima Naruto: 220 epizód, 3 movie (elsőhöz egy special rész), és 3 OVA

Shippuuden: Eddig kijött 70 rész + 1 movie.

Már csak a második OVA hiányzik amit még nem tudtam megszerezni :D

 

Most kezdtem neki a Bleachnek. Sokan írták, hogy jobb a Narutonál, hát első 6 részt láttam, eddig nem jobb nála. Remélem későbbiekbe azért változni fog :)

Link to comment
Share on other sites

"Most kezdtem neki a Bleachnek."

 

Szerintem nagyon jó. Láttam belőle 170 részt. Most kicsit hanyagolom, mert fillerek vannak.

Nézem Code Geass-t is. Mindenkinek ajánlom. Kegyetlen jó anime és hasonló, mint a Death Note.

 

Elkezdtem tegnap 3 animét is: Full Metal Panic, Gundam SEED Destiny, Eureka Seven

 

Ha tudtok még olyan animét, mint a Death Note akkor szóljatok. Olyasmi lenne jó amiben van egy nagyon okos főszereplő, esetleg van valami különleges képessége és esetleg ő akar lenni a világ ura vagy valami hasonló. :D Code Geass/Death Note ilyen, de azokat már láttam. :(

Link to comment
Share on other sites

detroit metal city elöttem ismeretlen, az Eureka Seven szintúgy, egyébként a többi ami eddig szóba került már láttam (vagy épp folyamatban :) ) Amin meglepöttem hogy meg volt emlitve a Spirál, LOL azt hittem csak én vok olyan fanatikus h utánajártam s leszedtem :D Tetszettös a stroy-ja is, játékosabban adja elö a mecha-sorozatok hangulatát, de vagy én hiányolok egy 2. évadot, vagy nagyon kurtán van befejezve. (ez ne rémitsen el töle senkit.)

 

amig volt Vampire Knight, azt néztem, várom hogy kijöjjön a 2. évad, hallottam egykét apróságot már róla pölö SPOILER >>>

Kaname-rol kiderül hogy Yuki testvére, Zero összeszedi magát Kaname véréböl eröt meritve

 

most folyamatosan futó sorozatokat nézek (mert feléltem az elraktározott befejezett sorozatokat :P )

- Bleach, - Naruto Shippuuden, - Code Geass r2, - D.Gray-man, - Blade immortal, - Soul Eater, - Nabari no ou.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Én a Berserk-et tudom nagyon ajánlani, a legjobb anime amit eddig láttam. Csak 25 részes komoly hangvételű az anime, mangában még folytatódik. Az első két rész a befejezés után játszódik és ebből meglátjuk, hogy milyen lesz a főszereplő majd a történet végére. És ezután kezdődik el az ő életének bemutatása kamaszkorától. Ebben tényleg megfigyelhető a jellemfejlődés és a három főszereplő egymás iránti érzéseinek változása és kapcsolatuk alakulása teszik még érdekessé. A befejezés meg teljesen meglepő elsőre nagyon furcsa. Többet nem mondok róla, nézzétek meg és majd meglátjátok.

 

A Wolf's Rain-t is ajánlom meg Hayao Miyazaki rajzfilmjeit. Pl.:Vándorló palota, Chihiro szellemországban...

Mindre jellemző a kiszámithatatlan és élvezetes történetvezetés. Nincs ezekben véres és erőszakos jelenet ezért kisgyerekeknek is ajánlom, de felnőtteknek is élvezetes. A Chihiro oscar díjat is nyert, de nem csak ezt jelölték oscarra, szóval nagyon is érdemes megnézni. A főszereplői általában gyerekek, akik nagyon szorgalmasak, jóravalók, szimpatikusak. Sose csalódtam még az ő munkáiban.

 

És a Naruto, pedig nem szeretem az ilyen sok részes animéket, de ez nekem nagyon tetszett szóval a Dragon Ball rajongóknak ezt ajánlom leginkább, vagy a Bleach-et, bár utóbbi nekem annyira nem tetszett.

