Jump to content
PirateClub.hu

Spanyol Labdarúgás


tibiole
 Share

Recommended Posts

Nagy a szájuk a Barcásoknak mert nyert a Barca az El Classico-n.Jobb volt a Barca de azért nézzük meg csak hogy ki nyerte az elmúlt évekbe az El Classico-t!Ne szálljunk el egy győzelemtől majd megnézhetitek mi lesz a következőn a friss játékosainkal.

 

 

by: egy Real fan

 

Creoque kitartás!!:D

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 757
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Üdv

 

Erre csak annyit h most meg a realosoknak nagy a szájuk mióta beindult perez azelőtt nem sok emberrel találkoztam aki felmerte vállalni h real drukker hmm <_< most meg jönnek oszt hala madrid hala madrid aha nagyon jó mondhatom :lol: oké megtudom érteni h az elmúlt években meghúzták magukat stb. nincs bajom a real drukkerekkel meg minden de a divatdrukkerséget azt nagyon nem... és megint csak nem ismerek közelről senkit csak elmondtam a véleményem így akinek nem inge ne vegye magára

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Szívrohamot kapott, és meghalt az Espanyol csapatkapitánya

 

Szörnyű tragédia történt az Espanyol olaszországi edzőtáborában: az egész pályafutását a barcelonai csapatnál töltő Daniel Jarque szívrohamot kapott hotelszobájában, és az orvosok már nem tudtak segíteni rajta. A Marca értesülései szerint a spanyol védő éppen feleségével beszélt telefonon, amikor rosszul lett. A klub vezetői lemondták a holnapra tervezett, Bologna elleni felkészülési mérkőzést.

 

Délelőtt még együtt edzett társaival az olaszországi edzőtáborban, és semmi baja sem volt az Espanyol 26 éves csapatkapitányának, Daniel Jarquénak, aki este 7 óra tájékán szívrohamot kapott hotelszobájában, és az orvosok már nem tudtak segíteni rajta.

 

A spanyol Marca napilap értesülései szerint a futballista éppen feleségével beszélt telefonon, amikor rosszul lett, és házastársa azonnal értesítette a klub vezetőit. Jarquét ezután kórházba szállították, de már túl késő volt.

 

A katalán Sport napilap információi szerint azonban Jarque már délután sem volt teljesen jól, és nem is ment el társaival Firenzébe várost nézni, hanem a hotelben maradt pihenni. Az újság úgy tudja, hogy a védő szobatársának, Ferran Corominasnak lett gyanús, hogy Jarque nem ment le vacsorázni, és ő találta meg a szobájában ájultan fekvő játékost.

 

Az Espanyol vezetői a szörnyű tragédia után úgy döntöttek, hogy lemondják a Bologna elleni, holnapra tervezett felkészülési mérkőzést, és a csapat vasárnap hazarepül Barcelonába.

 

Az 1983. január 1-én született középső bekk pályafutása során csak az Espanyol-ban futballozott, szerepet kapott a spanyol U17-es, U19-es, U20-as és U21-es válogatottban.

 

 

Forrás: Nso.hu

 

egy megemlékezés a játékosról:

http://www.youtube.com/watch?v=xAcnJVoaa94

 

nagyon szomorú, hogy megint egy kiváló sportember hagyott itt minket ilyen fiatalon :( . egy olyan futballista, aki hű maradt nevelőklubjához.

 

Nyugodjék békében! :(

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ma ismét El Clásico! Szeretnék bemásolni a Madridistáról egy cikket. Érdemes elolvasni. Sok érdekes adat van napjaink két legnagyobb csapatáról!

 

* A Barcelona és a Real Madrid a liga két leggólképesebb csapata, a maguk 29 illetve 27 találatával.

 

* A Barcelona góllövői ebben a szezonban: Ibrahimovics (7, ebből egy szabadrúgásból), Messi (7, ebből egy tizenegyesből), Keita (6, ebből öt hazai pályán), Pedrito (3, valamennyi hazai pályán és az első félidőben), Piqué (2), Dani Alves (2, ebből egy szabadrúgásból), Bojan (1) és Henry (1).

 

* A Barcelona a 2009-es naptári év leggólképesebb alakulata (86 gól 33 mérkőzésen, ez tízzel több, mint a Madrid esetében).

 

* A Barcelona a XXI. Század leggólképesebb csapata: 712 gól 353 bajnokin (ez hárommal több a Madrid mutatójánál és 172-vel több a Valenciáénál).

 

* A Barcelona szerezte a legtöbb gólt nem spanyol játékosok révén (23).

 

* Ibrahimovics és Messi alkotja a liga leggólképesebb párosát (14).