 

A full Metal Panic-ot meg azoknak ajánlom akik szeretik a vicces animéket. Az első két évad akcióban is bővelkedik, ott ahol komolynak kell lenni ott komoly maradt. A történet egy 16-17 éves srácról szól, aki katona(van egy 4-5 méteres robotja amit belülről tud írányítani). Azt a feladatot kapja, hogy védje meg 2 társával egy hasonló korú lányt. Ezért beépül az iskolájába, mint a legújabb diák. Hihetetlen mennyit baromkodnak. A fumoffu, vagyis a 3. évad meg már csak egy kedves kis vicces anime lett, kivették belőle a robotokat és több főszereplőt is sajnos. Ez az egyetlen anime amit szinkronosan ajánlok, mindig japán hanggal és magyar felirattal nézek mindent, úgy a legjobb. Bár néhány animében nagyon idegesítő ahogy a lányok vííííínyognak pl.: Bleach

 

Van még egy másik amin sokat nevettem, de most a címe nem ugrik be, egy srácról szól akinek az egyik kezére egy lány nőtt :lol: Tényleg nagyon sokat lehet rajta nevetni. Ha jól emlékszem már páran írtátok is a címét.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Az én kedvenceim: DEATH NOTE, Raid Or Die (ROD), Galaxy Angel, Hell Girl, Hellsing,Slyers,Blood + és asszem ennyi.

 

Egyébként egyet értek azzal, hogy semmibe veszik egyesek az animét. sőt odaszokták jópáran a hülye jelzőt, amiért nagyon megtudok orrolni egyesekre, hiszen az anime 6-tól 18 karikáig terjedő dolog. Amiben olyan dolgokat is lehet mutatni amit mondjuk egy filmben nem. Igy jobban kitudnak kerekiteni minden sztorit.

Ezt sokan nem értik meg.Sajnos. :(

 

 

Pedig az anime jó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

A hentai is. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Én anno még Dragon Ball-al és Sailor Moonnal kezdtem. Csak 2000-ben vetettem bele magam mélyebben az animékbe, amit a családom gyerekesnek tart, lévén rajzolva van és az "mese". Már nem próbálom őket meggyőzni az ellenkezőjéről.

 

Mindent megnézek, ami megtetszik, de csak japán hanggal, lévén, a magyar szinkronok szarok.

 

Kedvencekből sok van, amit két részre osztok.

 

Nem yaoi/shonen-ai: Dragon Ball, Dragon Ball Z, Ayashi no Ceres, Ouran High-school host club, Princess Princess, Kyou Kara Maou, Meine Liebe, Fushigi Yuugi, Kamikaze Kaitou Jeanne, Death Note, Hikaru no Go, FMA, Slayers, NGE, Serial Experiments Lain, Vandread, My wife is a High-school girl, Uta-Kata, Noeim, Akira, GITS, Miyazaki-filmek, Metropolis, X, Tokyo Babylon, Coo-dínó a tengerből, Ezüstnyíl, Voltron, Astro Boy, Casshern (régi), Blade of the Immortal.

 

Shonen-ai/yaoi: Gravitation, Loveless, Sukisyo, Sensitive Pornograph, Ai no Kusabi, Ikoku Irokoi Romanten, Kirepapa, Junjou Romantica, Okane ga Nai.

 

A Narutot nagyon nem szeretem, nem látom értelmét. A Bleach elmegy.

Amit még utálok, az a Shin-chan, az Excel Saga és hentai animék/mangák. A hentai hülyeség! FÚJ!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Én is Sailor Moon-nal kezdtem anno... De nálam mindent vitt a Yu-Gi-Oh!, még ha ki is csesztek a magyarokkal. Az első évad pont uccsó részét nem szonkronizálták a betiltás miatt...=( Ettől függetlenül amit lehetett megnéztem az RTL-en, "hogy fejlesszem a német nyelvtudásomat":=))) Természetesen kártya- és pcjátékom is van,de már legalább nem vagyok függő.=D

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Hát anime, lássuk csak...

Természetesen én DragonBall-lal kezdtem, Pokemonnal, és a többi hasonlóval, de elég rövid idő után meguntam őket. Csak évekkel később merültem énis bele komolyabban, egyik ismerősöm hatására, a Chrno Crusade-t ajánlotta, nem csalódtam, igazi démonos, akciós, kicsit talán túl érzelgős, de izgalmas anime. Többi kedvencem:

- Claymore: izgalmas harcjelenetek, tetszetős karekterek, a történeten kicsit még lehetett volna dolgozni, meg a végén is, de aki szereti a középkori, kardos harcos animéket, annak érdemes megnéznie.