 

* Ibrahimovics, Messi és Keita alkotja a liga leggólképesebb trióját (20).

 

* Zlatan Ibrahimovics első öt meccsén ötször volt eredményes a Barcelona színeiben, amivel a Barcelona történelmében ő az egyetlen játékos, aki ilyesfajta startot tudhat magáénak.

 

* A Juventus játékosaként Ibrahimovics kétszer szerepelt a Real Madrid ellen, gólt még nem szerzett.

 

* Keita a bajnokság legeredményesebb középpályása (6 gól), őt követi Pablo Hernández, De las Cuevas és Aguilar és Nauzet (4 góllal).

 

* A Barcelona 29 találatából 8 született fejjel: háromszor Keita, kétszer pedig Ibrahimovics volt eredményes.

 

* A Barcelona 29 találatából 8 született rögzített szituációt követően: ötször voltak eredményesek szöglet után, háromszor pedig beívelés után találtak a hálóba.

 

* A bajnokságban Keita és Pandiani volt a legtöbb alkalommal eredményes fejjel (3 gól).

 

* Pedrito ebben a szezonban 17 tétmérkőzésen 10 gólt számlál, öt különböző sorozatot is beleértve.

 

* Xavi három gólpasszt és hat gólt előkészítő halálpasszt számlál.

 

* A baloldalról a Barcelona szerzi a legtöbb gólt a bajnokságban (7).

 

* A jobboldalról a Barcelona, a Sevilla és az Almería kapta a legkevesebb gólt a bajnokságban.

 

* A Real Madrid góljai ebben a szezonban: Ronaldo (5, ebből egy tizenegyes), Higuaín (5), Raúl (3, valamennyi az első félidőben és hazai pályán), Benzema (3, valamennyi a második félidőben és hazai pályán), Kaká (3, ebből egy tizenegyesből), Guti (2), Marcelo (2), Lass (1), Granero (1), Van Nistelrooy (1) és Pepe (1).

 

* A Real Madridból tizenegy különböző játékos volt eredményes a bajnokságban.

 

* Cristiano Ronaldo nyolc tétmérkőzésen kilencszer is eredményes volt. A bajnokságban az első négy mérkőzésén öt találattal mutatkozott be a portugál. Ő az egyetlen játékos, aki első négy mérkőzésén egyaránt betalált a Real Madrid színeiben.

 

* Higuaín az utolsó három fordulóban négyszer volt eredményes. A tavalyi szezon végén sorozatban négy mérkőzésen talált be (4 gól).

 

* Átlagban Cristiano Ronaldo (1 gól/72 perc) és Higuaín (1 gól/88 perc) nyújtja a liga leggólerősebb teljesítményét.

 

* A Manchester United színeiben Cristiano Ronaldo három meccset vívott a Barcelona ellen, gólt még nem szerzett, ellenben elrontott egy tizenegyest.

 

* A Milan színeiben Kaká már négy alkalommal nézett farkasszemet a Barcelona csapatával, de gólt még ő sem szerzett.

 

* Higuaín a liga legdöntőképesebb játékosa: 5 gólja pontosan hat pontot ért a Real Madrid számára.

 

* A Real Madrid a legveszélyesebb csapat a tizenhatoson kívülről: ötször is eredményesek voltak, ám érdekes, hogy egyszer sem szabadrúgásból. Ugyanilyen teljesítményt még a Valencia mondhat magáénak.

 

* A Real Madrid cserejátékosai lőtték a legtöbb gólt a bajnokság során (5).

 

* 2007 után a Real Madrid egyszer sem maradt sorozatban kétszer gólképtelen a bajnokságban: akkor a Villarreal (1-0) és a Levante (0-1) ellen egymás után két meccsen sem tudtak gólt szerezni a fővárosiak.

 

* A Real Madrid a liga történelmének legeredményesebb csapata: 5108 gól 2469 mérkőzésen (ez 39 góllal több, mint a Barcelona góljainak a száma).

 

* A Barcelona gólaránya az első félidőket tekintve: 17-2. A második félidőket nézve: 12-6. Az első játékrészeket alapul véve a Barcelona lőtte a legtöbb, és kapta a legkevesebb találatot.

 

* A Real Madrid gólaránya az első félidőket tekintve: 11-3. A második félidőket nézve: 16-5. A második félidőket alapul véve a Real Madrid szerezte a legtöbb, és kapta a legkevesebb találatot.

 

* Ebben a szezonban a Real Madrid próbálkozik a legtöbbször kapuralövéssel (213).

 

* A 2009-es naptári évben a Barcelona kapta a legkevesebb gólt (33, akárcsak a Sevilla).

 

* Casillas a hatodik fordulótól kezdve 436 percen át nem kapott gólt a bajnokságban.

 

* A XXI. Században a Barcelona kapta a legkevesebb gólt: 363 gól 353 bajnokin. Mindezek alatt 11 kapus is őrizte a katalánok hálóját: Valdés, Bonano, Reina, Dutruel, Arnau, Jorquera, Pinto, Rüstü, Rubén, Oier és Enke.

 

* Az örökmérleget tekintve a két csapat 206 alkalommal találkozott egymással: 85-ször nyert a Real Madrid, 79-szer diadalmaskodott a Barcelona, 42-szer született döntetlen.

 

* A XXI. Században a Real Madrid csupán háromszor szenvedett vereséget a Nou Camp stadionban.

 

* A Real Madrid és a Barcelona színeiben Gento (31) illetve Migueli (25) szerepelt a legtöbb El Clásicón. A jelenlegiek közül Puyol (19) és Raúl (29) szerepelt a legtöbb összecsapáson.

 

* A XXI. Században abszolút egál a csapatok közötti mérleg: hatszor nyert a Madrid, hatszor a Barcelona és hatszor született döntetlen.

 

* A Real Madrid csapata tudta a legtöbb meccset megnyerni a Nou Campban (18).

 

* A Real Madrid az utolsó nyolc látogatása során hatszor is ponttal utazhatott haza Barcelonából.

 

* Pep Guardiola játékosként 20 alkalommal szerepelt a Madrid ellen, ezek alatt 8-szor nyert, 5-ször kikapott és 7-szer döntetlenre végzett. Barcelonában hat győzelmet és három döntetlent számlált.

 

* A Real Madrid történelme során tíz edző tudott nyerni rögtön első látogatásakor a Nou Camp stadionban: Berraondo, Quirante, Armet, Encinas, Miguel Múnoz, Molowny, Boskov, Queiroz és Schuster.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Sevillai tinédzserek várnak a Barcelonára

2010.01.05.

 

'Elfogyott' a Sevilla a Barcelona elleni Copa del Rey-mérkőzésre.

 

Két sevillai játékos is megsérült a hétvégi, Atlético elleni bajnokin, így Manolo Jimenez Squillacira és Adrianóra sem számíthat a gárda keddi, Barcelona elleni kupameccsén.

 

Az andalúzoknál Julien Escude, Frederic Kanoute, Luis Fabiano, Didier Zokora, Sergio Sanchez, Federico Fazio, Lautaro Acosta, Javi Varas és Tom de Mul sem léphet pályára különböző okok miatt, így a Sevillának csupán 14 felnőtt játékosa maradt.

 

Jimenez várhatóan négy ifjúsági korú játékossal (Dani Jimenez, Jose Carlos Fernandez, Cala és Manuel Redondo) "tölti fel" a csapat keretét.

 

A mérkőzésre kedden este 22 órakor kerül sor a Camp Nouban.

 

A kiesés szélére sodródott a Barcelona

2010.01.06.

 

Meglepetéssel kezdődtek a Copa del Rey nyolcaddöntői.

 

2-1-es előnyt szerzett a Sevilla a címvédő Barcelona otthonában a spanyol kupa nyolcaddöntőinek első felvonásán. Az előrehozott döntőként is aposztrofált találkozón mindkét együttes tartalékosan kezdett, a Sevilla kényszerből, míg a Barcelona taktikai okokból.

 

Az összeszokottság hiánya látszott is a csapatokon, a futball csupán egy óra elteltével kezdődött meg: a 60 percben Perotti beadását Diego Capel váltotta gólra, előnyhöz juttatva ezzel az andalúzokat. A gól után a Barca magasabb fokozatba kapcsolt, és a 71. percben Krkic révén be is talált, a játékvezető azonban - Ibrahimovic egy korábbi szabálytalanságára hivatkozva - érvénytelenítette a gólt.

 

 

 

Három perc múlva a svéd nemes bosszút állt: Márquez 70 méteres ívelését követően a kifutó Palop mellett éles szögből egyenlített, 1-1. A Barca öröme azonban csak egy percig tartott, a középkezdést követő támadás végén Csigrinszkij buktatta Capelt a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Alvaro Negredo gólra váltotta, 1-2.

 

 

 

A vereséggel megszakadt a Barcelona fantasztikus kupamenetelése, a katalánok 2008 márciusa (Valencia-Barcelona 3-2) óta nem kaptak ki a hazai kupában. A Sevilla legutóbb 2007. március 3-án tudta legyőzni a Barcelonát egy bajnoki találkozón.

 

 

Szépen mutat ez a két hír egymás mellett :lol: :lol: :lol:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...