- Darker than Black: érdekes, akciódús, sok benne a harcjelenet, de mondanivalója is van, és a történetét is kidolgozták, csak a folytatást hiányolom.

- Code Geass: az egyik legizgalmasabb anime amit valaha láttam, elképesztő fordulatok, a rajzolása kicsit érdekes a megnyújtott figuráival, de gyorsan hozzá lehet szokni. Meccha, sci-fi, akció és dráma, a karakterei is tetszetősek, legalábbis számomra, ráadásul a mondanivalót se felejtették ki a sorozatból, és mint már írták hasonlít a DNre vagy a Spiralra. Mindkét évadot érdemes megnézni.

- És ha már a Death Note került szóba: kultuszanime a számomra, izgalmas, gondolkodós, és naon figyelni kell ha képben akarunk maradni. A Code Geass mellett említettem, mint sokan mások, de rengeteg a különbség a kettő között. A DN végét sztem elbachták...de a többi remekmű.

- Elfen Lied: elsők között láttam, hát huh...kicsit talán túl korai volt, eléggé mélyvíz, kezdő animéseknek nem ajánlom, csak a naon elvetemülteknek ;) Én élveztem, véres, érdekes történet, kidolgozott karakterek, igazi műremek.

- Ergo Proxy: az igazi cyberpunk. Előtte nem tudtam mit is rejt a kifejezés. Talán nem igazán akciódús, talán kicsit sötétek a színek benne, de a hangulata, a rajzolás, és az érdekes téma, és mondanivaló pótolja a nézőt (sztem).

- Fate/stay night: érdekes módon nem láttam a leírtak között, talán nem olvastam eléggé vissza. Harcolós, középkori fegyverekkel legnagyobb örömömre, érzelmekkel, és IGAZi történettel megtűzdelve.

- Soul Eater: jelenleg is nézem, a képi világa érdekes, a rajzolása először egyszerűnek tűnik, de megtévesztő. A harcjelenetek érdekesek, a story elegendő, a karaktereken kicsit dolgozni kéne, de a nyavajgásom ellenére mindig várom a következő rész feliratát.

- Hellsing Ultimate (nem a sorozat!): az egyik legnagyobb favorit (ha nem a legnagyobb). Érdekes megvilágításba helyezi a vámpírokat, nem érzelegnek, nem sírnak-rínak h ó-desz@rnekem, meg hasonlók, igazi vadállatnak mutatják meg őket, néha egy kis elengedhetetlen érzelemmel persze (a kevesebb néha több). Ha egy Hellsing-fant megkérdeznek mi fogta meg az animében, a véres jelenetek, és a vámpírok mellett sztem Alucardot fogja megemlíteni. A karakterét elképesztően eltalálták, ahogy szórakozik az ellenségeivel, a modora, de ezt nem lehet leírni, akit érdekel nézze meg. A rajzolása is érdekes, és a sorozattal ellentétben az ováknak szép a kidolgozottsága, és a történetük is jobb.

És amiket nem birok: Bleach, igen, nem birom. A történet sztem dögunalom, és lapos, a poénokon sírok, de nem a nevetéstől. De a karakterek jók, azt meg kell hagyni. Rosario to Vampire-be belenéztem, lévén vámpíros, rossz nem lehet gondoltam. Hát...de lehet.

A hentait én se tartom egészséges dolognak, már bocsánat attól akinek bejön.

Továbbra is keresek érdekes és "jó" animéket, a topicból majd szemezgetek.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Sziasztok.

 

Nekem ezek jöttek be:

YuYu Hakusho,DB,DBZ,DB GT,Inuyasha

 

Esetleg tudnátok olyan animéket ajánlani,amiben a felsorolt Animékre hasonlít?

 

Gondolok itt olyan animékre,amiben a főszereplőknek természetfeletti képességük van pl:Son Goku,Yusuke stb...

 

A Bleach is ilyen,de nekem valamiért az nem jött be.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nem igazán hasonlít az előbb felsoroltakra, de a Hellsing Ultimate-et nézted már? Nagyon király! Alig várom, hogy kijöjjön a legújabb része!

Elég merész húzás, hogy a nácikat beleszőtték a történetbe...az még merészebb, hogy vannak köztük szerethető karakterek is... Schrödinger a kedvencem. Már előre sajnálom szegényt milyen véget fog érni...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...